• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selam güzel anneler.biz bugün kontrole gittik.inatçı bebeğim yüzünü yine öne çevirmiş.geçen hafta da yarım dönüktü.tam 1 aydır böyle.doktor 38+2sin ama hala dönmeye niyeti yok dedi.şimdiye kadar sezeryanı hiç anmayan doktorum bugün bana "haftalardır bekliyoruz ama dönecek gibi değil,ilk doğumun olduğu için normal doğma şansı %20-30 dedi.normal doğum ağrılarıyla belki yüzünü döner istersen bekle ama boşuna da beklemiş olabilirsin"dedi.(buarada doktorumuz yarın tatile çıkıyor 2 eylüle kadar yok,o arada bebeğim gelmeye karar verirse ve ben yine sezeryana kalırsam diye korkuyorum.doktorum bana güç ve moral veriyor).velhasıl kelam kararınızı verin dedi.bende siz gitmeden alalım ozaman dedim ama sata göre 12 günümüz var diye korktum.sezeryanda 38 olması yeterli dedi.ve biz yarın sabah 7:30 da hastanede olacağız.tırsıyorum kızlar.doğru karar mı verdik acaba.dua edin bebeğim sarılığa yakalanmasın,sütüm gelsin ne olur.Allah'ım hepinizin yardımcısı olsun...

canım 38 den sonra doktorlar alıyolar korkma gelişimini tamamlamış oluyo bebekler. hayırlı doğumlar diliyorum.
bende çok korkuyodum ama inan hepsi boşuna sonradan kendime kızdım okadar çok stres yaptım diye yavrunu kucağına alınca inan hepsi geçiyo:emir_bebek:

selam güzel anneler.biz bugün kontrole gittik.inatçı bebeğim yüzünü yine öne çevirmiş.geçen hafta da yarım dönüktü.tam 1 aydır böyle.doktor 38+2sin ama hala dönmeye niyeti yok dedi.şimdiye kadar sezeryanı hiç anmayan doktorum bugün bana "haftalardır bekliyoruz ama dönecek gibi değil,ilk doğumun olduğu için normal doğma şansı %20-30 dedi.normal doğum ağrılarıyla belki yüzünü döner istersen bekle ama boşuna da beklemiş olabilirsin"dedi.(buarada doktorumuz yarın tatile çıkıyor 2 eylüle kadar yok,o arada bebeğim gelmeye karar verirse ve ben yine sezeryana kalırsam diye korkuyorum.doktorum bana güç ve moral veriyor).velhasıl kelam kararınızı verin dedi.bende siz gitmeden alalım ozaman dedim ama sata göre 12 günümüz var diye korktum.sezeryanda 38 olması yeterli dedi.ve biz yarın sabah 7:30 da hastanede olacağız.tırsıyorum kızlar.doğru karar mı verdik acaba.dua edin bebeğim sarılığa yakalanmasın,sütüm gelsin ne olur.Allah'ım hepinizion yardımcısı olsun...

ay guzelım senın doktor benım kı olsa benıde doğurtuverse olmaz mı:) sezaryan ıcın 38doldugunda alınıyor zaten ALLAHa sukur bır sıkıntın olmayacak oyle gecır hep ıcınden.bak ben de sezaryan olucam kacıncı haftamdayım hala doğum ıcın 10gun bekle dıyor.artık pskljm bozuldum mıllet dğuma gıdıyor bn 40haftya dayandım doktorum bekleyelım dıyor.valla pazartesı muaynem var salı gunu doğum olsun derse nekadar sevınırım bılsen:) SANA SIMDIDEN GECMIS OLSUN ALLAH YAVRUNA SAĞSALIM KAVUSTURSUN CANIM SARILIKTAN KORKMA AKLINA OLUMSUZ SEYLER GETIRME..PEŞPEŞE OLACAKTI DĞUMLARIMIZ SENIN YAVRUN YARIN GELIYOR ARKASINDA GELEN BEN OLURUM INSALLAH.

selam herkese , kuzum 17 günlük oldu bile... Doğum yapacak ve yeni doğum yapıp sarılıkla boğusan annelere duyup uyguladığım ve işe yaradığını gördüğüm bir kaç şeyden bahsedeceğim.

Bebişim ilk üç gün çok uyuyordu bir seferinde 5 saat uyuduğu bile oldu.hatta eşime bu sefer uslu bebeği yakaladık galiba diye söyleniyordum. Ebemiz ev kontrolunde bebeğin sarılık olduğunu ölçtürmemizi ve açlıktan ağlamaya bile takati olmadığını söyledi. Takip edince ebenin haklı olduğunu ve bebeğin halsizliğinide fark ettim. Başka bir ebe şunu yapmamı tavsiye etti. Bir kavanozu yarısından biraz az şeker doldurup üzerine su doldurdum. Hiç karıştırmadım. Emzirmeden önce ve sonra 3-4 yudum içtim.su azaldıkça su ilave ettim ve hiç karıştırmadım. Içtiğim şerbet sütümden bebişe ulaştı . Daha çok emmeye başladı emdikçe sarılığı geçti.

Sütümü artırmak içinde çok açık çayı günboyu elimden düşürmüyorum (6-8 fincan)iki damlada limon sıkıyorum.bir fincana bir kesme şeker atıyorum. Her yemekte mutlaka salata (marul-dere otu -roka) yiyorum.yemek bitimi üç dört bardak su içiyorum. Gece yatmadan öncede iki adet pişmaniye yiyorum. Sütümün artığını fark ettim sizlerlede paylaşmak istedim. Bebeğe gaz yapar fikrine katılmayıp istediğim herşeyi yiyorum. Nasıl olsa sancı cekiyor , benim yediklerimde arada kaynasın diyorum , eninde sonunda alışmak zorunda...

çok tesekkurler...sızede gecmıs olsun cnm.

sinemxs ben 1 gecelık 1 alt ust takım aldım.gecelıgım boydan boya düğmeli bunu dagi den aldım.
alt ust takımımı da mothercare den aldım.ustu kalın askılı gobege kadar çıtçıtlı gunlukte gıyılebılecek bırsey altıda basma kumas oluyr ya spor model.bunlar yeterlı olacaktır heralde.bır tanede evde var zaten.bırde son zmanlarda aldıgım belı lastıklı bol pantalonlarım var tiril tiril kumaslardan onları gıyerım ayaklandımı.hep pıjama ınsana kasvet getırır hastalıklı gıbı:)

kızlar size bugün yaşadıklarımı anlatmam lazım..bugün kontrole diye gittim ve nts ye bağlandım çok sancı çıktı ancak ben hissetmiyomuşum..doktora haber verdiler doktorda doğumhaneye aldırdı ve çatı muaynesi yapmak istedi ancak hatırlarsanız benim alttan muaynede canım çok yanıyo.yani belki vaji diğilim ama ona yakın bişiy..doktora dedimki muayne olamıycam çok korkuyorum..ama o sırada benim tansiyon yerlerde yıldızlar uçuşuyo.yandanda bi kadın doğumda bağrıyo..dünyam başıma yıkıldı..hamile kaldığım için kendime kızdım.sonra dr.napalım dedi ben sezeryan istiyorum dedim ozaman odama in gün veriyim dedi tamm dedim indim..ultrasonda baktıbebeğin kafası büyük ama normal doğuma engel diğil dedi.geçen hafta bacaklar kısa görünüyo kilosu 2.800 gr dedi şimdiyse bacaklar normal kilosu 3.350 gr:53:dedi. ve hep şahit oluyoruz söylenenden fazla doğuyolar genelde.yani anlıycanız normal doğumdan iyce tırstım.sonra dr bak istersen çatı muaynesini deniyelim dedi.eşimde ısrar edince izin verdim ama imkansız dayanamadım yine..sezeryan istiyorum dedim veeee yarın 9:30 da sezeryan olucam..kızlar çok korkuyorum çookk.epidural sezeryan istedim..banada sakinleştirici gibi bişiy yapıcaklar..çocuğumu göriyim emzirebiliym die böyle istedim..doğru düşünmüşmüyüm..yani bukadar panik olupta epidural olmak???böyle olan arkadaşlar anlatın biraz..söyliyceğiniz herşeye ihtiyacım var:(:59:

merhaba arkadaşlar, bizim kızın gelmeye niyeti yok. bu gün kontrolümüz vardı kızım hala kanala girmemiş, yaklaşık 2 aydın baş aşağı duruyor ama henüz kanala girmemiş, kilo 3400 gr , 5 gün sonra tekrar gel dedi, eyer hala aynı pozisyonda olursa suni sancı vermemiz lazım dedi, bende ondan korkuyorum, inşallah suni sancıya gerek kalmadan kendi doğar.

iyi akşamlar anneler.oğlum bugün 9 günlük oldu ve yarın sünnet olucak canım çok sıkkın çok üzülüyorum bebeğime,bugün zaten sağlık ocağında topuğundan kan aldılar,birsürü ağladı.yarın daha çok ağlıcak of of bi karar verdim pişman oldum.yaptırmak istemiyorum ama baba kararlı doktoruda ayarladık.Allah yardım etsin yavruma acı duymadan bitsin bu iş.bu arada evde 7 yaşında bir kızım var,onun kıskançlık krizlerinle uğraşıyoruz.bir kaç gündür iyi gidiyodu yine başladı emzirmeme katlanamıyor.bunu nasıl aşarız bilemiyorum.şu an zamana bıraktım varlığına alıştıkça geçecektir diye umuyorum.
doğum yapacak arkadaşlrada hayırlı doğumlar.doğum yapmış arkadaşlarında bebişlerinle sağlıklı,mutlu günler geçirmelerini dilerim.

Ayy ne güzel ya böyle kolay normal doğum yapanları duyunca moral oluyor. Darısı başımıza...

Tatlım Allah analı bablı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

Maşallahh oğluşuna tatlım. Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Darısı başımıza :)

Tatlım umarım artık başlamıştır doğumun ve herşey yolundadır. Bebeğine sağlıkla kavuşman / kavuşmuş olman dileklerimle..

Tatlım kendine çok büyük haksızlık yapıyorsun. Bu durumun seninle alakası yok. Burada bir çok kişinin bebeği sarılığa yakalandı. Geçecek üzülme.
Üzülme ki bebebeğin daha çabuk iyileşsin. Bu gün bir yerde okudum. Bebekler anne ve babalarının kendilerinden emin olmalarını beklermiş bu bebeğin bağışıklık sisteminin de güçlü olmasını sağlarmış.

Tatlım sana da geçmiş olsun umarım tez zamanda iyileşirsiniz bugünleri hatırlamazsın.

Aman Allah' ım bu kız çok tatlı ya! Maşallah Subhanallah

Aman da aman abimiz de pek yakışıklı. Allah sizleri hiç ayırmasın.

Yaaa süper doğum öncesi kilona 10 fgünde dönmüş olman. Kaç kilo almıştın tatlım? Off ben de karnımın sarkık kalmasından çok korkuyorum. Tabi buarada kızının sürekli emiyor olmasına borçlusun şuan verdiğin kiloları bence Elis bir teşekkürü hak etti ;)))
Ben 8 kilo almistim hastaneden gelince 7 kilo birakarak gelmistimn:)))
Umarimnemzirme den dolayi cok klo almam sutum olsun diye :)
selam güzel anneler.biz bugün kontrole gittik.inatçı bebeğim yüzünü yine öne çevirmiş.geçen hafta da yarım dönüktü.tam 1 aydır böyle.doktor 38+2sin ama hala dönmeye niyeti yok dedi.şimdiye kadar sezeryanı hiç anmayan doktorum bugün bana "haftalardır bekliyoruz ama dönecek gibi değil,ilk doğumun olduğu için normal doğma şansı %20-30 dedi.normal doğum ağrılarıyla belki yüzünü döner istersen bekle ama boşuna da beklemiş olabilirsin"dedi.(buarada doktorumuz yarın tatile çıkıyor 2 eylüle kadar yok,o arada bebeğim gelmeye karar verirse ve ben yine sezeryana kalırsam diye korkuyorum.doktorum bana güç ve moral veriyor).velhasıl kelam kararınızı verin dedi.bende siz gitmeden alalım ozaman dedim ama sata göre 12 günümüz var diye korktum.sezeryanda 38 olması yeterli dedi.ve biz yarın sabah 7:30 da hastanede olacağız.tırsıyorum kızlar.doğru karar mı verdik acaba.dua edin bebeğim sarılığa yakalanmasın,sütüm gelsin ne olur.Allah'ım hepinizin yardımcısı olsun...
Ayyy caniim hayirlisi olsun guzel haberlerini bekliyoruz sezer- normal fark etmez ben dogum yapmis biri olarak soyluyorum takilma bunlara sen kucagina alda gor neymis bu duygu hic birakmak istemeyeceksin sana muhtacligi en cok aglamana sebep olacak nokta ya bana bisey olursa o ne olacak diye dusunecwksin allhm yavrularmizi ve buzi kOrusn :)
İnsallah sqg salim dogurup yazisiriz yine burdan :))

arkadaşlar doğum yaparken hastanede giymek için pijama mı gecelik mi aldınız bir de nerden aldınız önerebileceğiniz yerler var mı

canım ben 1 gecelik 1 pijama aldım...gecelik ince ama uzun kolluydu ilk doğumdan çıkınca onu gydim..2.gün kapri ve kısa kollu ince pijama giydim..ikisininde sabahlığı vardı..canım sen nerde oturuyorsun ona göre tarif edeyim aldığım yeri...

ay guzelım senın doktor benım kı olsa benıde doğurtuverse olmaz mı:) sezaryan ıcın 38doldugunda alınıyor zaten ALLAHa sukur bır sıkıntın olmayacak oyle gecır hep ıcınden.bak ben de sezaryan olucam kacıncı haftamdayım hala doğum ıcın 10gun bekle dıyor.artık pskljm bozuldum mıllet dğuma gıdıyor bn 40haftya dayandım doktorum bekleyelım dıyor.valla pazartesı muaynem var salı gunu doğum olsun derse nekadar sevınırım bılsen:) SANA SIMDIDEN GECMIS OLSUN ALLAH YAVRUNA SAĞSALIM KAVUSTURSUN CANIM SARILIKTAN KORKMA AKLINA OLUMSUZ SEYLER GETIRME..PEŞPEŞE OLACAKTI DĞUMLARIMIZ SENIN YAVRUN YARIN GELIYOR ARKASINDA GELEN BEN OLURUM INSALLAH.
canım benim doğurduktan sonra en çok seni merak edicem desem yeridir.psikolojini bozma,pazartesi için de dua et bakarsın senin doktor da gel yarın alalım deyiverir.güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.darısı sana.değişik duygular içindeyim ben de sezeryan öncesi herkes gibi.Yarın yavrum içimde değil yanımda olacak.sanki hazır değilmişim gibi.umarım çabucak alışıveririz birbirimize.darısı tüm kalan güzel annelere...

canım 38 den sonra doktorlar alıyolar korkma gelişimini tamamlamış oluyo bebekler. hayırlı doğumlar diliyorum.
bende çok korkuyodum ama inan hepsi boşuna sonradan kendime kızdım okadar çok stres yaptım diye yavrunu kucağına alınca inan hepsi geçiyo:emir_bebek:
çok teşekkür ederim cevap için.güzel dileklerin için de sağolasın.İNŞALLAH sorunsuz geçiririz bu süreci.
Efsun hocam sana da çok teşekkür ederim.birden fazla mesajı alıntı ile cevapla yapamadım yaw hala tam öğrenemedim ben bu siteyi :60:
güzel haberlerle döneriz inşallah.dualarınızı bekliyoruz...

canım benim doğurduktan sonra en çok seni merak edicem desem yeridir.psikolojini bozma,pazartesi için de dua et bakarsın senin doktor da gel yarın alalım deyiverir.güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.darısı sana.değişik duygular içindeyim ben de sezeryan öncesi herkes gibi.Yarın yavrum içimde değil yanımda olacak.sanki hazır değilmişim gibi.umarım çabucak alışıveririz birbirimize.darısı tüm kalan güzel annelere...

ay canım benım nekadar heyecanlısındır yanında olmak ısterdım sen doğuma gırerkende arkanda uzunnn uzuuunn bakardım:) ben doğurduktan sonra bol bol yazarım takıp edebılırsın belkı ama senınde yavrun doğacagı ıcın aynı anda onlıne olamayız yazdıklarımızıda muhtemelen kacırırz:) bugun baya yuruyus yaptm yarm saat oldu eve geleli lavobaya grdm camasırımda kan vardı ama damla seklınde deıl sankı oje surulmus gibi.bıde cok terlemısım yururken camasırım gunluk orkıttn bıle ıslanmıs terden heralde dedım herzaman sarı akıntım olrdu gunluk pedde bu sefer hıc sarılık yoktu ama orkıd ıslanmıstı.bılemedım gece gece ne oldugnu.zaten ümidim de yokpazartesıyı beklıyorum

sezencagla canım belkı soyledıklerım aklında kalır nekadar yapablrss bılemem ama ..anestezı uzzarmanı bır arkadasım var sezaryan doğum ıcın konusmustuk nekadar rahat olursan doğum sonrası sıkıntın okadar az olur dedı.hanı arkadaslar dıyorlar ya basım agrıyor boynum agryor bunların %70 ı kısıden kaynaklanırmıs doğum oncesı streslı olursan kaslarım gerılırmıs yapıılan anestezı ıgnesı gergın kaslarından dolayı dagılamazmıs vucuda.yanı güle oynaya mutlu mutlu gırebılmek senın elınde amelıyat korku gn varsa amannn hıc korkma ben cok kez amelıyat oldm ınan hıcbırsey hıssetmıyorsun gormuyorsun onunde bır perde tepende konusan doktorlar ve hemsıreler.kendını kasmamaya calıs.tabı nekadar yapabılırsın bılemem..sımdıden geçmıs olsn guzel haberlerını beklıyoruz en yakın zamanda

ben istanbul beylikdüzünde oturuyorum .sadece toruim alışveriş merkezine bakabildim orda c&a dan bir tane pijama takımı aldım önden düğmeli ama çok da beğenerek almadım doğuma az kaldığı için bulunsun diye aldım. istanbulu da fazla bilmiyorum o yüzden tavsiyeleriniz çok önemli .teşekkürler şimdiden

canım ben 1 gecelik 1 pijama aldım...gecelik ince ama uzun kolluydu ilk doğumdan çıkınca onu gydim..2.gün kapri ve kısa kollu ince pijama giydim..ikisininde sabahlığı vardı..canım sen nerde oturuyorsun ona göre tarif edeyim aldığım yeri...

sezencagla mis kokulu yavrusuna kavusmustur dımı kızlar...sezeryan olacaktı ınsallah korktugu gıbı olmamıstr doğumu.guzel haberlerle beklıyoruz sezencimmmm

sırada ben varım ha haaayyy (ınsallah)

ay canım benım nekadar heyecanlısındır yanında olmak ısterdım sen doğuma gırerkende arkanda uzunnn uzuuunn bakardım:) ben doğurduktan sonra bol bol yazarım takıp edebılırsın belkı ama senınde yavrun doğacagı ıcın aynı anda onlıne olamayız yazdıklarımızıda muhtemelen kacırırz:) bugun baya yuruyus yaptm yarm saat oldu eve geleli lavobaya grdm camasırımda kan vardı ama damla seklınde deıl sankı oje surulmus gibi.bıde cok terlemısım yururken camasırım gunluk orkıttn bıle ıslanmıs terden heralde dedım herzaman sarı akıntım olrdu gunluk pedde bu sefer hıc sarılık yoktu ama orkıd ıslanmıstı.bılemedım gece gece ne oldugnu.zaten ümidim de yokpazartesıyı beklıyorum

canım kan geldi demişsin nişan olmasın kızz ayy doğurursun sen bir kaç güne ozaman:8: mutlaka doktorunla görüş söyle geldiğini muaynene etsin seni:emir_bebek:

sezencagla doğum yapmıştır sanırım mis kokulusunu kucağına almıştır hayırlısıyla

sinemx bende beylikdüzünde oturuyorum gürpınara inerken doremi nin fabrika satış magazası var orda güzel gecelikler var fiyatı da uygun bi de torium da ebru da var ama biraz pahalı bi,lgine

slmlarrr
fırsat ancak bulabildm kızlar.
11 agustosta epidural normal dogumla prensesimiz dunyaya geldi.
51 cm 3030 gr.
Uykusuz geceler gecmio yorgunluktan ölüorm.allahtan annem war ama ona da kıyamıorum cok yoruluo.
Benm ilk baslarda sütüm gelmedi.sütüm vardı ama kanallarm tıkalı oldgndan gelmiodu bnde mecbur aptamile basladm.
Siz de mama ve anne sütü karısık veren var mı

selam kızlar perşembe günü hastaneye kontrole gittikl,doktorum hastaneden ayrılmış şok oldum adam ilçeye gitmiş neyse ultrasona girdik kordon boynuna dolanmış dediler ayrıca ben lenf ödem hastası olduğum için hastanede kalp damar cerrahı bulunması gerekiyormuş neyse bizi üniversiteye sevk ettiler suni sancıyla 8 saat çok kötü sancı çektim ama sonunda normal doğumu başardık kızım 3600 gram 50 cm Allaha şükürler olsun darısı bekleyenlerin başına ama çok uykusuz bitkinim çok ağlak bi kızım var...hepinize sevgiler....

Back