• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlaar yaa bişey sorucam kızımın göbeği düşmüştü ama yerinde biraz kabuk kalmıştı dün kontrolumuzde de dr siz çıkaramazsınız diyip ordaki kabugu sıyırdı aldı kızımın bügün göbeğinde hafif kanam olmuş ne yapmaliyım dr a gitsemmi alkolle temizliyorum kanadı diye de salak karı sinir etti beni haftaya bi daha gidecektik başka dr a gidicem hiç yardımcı olmadı bize :(

ben yalnızcaa graco park yatagını aldım henuz kullanmadım ama bu markanın ıyı oldgnu bılıyorum.pusetlerı ıcın bılmıyorum cnm ama dokundumu anlıyor ınsan kalıtesını.4 numarada yayınladgn chicco ıyı oldgnu anlattı bır bebek magazasnda adam oldukcada pahalıydı dıger modellere gore.ben bebek arabası alırken travel sıstem olanlara baktım yanı tek puset deılde arabayla takım olrk aldım.bu chıcconun bebek arabasının gorsel olarak modelını hıc begenmedgmden tercıh etmedım.ama kalıte olarak ıyıymıs

bunlar travel canım ana kucağı artı puset seklinde.ama benim dokunma imkanım yok maalesef burda bulamayabilirim gracoyu.internetten baktım o yüzden.chicco nun mağazası var ona dokunablirim.hepsinin fiyatı 600 civarı set olarak.

bunlar travel canım ana kucağı artı puset seklinde.ama benim dokunma imkanım yok maalesef burda bulamayabilirim gracoyu.internetten baktım o yüzden.chicco nun mağazası var ona dokunablirim.hepsinin fiyatı 600 civarı set olarak.
anladım canım ama chıcconunkı 600 deıl bundan cokcok emınım 1200 du tatlm.bazı sıteler guvensız oldgnu fıyatlarındakı asırı düşüklukle ele verıyor.dıkkatlı almaya calıs guselım.resımdekı model 1200 dü.he bırde resımdekı modele verılen ısımle gercegı aynı vermıyorlar bundada dıkkatlı ol olurmu.hatta baktgn sıteler ıcınde bıldklerm varsa yardımcı olabılıırm.hedıye puset deyınce sen ben sadece araba koltg alınacak sandım(puset).oyuzden boyle soyledım.

kızlar merhaba perşembe sabah 9.27de bebeğime epidural sezeryanla ulaştım bebeğim 3420 gram doğdu. çok şükür maaşallah yaa çok güzel bir duygu. rabbim bekleyen arkadaşlarıma da nasip etsin. bu arada kızlar vajinal akıntı geldi bebeğimden normal dedi çocuk doktoru ama sizde de

Canım meraklanma bizde de oldu başta beyazımsıydı sonra kırmızı kanlı gibi geldi kendi kendine kesiliyor annenin hormonlarından geçermiş, bende çok korkmuştum idrar yolu iltihabı filanmı oldu sanmıştım

aaa cnm cok ozur dılerım.yazdktan sonra bende baktımda evet dedgn gıbı fıyat.benm gordugum 1200 olan model tıpatıp aynı demek farklılıkları var mekanık olarak oyuzden 1200 dur.ancak chıcco ıyıdır gracoda oyle ıyıymıs.tercıh senın modelı begen bakalım.graco yu aldıgında hanı garantı ıcın muhattap olacagn yerler varmı bulundugun sehırde bunlarıda dusun.bırde magazaların elınde olmuyor ama teklıf ettgnzde getırtebılıyorlar.

aaa cnm cok ozur dılerım.yazdktan sonra bende baktımda evet dedgn gıbı fıyat.benm gordugum 1200 olan model tıpatıp aynı demek farklılıkları var mekanık olarak oyuzden 1200 dur.ancak chıcco ıyıdır gracoda oyle ıyıymıs.tercıh senın modelı begen bakalım.graco yu aldıgında hanı garantı ıcın muhattap olacagn yerler varmı bulundugun sehırde bunlarıda dusun.bırde magazaların elınde olmuyor ama teklıf ettgnzde getırtebılıyorlar.

ikisi birlikte alacaklarını söylediler.chicco burda var yani muhattap bulmam kolay ki chiccoya karar verirsem magazadan alırım.ama graco yok bir adres aldım oraya bakacağım gidip.ellerinde yoksa belki getirirler ama ya beğenmezsem? alma şartı koşarlar mı yada orası getiriyor mudur bilmiyorum.graconun ilk resimdekinin videosunu izledim çok begendim tabi yakından görmek farklı.katlanınca arabaya rahat sığsın istiyorum bagajımız küçük çünkü. fiyat olarak nasıl ikili için 600 civarı?hediye için çok mu abartmışım?

ikisi birlikte alacaklarını söylediler.chicco burda var yani muhattap bulmam kolay ki chiccoya karar verirsem magazadan alırım.ama graco yok bir adres aldım oraya bakacağım gidip.ellerinde yoksa belki getirirler ama ya beğenmezsem? alma şartı koşarlar mı yada orası getiriyor mudur bilmiyorum.graconun ilk resimdekinin videosunu izledim çok begendim tabi yakından görmek farklı.katlanınca arabaya rahat sığsın istiyorum bagajımız küçük çünkü. fiyat olarak nasıl ikili için 600 civarı?hediye için çok mu abartmışım?
yok cnm bnce abartı deıl tabı kımın alacagıda muhım.bızede teklf eden olsayd bzde aldrmy dusunduk:)teklıf edecek kımsemız olmadgndan kendımız aldık.zaten sadece oto koltugu 100 tl 125 tl guzelı.350 falanda arabası.bence fıyat normal.amannn dusunme bukadar guselım madem bır guzellık yapacaklar tam olsun dımı sonucta 3-4 yıl kullanılacak sey.bu arada bende ılk resmdekını begendım.hem ayaklarının geldg yerde yumusak sey uzanıyor (tarıf edemedım sen anla:)) dıger ftolarla farklı olarak o gozume carptı.ozellık olarakta sıtelerden karsıastırabılırsın

yok cnm bnce abartı deıl tabı kımın alacagıda muhım.bızede teklf eden olsayd bzde aldrmy dusunduk:)teklıf edecek kımsemız olmadgndan kendımız aldık.zaten sadece oto koltugu 100 tl 125 tl guzelı.350 falanda arabası.bence fıyat normal.amannn dusunme bukadar guselım madem bır guzellık yapacaklar tam olsun dımı sonucta 3-4 yıl kullanılacak sey.bu arada bende ılk resmdekını begendım.hem ayaklarının geldg yerde yumusak sey uzanıyor (tarıf edemedım sen anla:)) dıger ftolarla farklı olarak o gozume carptı.ozellık olarakta sıtelerden karsıastırabılırsın

anneannem alacakmış ancak fiyatını bilmiyor kesin diye düşünüyorum.yani kimsenin bütçesini zorlamak istemiyorum üstünü biz tamamlarız dedik olmazsa.uzun süre kullanılacak sonuçta.graconun ilki çok kullanışlı geldi bastona benziyor.
biz de böyle bir teklif beklemiyorduk şaşırdık açıkçası.biz puset almayı düşünmüoduk yoksa.yaza alırız diyorduk.sadece koltuk bakıoduk o da mecburiyet sonuçta diye.bütçemiz epey zorlandı malum

Anneler sütleri azaldığı zaman genellikle panik yaşarlar ve bu panik içerisinde de sütlerini artırmak için bilinçsizsizce ne bulurlarsa yemektedirler.

Bu çok yanlış bir davranıştır.Anneler sütlerini artırmak için şu besinleri sık tüketmelidirler:

Tahin helvası:anne sütünü artırır.Tahin helvasının balgam söktürücü, saç dökülmesini engelleyici etkisi olduğu, sedef, egzama gibi hastalıklara da iyi geldiği bilinmektedir. Balığın ardından yenildiğinde, mideyi rahatlatıcı etkisi vardır.

İncir: anne sütünü artırır.Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.

Beyaz Dut veya dut kurusu: anne sütünü artıran yiyeceklerdendir.Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir. Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır. Ateş düşürür. Karaciğeri kuvvetlendirir. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.

Beyaz üzüm: Yeni bebek sahibi olmuş anneler için süt artırıcı özelliği vardır.Tam bir kalp damar dostudur.Kalp damar amaeliyatı geçirmiş olanlara çok iyi gelir.Ritim bozukluğuna iyi gelir ve ritim bozukluğu şikayeti ortadan kalkar.

Dereotu :anne sütünü artıran mucize gıdalardandır.

anne sütünü azaltan-Yenmemesi gereken yiyecekler :

Nane,maydanoz,nişasta ve nişastalı gıdalar,turşu

anneannem alacakmış ancak fiyatını bilmiyor kesin diye düşünüyorum.yani kimsenin bütçesini zorlamak istemiyorum üstünü biz tamamlarız dedik olmazsa.uzun süre kullanılacak sonuçta.graconun ilki çok kullanışlı geldi bastona benziyor.
biz de böyle bir teklif beklemiyorduk şaşırdık açıkçası.biz puset almayı düşünmüoduk yoksa.yaza alırız diyorduk.sadece koltuk bakıoduk o da mecburiyet sonuçta diye.bütçemiz epey zorlandı malum

evt ustunu tamamlamak bıızmde aklımızdan gecmıstı:) olsun kışında evden cıkarken herzaman arabayla cıkılmazkı bebeğını kendı arabasına koyarsın geze geze gıdersın tabı bzm burda pek kış yoğun gecmedg ıcın bn cok sık kullanırım.oto koltg baya agır elımde onu fazla tasıyamam mumkun deıl.

Selam kizlar 19Agustos cuma gunu saat16.23te epidural normal dogum ile oglusum Cagan Ege 2890gr ve 51cm olarak dogdu, 8saat suni sanci cektim dogum 10 saat surdu. Cok uykusuz vede yorgunum. Sonra ayrintilariyla dogumu anlatirim hepinizi opuyorum darisi dogumu bekliyenlere

selam kızlar nasılsınz..doğurmayan birkaç kişi kaldık sanırım..
ve benım için yarın büyük gün..bugünde heyecandan midem bulanıyor süreklii..yarın saat 12-14 arası alack sezeryana..kızlar keşke yarın bu saatler olsada herşey bitmiş oğlum çınar'a kavuşmuş olsam..çok korkuyorum çokkk:50: hayatımda hiç hastanede yatmadım en ufak bir operasyon geçirmedim..bu akşam zaten sabah ederim kalpten gitmezsem iyidir:57: genel anestezi isteyeceğim epudral falan kaldıramam..neden bu kadar korkağım ben:18:

ve benım için yarın büyük gün..bugünde heyecandan midem bulanıyor süreklii..yarın saat 12-14 arası alack sezeryana..kızlar keşke yarın bu saatler olsada herşey bitmiş oğlum çınar'a kavuşmuş olsam..çok korkuyorum çokkk:50: hayatımda hiç hastanede yatmadım en ufak bir operasyon geçirmedim..bu akşam zaten sabah ederim kalpten gitmezsem iyidir:57: genel anestezi isteyeceğim epudral falan kaldıramam..neden bu kadar korkağım ben:18:

doğumdan bir gün önce seninle aynı duygulara sahiptim ama hiç kafamda kurduğum gibi olmadı herşey çok kolay oldu.ben de korkuyordum yapamam zanediyordum.epidural yapıyorlardı istemedim genel anestezi istedim ve hiç korktuğum gibi olmadı boşuna kafamda kurmuşum diye kızıyorum kendime.inşallah hayırlısı ile alırsın sende yavrunu kucağına Allah yardımcın olsun...

herkese merhabalar...
ben de doğum yapalı bugün tam 1 ay oldu.. 20 yemmuzda 38+1 de 3450 gr oğlumu kucağıma aldım sezeryanla.. ondan sonra da koşturma başlaı.. başımıza gelenleri anlatsammmm.. ooooo

ameliyatın 2 gecesi acillik oldum, kustum wc ye çıkamadım lavman yapıldı... bana ameliyatta bağırsakların delinmiş, hemen cerrah bul, karnını açıp tekrar dikicekler dendi.. korkumu anlatamam, dr a benim 3 günlük oğlum var diyorum, bişi olmaz büyür bi şekilde diyo.. neyse sonradaan anlaşıldı ki öyle bişi yokmuş.. ama bana yetti o..
5. gün oğlumun sarılığı 18 e çıktı yatırdılar hemen yoğun bakıma. akşam ben emzirirken genzine süt kaçmış galiba morardı elime. Allahtan hastanede yoğun bakımdaydık da hemen oksijen verdiler düzeldi ama beni görmeniz lazımdı.. bütün gece ağladım.. çok korktum oğluma bişi oldu diye. o gece sütüm gittiii...
neyse hastaneden çıktık 1 gün sonra, eve geldik 1 hafta sonra dr a gittik 3200 gr a düşmüş, dr mama takviyesi verdi. eve geldik oğlum bi uyudu kalkmıyo.. neyse azcık uyandı emzirdim sütüm olduüu kadarıyla, mama vedik kustu.. akşama kadar 2 defa daha kustu, hemen dr u aradık götürdük, oğlumu yine aldılar elimden yoğun bakıma.. bu defa enfeksiyon şüphesiyle.. ve 5 gün hastanedeydik. ilk 2,5 gün küvezdeydi, sonra beni de aldılar yoğun bakımın yataklı odasında 2.5 gün daha kaldık.. oğlum ilk gün 30 cc mamayı bile yemiyodu, meğerse mikroptan dolayı beni 1 hafta düzgün emmemiş, ben de hep doydu sandım.. 2.5 gün sonra antibiyotik etki edince birden düzeldi hem mamayı hem beni aldı..
sonunda 5. gün çıktık hastaneden. ama garip olan kanında hiç bir enfeksiyon bulgusuna rastlanmaması.. kana göre hiç bişiyi yok.. dr böyle olabiliyo dedi. zaten başta da çıkmamıştı ama dr önlem olarak hemen yatırdı antibiyotiğe başladı.. sağolsun, çok iyi bir dr..

ama oğlum mahvoldu, eli ayakları hep damar yolu, serum bağlandı... o oynadıkça damar yolu çıkıyo tekrar bağlıyolar..
çok zor günler geçirdi

şükür şimdi iyiyiz

sarılık için üzülen arkadaşlar.. hiç üzülmeyin, ben çok üzüldüm, Allah daha beteri de var kulum dedi, şükredin sadece

hepinizi öpüyorum.. oğlum mmırıldanıyo yazarım yine

Canım çok gecmis olsun, zor günler yasamissiniz. Neyse ki gecmis Allah uzun sağlıklı ömürler versin minik kuzuya...

arkadaşlar ağustos annelerinden doğum yapmayan az kişi kaldıkç...benim ilk, sezeryan olduğı için bu da sezeryan olucak...doktorum perşembe alalım dedi ama ben cuma istedim..cuma günü sabah 8 buçukta gel alalım dedi..ikinci kızım geliyor..ama ben yinede heyecanlıyım..

hergun uyandgna yuregın hophop ettı dımı kızıma bısey olck dıye.maşallah dıyelım bız sanada kızınada canım.sıkıntısız döndünüz ya şükür.diş agrısıda normal loğusalıktan deıl sonucta.onun ıcınde geçmiş olsun.valla kayınvalıdenı sevdım yahuu benımkıyle kıyaslayınca.bnm kı benmkı asırı telaş panık yandım bebek doğunca.ınan aşıya gıderken bıle korkarak üşütecek bılmem ne dıye gonderır emınım böylesıde cok fena ama ınanki.klıma aldık eve dıye aklı cıktı tatlım dusun bız bılmıyormuyuz kullanmayı sımdı oda 25derecede bebek doğdumu 28e cıkarırız tabıkı ama onun aklı cıkıor.:):):)papaz olucaz kesın ama hadı bakalım.doğum yapan arkdslar oldu en son kımde kalmıstın bılemedım kı.

esteda,sezencagla aklıma gelenler..

valla sorma canim. yaa kayinvalidem olmayacak seylerde panik. tehlikeli seylerde deil hic anlamiorum. hamile ikende boyle kayalikli biyerden denize sokmaya kalkmisti beni. simdide cadir dedim cigden ipislak olmus hasta olucak olmaz bisey. 2 tane bebek gelip bebege dokunup sevince aman mikrop kapar. cocuklari uzaklastiriyor. birak diyorum sevsinler. o 2 cocuga dokundurmayan hatun aldi bizi biyere goturdu. hani bodrum marmaris o kadar kalabalik degil. bide sokaklari dar mykonos gibi herkes icice. daha kacgunluk bebek o kalabaligin icinde saatlerce gezdi oturdu kalpten gidicektim az daha. sora sicaklik bilmemkacderece ben dayanamiyorum bebek sahilde. iceride yer var kahve yeri var dedigi hicbiryerde kahve yeride yoktu serin serin. aman valla neyseki donduk.

canim bu arada klima cok zararli bebege. soguktan dolayi degil. mikroptan dolayi. daha yeni bir bebek burda klima mikrobundan mikrop kapmis. sen gene bir sor doktora.

bide bebek dogunca hersey tam tersi oluyor merak etme. cok bole pimpirikli ise sen daha pimpirikli oluosun. degisik bisey:D

kızlaar yaa bişey sorucam kızımın göbeği düşmüştü ama yerinde biraz kabuk kalmıştı dün kontrolumuzde de dr siz çıkaramazsınız diyip ordaki kabugu sıyırdı aldı kızımın bügün göbeğinde hafif kanam olmuş ne yapmaliyım dr a gitsemmi alkolle temizliyorum kanadı diye de salak karı sinir etti beni haftaya bi daha gidecektik başka dr a gidicem hiç yardımcı olmadı bize :(

bisey olmaz canim. bize doktor demisti kanayabilir korkma diye. bikez kanadi bisey olmuyor. ama sen genede sor baska doktora.

Selam kizlar 19Agustos cuma gunu saat16.23te epidural normal dogum ile oglusum Cagan Ege 2890gr ve 51cm olarak dogdu, 8saat suni sanci cektim dogum 10 saat surdu. Cok uykusuz vede yorgunum. Sonra ayrintilariyla dogumu anlatirim hepinizi opuyorum darisi dogumu bekliyenlere

ohh ohh hayirli olsun canim anneli babali buyusun saglikla. ayrintilari bekliyoruz.

canim merak etme korkmadan giden yok doguma ama hic korktugumuz gibide olmuyor. zevkini cikar. merak etme hic korktugun gibi olmayacak.

eyeszay canım klıma mıkrobunu duydum ancak kısın mecburuz evımızde baska ısınacagmz sey yok.ufolar var ya onlardan alsak e bebıs buyuyup hareketlendıgınde cok tehlıkelı devrılme korkusu benı yer bıtırir.neysekı sen streslı evrelerı atlattın cok sukur.bnm kayınvalıde daha bebek doğmadan evelsı gun dıyorkı bebegı yıkadıgımz suyu gülün altına dökecez.ıyı dedım ne dıım.allahtan evımızn altında gül var yoksa kapı kapı güllü bahcemı arayacaktık:)
daha doğmadan neler neler:)

canım ben de çok düşünüyordum hangisi diye bir de belden ameliyatlıyım genel anesteziyi biliyorum ama cidden epidural çok rahat bişey hem doğum hem sonrası uyuşukla bişey hissetmiyorsun bebeğine hemen kavuşuyorsun

KIZLARR BEN BUGUNE KADAR EPIDURAL DIORDUM SEZARYANIMI DOĞUMA GÜNLER KALDI SIMDI ACABA GENEL ANESTEZIMI OLSAM.KAFAMI KARISTIRAN TEK SEY EPIDURAL DEN SONRA OLABILEN BAŞ AĞRILARI BOYUN TUTULMALARI AGRILARI BASKADA KORKUM YOK.BU AGRILARDAN 1HAFTA SUREBILIYOR KIMININ HIC OLMUYOR OLANINDA BOYLE UZUN SURUYOR.TEK GUZELLIGI BEBEGINI DOĞAR DOĞMAZ GORMEN.
GENEL ANESTEZIYE SICAK BAKMAMIN SEBEBIDE DOĞUMDAN SONRA YAVAS YAVAS KENDINE GELIYORSUN AMA GELDIMIDE TAM GELIYORSUN AGRI SIZI BISEYIN KALMIYOR ANESTEZIDEN YANA.SADECE BOĞAZLAR KURUYOR FALAN.DAHA ONCE GENEL ANESTESZYLE AMELIYAT OLDGMDAN BILIYORUM BUNUDA.AMA BEBEGIMI ILK GORDGMDE SERSEM TAVUK GIBII OLMAKTA ISTEMIYORUM.of bılemedım kendı kendıme kafamı kurcaladım kızlar ben ya..önerılerınız varsa? her ıkısı ıcınde fıkırlerınızı beklıyorum

KIZLARR BEN BUGUNE KADAR EPIDURAL DIORDUM SEZARYANIMI DOĞUMA GÜNLER KALDI SIMDI ACABA GENEL ANESTEZIMI OLSAM.KAFAMI KARISTIRAN TEK SEY EPIDURAL DEN SONRA OLABILEN BAŞ AĞRILARI BOYUN TUTULMALARI AGRILARI BASKADA KORKUM YOK.BU AGRILARDAN 1HAFTA SUREBILIYOR KIMININ HIC OLMUYOR OLANINDA BOYLE UZUN SURUYOR.TEK GUZELLIGI BEBEGINI DOĞAR DOĞMAZ GORMEN.
GENEL ANESTEZIYE SICAK BAKMAMIN SEBEBIDE DOĞUMDAN SONRA YAVAS YAVAS KENDINE GELIYORSUN AMA GELDIMIDE TAM GELIYORSUN AGRI SIZI BISEYIN KALMIYOR ANESTEZIDEN YANA.SADECE BOĞAZLAR KURUYOR FALAN.DAHA ONCE GENEL ANESTESZYLE AMELIYAT OLDGMDAN BILIYORUM BUNUDA.AMA BEBEGIMI ILK GORDGMDE SERSEM TAVUK GIBII OLMAKTA ISTEMIYORUM.of bılemedım kendı kendıme kafamı kurcaladım kızlar ben ya..önerılerınız varsa? her ıkısı ıcınde fıkırlerınızı beklıyorum

bende sırf bu ağrılar yüzünden epiduralden vazgeçtim genel istedim. Perşembe hayırlısı ile doğum yapınca fikrimi söylerim :31:

Back