• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

merhabalar...
15 ağustos pazartesi günü 38+3 de epıdural sezeryan ıle 50 cm 3350 gr olarak dunyaya merhaba dedı oglusumuz..
ertesı gun AB0 kan uyusmazlıgına baglı sarılık artısı nedenıyle dogum yaptıgım hastenenın tam donananımı mevcut olmadıgından ( ki ozel hastane ) dogum hastahanesıne sevk edıldık bır gece fototerapı aldıktan ve serumlardan sonra degerımız 5.1 e dustu ve taburcu edıldık bugun ku kontrolumuzde degerın tekrar 10.7 ye yukseldıgı yarın sabah tekrar bakılacagı ve yukselme devam halındeyse tekrar fototerapı ıcın yatıs yapılcagı soylendı..bol bol emzırıyorum bu sure ıcın de tabıı..
lutfen dualarınızı eksık etmeyın yarın kı degerımız normal sınırlarda cıksın ..yavrumun her yerı kan almak ıcın serum ıcın acılan morluklarla dolu:43:
Allah herkezın evladını korusun dogum yapmamıs olanlarada hayırlı saglıklı dogumlar dılıyorum..
Canm allah acil sifalar versin insallah hersey duzelecek moralini yuksek tut ;)
günaydin kizlar...

bugün kaldi son 3 günüm ama kizimin gelmeye niyeti yok galiba. dün gece agrilarim oldu ama yattim uyudum. uyuyabildiysem gercek dogum sancisi degildir dedim. sabah kalktigimda da biraz agrilarim vardi ama cok fazla degil zaten ne nisan geldi ne bisey. sadece vajinamda öyle bi baski var ki tuvalette oturunca sanki yirtilicak gibi oluyo. offf cok stresliyim bi dogsa sagsaglim kucagima alsam keske. uykularim kaciyo uyuyamiyorum artik. psikolojim bozulmus durumda. annemde en ufak bi agrida gözümün icine bakiyo sürekli soruyo bisey var mi diye. gelsin artik güzel kizim dua edin benim icin.
Canim biraz daha sabir az kaldi kavusmaniza sonra hicbiseye vakit bulamiyosun ben hatirlatayim da ;)))
kızlar bebeklerinizi dışarı çıkarıyomusunuz yoksa kırkının dolmasınımı bekliyosunuz.ben akşam dışarı çıkarmayı düşünüyorum sakıncası olur mu ki?
Canim biz 5 gunlkken sarilik testi icin hastaneye gittik bugun yani 10.gunumuzdede saglik ocagina gittik topuk kani icin ama oleee gezme olayimiz olmadi henuz zaten bende biraz toparlqnmak istiyorum daha rahat ederim :))

Ayyy masallah annesi ne kadar tatli:))) :nazar:canim sz de istanbuldasiniz dmi kizina sadece badi giydirmissinde annem izin vermiyo bize biz badi pantolon ust giydiriyoruz yani alt tek kat ust iki kat bazen altini cikariyorum da hemen mudehale ediyo valla :))) :nazar::nazar:

Kizlar benim kanamamda 6. Gunumde bitti :nazar:4 gundur yok bi daha gelirmi bilmem dr m bisi demedi yarina bandajlarimi ckaracak bakalim ne diycek
Haa bu arada bende dogum oncesi kilomdayim :nazar::)) ama tabii karin olayim var dr m mekik cekeceksn dedi bakalim zamanini sorucam yarna
Aaa bu arada bnim kiz da pamukcuk var hani demstim ya goguslerim yara falan birinden emziremiyorum sagiyorum sanirim kizimla ikimiz birbirimizi tetikledik bnde yara oldu yara onda pamukcuk yapti saglk ocaginda dr muz karbonatl su dedi yarina cock dr ylad arandevumuz var bakalim o ne diecek ??? İnsallah pamukcuk ilerlemez daha cok :(

Kizlar benim kanamamda 6. Gunumde bitti :nazar:4 gundur yok bi daha gelirmi bilmem dr m bisi demedi yarina bandajlarimi ckaracak bakalim ne diycek
Haa bu arada bende dogum oncesi kilomdayim :nazar::)) ama tabii karin olayim var dr m mekik cekeceksn dedi bakalim zamanini sorucam yarna
Aaa bu arada bnim kiz da pamukcuk var hani demstim ya goguslerim yara falan birinden emziremiyorum sagiyorum sanirim kizimla ikimiz birbirimizi tetikledik bnde yara oldu yara onda pamukcuk yapti saglk ocaginda dr muz karbonatl su dedi yarina cock dr ylad arandevumuz var bakalim o ne diecek ??? İnsallah pamukcuk ilerlemez daha cok :(

benim dr. 30.-35. gün bianda kan boşalırsa korkma dedi...o günlerde kanama olabiliyomuş..karın egsersizi için daha erken dedi bana 40ın çıksın dedi...ama korse takabilirsin dedi...pamukçuk içinde geçmiş olsun canım..inşallah en kısa zmanda gecer...

benim dr. 30.-35. gün bianda kan boşalırsa korkma dedi...o günlerde kanama olabiliyomuş..karın egsersizi için daha erken dedi bana 40ın çıksın dedi...ama korse takabilirsin dedi...pamukçuk içinde geçmiş olsun canım..inşallah en kısa zmanda gecer...

canım maşallah dıyelım sana.süt ıcın tavsıyelerını bızde senden alsak
canım bol bol sıvı tüketiyorum yani 4 lt kadar su içiyorum, çorba hoşaf falan yedim bol bol,humana içiyorum günde 4 fincan kadar.alkolsüz bira içtim bikaç kez.duşta göğüslerime sıcak su tutuyorum, (çok sıcak değildi tabi)

maşallah maşallah darısı başımıza diyelim .. bir de bişey sorucam gece eşin sütünü nasıl veriyor bebeğe biberonla mı ben de düşünmüştüm arada yapılabilir diye ama hani diyolar ya biberona alışırsa memeyi almaz diye ondan merak ettim..

canım biberonla veriyor. biz başta mama takviyesi yapıyoduk herkes kaşıkla ver sakın biberonla verme memeyi almaz dedi. tam tersi kaşıkla verince bütün gün memeyi almadı resmen eliyle ittiriyodu. kaşıkla verince hazır geliyo tabi ağzına.çaba sarf etmiyo. biberon avent aldım ben. 1 numara başlık taktım. memeyi nasıl emiyosa onu da aynı öyle emiyo. eşim de biberonla veriyor yani.

kızlar dün yazmayı unuttum bike ile tel.la görüştük..gazi hastanesinde doğum yapacaktı ama çocuk dr.u olmadığından başka hastaneye yönlendirmişler..sanırım ayrıca kendi dr.uda izindeymiş..başka hastanede başka dr.da doğum yapmış..ilk gittiğinde 1cm açılma varmış..daha sonra yarım saat içinde açılma 7 cm.e çıkmış..epidural doğum için hazırlık yapılamadan normal doğuma geçmişler.hatta arada yalvarmış sezaryan diye..ama çok şükür atlatmış..konuştuğumda sesi gayet güzel cıvıl cıvıl geliyordu...bugünlerde fırsat olunca nete girip kendisi daha ayrıntılı anlatır...

Ayy ne güzel ya böyle kolay normal doğum yapanları duyunca moral oluyor. Darısı başımıza...

günaydın fıstıklar :71::71::71:

dün evimize geldik.. alışmaya çalışıyoruz yeni hayata.. azracım haber vermiş. epidural anestezi ile dünyaya geldi eren yusufumuz.. dikişler acıyo biraz onun dışında bi sıkıntım yok..

emzirmede bi göğsü kavramakta zorlanıyo..ağlıyo.. debelene debelene emzirmeye çalışıyorum diğerinde sorun çıkmıyo ama başımda çok bebek bakımından anlayan yok.. yeterince besleniyo mu bilmiyorum cmt kontrolumuz var.. bakalım hayırlısı..

geçmişi okuyamadım.. umarım herkes iyidir.. rahattır.. yeni güzel doğum haberleri gelmiştir...

Tatlım Allah analı bablı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
Dogum yapıcak olan tüm agustos annelerine bol sans dilerim .Ben 10 agustos 2011 carşamba kucagıma aldım oglumu .Sezeryandan korkan biri olarak oldukca rahat bir dogum ve sonrası yaşadım .ilk gece yurumek ıcın ayaga kaldırdıklarında biraz agrım vardı sonrasında toparladım hafıf agrı kesıcılerle gayet kolay hareket edebiliyorsunuz. Efe 3 kılo 60 gr 50 cm dogdu....biraz kucuk bir bebek ama cok sevimli ve sosyal..son 3 gundur hiç agrım sızım yok normal hayatıma hızla geri dondum...umarım hepiniz sorunsuz bir dogum yaşarsınız....

Maşallahh oğluşuna tatlım. Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Darısı başımıza :)
Kizlar bebegin kalp atislarini dinlemeye geldik, zayif diye dogumu bugun baslaticaklar. Simdi Hastanedeyiz makinaya bagliyim. Dogum yarin diye cantami felanda almadik, ne olur dua edin Hersey yolunda gitsin. Sanci geldikce bebegin kalp atislari dusiyor, yinede normal dogum yaptircaklar suni sanci ile :(

Tatlım umarım artık başlamıştır doğumun ve herşey yolundadır. Bebeğine sağlıkla kavuşman / kavuşmuş olman dileklerimle..
kızlar çok kötüyüm kızımı hastaneye yatırdık az önce sarılıktan dolayı ölçümünde 19.80bilirubin midir nedir o çıktı hemen ışın tedavisine başladılar halen daha ağlıyorum bakamadım kızıma diye nolur dua edin bi zarar vermesin kızıma bu sarılık kendimi affedemiyorum hep benim yüzümden oldu besleyemedim kızımı hep emzirdim ama demekki yetersizmiş süt halbuki emince uyuyodu mışıl mışıl şu anda çok kötüyüm eve geldim kızım hastanede kaldı evin içinde sanki sesi yankılanıyo onsuz nasıl durucam bilmiyorum ağlamaktan sütüm gidicek diye korkuyorum nolur dua edin kızıma okuyup yollayın iyileşsin kızım

Tatlım kendine çok büyük haksızlık yapıyorsun. Bu durumun seninle alakası yok. Burada bir çok kişinin bebeği sarılığa yakalandı. Geçecek üzülme.
Üzülme ki bebebeğin daha çabuk iyileşsin. Bu gün bir yerde okudum. Bebekler anne ve babalarının kendilerinden emin olmalarını beklermiş bu bebeğin bağışıklık sisteminin de güçlü olmasını sağlarmış.
merhabalar...
15 ağustos pazartesi günü 38+3 de epıdural sezeryan ıle 50 cm 3350 gr olarak dunyaya merhaba dedı oglusumuz..
ertesı gun AB0 kan uyusmazlıgına baglı sarılık artısı nedenıyle dogum yaptıgım hastenenın tam donananımı mevcut olmadıgından ( ki ozel hastane ) dogum hastahanesıne sevk edıldık bır gece fototerapı aldıktan ve serumlardan sonra degerımız 5.1 e dustu ve taburcu edıldık bugun ku kontrolumuzde degerın tekrar 10.7 ye yukseldıgı yarın sabah tekrar bakılacagı ve yukselme devam halındeyse tekrar fototerapı ıcın yatıs yapılcagı soylendı..bol bol emzırıyorum bu sure ıcın de tabıı..
lutfen dualarınızı eksık etmeyın yarın kı degerımız normal sınırlarda cıksın ..yavrumun her yerı kan almak ıcın serum ıcın acılan morluklarla dolu:43:
Allah herkezın evladını korusun dogum yapmamıs olanlarada hayırlı saglıklı dogumlar dılıyorum..
Tatlım sana da geçmiş olsun umarım tez zamanda iyileşirsiniz bugünleri hatırlamazsın.

Aman Allah' ım bu kız çok tatlı ya! Maşallah Subhanallah

Aman da aman abimiz de pek yakışıklı. Allah sizleri hiç ayırmasın.

Yaaa süper doğum öncesi kilona 10 fgünde dönmüş olman. Kaç kilo almıştın tatlım? Off ben de karnımın sarkık kalmasından çok korkuyorum. Tabi buarada kızının sürekli emiyor olmasına borçlusun şuan verdiğin kiloları bence Elis bir teşekkürü hak etti ;)))

arkadaşlar doğum yaparken hastanede giymek için pijama mı gecelik mi aldınız bir de nerden aldınız önerebileceğiniz yerler var mı

bugünde bitti Allah'ın izni ile 5 gün kaldı :52::52::52::52::52::52::52:

senin sezeryan mı olacaktı tatlım? Ben 1 haftadır dua ediyorum c.tesi ( yarına) ye kadar gelmesin diye. Doktorumuz tatilde ama gerçekten biran önce gelmesini istiyporum artık. Bir de 40. haftayı geçerse yine devletten doğuramadım diye rapor almam gerekiyormuş. Onla uğraşmak istemiyorum.

senin sezeryan mı olacaktı tatlım? Ben 1 haftadır dua ediyorum c.tesi ( yarına) ye kadar gelmesin diye. Doktorumuz tatilde ama gerçekten biran önce gelmesini istiyporum artık. Bir de 40. haftayı geçerse yine devletten doğuramadım diye rapor almam gerekiyormuş. Onla uğraşmak istemiyorum.

evet sezeryan olacak kısmetse.. amaann bu devlet daireleri ile uğrşmak zor iş.. karnın burnunda bunlarla uğraşmak ne kadar mantıksız..

benimde adet olucakmışım gibi ağrılarım olmaya başladı öyle ağrıyoki adet oldum sanıp wc ye gitme gereği duyuyorum :1: benim oğlan normal mi doğmaya çalışıyo ne :1:

benımde dogumdan once bole agrılarım vardı

günaydın fıstıklar :71::71::71:

dün evimize geldik.. alışmaya çalışıyoruz yeni hayata.. azracım haber vermiş. epidural anestezi ile dünyaya geldi eren yusufumuz.. dikişler acıyo biraz onun dışında bi sıkıntım yok..

emzirmede bi göğsü kavramakta zorlanıyo..ağlıyo.. debelene debelene emzirmeye çalışıyorum diğerinde sorun çıkmıyo ama başımda çok bebek bakımından anlayan yok.. yeterince besleniyo mu bilmiyorum cmt kontrolumuz var.. bakalım hayırlısı..

geçmişi okuyamadım.. umarım herkes iyidir.. rahattır.. yeni güzel doğum haberleri gelmiştir...

beslenıyodur cnm korkma doymasa aglar sen sık sık emzır

Kizlar bebegin kalp atislarini dinlemeye geldik, zayif diye dogumu bugun baslaticaklar. Simdi Hastanedeyiz makinaya bagliyim. Dogum yarin diye cantami felanda almadik, ne olur dua edin Hersey yolunda gitsin. Sanci geldikce bebegin kalp atislari dusiyor, yinede normal dogum yaptircaklar suni sanci ile :(
hadı bakalım allah bı avazda kurtarsın

kızlar çok kötüyüm kızımı hastaneye yatırdık az önce sarılıktan dolayı ölçümünde 19.80bilirubin midir nedir o çıktı hemen ışın tedavisine başladılar halen daha ağlıyorum bakamadım kızıma diye nolur dua edin bi zarar vermesin kızıma bu sarılık kendimi affedemiyorum hep benim yüzümden oldu besleyemedim kızımı hep emzirdim ama demekki yetersizmiş süt halbuki emince uyuyodu mışıl mışıl şu anda çok kötüyüm eve geldim kızım hastanede kaldı evin içinde sanki sesi yankılanıyo onsuz nasıl durucam bilmiyorum ağlamaktan sütüm gidicek diye korkuyorum nolur dua edin kızıma okuyup yollayın iyileşsin kızım
cnm allah sıfa versın uzme kendını butun bebekler oluyo gecer ınsallah

merhabalar...
hayırlı olsun bebısın allah analı babalı buyutsun.. sifa versın ınss..

masllah cok tatlı yaa

arkadaşlar doğum yaparken hastanede giymek için pijama mı gecelik mi aldınız bir de nerden aldınız önerebileceğiniz yerler var mı
gecelık hatta 3-4 tane al ınce olsun tiril tiril cunku cok terlıyorsun ve süreklı degıstıryosun

kızlarrrrr selamlar
17 ağustos çarşamba 38+5 te spnal epidural kombine anesteziyle bebeğimi kucağıma aldım....3650 gr 53 cm olarak dünyaya geldi minik erkeğim
ikincisinin bu kadar heyecan verici olacağını düşünmemiştim Rabbim bu ne güzel heyecan ve mutluluk.....Evine hoşgeldin minik Ömer İrfan.... bir ömür sağlıklı,mutlu huzurlu yaşa ...vatanına milletine faydalı,annene babana hayırlı bir evlat ol bebeğim seni çok ama çooooooooooook seviyorum

kızlarrrrr selamlar
17 ağustos çarşamba 38+5 te spnal epidural kombine anesteziyle bebeğimi kucağıma aldım....3650 gr 53 cm olarak dünyaya geldi minik erkeğim
ikincisinin bu kadar heyecan verici olacağını düşünmemiştim Rabbim bu ne güzel heyecan ve mutluluk.....Evine hoşgeldin minik Ömer İrfan.... bir ömür sağlıklı,mutlu huzurlu yaşa ...vatanına milletine faydalı,annene babana hayırlı bir evlat ol bebeğim seni çok ama çooooooooooook seviyorum

Tatlım tebrikler bebeğini kucağına almışsın. Sağlıkla büyüt yavrularını...:nazar::nazar::nazar:

evet sezeryan olacak kısmetse.. amaann bu devlet daireleri ile uğrşmak zor iş.. karnın burnunda bunlarla uğraşmak ne kadar mantıksız..

Hayırlı doğumlar olsun inşallah:nazar::nazar::nazar::nazar:

selam güzel anneler.biz bugün kontrole gittik.inatçı bebeğim yüzünü yine öne çevirmiş.geçen hafta da yarım dönüktü.tam 1 aydır böyle.doktor 38+2sin ama hala dönmeye niyeti yok dedi.şimdiye kadar sezeryanı hiç anmayan doktorum bugün bana "haftalardır bekliyoruz ama dönecek gibi değil,ilk doğumun olduğu için normal doğma şansı %20-30 dedi.normal doğum ağrılarıyla belki yüzünü döner istersen bekle ama boşuna da beklemiş olabilirsin"dedi.(buarada doktorumuz yarın tatile çıkıyor 2 eylüle kadar yok,o arada bebeğim gelmeye karar verirse ve ben yine sezeryana kalırsam diye korkuyorum.doktorum bana güç ve moral veriyor).velhasıl kelam kararınızı verin dedi.bende siz gitmeden alalım ozaman dedim ama sata göre 12 günümüz var diye korktum.sezeryanda 38 olması yeterli dedi.ve biz yarın sabah 7:30 da hastanede olacağız.tırsıyorum kızlar.doğru karar mı verdik acaba.dua edin bebeğim sarılığa yakalanmasın,sütüm gelsin ne olur.Allah'ım hepinizin yardımcısı olsun...

Selam herkese , kuzum 17 günlük oldu bile... Doğum yapacak ve yeni doğum yapıp sarılıkla boğusan annelere duyup uyguladığım ve işe yaradığını gördüğüm bir kaç şeyden bahsedeceğim.

Bebişim ilk üç gün çok uyuyordu bir seferinde 5 saat uyuduğu bile oldu.hatta eşime bu sefer uslu bebeği yakaladık galiba diye söyleniyordum. Ebemiz ev kontrolunde bebeğin sarılık olduğunu ölçtürmemizi ve açlıktan ağlamaya bile takati olmadığını söyledi. Takip edince ebenin haklı olduğunu ve bebeğin halsizliğinide fark ettim. Başka bir ebe şunu yapmamı tavsiye etti. Bir kavanozu yarısından biraz az şeker doldurup üzerine su doldurdum. Hiç karıştırmadım. Emzirmeden önce ve sonra 3-4 yudum içtim.Su azaldıkça su ilave ettim ve hiç karıştırmadım. İçtiğim şerbet sütümden bebişe ulaştı . Daha çok emmeye başladı emdikçe sarılığı geçti.

Sütümü artırmak içinde çok açık çayı günboyu elimden düşürmüyorum (6-8 fincan)iki damlada limon sıkıyorum.Bir fincana bir kesme şeker atıyorum. Her yemekte mutlaka salata (marul-dere otu -roka) yiyorum.Yemek bitimi üç dört bardak su içiyorum. Gece yatmadan öncede iki adet pişmaniye yiyorum. Sütümün artığını fark ettim sizlerlede paylaşmak istedim. Bebeğe gaz yapar fikrine katılmayıp istediğim herşeyi yiyorum. Nasıl olsa sancı cekiyor , benim yediklerimde arada kaynasın diyorum , eninde sonunda alışmak zorunda...

kızlarrrrr selamlar
canım tebrik ederim Allah analı babalı büyütsün:nazar:

ben 1 tane gecelik 1 tanede pijama takımı götürdüm

Back