2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar modem arızalandı günlerdir giremedim geçmişi de pek okuyamadım çok yazmışsınız doğum yapanlara hayırlı ugurlu olsun
bugtün kontrolümüz vardı sabah.erkenden gittim ve doktorum 3 gün yokmuş boşuna 120 km yol gittim ve yoruldum üstelik 3 hafta oldu bebeğimi görmeyeli sağlığını çok merak ediyorum.pazartesi gelin dediler o gün de olmazsa patlayacağım zaten yol uzak.moralim bozuldu bugün.

$04082011171.jpg $15082011189.jpg $15082011188.jpg

canım çok şeker bişi bu maşallah...sağlıklı,analı babalı ,güzel bir ömrü olsun yavrunun...
geçmiş olsun bu arada...

41 kere maşallah...:)))) benim kız biraz meme emiyor sonra da 30 cc lik mamanın 20 cc sini anca içiyor gerisini içemiyor....belki 1 aylık olduğunda benimki de fazlalaştırır.... bu arada aman nazar değmesin kızına... inşallah hep böyle iştahlı olur kızın.. yeme problemi olan çocuk inan ki çok zor... oğlumdan biliyorum...:)) ona birşeyler yedirebilmek için neler çektim.. ama bu sene bıraktım peşini artık 6 yaşına girdi... canı isterse yesin istemezse yemesin diyorum...

canım bu kadar iştahlı olması arada beni korkutuyor...annemde yemeyip hasta olsa daha kötü olur diyor..dr.da 3 ay besleyebilidğn kadar besle diyor...hayırlısı bakalım...canım zaten 2 hafta sonra yavaş yavaş fazlalaşıyor..ayrıca her öğün aynı olmuyor bebekler...yeme problemi olsa tabi daha kötü olur heralde...bu arada oğlun sağlıklı olduktan sonra yemede ısrar etemene gerek yok..doğrusunu yapıyorsun acıkınca zaten kendi istiycek...birde ısrarcı olununca yemeğe canavar gibi bakıyor çocuklar...

kızlar bebeklerinizi dışarı çıkarıyomusunuz yoksa kırkının dolmasınımı bekliyosunuz.ben akşam dışarı çıkarmayı düşünüyorum sakıncası olur mu ki?
canım ben 10 günlükken aşı için dışarı çıkarmıştım ordanda cafeye annemlerle dışarda biryerlerde oturduk..daha sonra 12. gün yine madoya götüdük..bahçesinde oturduk...ben arada bizim bahçeyede çıkarıyorum...3 gün öncede alışverişe gitmek zorunda kaldım mecburen onuda götürdüm..dünde çıktık....yani biz hep çıkıyoruz... :D

çok tatlı maşllah.....:nazar:yerim ben onu...

ay teyzoşlar biz de çizelgemizi değiştirdik bugün ,,eheuehe .hadi bakalım hayırlısı...
gece çok uykusuz geçti...kuzum gündüzleri uyuyup geceleri uyutmuyor bizi...yarın doktora gideceğiz kontrole bakalım ne alemdeyiz...kilo aldık mı,besledik mi,iyi baktık mı kuzumuza???
yaa bu arada doğum yapan arkideşler,bişi soracağım...bugün 19.günümüz bizim..hala kanamam var az da olsa...sizler ne alemdesiniz,,dünden önce bitti oh be diodum...bugüün gene ped koymak zorunda kaldım ???
owwwwwwwwwww uyandı bizimki...kaçtık şimdilik ;)

kizlarr doguma 12gun var bn halsizlktn gucsuzlktn kipirdayamiyorum belim de agriyor.hastalikli gbi yataktym hep sizde boylemiydiniz?boylemisiniz? BU DURUM PSIKOLOJIMIDE BOZUYOR.

bende yatağa atıyorum kendimi hemen ama uyuyamıyorum ya,gece 4 buçukta uyudum sabah 8 de uyandım.dediğin gibi halsizim,belin ağrıyorsa belkide yaklaşmıştır canım bebişinin gelmesi...

ay teyzoşlar biz de çizelgemizi değiştirdik bugün ,,eheuehe .hadi bakalım hayırlısı...
gece çok uykusuz geçti...kuzum gündüzleri uyuyup geceleri uyutmuyor bizi...yarın doktora gideceğiz kontrole bakalım ne alemdeyiz...kilo aldık mı,besledik mi,iyi baktık mı kuzumuza???
yaa bu arada doğum yapan arkideşler,bişi soracağım...bugün 19.günümüz bizim..hala kanamam var az da olsa...sizler ne alemdesiniz,,dünden önce bitti oh be diodum...bugüün gene ped koymak zorunda kaldım ???

hayırlıs olsun çizelgen canım..canım benim bu gün 1 ay oldu daha 2-3 gündür az geliyor...hep ped kullndım..çok kanamam olmuyor ama pedsizde olmuyor...ayrıca dr. bana ortalama 30-35 gününde bi anda kanaman olcak korkma dedi...ben şimdi daha çok korktum:9:nezman gelcek diye bekliyorum...normalde fazla kanamam olmaz benim...

bende yatağa atıyorum kendimi hemen ama uyuyamıyorum ya,gece 4 buçukta uyudum sabah 8 de uyandım.dediğin gibi halsizim,belin ağrıyorsa belkide yaklaşmıştır canım bebişinin gelmesi...

yataktan yazyrm dusun cnm.ne oldu boyle bana.son 5 gune kadar hamıle demezdım kndıme okdrr normal sıkıntısız gectı hamıleık bıkaçgundurde resmen 9ayın acısı cıkıor.bu bel agrısı durup durup vuruyor hanı saatlerdr yurumus gbı yada 15dk boyunca yere egılerek durmusta sonra doğrulmuş gıbı.bu sekıl olan bel agrısı doğum belırtılerınden mi? bu cansızlıga dayanamıyorum doğsun artık oğlum:(

selam kızlar.. biz de dün 10. günde göbüşü düşürdük:64: banyo yaptırıyordum ama artık daha rahat yaptırıcam inşallah.
kızlar oğluşum geceyi gündüzü öğrendi sanki:nazar: gündüzleri uyanık kalıyoruz geceleri uyuyoruz. çok az kalkıyo geceleri:nazar: hele akşam banyodan sonra çok güzel uyuyor. memeyi emerken de bolca gaz çıkarıyor ya da kakasını yapıyor:60:
süt için tavsiye veren arkadaşlar tekrar teşekkür ederim. sütüm baya arttı. pazartesiden beri mama vermiyorum. oğlumu emziriyorum, sütümü sağıyorum yine de akıyor göğüslerimden baya arttı:nazar: sağdığım sütü de eşim gece ısıtıp oğluşa içiriyor ben de biraz daha fazladan uyuyorum:66:
yani bol bol sıvı tüketmek gerçekten de çok işe yaradı. bugün 11 günlük olduk. salı günü kontrolümüz var. merakla bekliyorum.
doğumu bekleyen arkadaşlar allah bir avazda kurtarsın inşallah.

selam kızlar.. biz de dün 10. günde göbüşü düşürdük:64: banyo yaptırıyordum ama artık daha rahat yaptırıcam inşallah.
kızlar oğluşum geceyi gündüzü öğrendi sanki:nazar: gündüzleri uyanık kalıyoruz geceleri uyuyoruz. çok az kalkıyo geceleri:nazar: hele akşam banyodan sonra çok güzel uyuyor. memeyi emerken de bolca gaz çıkarıyor ya da kakasını yapıyor:60:
süt için tavsiye veren arkadaşlar tekrar teşekkür ederim. sütüm baya arttı. pazartesiden beri mama vermiyorum. oğlumu emziriyorum, sütümü sağıyorum yine de akıyor göğüslerimden baya arttı:nazar: sağdığım sütü de eşim gece ısıtıp oğluşa içiriyor ben de biraz daha fazladan uyuyorum:66:
yani bol bol sıvı tüketmek gerçekten de çok işe yaradı. bugün 11 günlük olduk. salı günü kontrolümüz var. merakla bekliyorum.

canım maşallah dıyelım sana.süt ıcın tavsıyelerını bızde senden alsak

bizde bir hareket,bir sancı,kıpırtı bekleyen grup.ufacık bir harekette acaba doğru zaman şimdimi diyorum,kendimi dinliyorum resmen...

aynen dedıgın gıbı.ben cok yoruldum bunaldm artık sen de oylemısın? SAT a gore gunum geldı ama hala beklıyorum

günaydin kizlar...

bugün kaldi son 3 günüm ama kizimin gelmeye niyeti yok galiba. dün gece agrilarim oldu ama yattim uyudum. uyuyabildiysem gercek dogum sancisi degildir dedim. sabah kalktigimda da biraz agrilarim vardi ama cok fazla degil zaten ne nisan geldi ne bisey. sadece vajinamda öyle bi baski var ki tuvalette oturunca sanki yirtilicak gibi oluyo. offf cok stresliyim bi dogsa sagsaglim kucagima alsam keske. uykularim kaciyo uyuyamiyorum artik. psikolojim bozulmus durumda. annemde en ufak bi agrida gözümün icine bakiyo sürekli soruyo bisey var mi diye. gelsin artik güzel kizim dua edin benim icin.

ahh ahh ben de varım bekleyen:) azıcık kaldık:49:
bugün kontrol günümüzdü yani perşembe cumaya kadar doğmazsa gelirsin demişti doktorum öyle bir almıştık ki gazı, kesin gelir kelebeğim diyodum. tabi sizin gibi kendini dinlemeler her ağrıı doğum sancısı sanmalar:) tamam psiklojik olarak beklemede kaldık ama bayağı da ağrım var bu arada 2 haftadır nstde sancı da çıkıyor ama tık yok... gece yine sabah 6 ya kadar yatamadım.. bi de çarşamba kayınvalidem geldi mi şehir dışından 10 dk da bir sancın var mı diye soruyor çıldırıcam benim kaynanam iyi çok rahatsız etmez beni diyodum ama yok anam 9 aylıkken çekilmiyorlarmış.. ben diyorum ki pisikolojim bozuldu uyuyamıyorum unutun sormayın bana yine aynı bi de ben çağırmışım gibi tüh ramazan ramazan erken geldik diyo sürekli.... offf ne güzel yatıyodum kalkıyodum kendi işimi iyi kötü yapıyodum sabahları da biraz geç kalkıyorum ayptır sölemesi sabah kalkar kalkmaz yine sancın var mı bu saate kadar yattığına göre yok demek ki demez mi zaten uykusuzum biraz sert çıktım ben de yok sancı felan yatamadım zaten felan diye şimdi ne naz surat çekiyoruz offff beni en iyi sizler anlarsınız iyiki hepiniz varsınız bak gözlerim doldu yine herkezi şap şup öpesim var ne iyi oluyor böyle paylaşmak birazdan rahatlarım kesin:43:

maşallah maşallah darısı başımıza diyelim .. bir de bişey sorucam gece eşin sütünü nasıl veriyor bebeğe biberonla mı ben de düşünmüştüm arada yapılabilir diye ama hani diyolar ya biberona alışırsa memeyi almaz diye ondan merak ettim..

ahh ahh ben de varım bekleyen:) azıcık kaldık:49:
bugün kontrol günümüzdü yani perşembe cumaya kadar doğmazsa gelirsin demişti doktorum öyle bir almıştık ki gazı, kesin gelir kelebeğim diyodum. tabi sizin gibi kendini dinlemeler her ağrıı doğum sancısı sanmalar:) tamam psiklojik olarak beklemede kaldık ama bayağı da ağrım var bu arada 2 haftadır nstde sancı da çıkıyor ama tık yok... gece yine sabah 6 ya kadar yatamadım.. bi de çarşamba kayınvalidem geldi mi şehir dışından 10 dk da bir sancın var mı diye soruyor çıldırıcam benim kaynanam iyi çok rahatsız etmez beni diyodum ama yok anam 9 aylıkken çekilmiyorlarmış.. ben diyorum ki pisikolojim bozuldu uyuyamıyorum unutun sormayın bana yine aynı bi de ben çağırmışım gibi tüh ramazan ramazan erken geldik diyo sürekli.... offf ne güzel yatıyodum kalkıyodum kendi işimi iyi kötü yapıyodum sabahları da biraz geç kalkıyorum ayptır sölemesi sabah kalkar kalkmaz yine sancın var mı bu saate kadar yattığına göre yok demek ki demez mi zaten uykusuzum biraz sert çıktım ben de yok sancı felan yatamadım zaten felan diye şimdi ne naz surat çekiyoruz offff beni en iyi sizler anlarsınız iyiki hepiniz varsınız bak gözlerim doldu yine herkezi şap şup öpesim var ne iyi oluyor böyle paylaşmak birazdan rahatlarım kesin:43:
ay cnmm paylaş tabi..bız neler paylsıyoruz burda.bnm kayınvalıdede oyle karısmaz ettmz bna ama hamıleyken dedgn gıbı hıc cekılmıyr burası cok sıcak oldgndan balkonda yatyrz 2aydr aman üşütcen aman sandalyeyı kaldrma(cok pimpiriktir) .2aydr üşütmemısım karısma dımı ya.of cekılmıor kendı aılem geldı memleketten 15gn oldu gelelı aılem sımdı pek ugradg yok buaksam gelecekmıs onuda annem aradı cağırdı.bn kaynanadan sıkıntı yasamadım hıc ama hıc faydalarınıda gormuyorum bebegıme daha 1çorap almadı(topıctekı kızlar ezberledıı bu lafımı:)) ama ıcıme yer ettı dılımden dusmuyor ne yapayım.bn de pazartesı son muaynemı olcam bakalım en son dedıgı gıbı bayramın 2.gunu mu yapalım dıcek doğumu beklıyoruzzzzzzzzz:):53:

yataktan yazyrm dusun cnm.ne oldu boyle bana.son 5 gune kadar hamıle demezdım kndıme okdrr normal sıkıntısız gectı hamıleık bıkaçgundurde resmen 9ayın acısı cıkıor.bu bel agrısı durup durup vuruyor hanı saatlerdr yurumus gbı yada 15dk boyunca yere egılerek durmusta sonra doğrulmuş gıbı.bu sekıl olan bel agrısı doğum belırtılerınden mi? bu cansızlıga dayanamıyorum doğsun artık oğlum:(

canım yaa son ay oluyor malesef ama kalıcı olmadı benimkiler bigün çok ağrıyor halsiz yorgun hissediyorum kendimi bi gün geçiyor gece çok bel ağrım oluyor benim ama normalmiş bunlar canını sıkma canım hergün öyle ağrılı olmaz gör bak yat dinlen şimdi:)

ay cnmm paylaş tabi..bız neler paylsıyoruz burda.bnm kayınvalıdede oyle karısmaz ettmz bna ama hamıleyken dedgn gıbı hıc cekılmıyr burası cok sıcak oldgndan balkonda yatyrz 2aydr aman üşütcen aman sandalyeyı kaldrma(cok pimpiriktir) .2aydr üşütmemısım karısma dımı ya.of cekılmıor kendı aılem geldı memleketten 15gn oldu gelelı aılem sımdı pek ugradg yok buaksam gelecekmıs onuda annem aradı cağırdı.bn kaynanadan sıkıntı yasamadım hıc ama hıc faydalarınıda gormuyorum bebegıme daha 1çorap almadı(topıctekı kızlar ezberledıı bu lafımı:)) ama ıcıme yer ettı dılımden dusmuyor ne yapayım.bn de pazartesı son muaynemı olcam bakalım en son dedıgı gıbı bayramın 2.gunu mu yapalım dıcek doğumu beklıyoruzzzzzzzzz:):53:

öyle canım ya başka zaman dokunmayacak şeyler etkilemeye başlıyor insanı resmen kendimi baskı altında şuçlu eksik gibi hissetmeye başladığımı fark ettim daha 1 hafta var gününe de akşama konuşucam genele artık bana kimse sancın var mı diye sormasın diye... kendimi de rahat bırakıyorum benim kızım ne zaman isterse o zaman gelir di mi neler atlattım ben bi bebeğimi kaybettim karnımda daha önce önemli olan sağlıklı olması ki 3600gr olmuş kızım suyu da iyiymiş başı da kanala girmiş daha ne isterim di mi ne şaçma şeyler düşünmüşüm kaç gündür şimdi akıllı olma zamanı diyorum önemli olan sağlıklarımız kızlar hiçbir bebek içerde kalmıyor ya:)

Kanamalar 1 ay bile surebilir benimde 10. Gunum bazen azaliyor ama sonra gene geliyor doktor 1 ay boyunca surebilir dedi endiselenme

Back