Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlar çok kötüyüm kızımı hastaneye yatırdık az önce sarılıktan dolayı ölçümünde 19.80bilirubin midir nedir o çıktı hemen ışın tedavisine başladılar halen daha ağlıyorum bakamadım kızıma diye nolur dua edin bi zarar vermesin kızıma bu sarılık kendimi affedemiyorum hep benim yüzümden oldu besleyemedim kızımı hep emzirdim ama demekki yetersizmiş süt halbuki emince uyuyodu mışıl mışıl şu anda çok kötüyüm eve geldim kızım hastanede kaldı evin içinde sanki sesi yankılanıyo onsuz nasıl durucam bilmiyorum ağlamaktan sütüm gidicek diye korkuyorum nolur dua edin kızıma okuyup yollayın iyileşsin kızım
kızlar çok kötüyüm kızımı hastaneye yatırdık az önce sarılıktan dolayı ölçümünde 19.80bilirubin midir nedir o çıktı hemen ışın tedavisine başladılar halen daha ağlıyorum bakamadım kızıma diye nolur dua edin bi zarar vermesin kızıma bu sarılık kendimi affedemiyorum hep benim yüzümden oldu besleyemedim kızımı hep emzirdim ama demekki yetersizmiş süt halbuki emince uyuyodu mışıl mışıl şu anda çok kötüyüm eve geldim kızım hastanede kaldı evin içinde sanki sesi yankılanıyo onsuz nasıl durucam bilmiyorum ağlamaktan sütüm gidicek diye korkuyorum nolur dua edin kızıma okuyup yollayın iyileşsin kızım
Kizlar bebegin kalp atislarini dinlemeye geldik, zayif diye dogumu bugun baslaticaklar. Simdi Hastanedeyiz makinaya bagliyim. Dogum yarin diye cantami felanda almadik, ne olur dua edin Hersey yolunda gitsin. Sanci geldikce bebegin kalp atislari dusiyor, yinede normal dogum yaptircaklar suni sanci ile![]()
kızzlar dun gece 12den berı basım agrıyor felaket..nedendır bılemedım.sımdı bırde otururken bel agrım basladı..daha doğuma cok var
![]()
kaç haftalıksın cnm
canım allah bi avazda kurtarsın nolur banada dua et kızımın sarılığı ona bi zarar vermeden geçsin senin şu anda edeceğin bütün dualar kabul olur bizede dua et olurmu
canım allah bi avazda kurtarsın nolur banada dua et kızımın sarılığı ona bi zarar vermeden geçsin senin şu anda edeceğin bütün dualar kabul olur bizede dua et olurmu
Merhaba Arkadaslar.
Cok duzenli okuyamiyorum ama sizleri de merak ediyorum.
Esteda, oglusunuz hosgeldi! Gule gule saglikla buyutun.
Gelisimci, Efsung, Venus, Mama ve emzirme ile ilgili yazdiklarinizi okudum, asagi yukari benzer seyleri yasiyoruz. Clarissa Ela erken dogdugundan bir gece kuvezde kaldi bize doktorumuz emme sorunu ve sarilik olabilir demisti. Cok sukur emme sorunu olmadi hemen mama verilmis ama sarilik oldu. Sonrada hastanede makina ile memeler sagildi ve benim gogus uclarim yara oldu, cok duzenli emziremedim, cok aci verdiyordu ve mamaya devam ettik. Hastande Aptamil verilmisti ama bize anne sutune en yakin mama olarak SMA Gold onerildigi icin onu kullaniyoruz. Simdi sizin Cor... (adini tam hatirlayamadim) gazli bebeklere onerildigini okuyunca dayanamadim bu mamayi ben hic duymadim, memnun musunuz, lutfen ozelime cevap yazar misiniz her zaman nete giremiyorum. Gelisimci benim de sutum cok azaldi zaten de fosur fosur degildi!!! Dedigin gibi herkes anne sutu ile beslenemiyor keske besleyebilseydik bu gidisle yakinda kesilecek sanirim, zaten de anne sutu ile benimki doymuyor ben garnitur olarak veriyorum sanki!!!! Venus, bizim bebek beklenen kiloyu alamayinca doktorumuz mamanin cc.sini artirdi ve cokkkk farketti! Benim sut ile megerse bebek yeteri kadar beslenemiyormus bir de mama artirilinca nispeten aglama krizleri de azaldi desem.... Anne sutunun ne kadar oldugunu ancak sagarak olcebilirsin, eger anne sutu yagli ise bebek cabuk kilo aliyor, ben cok yagsiz bir inek ciktim orasi kesin!!!
Mgokberk, bebis nasil oldu?
Peppermint ve bebek nasilmis, umarim iyidirler.
Dogum yapan arkadaslar, umarim herkesin keyfi yerindedir.
Dogumu bekleyen arkadaslar, bol sanslar, sizleri de aramiza bekliyoruz yakinda.
Merhaba Arkadaslar.
Cok duzenli okuyamiyorum ama sizleri de merak ediyorum.
Esteda, oglusunuz hosgeldi! Gule gule saglikla buyutun.
Gelisimci, Efsung, Venus, Mama ve emzirme ile ilgili yazdiklarinizi okudum, asagi yukari benzer seyleri yasiyoruz. Clarissa Ela erken dogdugundan bir gece kuvezde kaldi bize doktorumuz emme sorunu ve sarilik olabilir demisti. Cok sukur emme sorunu olmadi hemen mama verilmis ama sarilik oldu. Sonrada hastanede makina ile memeler sagildi ve benim gogus uclarim yara oldu, cok duzenli emziremedim, cok aci verdiyordu ve mamaya devam ettik. Hastande Aptamil verilmisti ama bize anne sutune en yakin mama olarak SMA Gold onerildigi icin onu kullaniyoruz. Simdi sizin Cor... (adini tam hatirlayamadim) gazli bebeklere onerildigini okuyunca dayanamadim bu mamayi ben hic duymadim, memnun musunuz, lutfen ozelime cevap yazar misiniz her zaman nete giremiyorum. Gelisimci benim de sutum cok azaldi zaten de fosur fosur degildi!!! Dedigin gibi herkes anne sutu ile beslenemiyor keske besleyebilseydik bu gidisle yakinda kesilecek sanirim, zaten de anne sutu ile benimki doymuyor ben garnitur olarak veriyorum sanki!!!! Venus, bizim bebek beklenen kiloyu alamayinca doktorumuz mamanin cc.sini artirdi ve cokkkk farketti! Benim sut ile megerse bebek yeteri kadar beslenemiyormus bir de mama artirilinca nispeten aglama krizleri de azaldi desem.... Anne sutunun ne kadar oldugunu ancak sagarak olcebilirsin, eger anne sutu yagli ise bebek cabuk kilo aliyor, ben cok yagsiz bir inek ciktim orasi kesin!!!
Mgokberk, bebis nasil oldu?
Peppermint ve bebek nasilmis, umarim iyidirler.
Dogum yapan arkadaslar, umarim herkesin keyfi yerindedir.
Dogumu bekleyen arkadaslar, bol sanslar, sizleri de aramiza bekliyoruz yakinda.
geçmiş olsun canım...Allah acil şifalar versin... kendini de suçlama sakın... olacaksa ne yaparsan yap oluyor bebekler.... hiç üzülme mutlaka geçecektir... benim kızım 29 temmuzda doğdu, 1 ağustosta 24.50 billuribinle hastaneye yatırdık.. ilk dört saat çift makineli fototerapi gördü.. dr.a ilk gittiğimizde hem topuk kanı hem de damar yolundan kan alındı, karşılaştırma yapabilmek için... biz damar yolundan kan alındıktan sonra eve gidelim 1 saat sonra gene geliriz dedik.. tam yolda giderken hastaneden bir telefon " derhal hastaneye dönün, bebeğinizin billuribin seviyesi çok yüksek, acilden yatış yapacaksınız" diye!!!!! o an neler hissettiğimi anlayabilirsin sanırım... hastanedeki odamıza iki makine birden konduğunda üzüntüden mahvolmuştum(( bi de dr.umuz ilk 4-5 saatte 20 nin altına düşüremezsek sizi tıp fakültesine kan değişimi için sevk ederim demez mi.....
((
çok şükür ilk 4 saat sonra 18.5 e düşmüştü... 3 gün kaldık hastanede ve en son 13.küsür bir değerle eve taburcu edildik....
lütfen sen de çok üzülme, mutlaka iyileşecektir bebişin... ben de çok üzülmüştüm ama şimdiki aklım olsa biraz daha soğukkanlı olurdum... bizimki 24.5 değerle iyileştiğine göre ki üstelik bizde grup uyuşmazlığı da var o da tetiklemiş sarılığı.. sizinki haydi haydi atlatır, hem de bizimkinden daha çabuk atlatacaktır.. merak etme...
çok şükür şimdilik iyiyiz...:))) ilgi ve alakan için ayrıca teşekkürler..:)) bizim kızın antibiyotiği bugün bitti.. malum doğar doğmaz idrar yolu enfeksiyonu da gelişmişti... yarından sonra poşet takıp çişinden yakalamaya çalışıcaz:)) dr.umuz bir idrar kültürü daha istiyor... inşallah iyi çıkar da kurtuluruz artık... zaten yok fototerapiydi, yok yenidoğan göz çapaklanmasıydı, derken bu idraryolu enfeksiyonu da tuz biber olmuştu... gerçi buna da çok şükür Allah bebeklerimize devasız dert vermesin de...
bu arada ben de sütüm az diye mama veriyorum.. aptamil 1 kullanıyoruz.. emzirdikten sonra günde 2-3 kere 30 cc yapıyorum... sizi merak ettim.. siz kaç cc veriyorsunuz... ya da kaç cc veriyordunuz da dr.unuz ne kadar artırdı?... ben de şimdi acaba 30 cc az mı geliyor diye düşündüm... clarissa ela'ya, gökçe'den selamlar...:)))
bende şimdi geçmişi araştırıyodum başka sarılık olan varmı diye senin yazdıklarını okudum ama şükürki iyileşmiş bebeğin içim biraz daha rahatladı verdiğin bilgiler sayesinde geçicek inşallah dimi bizi hastanede bekletmediler eve yolladılar ev boğuyo sanki beni kızımın sesi kulaklarımda çınlıyo ev onsuz bomboş akşam iftardan sonra tekrar gidicem bilgi almak için inşallah gösterirler o zaman çünkü yarın öğlen 2 de gel dedi bana hemşire ben nasıl dayanırım o saate kadar bilmiyorum
canım hayırlısıyla güzel haberlerini bekliyoruzzzzzzzzz...Kizlar bebegin kalp atislarini dinlemeye geldik, zayif diye dogumu bugun baslaticaklar. Simdi Hastanedeyiz makinaya bagliyim. Dogum yarin diye cantami felanda almadik, ne olur dua edin Hersey yolunda gitsin. Sanci geldikce bebegin kalp atislari dusiyor, yinede normal dogum yaptircaklar suni sanci ile![]()
Kizlar dogumhane Cok yogun die, bekletiyorlar, dogumu baslatmak icin bisey yapmadilar daha. Makinaya bagliyim sadece bebisin kalp atislari dinleniyor. Azonce alttan ilk kontrolude oldum acilma varmi diye. Korktugumdan kolay gecti. Cati muayenesi olacaklar hic korkmasin, kendinizi kasmayin yeter. Bu arada hic acilmam yokmus, dogum uzun surecege benziyor. Dogumhanede bayagi yogun doguran dogurana :)
canım inşallah bir avazda kurtulursun umarım kolay bir doğum yapıp sağlıkla kucaklarsın bebişini:)Kizlar bebegin kalp atislarini dinlemeye geldik, zayif diye dogumu bugun baslaticaklar. Simdi Hastanedeyiz makinaya bagliyim. Dogum yarin diye cantami felanda almadik, ne olur dua edin Hersey yolunda gitsin. Sanci geldikce bebegin kalp atislari dusiyor, yinede normal dogum yaptircaklar suni sanci ile![]()
topuk kanını bizde yarın bi daha vericezaslında sallasam sallarım kim beni zorla sağlık ocagına götürecekki :)benim de sütüm çok azçok üzülüyorum ama bebeğim aç kalmasın da ne yapayım..veriyorum mamayı. nasıl içiyo cokcok :) sarılığı mama sayesinde attık çok şükür
venüscüm canım aynı gündü doğumlarımız seninle :) umarım bebeğin çok çok iyidir..aynı şeyi ben de istiyorum şöyle süt ağzından dolsa dolsa taşsa ama nerdeee....ne yapalım Allah başka sıkıntı vermesin
canım sağlık ocağı zorunlu diye biliyorum ben..hiç istmesem de mecburen gidp verdik topuk kanınıağladı meleğim...çok üzüldüm ama ne yapıcan..kızım ağlayınca ben de ağlıyorum..ne garip birşeymiş annelik...
bu arada mama veren anneler bana doktorumuz pre aptamil verdi..onu alıyorum..
kullanan var mı ?
ahhh canıım yaaa çok geçmiş olsun ama merak etme atlatırsınız bunudakızlar çok kötüyüm kızımı hastaneye yatırdık az önce sarılıktan dolayı ölçümünde 19.80bilirubin midir nedir o çıktı hemen ışın tedavisine başladılar halen daha ağlıyorum bakamadım kızıma diye nolur dua edin bi zarar vermesin kızıma bu sarılık kendimi affedemiyorum hep benim yüzümden oldu besleyemedim kızımı hep emzirdim ama demekki yetersizmiş süt halbuki emince uyuyodu mışıl mışıl şu anda çok kötüyüm eve geldim kızım hastanede kaldı evin içinde sanki sesi yankılanıyo onsuz nasıl durucam bilmiyorum ağlamaktan sütüm gidicek diye korkuyorum nolur dua edin kızıma okuyup yollayın iyileşsin kızım
ohh maşallah canım :)) bizde 1 ay sonra çektiricez darısı bize olsun :)kızlar bugün kızımı dr.a götrüdm 1. ayda kalça filmi çekicez dediler( istege bağlı tabi) çok şükür sonuç iyi...ayrıca kabızlığı için şurup tarzı bişey verdi..bağırsak düzenleyicimiş....fitili fazla önermiyor..alışkanlık yapıp fitilsiz kaka yapmaz diye..bağırsakları tembelleşirmiş...
valla çok dirayetlisin canım tebrik ediyorum seni sarılık idarar yolu enf. göbek v.s. hepsiyle baş ettin maşşallah :) bundan sonranız dertsiz olur inşşallah :)geçecek canım hiç merak etme.... yalnız bu arada ben hastanede kalmıştım..2 saatte bir küvozün içinden mamayla kendim beslemiştim...ilk 4 saaten sonra da 3 saate bir makineyi kapatıp 15 dk.lığına emzirebilmem için süre vermişlerdi... ahhh ahhh... o 15 dk.da hem emzirip hem öpüp kokluyordum kızımı... yani 3 gün boyunca hiç ayrılmadım yanından... ama sizin değer en azından 20 nin altında diye senin kalmana gerek görmemişler anlaşılan, mamayla hemşireler besler... aslına bakarsan eve gelmen biraz o ortamdan ayrılman iyi olmuş... stres yapma artık, bebeişin emin ellerde ne de olsa... sadece zamana ihtiyacınız var...
bu arada dedim ya kendini suçlama diye... benim bir arkadaşım 3. bebeğini doğurduğunda (ki artık çok tecrübeli bir anne kendisi) hastaneden eve geldiklerinde herşey yolundaydı... ne sarılık ne bişey... evde 1 hafta kaldıktan sonra kontrole gidelim demişler... sonuç sarılık..... durduk yere sarılığı artmış kızın... dedim ya olacaksa oluyor bebekler...
bu arada bizim kızın göbeği tam dibinden düşmemiş kızlar....(( dün tişörtünde göbeğine gelen yerde kan görünce kaptığım gibi dr.a götürdüm... gümüş-nitrat denilen bi madde var... onunla göbek deliğinden düşmeyen parça yakıldı.... tek sefer yakma işlemi yetecek dedi dr.umuz... inşallah öyle olur...