herkese merhabalar...
ben de doğum yapalı bugün tam 1 ay oldu.. 20 yemmuzda 38+1 de 3450 gr oğlumu kucağıma aldım sezeryanla.. ondan sonra da koşturma başlaı.. başımıza gelenleri anlatsammmm.. ooooo
ameliyatın 2 gecesi acillik oldum, kustum wc ye çıkamadım lavman yapıldı... bana ameliyatta bağırsakların delinmiş, hemen cerrah bul, karnını açıp tekrar dikicekler dendi.. korkumu anlatamam, dr a benim 3 günlük oğlum var diyorum, bişi olmaz büyür bi şekilde diyo.. neyse sonradaan anlaşıldı ki öyle bişi yokmuş.. ama bana yetti o..
5. gün oğlumun sarılığı 18 e çıktı yatırdılar hemen yoğun bakıma. akşam ben emzirirken genzine süt kaçmış galiba morardı elime. Allahtan hastanede yoğun bakımdaydık da hemen oksijen verdiler düzeldi ama beni görmeniz lazımdı.. bütün gece ağladım.. çok korktum oğluma bişi oldu diye. o gece sütüm gittiii...
neyse hastaneden çıktık 1 gün sonra, eve geldik 1 hafta sonra dr a gittik 3200 gr a düşmüş, dr mama takviyesi verdi. eve geldik oğlum bi uyudu kalkmıyo.. neyse azcık uyandı emzirdim sütüm olduüu kadarıyla, mama vedik kustu.. akşama kadar 2 defa daha kustu, hemen dr u aradık götürdük, oğlumu yine aldılar elimden yoğun bakıma.. bu defa enfeksiyon şüphesiyle.. ve 5 gün hastanedeydik. ilk 2,5 gün küvezdeydi, sonra beni de aldılar yoğun bakımın yataklı odasında 2.5 gün daha kaldık.. oğlum ilk gün 30 cc mamayı bile yemiyodu, meğerse mikroptan dolayı beni 1 hafta düzgün emmemiş, ben de hep doydu sandım.. 2.5 gün sonra antibiyotik etki edince birden düzeldi hem mamayı hem beni aldı..
sonunda 5. gün çıktık hastaneden. ama garip olan kanında hiç bir enfeksiyon bulgusuna rastlanmaması.. kana göre hiç bişiyi yok.. dr böyle olabiliyo dedi. zaten başta da çıkmamıştı ama dr önlem olarak hemen yatırdı antibiyotiğe başladı.. sağolsun, çok iyi bir dr..
ama oğlum mahvoldu, eli ayakları hep damar yolu, serum bağlandı... o oynadıkça damar yolu çıkıyo tekrar bağlıyolar..
çok zor günler geçirdi
şükür şimdi iyiyiz
sarılık için üzülen arkadaşlar.. hiç üzülmeyin, ben çok üzüldüm, Allah daha beteri de var kulum dedi, şükredin sadece
hepinizi öpüyorum.. oğlum mmırıldanıyo yazarım yine