• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

karnımın sol alt tarafında bi ağrı var bugün.sanki belime vuruyo gibi.neden aceba?böyle ağrısı olan var mı?

benımde olluyor adet agrısına benzer cnm.normalmış:)oyle soylemıstı doktor.belden kasıga ınen agrılar cok sıddetlı olyr sanırım asıl agrılarrda belden kasıga ınen

slm arkadaşlar size bir sorum olacaktı benim doktorum bana aşılama dedi perşembe günü tıp fakültesinde aşılama yaptıracağım aceba aşılama ilaçlarını devlet karsılıyormu hemen hemen ne kadara mal oluyor bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim birde aşılamadan önce ve sonra bana tavsiyeniz varmı

benımde olluyor adet agrısına benzer cnm.normalmış:)oyle soylemıstı doktor.belden kasıga ınen agrılar cok sıddetlı olyr sanırım asıl agrılarrda belden kasıga ınen

hadi yaaa ne kötü bişey bu yaaa.sancı nasıl aceba düşünmek bile istemiyorum:52::52::52:

yalnız bugün 3.gün bi damla bile sütüm yok mamayla besliyoruaz kuzumu

canım benim de ilk 3*4 gün kupkuruydu mama verdik mecbur 4.Gün gelmeye başladı sütüm hala yetmıyor mama da veriyorum ama inatla az da olsa emziriyorum ne alsa kardır diye.Sabırla emzirmeye çalış.Bir de ben NUK un anticolic bibereonunu kullanıyorum memeden pek soğutmuyor gibi geliyor bana aklınız da olsun.

Hemen hemen hiç giremiyorum bizim de 17.günümüz oğlumun aksine çok uslu bir bebiş maşallah
sütü olmayan arkd. humana still çayını deneyin gerçekten çok işe yarıyor en azından bende yaradı tavsiye ederim

offffff cok s1k1ntiliyim ben yaaa

son 2 günüm kaldi ama hala bisey yok. bugün doktordaydim 1 tane bile sancim cikmadi. deli olucammmm. bi de doktordaki kiz 5 dk boyunca bebegin kalp atislarini bulamadi o 5 dk yi nasil gecirdim anlatamam. ömrümden ömür gitti. doktora diyorum ultrasonla bak suyuna kordonuna plasentada kireclenme var dediniz ne durumda diye parasi neyse vericem gerek yok nst de belli oluyo iyi oldugu bebegin diyo. aglamak istiyorum artik. belim agriyo kasiklarim agriyo yürüdükce vajinama bicaklar saplaniyo. ama bunlari doktora söyleyince hepsine normal diyo. bu bebek 2 haftadir dogum kanalinda ama ne sanci var ne acilma böyle is mi olur. ne suni sanciyi secebiliyorum ne sezeryani. ben günüm gectikten sonra beklemek istemiyorum yaa. cocugumu nasil dünyaya getirecegime kendim karar veremicek miyim. nasil bi ülke böyle. psikolojim bitmis durumda kizlar :43::43::43:

sabırlı olmaya çalış bebiş geleceği zamanı bilir.. önemli olan sağlıkla gelmesi.. moralini yüksek tut.. :34:

slm arladaşlar bende salı gunu epıdural sezeryanla doğum yapıcam kısmetse. bebegım bıraz buyuk oldugu ıcın normal doguma uygun değilmiş bıraz korkularım var bu sekılde dogum yapanlar bıraz anlatırlarmı?

18 ağustosta 36+6 da oğlumuz ali kerem epidural normal doğumla dünyaya geldi. çok şükür ikimiz de iyiyiz, sürpriz ama rahat bir doğum oldu. Allah hepinize böyle doğum versin.

Kızlar selam,

17.08.2011 sabah saat 11:33 itibariyle doğum yaptım. 2500 gr 48,5 cm uzunluğunda minnacık şirin kızım oldu.
Doğum hikayemi vakit olunca anlatıcam.Biraz uzunca ve macera dolu.

Bu arada epidural sezeryan oldum, mecburen.

Şimdi gitmem lazım, öpüyorum hepinizi...

ooooo masallah cnm allah analı babalı buyutsün

Arkadaslar Merhaba,

Sistemde bir sorun var sanirim yazdiklarim kayboldu!!!! Zaten kisitli zamanda girmistim...Simdi aklimda kalanlarla yaziyorum.

Yeni dogum yapan arkadaslar gozunuzaydin, gule gule buyutun minik meleklerinizi...

Sulesesli, lutfen uzulme, ben de dahil bircok kimsenin bebisi sarilik oldu, Allah acil sifa versin, cabucak iyilessin minik kuzun.

Gelisimci, bilgi icin sagol canim.

Mgokberk, Minik Gokcenin toparladigina sevindim. Clarissa Ela 2300gr.dogdu ve sonra 2100'e inmisti, bize de 20 cc. mama onerildi. Anne sutu ve 20 cc.mama verdik fakat 10 gunde 200gr.alinca az bulup doktora gittik. Sonra 30'a akabinde 40'a ve 50'ye cikardik. Kilosunu ozellikle yazdim cunku bizden daha fazla cc.alan bebekler var ve normal kiloda dogdular. Biz simdi 3200gr olduk hala normal kiloya ulasamadik yani ama toparlamaya calisiyoruz. Anne sutu de cok fazla yoktu sanirim iyice azaliyor, evvelsi gun bir memeden 10cc'yi zor cikardim, keyfim kacti!
Allah hepimizin bebeklerine saglik versin.

cnm inş iadeal kıloya ulasır ela bebek

Kızlar nasılsınız gelemiyorum ev dolu,bebek derken fırsat bulunmuyor...Canım sıkkın benim ya:( Kızım sarılık oldu teyzeleri.Salı dr.a gittik ilk kontrole 15 çıktı.Bugün tekrar gittik düşmemiş 16.7 olmuş:43: Yatış vermedi ama ilaç başladık kuzuma.Allah başka sıkıntı vermesin ama insan üzülüyor,bugün hastane de bayılacaktım nerdeyse soğukkanlılık falan kalamadı bende.Sarı kızım diye seviyorum ben de minnoşumu.Dua edin bize teyzeleri olur mu:nazar:

gecmıs olsun cnm

bende perşembe günü spinal sezeryanla bebeğimi dünyaya getirdim ağrılarım devam ediyor tecrübeliler ne zamn geçer bu ağrılar?

1 hafta 10 guıne gecer

Son düzenleme:
evet tatlım da bu kan sankı sıvılce patlaması gıbı serçe parmagımın tırnagının yarısı kadar:).patlayan bı sıvılcemde yok ama bılemedım.pazartesı muaynede bellı olur ama sanmıorum ben bısı olsun.zaten doktorun dedıgı gune 11 gun var.bırde 2gundur yuruyus yaptgm zaman kasıklarımn az ustune doğru kramp gırıyor hanı dalağımız sıkıstı derız ya oyle gıbı.

bendce nişanın gelmıs benımde oyle oldu 10 saat sonra suyum geldi cnm bekle dogum yakında :))))))

çok teşekkür ederim.ben de yarın beylik pazarına gitsem mi diye düşünüyordum orda bulabilirmiyim diye. sen yazınca kesin gitmeye karar verdim sağol :)

canım gecelik ve pijama için yarın beylik pazarına gidebilirsin annem ordan aldı bana çok güzel inci düğmeleri var çok hoş.sabahtan sakin oluyor kalabalık olmadan gidip bakabilirsin.fiyatları da iyiydi sanırım 20 tl ye almıştı.ben gezdiğim hiç bir yerde onun kadar güzel görmedim iyiki almış annecim diyorum

merhaba kizlAR bende eylul annesi olcam eylul anneleri topigindede sordum ama sizde tecrubelisiniz die sizede sormak istedim. yaklasik uc saatir belimde adet sancisi gibi bi agri var ama siddetli degil ince bi agri ve surekli devam etmiyo neden acaba sizdede olmusmuydu?

bendce nişanın gelmıs benımde oyle oldu 10 saat sonra suyum geldi cnm bekle dogum yakında :))))))

anneme gosterdm bısey deıl o dedı.ozaman neydı dedım ıcımden:)keske senın dedıgın olsa:) pazartesı anlarız ne oldugunu.yazarım burdan cnm tesekkurlerr

Son düzenleme:
herkese merhabalar...
ben de doğum yapalı bugün tam 1 ay oldu.. 20 yemmuzda 38+1 de 3450 gr oğlumu kucağıma aldım sezeryanla.. ondan sonra da koşturma başlaı.. başımıza gelenleri anlatsammmm.. ooooo

ameliyatın 2 gecesi acillik oldum, kustum wc ye çıkamadım lavman yapıldı... bana ameliyatta bağırsakların delinmiş, hemen cerrah bul, karnını açıp tekrar dikicekler dendi.. korkumu anlatamam, dr a benim 3 günlük oğlum var diyorum, bişi olmaz büyür bi şekilde diyo.. neyse sonradaan anlaşıldı ki öyle bişi yokmuş.. ama bana yetti o..
5. gün oğlumun sarılığı 18 e çıktı yatırdılar hemen yoğun bakıma. akşam ben emzirirken genzine süt kaçmış galiba morardı elime. Allahtan hastanede yoğun bakımdaydık da hemen oksijen verdiler düzeldi ama beni görmeniz lazımdı.. bütün gece ağladım.. çok korktum oğluma bişi oldu diye. o gece sütüm gittiii...
neyse hastaneden çıktık 1 gün sonra, eve geldik 1 hafta sonra dr a gittik 3200 gr a düşmüş, dr mama takviyesi verdi. eve geldik oğlum bi uyudu kalkmıyo.. neyse azcık uyandı emzirdim sütüm olduüu kadarıyla, mama vedik kustu.. akşama kadar 2 defa daha kustu, hemen dr u aradık götürdük, oğlumu yine aldılar elimden yoğun bakıma.. bu defa enfeksiyon şüphesiyle.. ve 5 gün hastanedeydik. ilk 2,5 gün küvezdeydi, sonra beni de aldılar yoğun bakımın yataklı odasında 2.5 gün daha kaldık.. oğlum ilk gün 30 cc mamayı bile yemiyodu, meğerse mikroptan dolayı beni 1 hafta düzgün emmemiş, ben de hep doydu sandım.. 2.5 gün sonra antibiyotik etki edince birden düzeldi hem mamayı hem beni aldı..

sonunda 5. gün çıktık hastaneden. ama garip olan kanında hiç bir enfeksiyon bulgusuna rastlanmaması.. kana göre hiç bişiyi yok.. dr böyle olabiliyo dedi. zaten başta da çıkmamıştı ama dr önlem olarak hemen yatırdı antibiyotiğe başladı.. sağolsun, çok iyi bir dr..

ama oğlum mahvoldu, eli ayakları hep damar yolu, serum bağlandı... o oynadıkça damar yolu çıkıyo tekrar bağlıyolar..
çok zor günler geçirdik

şükür şimdi iyiyiz

sarılık için üzülen arkadaşlar.. hiç üzülmeyin, ben çok üzüldüm, Allah daha beteri de var kulum dedi, şükredin sadece

hepinizi öpüyorum.. oğlum mmırıldanıyo yazarım yine

herkese merhabalar...
ben de doğum yapalı bugün tam 1 ay oldu.. 20 yemmuzda 38+1 de 3450 gr oğlumu kucağıma aldım sezeryanla.. ondan sonra da koşturma başlaı.. başımıza gelenleri anlatsammmm.. ooooo

ameliyatın 2 gecesi acillik oldum, kustum wc ye çıkamadım lavman yapıldı... bana ameliyatta bağırsakların delinmiş, hemen cerrah bul, karnını açıp tekrar dikicekler dendi.. korkumu anlatamam, dr a benim 3 günlük oğlum var diyorum, bişi olmaz büyür bi şekilde diyo.. neyse sonradaan anlaşıldı ki öyle bişi yokmuş.. ama bana yetti o..
5. gün oğlumun sarılığı 18 e çıktı yatırdılar hemen yoğun bakıma. akşam ben emzirirken genzine süt kaçmış galiba morardı elime. Allahtan hastanede yoğun bakımdaydık da hemen oksijen verdiler düzeldi ama beni görmeniz lazımdı.. bütün gece ağladım.. çok korktum oğluma bişi oldu diye. o gece sütüm gittiii...
neyse hastaneden çıktık 1 gün sonra, eve geldik 1 hafta sonra dr a gittik 3200 gr a düşmüş, dr mama takviyesi verdi. eve geldik oğlum bi uyudu kalkmıyo.. neyse azcık uyandı emzirdim sütüm olduüu kadarıyla, mama vedik kustu.. akşama kadar 2 defa daha kustu, hemen dr u aradık götürdük, oğlumu yine aldılar elimden yoğun bakıma.. bu defa enfeksiyon şüphesiyle.. ve 5 gün hastanedeydik. ilk 2,5 gün küvezdeydi, sonra beni de aldılar yoğun bakımın yataklı odasında 2.5 gün daha kaldık.. oğlum ilk gün 30 cc mamayı bile yemiyodu, meğerse mikroptan dolayı beni 1 hafta düzgün emmemiş, ben de hep doydu sandım.. 2.5 gün sonra antibiyotik etki edince birden düzeldi hem mamayı hem beni aldı..

sonunda 5. gün çıktık hastaneden. ama garip olan kanında hiç bir enfeksiyon bulgusuna rastlanmaması.. kana göre hiç bişiyi yok.. dr böyle olabiliyo dedi. zaten başta da çıkmamıştı ama dr önlem olarak hemen yatırdı antibiyotiğe başladı.. sağolsun, çok iyi bir dr..

ama oğlum mahvoldu, eli ayakları hep damar yolu, serum bağlandı... o oynadıkça damar yolu çıkıyo tekrar bağlıyolar..
çok zor günler geçirdik

şükür şimdi iyiyiz

sarılık için üzülen arkadaşlar.. hiç üzülmeyin, ben çok üzüldüm, Allah daha beteri de var kulum dedi, şükredin sadece

hepinizi öpüyorum.. oğlum mmırıldanıyo yazarım yine

canım ya ne kdar sıkıntılı olmuş, insanın canından can gider tahmin ediyorum öyle bi durumda:( Allah sabrını vermiş neyse ki atlatmışsınız...bundan sonrası güzel geçicek inşallah, kendinize çok çok iyi bakın:)

kızlar süt için bikaç tavsiyem olacak

benim de sütüm zaten çok yoktu bi de yazdığım sıkıntılardan ötürü de iyice azalmıştı

ben yediklerimi sayayım ..

bu arada hala mama takviyesine devam ediyorum ne olur ne olmaz diye ama eskiye oranla çoğaldı sütüm

sabah ve akşam dereotu yiyorun iyice çiğneyip üsüne su içiyorum. rezene çayı içiyorum, humana aldım 3 kutu içtim bugüne kadar ama bıraktım şimdi.
incir ve beyaz üzüm yedim. eşim elazığdan dut pekmezi buldu onu şerbet yapıp içtim hegün. tahin helvası ve tahin pekmez yedim. bu arada tahin helvasını çocuk dr u arkadaşım özellikle söyledi.

bol su hatta çok bol su :) ve düzenli beslenme. kilo alıcam diye sakin yememezlik yapmayın, bebek içtikçe çok kilo almıyosunuz.

ha bir de bulgur pilavı, bunu da kendi dr umuz söyledi

veeeeee
en önemlisi, sakın sütüm yok paniği yapmayın, benim sütüm asıl o takıntıyı bırakınca gelmeye artmaya başladı. bana durmadan herkes sütün akıyo mu diye sordui ben de akmadığı için sütüm yok sandım, meğerse akmasına falan gerek yokmuş... bir de sürekli emzirin, bebek emdikçe çoğalıyo.. bu kesin

yani yeme içme tama da.. en önemlisi kafaya takmayın. ben çok taktım . oğlum her mama yediğinde canımdan can gitti. sonra alıştım üzülmeyi baraktım, ama emzirmekten hiç vazgeçmedim bu sreçte. ve şimdi çok çok olmasa da iyi durumda.

Back