2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ahanda hadi bakalım geliyo mu paşa...farklı sancılar için dua ediyoruz dimi canım.şimdi nasılsın.buarada aynı gün aynı gün dedik ama iki kuzu da erken gelsin yaa.artık piştiler,oldular neyi bekliyolar anlamadım :)

sorma canım ya.allahın gucune gıtmesınde doğsun artık.gunlerını tamamlamadılar ama gelısımlerı artık tamammış.bugun 1kez oldu.dahada olmadı.acaba doğum yapan arkadaslar bu sancıları ılk ne zaman hıssettıler.ona gore kendıme pay bıceyım. hacı yolu bekler gıbı paşa yı beklıyoruz.ıkımızde aynı gun yapsak ne hoş:)doktor kacında dedı cnm sana?bnm sat la uyumsuz gordugu ıcın tarıhı bayramın 2.gunune uzattı.ama pazartesı yıne bakıcak bakalım.sanmıyorum öne alsın

Merhaba Arkadaslar.

Cok duzenli okuyamiyorum ama sizleri de merak ediyorum.

Esteda, oglusunuz hosgeldi! Gule gule saglikla buyutun.

Gelisimci, Efsung, Venus, Mama ve emzirme ile ilgili yazdiklarinizi okudum, asagi yukari benzer seyleri yasiyoruz. Clarissa Ela erken dogdugundan bir gece kuvezde kaldi bize doktorumuz emme sorunu ve sarilik olabilir demisti. Cok sukur emme sorunu olmadi hemen mama verilmis ama sarilik oldu. Sonrada hastanede makina ile memeler sagildi ve benim gogus uclarim yara oldu, cok duzenli emziremedim, cok aci verdiyordu ve mamaya devam ettik. Hastande Aptamil verilmisti ama bize anne sutune en yakin mama olarak SMA Gold onerildigi icin onu kullaniyoruz. Simdi sizin Cor... (adini tam hatirlayamadim) gazli bebeklere onerildigini okuyunca dayanamadim bu mamayi ben hic duymadim, memnun musunuz, lutfen ozelime cevap yazar misiniz her zaman nete giremiyorum. Gelisimci benim de sutum cok azaldi zaten de fosur fosur degildi!!! Dedigin gibi herkes anne sutu ile beslenemiyor keske besleyebilseydik bu gidisle yakinda kesilecek sanirim, zaten de anne sutu ile benimki doymuyor ben garnitur olarak veriyorum sanki!!!! Venus, bizim bebek beklenen kiloyu alamayinca doktorumuz mamanin cc.sini artirdi ve cokkkk farketti! Benim sut ile megerse bebek yeteri kadar beslenemiyormus bir de mama artirilinca nispeten aglama krizleri de azaldi desem.... Anne sutunun ne kadar oldugunu ancak sagarak olcebilirsin, eger anne sutu yagli ise bebek cabuk kilo aliyor, ben cok yagsiz bir inek ciktim orasi kesin!!!

Mgokberk, bebis nasil oldu?

Peppermint ve bebek nasilmis, umarim iyidirler.
Dogum yapan arkadaslar, umarim herkesin keyfi yerindedir.

Dogumu bekleyen arkadaslar, bol sanslar, sizleri de aramiza bekliyoruz yakinda.

Son düzenleme:
sorma canım ya.allahın gucune gıtmesınde doğsun artık.gunlerını tamamlamadılar ama gelısımlerı artık tamammış.bugun 1kez oldu.dahada olmadı.acaba doğum yapan arkadaslar bu sancıları ılk ne zaman hıssettıler.ona gore kendıme pay bıceyım. hacı yolu bekler gıbı paşa yı beklıyoruz.ıkımızde aynı gun yapsak ne hoş:)doktor kacında dedı cnm sana?bnm sat la uyumsuz gordugu ıcın tarıhı bayramın 2.gunune uzattı.ama pazartesı yıne bakıcak bakalım.sanmıyorum öne alsın
hadi hayırlısı...benim sat'a göre beklenen tarih 31 ağustos canım ama doktor son kontrolde kanala girmiş artık her an gelebilir demişti.ben özellikle iki gündür çok sancı çekiyorum.üste de yazdım zaten.yani 14 gün daha böyle sancılar çekeceksem çok zor.bugün çok fazla akıntım oldu böyle beyaz sarı ve yapışkanımsıydı sanki.doktora gidicektim sonradan geçti vazgeçtim ama tetikteyim yani her an.Allah'ım hayırlısıyla sağlıkla gelmelerini nasip etsin inşallah erken yada geç farketmez ama sancıları çekip beklemek zor oluyo.bide ayırt edemiyorsun ilk doğum olduğu için.aptal oldum valla iyice :53: :3:

hadi hayırlısı...benim sat'a göre beklenen tarih 31 ağustos canım ama doktor son kontrolde kanala girmiş artık her an gelebilir demişti.ben özellikle iki gündür çok sancı çekiyorum.üste de yazdım zaten.yani 14 gün daha böyle sancılar çekeceksem çok zor.bugün çok fazla akıntım oldu böyle beyaz sarı ve yapışkanımsıydı sanki.doktora gidicektim sonradan geçti vazgeçtim ama tetikteyim yani her an.Allah'ım hayırlısıyla sağlıkla gelmelerini nasip etsin inşallah erken yada geç farketmez ama sancıları çekip beklemek zor oluyo.bide ayırt edemiyorsun ilk doğum olduğu için.aptal oldum valla iyice :53: :3:

sancıların nasıl dıye sorsam tarıfını yapabılırmısın:) ? bence sen benden baya once doğum yapacaksın bebısın yoluna gırmıs benımkı sadece bası dönuk dedı yanı rahıımı zorlama falan yoktu gayet ıı dedı ıcerıde durumu(bundan 11 gun once) . sımdı ne durumda bılemıyorum pazartesı gorucez bakalım.heyecanla karısık panıkle doktor odasından cıkmak ıstıyorum o gun:)ben agustos annelerının sonuncusu olucam gıbımee gelıyor:(

sancıların nasıl dıye sorsam tarıfını yapabılırmısın:) ? bence sen benden baya once doğum yapacaksın bebısın yoluna gırmıs benımkı sadece bası dönuk dedı yanı rahıımı zorlama falan yoktu gayet ıı dedı ıcerıde durumu(bundan 11 gun once) . sımdı ne durumda bılemıyorum pazartesı gorucez bakalım.heyecanla karısık panıkle doktor odasından cıkmak ıstıyorum o gun:)ben agustos annelerının sonuncusu olucam gıbımee gelıyor:(
canım bu sayfanın başında yazmıştım sancılarımı "belim aşırı ağrıyo.karnım top gibi sertleşiyo kıpırdayamıyorum.vajinama bıçaklar saplanıyo gibi sancı giriyo bideee kasıklarım aniden kasılıyo böyle kalakalıyorum olduğum yerde " ahanda kopyaladım :1: bana bir dokunan bin ah işitiyo ama naapim sancıyo işteee :) bide bu vajinaya bıçak saplaması gibi olan sana da oluyor mu o olunca başını yerleştiriyo demişlerdi sanırım doğru böyle kafasıyla ittiriyo gibi.heh bide son kontrolde doktor doğum sancısını şöyle tarif etti"belden ağrı gelir,karnın aşırı sertleşip yusyuvarlak olur bi dk falan öyle kalır sert" demişti.benim iki gündür sertleşmeler çok fazla ama düzenli değil...canım öle deme dua edelim hayırlısıyla bekleyelim.pazartesi güzel haberlerini bekliyorum...

Esteda, Canım çok güzel bir bebek, biz aynı gün bebislerimize kavusmusuz, Allah anali babali büyütmek nasip etsin. Doğumdan beri pek uğrayamaz oldum, kızım biraz küçük doğduğundan (2700 ) iki saatte bir uyandirip emzir altını al gazını çıkar arada dinlenmeye çalış hiç vakit kalmıyor siz nasıl vakit ayırıyorsunuz brovo sizlere. Hala ağrılarım oluyor ağrı kesicilerle idare ediyoruz. Ama dünyadaki yaşanabilecek en büyük mutlulukmus bebegini kucağına almak, inşallah bebek özlemi çeken herkes bu mutluluğu tadar.

Bu arada dogum yapmış olan herkesi tebrik ediyorum, bekleyenlerede kolay doğumlar olur inşallah.

kızlar sol bacağımın çıktığı yer öyle feci öyle feci ağrıyorki anlatamam nedendir ki yürüyemiyorum:(
bugün kontrole gittim bebeğin kafası hala yukarıdaymış yani kanala yerleşmemiş doğmaya niyeti yok sanırsam niye yerleşmiyorkii doktorum 36.haftadan sonra yerleşmesi gerkirdi senib bebğin doğmaya niyeti yok galiba dedi
ve en önemlisi bebeğin bi yanağı eliyle kapalıydı diğer yanağıda top yutmuş gibiydi doktor ya kilodan yada ödemdir dedi bi türlü bebek kafayı sabitleyemediki incelesin sürekli oynuyordu kafası...ödem kötü bişeymidir yaaa
normalmi istion sezeryanmı dedi bende normal dedim o zamn ptesiye kadar bekle olmazsa tekrar gel kontrole dedi40+1 oluyor o zamn ama bebek kanala yerleşmedğinden yüzde 70 sezeryanlıksın dedi bakalım artık hayırlısı 41.haftayı geçirme bebeği riske atarsın kakasını yapar kordon dolanır felan dedi,kiolsunu 4 tarttı ama başka dokt 3700 tarttı.tabii 4 tartanın ultrasonu ayrıntılıydı.ama hangisi doğru bilmiyor...mesajlarımı okuyup bana yardımcı olursanız çok sevinirim normalmi sezeryanlıkmıyım

kıızlar doğum listemizi düzenledim atladığım olmuşsa msj atsın bana eklerim :8:

Esteda, liste icin ellerine saglik... Bizim bebisin dogum boyunu 48cm olarak duzeltebilrsen sevinirim canim.

canım sen hangi şehirdesin? yani aynı iklimdemi yaşıyoruz diye soruyorum? ben istanbuldayım bu hafta biraz soğuk geçti bu haftaya kadar atlet şeklinde badi kullndım...bu hafta uzun kollu tulum giydiriyorum..içine başka birşey giydirmiyorum...klima kullanmıyorum..bebeğin bir benim odada birde kendi odasında yatağı var...kendi odasında ayatrken benim camı,benim odada yatarkende kendi camını açıyorum..bizim ilk burun tıkanıklığımız aslında 1 haftalık kontrole dr.a gittiğinizde dr. kilmayı açmış çokta soğuktu içerisi ben bile üşümüştüm..yaniterli girdik içeri..bebeğide çırılçıplak yapınca ogünden sonra burnu tıkandı..gerçi şimdi daha iyi biraz burnundan ses geliyor...

sling türkiyede vardır heralde...ben hep netten araştırdım hiç görmedim..hatta ona çingene bohçasıda deniyormuş.çok hoşuma gitti...zaten o bebek ölümlerinin sebebi kesinleşmemiş..belkide allah korusun anne ihmali ve yanlış kullanım...bulabilirsem alıcam..bilgilerin için teşekkür ederim...küçükken yatırır gibi sonra anladığım kadarıyla oturur gibi kullanıyoruz..ben 2 eşit sanıyordum..ilerde kullanılcaksa daha çok işimize yarar..alsam çok iyi olcak bebeği taşımada büyük kolaylık..ben anakucağını sevmedim ağır ve pratik değil..evde işe yarıyor sadece...

Ben su an Dalyan'dayim, Ege'de yani ve cokk sicakkkkk. Gidecegim yerde Dubai, daha da sicakkkkk...... ama 3 hafta daha buradayiz. Dun kizimizi yine dr.a goturduk, odanin isisini sabit tutun diyor ne mumkun! Cevabin icin tesekkurler canim.
Sling ile tasiyan Fethiyede gordum ama nereden almislar bilmiyorum. Ameriakdaki olumler anne ihmali ve yanlis kullanimi dogru yazmisin, Allah korusun! Evet ben yatiriri pozisyonunda tasiyorum ve alttan da ellerimle destek veriyorum, daha once yazdigim gibi icine ilave ince sunger koyduk biraz buyuyunce kaldiracagiz. tasimada cok pratik. Ilerisi icin de yanda, arkada daha da rahat tasiniyor. Kolik agrisina da iyi geldigini kullananlar soyluyor.

Bebisiniz kabizlik problemi yasiyormus, su veriyor musun? Biz mama da verdigimiz icin dr. su verin dedi, her mama sonrasi su da veriyoruz bir kac kasik ve kabizlik ortadan kalkti, isterseniz bir deneyin.

Bikesha, bebisinizi saglikla mutlulukla buyutun.

kıızlar doğum listemizi düzenledim atladığım olmuşsa msj atsın bana eklerim :8:

Esteda. ellerine saglik. Bizim bebisin dogum boyunu 48cm. olarak duzeltebilir misin lutfen?

canım sen hangi şehirdesin? yani aynı iklimdemi yaşıyoruz diye soruyorum? ben istanbuldayım bu hafta biraz soğuk geçti bu haftaya kadar atlet şeklinde badi kullndım...bu hafta uzun kollu tulum giydiriyorum..içine başka birşey giydirmiyorum...klima kullanmıyorum..bebeğin bir benim odada birde kendi odasında yatağı var...kendi odasında ayatrken benim camı,benim odada yatarkende kendi camını açıyorum..bizim ilk burun tıkanıklığımız aslında 1 haftalık kontrole dr.a gittiğinizde dr. kilmayı açmış çokta soğuktu içerisi ben bile üşümüştüm..yaniterli girdik içeri..bebeğide çırılçıplak yapınca ogünden sonra burnu tıkandı..gerçi şimdi daha iyi biraz burnundan ses geliyor...

sling türkiyede vardır heralde...ben hep netten araştırdım hiç görmedim..hatta ona çingene bohçasıda deniyormuş.çok hoşuma gitti...zaten o bebek ölümlerinin sebebi kesinleşmemiş..belkide allah korusun anne ihmali ve yanlış kullanım...bulabilirsem alıcam..bilgilerin için teşekkür ederim...küçükken yatırır gibi sonra anladığım kadarıyla oturur gibi kullanıyoruz..ben 2 eşit sanıyordum..ilerde kullanılcaksa daha çok işimize yarar..alsam çok iyi olcak bebeği taşımada büyük kolaylık..ben anakucağını sevmedim ağır ve pratik değil..evde işe yarıyor sadece...

Biz su an Dalyandayiz yani Ege'de ve cokk sicak....3 hafta sonra da Dubaiye gidiyoruz orasi dada da sicak....Burada bazen klima ile idare ediyoruz ama orada klimasiz imkansiz ne yapacagiz bilemiyorum... Bilgiler icin tesekkurler.

Slingi Fethiyede kullanan gordum ama nereden aldiklarini bilmiyorum. Biz slingin icine ince bir sunger koyduk onunla yatar pozisyonda kullaniyoruz, anne-bebek yakinlasmasini sagliyormus, bebek kendini anne karninda gibi hissediyorumus. Ilerisi icin yanda - arkada pozisyonlari da cok kullanisli gorunuyor. Iki yabanci gebelik ve bebek kitabinda da sling oneriliyor ama Ameriakda yasana soyledigin gibi anne hatasi ve yanlis kullanimmis, Allah korusun! Ben slingi simdi bebek kucuk oldugu icin ellerimle alttan destekleyerek tasiyorum. Umarim istedigin gibi bulursun canim.

Bebis icin kabizlik problemi yasiyoruz diye ayzmisin, bize doktor mamadan sonra su vermemizi onerdi ve 3-4 kasik her mamadan sonra veriyoruz ve kabizlik kesildi, isterseniz bir deneyin derim.

Bikesha, bebisiniz gule gule saglikla buyutun, gozunuzaydin.

Son düzenleme:
kızlar sol bacağımın çıktığı yer öyle feci öyle feci ağrıyorki anlatamam nedendir ki yürüyemiyorum:(
bugün kontrole gittim bebeğin kafası hala yukarıdaymış yani kanala yerleşmemiş doğmaya niyeti yok sanırsam niye yerleşmiyorkii doktorum 36.haftadan sonra yerleşmesi gerkirdi senib bebğin doğmaya niyeti yok galiba dedi
ve en önemlisi bebeğin bi yanağı eliyle kapalıydı diğer yanağıda top yutmuş gibiydi doktor ya kilodan yada ödemdir dedi bi türlü bebek kafayı sabitleyemediki incelesin sürekli oynuyordu kafası...ödem kötü bişeymidir yaaa
normalmi istion sezeryanmı dedi bende normal dedim o zamn ptesiye kadar bekle olmazsa tekrar gel kontrole dedi40+1 oluyor o zamn ama bebek kanala yerleşmedğinden yüzde 70 sezeryanlıksın dedi bakalım artık hayırlısı 41.haftayı geçirme bebeği riske atarsın kakasını yapar kordon dolanır felan dedi,kiolsunu 4 tarttı ama başka dokt 3700 tarttı.tabii 4 tartanın ultrasonu ayrıntılıydı.ama hangisi doğru bilmiyor...mesajlarımı okuyup bana yardımcı olursanız çok sevinirim normalmi sezeryanlıkmıyım

valla arkadaşım doktorun söylemen gerekeni söylemiş gibi.sanırım 2 doktora gitmişsin iki ölçüm var dediğine göre.diğer doktorun da görüşünü alsaydın..mekonyum aspirasyonu diyorlar sanırım bebeğin içerde kakasını yapmasına bu da anne ve bebek için çok tehlikeli olabiliyor ve gününü geçiren bebeklerde oluyormuş okuduğum kadarıyla.riske atma bence.hepimizin isteği normal şartlarda doğum yapmaktır ama bebeği tehlikeye düşürecek en ufak bir şüphe de riske atmamalıyız.sezeryan olup çok memnun kalan arkadaşlarımız var.yani ben senin yerinde olsam hemen sezeryan tarihi ver bana derdim doktora ;)

Son düzenleme:
Offff ya aksam ustu hastaneden aradilar yarin sabah gel bebegin kalp atislarini dinleyelim diye, cuma gunu suni sanciyla dogurtmaya calisacaklar, dunde zaten bebisin kalp atislari dusuk diye panik yaptirdilar suyuda azalmis zaten ne diye sezeryan yapmiyorlar anlamiyorum illa canimi cikaracaklar son dakikaya kadar :( sinir oluyorum bu ulkeye:43:

canım bu sayfanın başında yazmıştım sancılarımı "belim aşırı ağrıyo.karnım top gibi sertleşiyo kıpırdayamıyorum.vajinama bıçaklar saplanıyo gibi sancı giriyo bideee kasıklarım aniden kasılıyo böyle kalakalıyorum olduğum yerde " ahanda kopyaladım :1: bana bir dokunan bin ah işitiyo ama naapim sancıyo işteee :) bide bu vajinaya bıçak saplaması gibi olan sana da oluyor mu o olunca başını yerleştiriyo demişlerdi sanırım doğru böyle kafasıyla ittiriyo gibi.heh bide son kontrolde doktor doğum sancısını şöyle tarif etti"belden ağrı gelir,karnın aşırı sertleşip yusyuvarlak olur bi dk falan öyle kalır sert" demişti.benim iki gündür sertleşmeler çok fazla ama düzenli değil...canım öle deme dua edelim hayırlısıyla bekleyelim.pazartesi güzel haberlerini bekliyorum...

evet evet:) saydıkların bende de oluyor.vajınadan saplanan ağrı benım dayanabılecegm sekılde daha cok bızzt bızzt seklınde bı agrı hıssedıyrm:)belımdekı agrıda ahlayıp vahltıyor 1-2 dakıka.ama dedım ya bugunku bıranda gelen agrı bambaskaydı demıssın ya doğum sancısı belden gelıyor ıste sağ tarafımn bır geldı kasıgıma dogru karnımn sağ tarafı yumruk gıbı sertlesıp kabardı bebegmn bıryerıydı kesin.ama doğurcam hıssı yarattı o sancı.
akıntı zaten afedersın gunluk orkıdten camasırıma gecıyor.bunun ılk zmanlar suyum oldgnu sanıyordum 20gundur gecmeyınce anladımkı su deıl:) adet sancısı gıbı agrıda var tabı .ah guselım doğurmak heyecan ve sabırsızlıkla endekslı olsaydı kesın ben ılk doğuran olurdum aranızda:90:

Offff ya aksam ustu hastaneden aradilar yarin sabah gel bebegin kalp atislarini dinleyelim diye, cuma gunu suni sanciyla dogurtmaya calisacaklar, dunde zaten bebisin kalp atislari dusuk diye panik yaptirdilar suyuda azalmis zaten ne diye sezeryan yapmiyorlar anlamiyorum illa canimi cikaracaklar son dakikaya kadar :( sinir oluyorum bu ulkeye:43:

ay cnm ya ne sınır bozucu ınsanı ıstemedıgı doğum seklıyle doğuma hazırlamak.bende normal ıstemyrm ama deselerkı yarın normal doğurcaksın gel oğlunu kucagına alacksın aksamdan gıder yatarım hastaneye:) allahın gucune gıtmesın ama ben ınan cok zor gecıryrm son haftalarımı bebegımıde cok merak edyrm heyecan ve sabırsızlık benı yedı bıtırdı son gunlerde...bu ulke dedıgın neresıydı?

Canim Ben normal dogumdan sikayetci degilimde bebisimi tehlikeye atiyorlar cuma gunune kadar ona sinir oluyorum, suyu iyice azalmis, kalp atislari zayif diye hastaneye cagiriyorlar kacgundur, niye bekletiyorlar insani panic yapiyorlar diye uzuluyorum. Bebisim saglikli olsunda ben katlanirim herseye. 42. Haftada doguracak bi tek benim galiba. Canim Ben ingilteredeyim.

ve en önemlisi bebeğin bi yanağı eliyle kapalıydı diğer yanağıda top yutmuş gibiydi doktor ya kilodan yada ödemdir dedi bi türlü bebek kafayı sabitlneyemediki incelesin sürekli oynuyordu kafası...ödem kötü bişeymidir yaaa

bnce sezaryan.bebek kanala yerlesmemıs hala ondan oyle dusundum.bebegının kılosuda masallah cok guzel.sezaryan ıstıyorsan doktorun yapar hemen senı.genel olarak 38.hafta doldumu sezaryana alabılıyr doktorlar.41i gecırmeme konusunda da haklıdır mutlaka bence rıske atmadan al yavrunu kucagına neden kararsız kaldınkı anlayamadım cnm?? kılosu ıcınde coğu arkadasmıznda basına geldı ölcumlerle bebegn kılosu doğdugunda farklı cıkmıs.anladıgım sen normal doğum ıstyrsn ve bebegnın kendılıgınden gelmesını ıstıyorsun.eger yavrun gelmezse nazlı cıkarsa sunı sancıyla 41.haftada doğum yapablrsın heralde.

ay kızlar benım tabanlarım agrıda kopuyor.bugun carsy cıktık annemle.eşim arabayla getrdı.carsıdada yarım saat yuruduk sadece eve geılırkende dolmusla geldık ama tabanlarım oyle bır emgrıyorkı yurumek ıskence.bırde eşim canımı sıktı oruc acmaya eve geldı top atılmasına 15dk vardı bız arka odada ayaklarımzn agrısına annemle otrp kalmısız masaya sadece tabakları catalları koymstuk.sonra bı geldı masa hazr deılmı hala bı cıkıstı bana evlendgmzden berı ilk kez.şok oldum.bu ne sınır ya dedım aptal oldum bı anda.sonra masaya otrdu beklıyor bnden ıstedg bı tursu vardı onla dıger tursuyu karıstr demıstı bende yanlıs tursuları karıstrmısım bıde ona cıkıstıı neyın var senın be dedım ıyıce kıl oldum.annemler ıcerıde oldgndan duymadılar muhtemelen adamı normaldede oyle sanacaklar halbukı yapmaz ole kıllıklar.neyse hemen corbayı ısıttım annemınde topuk dıkenı rahatszlg var agrıları basladı yıne onada kıyamıom.babam annem eşiim kardesım oruclu oldgndan masaya yemek getr topla kaldr hepsını bn yaptm annemede kıyamıom acaba eşimın gozune batmısmıdır annem bılemedım.bnm karıyı hamıle hamıle hızmet ettryolar demısmıdır ıcınden bılmem evelsı gunde hep ben yaptım.tabanlarım ıyıce agrıdı.aksama eşime ayaklarıma masaj yaptrmk ıstıodum sımdı yapıver desem laf edermı.hee bu arada yemegını yedı bnmki sonra mutfakta elleyıp duruyor benı tombulum dıye:)yemegı yıyınce kendıne geldı heralde.zaten yemegı yıyıp hala uyuzluk etseydı küsecektım.neyse yedi gıttı dukkana sımdı evde yok.babamla kardesımde maç ızlmy gttı bz annemle evdeyız.annemde gecen seneden buseneye baya degısmıs menepoz ıyıce vurmus halsiz gucsuz bırde oruc.bana yardım etmeye geldı ama gucu yok goruyorum bısey yaptrmıyorum.bebek doğunca yardm eedrsn dıorum ben smdı yapabılıom ısımı dıom.COK LAFLADIM galıba:)

canım benim annemde bütün işleri yapıyordu..yemekleri de yapıyordu..her ne hikmetse tam eşimin geleceği vakitlerde yorulduğundan ben biraz oturayım diyordu..hepte eşim geldiğinde ben mutfakta oluyorum ve servis yapıyorum ..bende hep eşimde yanlış anlıycak diye korktum..tabi annemin böyle bir mecburiyeti yok ama bütün gün iş yapmasına rağmen eşimin böyle düşünmesini istemem..sorunda çıkmadı..ama ben espiriyle karışık yemekler annemden servis benden diyordum..yani onun yaptığını belli etmek için...

Merhaba Arkadaslar.

Cok duzenli okuyamiyorum ama sizleri de merak ediyorum.

Esteda, oglusunuz hosgeldi! Gule gule saglikla buyutun.

Gelisimci, Efsung, Venus, Mama ve emzirme ile ilgili yazdiklarinizi okudum, asagi yukari benzer seyleri yasiyoruz. Clarissa Ela erken dogdugundan bir gece kuvezde kaldi bize doktorumuz emme sorunu ve sarilik olabilir demisti. Cok sukur emme sorunu olmadi hemen mama verilmis ama sarilik oldu. Sonrada hastanede makina ile memeler sagildi ve benim gogus uclarim yara oldu, cok duzenli emziremedim, cok aci verdiyordu ve mamaya devam ettik. Hastande Aptamil verilmisti ama bize anne sutune en yakin mama olarak SMA Gold onerildigi icin onu kullaniyoruz. Simdi sizin Cor... (adini tam hatirlayamadim) gazli bebeklere onerildigini okuyunca dayanamadim bu mamayi ben hic duymadim, memnun musunuz, lutfen ozelime cevap yazar misiniz her zaman nete giremiyorum. Gelisimci benim de sutum cok azaldi zaten de fosur fosur degildi!!! Dedigin gibi herkes anne sutu ile beslenemiyor keske besleyebilseydik bu gidisle yakinda kesilecek sanirim, zaten de anne sutu ile benimki doymuyor ben garnitur olarak veriyorum sanki!!!! Venus, bizim bebek beklenen kiloyu alamayinca doktorumuz mamanin cc.sini artirdi ve cokkkk farketti! Benim sut ile megerse bebek yeteri kadar beslenemiyormus bir de mama artirilinca nispeten aglama krizleri de azaldi desem.... Anne sutunun ne kadar oldugunu ancak sagarak olcebilirsin, eger anne sutu yagli ise bebek cabuk kilo aliyor, ben cok yagsiz bir inek ciktim orasi kesin!!!

Mgokberk, bebis nasil oldu?

Peppermint ve bebek nasilmis, umarim iyidirler.
Dogum yapan arkadaslar, umarim herkesin keyfi yerindedir.

Dogumu bekleyen arkadaslar, bol sanslar, sizleri de aramiza bekliyoruz yakinda.

Esteda, liste icin ellerine saglik... Bizim bebisin dogum boyunu 48cm olarak duzeltebilrsen sevinirim canim.

Ben su an Dalyan'dayim, Ege'de yani ve cokk sicakkkkk. Gidecegim yerde Dubai, daha da sicakkkkk...... ama 3 hafta daha buradayiz. Dun kizimizi yine dr.a goturduk, odanin isisini sabit tutun diyor ne mumkun! Cevabin icin tesekkurler canim.
Sling ile tasiyan Fethiyede gordum ama nereden almislar bilmiyorum. Ameriakdaki olumler anne ihmali ve yanlis kullanimi dogru yazmisin, Allah korusun! Evet ben yatiriri pozisyonunda tasiyorum ve alttan da ellerimle destek veriyorum, daha once yazdigim gibi icine ilave ince sunger koyduk biraz buyuyunce kaldiracagiz. tasimada cok pratik. Ilerisi icin de yanda, arkada daha da rahat tasiniyor. Kolik agrisina da iyi geldigini kullananlar soyluyor.

Bebisiniz kabizlik problemi yasiyormus, su veriyor musun? Biz mama da verdigimiz icin dr. su verin dedi, her mama sonrasi su da veriyoruz bir kac kasik ve kabizlik ortadan kalkti, isterseniz bir deneyin.

Bikesha, bebisinizi saglikla mutlulukla buyutun.

canım mamanın adı aptamil conformil ben daha dün aldım şuan bişey farkedemedim bakalım artık...mamadan sonra hiç su vermedim ama deniycem...bu arada slingi tel.la joker mağazasına sordum orda 2 markanın varmış.henüz gidip bakamadım...

bu arada ben hiç anne sütü almamşım..kızım yine şükür en yararlı kısmı aldı..bende çok şükür sorun yok ondada olmaz heralde:9:

selam kizlar bu sabah ebemiz eve geldi hastaneden cuma sabah 9da randevu almis , cuma gunu hastaneye yaticam suni sanci ile normal dogumu gerceklestiricez artik. suni sanci ile ilgili bilgiler verdi, once alttan konrol olacakmisim , sonra kalinligina sertligine gore fitil koyacaklarmis alttan, sonra sanci baslamaz, yada suyum gelmezse suyumu patlacaklarmis sonrada serumla yavastan baslayip sanci vericeklermis, epiduralide 3cm acilinca verebiliriz dedi istersen. neyse uzun surebilirmis bu islemler acilmanin cabukluguna bagli. insallah hersey yolunda gider bebisimi sagsaglim alirim kucagima. tabi bi sorunla karsilasinca sezeryana alicaklar, offfffff insallah bunlara gerek kalmadan kendiliginden gelir bugun oglusum ama bende hala tik yok, dun ultrasyonda bebegim 3418gr 51cm cikmisti , eve gelen ebe diyor nerende sakliyon sen bu bebisi, o hep kucuk olacak diyodu bebege:1: herseyin hayirlisi olsun hepimiz icin kizlar, gercekten taktir edilecek birsey su annelik.

inşallah Allah yardımcın olur.. kolaylıkla yaparsın doğumunu.. bana da sana söylenilenin hemen hemen aynısı söylendi. suni sancı ile epidural normal doğum yapıcak gibi görünüyorum. benim de haftaya cuma yani 26 sı ama benimki baya erken gibi oluyor. 38+1 oluyor normal için erken gibi... senin kaçıncı haftan?

kızlar dün yazmayı unuttum bike ile tel.la görüştük..gazi hastanesinde doğum yapacaktı ama çocuk dr.u olmadığından başka hastaneye yönlendirmişler..sanırım ayrıca kendi dr.uda izindeymiş..başka hastanede başka dr.da doğum yapmış..ilk gittiğinde 1cm açılma varmış..daha sonra yarım saat içinde açılma 7 cm.e çıkmış..epidural doğum için hazırlık yapılamadan normal doğuma geçmişler.hatta arada yalvarmış sezaryan diye..ama çok şükür atlatmış..konuştuğumda sesi gayet güzel cıvıl cıvıl geliyordu...bugünlerde fırsat olunca nete girip kendisi daha ayrıntılı anlatır...

canım hayırlısıyla seninde bugün haberlerini alırmışız gibi geliyo:))))
gelişimci şimdi doğumda olmalı dimi 8 de alınacaktı yanlış hayırlamıyosam
hayırlıısyla Allah kucağına almayı nasip etsin yavrusunu

bu arada herkese günaydın:)))))))))

günaydınnn...

esteda ben de senin gibi gelişimci yi merak ettim... sabah uyandım saate baktım, buıgün KK.den doğum doğum var dedim kendi kendime:) Allah yardımcısı olsun, inşallah herşey yolunda gider...

Günaydınnn kızlar...ayyy gülse geliyoo di mi bugün... Sağlıkla gelsin ailesinin kollarına..

Balperisi canım sıra sende gibi görünüyo.bayaa heyecanlı saatler geçirmişsiniz.. Bebişin kendi seççek geliceği zamanı herhalde..

ayy hadi bakalım ...yarın sabah gelişimci doğumda dimi...güzel haberlerini alırız inşallahhhhhhhhh...ben de oyun oynayıp uykumun gelmesini bekleyeceğim..herkese ii gecelerrrr:9:

Gelisimci,
Canım yarın kızına kavuşuyorsun hayirlisiyla. Sikintisiz güzel bir dogum olur insallah. İkinizin de güzel haberlerini bekliyoruz.

peppermint'cim haberlerine sevindim,insallah saglikla kavusacaksin bebegine
gelisimci Allah yardimcin olsun, guzel haberlerini ve dogum hikayeni merakla bekliyorum

Günaydın fıstıklar,

Gelişimci bugün Gülse'sine kavuşuyor ayy ne heyecanlı.... Rahat güzel bir doğum olur inş...

gelişimciyi arıyorum çalıyo cevap veren yok:59:
birazdan tekrar arayacam

amin inş rahat bir doğum olur.

Gerçekten çok heyecanlı ya. Allah bebeğini sağlıkla kucağına almanı nasip etsin. Haberlerini merakla bekliyoruz.

Sabah 8'de uyandım ve aklımda gelişimci vardı. :) Çok merak ediyorum nasıl oldu. İnşallah çıkmışlardır, bebek de o da iyidir.

Benim de dün kontrolüm vardı, her şey normal görünüyordu. Yalnız ben 34. haftadayım diyip duruyordum. Doktor 35. haftadasın, bundan sonra her hafta gel deyince heyecan yaptım. Haftaya ilk nst'miz var. Bi de benden albümin testi istedi. Şişliklerim çok fazla. Yaptıranınız var mı? Ne iğrenç bir şey o öyle ya! :( Bugün bütün gün çekeceğim var. Neyse, sonuç iyi çıkar inş.

Kızlar unnado'da Form Easy diye bi marka var. Korseli bodyler hoşuma gitti, doğumdan sonra lazım oluyormuş. Karnı sıkı tutmak için böyle şeyler aldınız mı?

Gelişimcinin haverlerini senden alacaz anlaşılan, seni takipyeyiz :)))

Muhtemelen Gülse bebek şuan annesinin koynundadır. Hoşgeldin Gülse...

Bal perisi canım ben sabah doğum haberini alırız diyordum ama sanırım 1 gün daha bekleyeceğiz. Hayırlı doğumlar olur umarım. Bu arada soğuk kanlılığını taktir ediyorum. Ben olsam bütün şehri ayağa kaldırmıştım :))))))))))

kızlar gunaydın, gelişimciden haber yok galiba dımı?
balperisi canım , senın guzel haberınıde yarın alırız ınsallah :)))) normal doğuracaksın sanırım. allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar. hepimiz finale yaklaştık :))))))))))))
ben bu gun , gune bıraz erken basladım.
dun aksam kızımın odasının boyası için son rutujları yaptı eşim, bende bu gun temızlığını yaptım. ayyy 3 kanat cam var ama sankı bana tum evın camlarını sılmısım gıbı geldı, ıkı saattır dınlenıyorum hala yorgunluğumu atamadım:(
neyse bunlar guzel yorgunluklar:) cuma aksamıda mobılyaları kurmaya gelecekler, boyle gıderse ben anca bır haftada yerleştiririm dolabını:) 10 dk calış ıkı saat dınlen modunda:)))
şimdi ikinci kahvaltımı edeyımde işlere tekrar baslıyayım, daha tüm ev gözümün içine bakıyor:(
hehe demek nişan gelmesı doğumdan ıkı gun once oluyor. yaw kaçıncı yy da yaşıyoruz ama hala filmlerde kandırıyorlar bızı, birden sancı başlar pıt doğum olur falan :) rabbım ne guzel yaratmış ıkı gun onceden haber verıyor:)

süper ya allah analı babalı büyütüsün allah bizede hayırlı doğumlar nasip eyler inş kızlar :)

Tabloyu hayal etmeye çalışıyorum da, muthiş bişey, Allah hepimize vakitlice bu mutluluğu tattırsın, gülse bebek hoşgelmiş, adı gibi gülen mutlu sağlıklı bir ömrü olur inş.

günaydın kızlar gelişimci hayırlı olsun canım ...
dünden beri kronik olan boyun kulunç ağrılarım çıldırrdı ağlayarak yattım. hava da baya sıcak umarım rabbim şifa verir.
dün evimiz boyandı yarın halılar yıkanacak. cumartesi bebeğimin tülleri geliyor artık heyecan artıyor ama şu ağrılarım olmasa daha tatlı olur herşey rabbim beterinden esirgesin. haftaya randevum var bakalım kızım nasılmış zaten dünden beri biraz durgun anneciği rahatsız ya ondan olsa gerek.

albümin nasıl bir test canım..ne yaptılar tam olarak..herkese mi yapılıyor

canım bundan onra kaynaşırız bizde..
bence işe bir avatar resmi koayarak başlayabilrsin..daha akılda kalıcı oluyor çünkü..
QUOTE=My_Little_Sun_Shine;20157460]
Muhtemelen Gülse bebek şuan annesinin koynundadır. Hoşgeldin Gülse...

Bal perisi canım ben sabah doğum haberini alırız diyordum ama sanırım 1 gün daha bekleyeceğiz. Hayırlı doğumlar olur umarım. Bu arada soğuk kanlılığını taktir ediyorum. Ben olsam bütün şehri ayağa kaldırmıştım :))))))))))
ben de ben de:52:

ayya allahım ne güze bir haber böyle..maşallah gülseye ve annesine..genel anestezi oldu demekki boğazı ağırdğına göre

çok yorma canım kendını,bi kadın falan çağır olmadı:49:[/QUOTE]

HOŞGELDİN GÜLSE BEBEKK
MAŞALLAH SANAAAAA
gelişimcii bebişinle beraber sağlıklı mutlu bir ömür diliyorum
darısı başımıza artık

Hoşgelmiş gülse bebek maaşallah Allah analı babalı büyütür inşallah darısı hepimizin başına.
Günlerdir bendede gece uykusu yok denecek kadar az kolaymı karnımda bir break dansçı var galiba.:60:

gulse bebek hosgeldin:92:Rabbim cok guzel,saglikli,huzurlu bir omur versin, seni ailene bagislasin

kizlar ben artik yatsam iyi olacak,uyuyamazsam gelirim yine.Merak etmeyin beni, bi gelisme olursa yazarim

selam teyzoşlarrrrrrrrrrrrrrrrrr...
ay güne güzel bir haberle başlamak süper yaaaaaaaaaaaa...

canım hayırlı olsun...tebrik ederim....gülse bebek analı,babalı,sağlıklı,uzun bir ömür geçirsin,hayırlı bir evlat olsunnnnnnnnnnn....bende de heyecan hat safhada yaw...
bişiler yiyeceğiz biz açızzzzzzzz...gün içinde uğrarız...öptükkkkkkk

Aramıza hoşgeldin gülse bebek.::emir_bebek::Gelişimci,canım benim seni de tebrik ediyorum.İkinizede sağlıklı günler.....:nazar::nazar:

Günaydın herkese:))

ayy çok sevindim yaaa Gülse bebek hoşgeldin:71:
Gelişimci hayırlı ömürlü olsun. Allah sağlıkla analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Hadi bakalım darısı başımıza.
Balperisi canım sen de bizi habersiz bırakma. İnşallah senin de güzel haberlerini alırız canım.

hosgelmis gulse bebek :))) cok sukur kucagina aldi yavrusunu darisi bizlere insallah:))))

yihhuuuu doğum oldu demek ayyy ne gzel yaaa
ARAMIZA HOŞGELDİN GÜLSE BEBEK
gelişimci cnm senide tebrik ediyorum...
ne güzel bi mutluluktur yaaa

aman maşallah annesi de bebişi de hayırlısıyla kurtulmuş:nazar: darısı bizlerin başına:nazar::emir_bebek:

kızlar gelişimci doğum yaptı bebişimizde anneside çok iyi 3150 gr ve 50 cm boyunda:nazar::nazar::nazar::nazar: şu anda emzirmeye çalışıyomuş annesi durumları gayet iyimiş bi kızımız daha oldu allah analı babalı büyütsün inşallah ak yazılar yazsın alnına vatana millete ailesine hayırlı bi evlat olsun inşallah :nazar::nazar::nazar:

gelişimci canım arkadaşım allah yavrunu sana ve eşine bağışlasın ömür boyu şu anda tattığın mutlulukla yaşarsın inşallah:nazar::nazar::nazar::71::71::71:

merhabalar ..gelişimci için çok sevindim Allah analı babalı büyütsün.balperisi sırayı sen aldın galiba Allah hayırlısı ile doğum yapma gücü versin sanada bugün hayırlı haberlerini alalım.şu ilgisiz eşlerede Allah akıl fikir versin bu mübarek günlerde..bu arada ödemi olanlar süt içmeyi ihmal etmeyinn..neden derseniz çokkk faydası var.

Hoşgeldin GÜLSE bebek.. Gelişimci gözünüz aydın, tebrik ederim.. Allah analı babalı büyütsün inşallah:nazar:

ademel gene benden önce davrandın:1: sabah 7 den beri öğleni bekliyorum arıyayım diye sen benden önce vermişin bile müjdeyi:1::1::1:

Slm kızlar gelişimci doğum yapmış Allah analı babalı büyütsün vatana millete anasına babasına hayırlı bir evlat olsun Allah sağlıklı sıhhatli bir ömür nasip etsin ailesiyle :emir_bebek:
birşeyi merak ediyorum 3150 gr doğmuşya bebiş acaba son kontrolündeki kilosu ile gerçek kilosu arasında fark varmı?
bazı doktorlar 4000 üzeri doğar deyip 3500 de doğan bebekler oluyomuşta onu merak ettim..

canım son kontrolde bebek 3100 çıkmıştı gelişimcinin yaklaşık tam tamına çıktı nerdeyse
ama evet benim oğluma 4200 dediler 3755 doğmuştu:37:

26 sına gidiyom dr a benim istediğim tarih oldu ya takmıyorum artık amannn onu da takamam kafama:37:
oohh gelsin 26 sı alayım bebğimi kucağıma
uuyyyy zaten kaldı şurda 5 gün heyecan başladı:52:

Gelisimci. Canim gozun aydin gecmis olsun :))) allah anali babalinsaglikli sihhatli buyutur insallah darisida bekleyenlere olsun tez zamanda ayaga kalakarda cabuk toparlanirsin insallah :)))Ayyy canimmmm bi bebis daha geliuo sanirim sabah dogmustur diye actim topiki ama simdi geliyor galiba hadi hayirlisi :)))

hee aynı kilo olması iyi demekki doktor yanıltmamış..
bu arada benimde kısmetse 26 ağustos.. yani seninle 1 ay var aramızda.. Allah yardımcın olsun şekerim.. Yavrularımıza sağsalim kavuşalım inşallah.

Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. İnşallah en kısa zamanda emmeye başlar güzel Gülse :nazar::nazar::nazar:

Canım benden iyisin. Ben bu halde olsam buraya yazamazdım o hastanenin kapısından kovsalar bacasından girer yada arabada hastane bahçesinde beklerdim panikten

Canım dualarımız seninle inşallah güzel haberlerle gelirsin. :nazar::nazar::nazar:

gelişimci tebrık ederım canım allah analı babalı buyutsun inş ayy kızlar teker teker doğurmaya başladık valla zaman ne kadar da çabuk geçiyor ya hamılemıyım hamıleyım ıkılı üçlü test ayy cinsiyetı su kılosu şu boyu şu derken son haftalara geldik daha dün gibiydi ya hepimizde hamılelık heyecanı aşermeler falan en cabuk gectı zaman allahım sağ salım kurtarsın hepimizi inş

gelişimci,
gözün aydın canım kurtuldun sağlıkla çok şükür...gülse hoş geldi dünyaya:nazar:

gelişimci gözün aydın allah analaı babalı buyutsun

balperisi cnm senıde allah bı avazda kurtarsınn

ayyy teker teker gelıyo bebeklerr ne heyecanlı yaaa 1 gun gırmedım yıne sasıbes oldum okuya okuya sabahtan berıı

bu arada kızlar bu doktorlara ne oluyo bole hepsı bı acayıpleştı herkesın
ayy ıns benım dr bole seyler yapmaz yoksa cok dumur olurum yaaaa :(

herkese hayırlı gunlerr

ayyyyyyyyyyyyy canım ya hadi hayırlı olsunnn
sağlıkla büyüt meleğini

selam kizlar

bilgisayaramiz bozuk oldugundan nete giremiyorum kac gündür ama aklim hep burda gecmisi de okuyamadim o kadar cok sey yazmissiniz ki...

bi gördügüm gelisimci nin dogum yaptigi gülse bebek dogmus bugün allah anali babali saglikli sihhatli büyütmek nasip etsin insallahh. bi de balperisinin sancilarini ve dogumun cok yaklastigini gördüm :) onun disinda bisey kacirdiysam kusura bakmayin. umarim herkes iyidir. venüs cnm seninde iyi oldugunu gördüm cok sevindim :)

beni merak eden oldu mu bilmiyorum ama bizde simdilik hersey yolunda daha dün doktordaydik. acilmamiz yok rahim agzinda kisalma da yok kasilmalar da yok doktor dedi bu gidisle 22 agustosu bile geciriceksin herhalde :) temmuzu da atlattiktan sonra normal hayatima devam edicem yoksa dogum zorlasicak böyle yatmakla :) kizim da gayet iyidi 2800 gr olmus:nazar::nazar::nazar: dün bana bi form verdi doldurmam icin epiduralle ilgili sanki doguma giricekmisim gibi heyecan yaptimmm :)))

bu arada kimse simdiye kadar normal dogum yapmadi galiba yaa ben daha da cok heyecanlaniyorummm:52::52:

haa bi de benim kizimin basi cok derindeydi son 1 aydir ama dün ultrasonda dogum kanalinda olmadigini söyledi doktor olurda suyun gelirse sakin yerinden kalkma ve hastaneye gitmek icin ambulansi ara dedi. bebek dogum kanalina yerlesmedigi zaman su gelirse tahlikli oluyomus hareket etmek. hic böyle bisey duyan var mi aranizda????

Gülse bebek hosgeldin... Gelisimci, Allah anali babali büyütsün...

Kids go; Ben de çok sık takip edemiyorum ama dün geçtin aklımdan uzun süredir görmedim topikte dedim. Hersey yolundaymis sevindim:)

Ayy, kolay bı dogum olur insallah. Hayırlı haberlerini bekliyoruz.

merhaba arkadaslarrr;

gelisimci dogum yapmis, cok cok sevindim; Allah gulse bebege saglikli uzun omur versin.
darisi hepimizin basina

balperisi de doguma gitti sanirim. ins. ondan da guzel haber aliriz yakinda. Allah bir nefeste kurtarsin. dualarimiz seninle cnmm

sementa cnm kontrolum iyi gecti sukur; nst'm cok iyi. doktor siki takiple 10 agustos 'a bir gelelim dedi, sonra da gun belirlicez sanirim. ins. haftamizi tamamlariz. haftayi tamamlarsak kilosunun hic onemi yok dedi doktor..

kids_gıo, venus iyi olmaniza sevindim kizlarrr

optum hepinizi, simdi biraz dinleneyim bennn

gelebilir ama enfeksiyon riskinde olur,doktorunla bir görüş hemen...

:nazar:maşallah yaa böyle canlı canlı,hakkaten takdir ettim...Allah bi avazda kurtarsın derler bizde,inşallah kolaycacık olur :nazar: bizlerede dua et....
yazabilirsen gelişmeleri bildir canım,yanında annenler falan yokmu,doğum sonrası için....

bu arada gelişimcide kurtulmuş şükür,çok sevindim yaa,zorlu bir süreç daha bitti,darısı bize olsun...:31:

iyi akşamlar kızlar yazamadım bugün.karşı komşum şimdi doğuma gitti normal olacak sancılandı ay cok heyecanlı yarın bebek gelecek karşımıza.
balperisi sakiniyetine hayran oldum hayırlı olsun şimdidedn
benim de dişim kırıldı aylardır idare ediyorum forumumuzun diş hekimi nerede hekimsin bilgilendir bizi
gelişimci gülse hoşgelmiş
bu doğum raporlarında 32 uada 37 alın ve okulunuza verinyarına bir gün müdür vs değişir bir anda sıkıntı olursizin için eşinizde gidiip verebiliyor

kızlar yazdıklarınızı daha yeni okuyorum..o günlere geri gittim..saat saat dakika dakika tekrar hepsini yaşadım..çok heycanlandım ve mutlu oldum..çoğunuz beni merak etmişsiniz....hepinizden allah razı olsun...çoğunuz doğum yaptı..doğum yapmayanlarada allah kolay doğum nasip etsin..:nazar:.daha okuyamadığım kısım var..onlarıda okuycam...hepinize tek tek teşekkür ediyorum...:71: hamilemiyim? ilk kalp atışları..mide bulantıları.... 2 li-3 lü tarama testleri.. tetanoz aşısı...diyabet..insülün...çatı muaynesi..sezaryanmı normalmi derken 9ayı doldurduk..zaman su gibi akıp geçti..şimdi minik GÜLSEm kollarımda ve 1 aylık oldu:nazar:rabbim acılarını göstermesin evlatlarımızın....bundan sonra daha çoooooooooooooook konuşacağımız konular olucak...bu aradabalperiside benle birlikte doğurmuş..canlı yayın yapmış:9:ne heycanlı beklemişsiniz....benle beraber bi arkadaş daha doğum yapmış şimdi hatırlayamadım adını ama listede gördüm...bebeğimizi kucağımıza almanın heycanını aynı gün yaşamışız....

Back