2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sorma canım ya.allahın gucune gıtmesınde doğsun artık.gunlerını tamamlamadılar ama gelısımlerı artık tamammış.bugun 1kez oldu.dahada olmadı.acaba doğum yapan arkadaslar bu sancıları ılk ne zaman hıssettıler.ona gore kendıme pay bıceyım. hacı yolu bekler gıbı paşa yı beklıyoruz.ıkımızde aynı gun yapsak ne hoş:)doktor kacında dedı cnm sana?bnm sat la uyumsuz gordugu ıcın tarıhı bayramın 2.gunune uzattı.ama pazartesı yıne bakıcak bakalım.sanmıyorum öne alsın

Merhaba Arkadaslar.

Cok duzenli okuyamiyorum ama sizleri de merak ediyorum.

Esteda, oglusunuz hosgeldi! Gule gule saglikla buyutun.

Gelisimci, Efsung, Venus, Mama ve emzirme ile ilgili yazdiklarinizi okudum, asagi yukari benzer seyleri yasiyoruz. Clarissa Ela erken dogdugundan bir gece kuvezde kaldi bize doktorumuz emme sorunu ve sarilik olabilir demisti. Cok sukur emme sorunu olmadi hemen mama verilmis ama sarilik oldu. Sonrada hastanede makina ile memeler sagildi ve benim gogus uclarim yara oldu, cok duzenli emziremedim, cok aci verdiyordu ve mamaya devam ettik. Hastande Aptamil verilmisti ama bize anne sutune en yakin mama olarak SMA Gold onerildigi icin onu kullaniyoruz. Simdi sizin Cor... (adini tam hatirlayamadim) gazli bebeklere onerildigini okuyunca dayanamadim bu mamayi ben hic duymadim, memnun musunuz, lutfen ozelime cevap yazar misiniz her zaman nete giremiyorum. Gelisimci benim de sutum cok azaldi zaten de fosur fosur degildi!!! Dedigin gibi herkes anne sutu ile beslenemiyor keske besleyebilseydik bu gidisle yakinda kesilecek sanirim, zaten de anne sutu ile benimki doymuyor ben garnitur olarak veriyorum sanki!!!! Venus, bizim bebek beklenen kiloyu alamayinca doktorumuz mamanin cc.sini artirdi ve cokkkk farketti! Benim sut ile megerse bebek yeteri kadar beslenemiyormus bir de mama artirilinca nispeten aglama krizleri de azaldi desem.... Anne sutunun ne kadar oldugunu ancak sagarak olcebilirsin, eger anne sutu yagli ise bebek cabuk kilo aliyor, ben cok yagsiz bir inek ciktim orasi kesin!!!

Mgokberk, bebis nasil oldu?

Peppermint ve bebek nasilmis, umarim iyidirler.
Dogum yapan arkadaslar, umarim herkesin keyfi yerindedir.

Dogumu bekleyen arkadaslar, bol sanslar, sizleri de aramiza bekliyoruz yakinda.

Son düzenleme:
hadi hayırlısı...benim sat'a göre beklenen tarih 31 ağustos canım ama doktor son kontrolde kanala girmiş artık her an gelebilir demişti.ben özellikle iki gündür çok sancı çekiyorum.üste de yazdım zaten.yani 14 gün daha böyle sancılar çekeceksem çok zor.bugün çok fazla akıntım oldu böyle beyaz sarı ve yapışkanımsıydı sanki.doktora gidicektim sonradan geçti vazgeçtim ama tetikteyim yani her an.Allah'ım hayırlısıyla sağlıkla gelmelerini nasip etsin inşallah erken yada geç farketmez ama sancıları çekip beklemek zor oluyo.bide ayırt edemiyorsun ilk doğum olduğu için.aptal oldum valla iyice

sancıların nasıl dıye sorsam tarıfını yapabılırmısın:) ? bence sen benden baya once doğum yapacaksın bebısın yoluna gırmıs benımkı sadece bası dönuk dedı yanı rahıımı zorlama falan yoktu gayet ıı dedı ıcerıde durumu(bundan 11 gun once) . sımdı ne durumda bılemıyorum pazartesı gorucez bakalım.heyecanla karısık panıkle doktor odasından cıkmak ıstıyorum o gun:)ben agustos annelerının sonuncusu olucam gıbımee gelıyor

canım bu sayfanın başında yazmıştım sancılarımı "belim aşırı ağrıyo.karnım top gibi sertleşiyo kıpırdayamıyorum.vajinama bıçaklar saplanıyo gibi sancı giriyo bideee kasıklarım aniden kasılıyo böyle kalakalıyorum olduğum yerde " ahanda kopyaladım bana bir dokunan bin ah işitiyo ama naapim sancıyo işteee :) bide bu vajinaya bıçak saplaması gibi olan sana da oluyor mu o olunca başını yerleştiriyo demişlerdi sanırım doğru böyle kafasıyla ittiriyo gibi.heh bide son kontrolde doktor doğum sancısını şöyle tarif etti"belden ağrı gelir,karnın aşırı sertleşip yusyuvarlak olur bi dk falan öyle kalır sert" demişti.benim iki gündür sertleşmeler çok fazla ama düzenli değil...canım öle deme dua edelim hayırlısıyla bekleyelim.pazartesi güzel haberlerini bekliyorum...

Esteda, Canım çok güzel bir bebek, biz aynı gün bebislerimize kavusmusuz, Allah anali babali büyütmek nasip etsin. Doğumdan beri pek uğrayamaz oldum, kızım biraz küçük doğduğundan (2700 ) iki saatte bir uyandirip emzir altını al gazını çıkar arada dinlenmeye çalış hiç vakit kalmıyor siz nasıl vakit ayırıyorsunuz brovo sizlere. Hala ağrılarım oluyor ağrı kesicilerle idare ediyoruz. Ama dünyadaki yaşanabilecek en büyük mutlulukmus bebegini kucağına almak, inşallah bebek özlemi çeken herkes bu mutluluğu tadar.

Bu arada dogum yapmış olan herkesi tebrik ediyorum, bekleyenlerede kolay doğumlar olur inşallah.

kızlar sol bacağımın çıktığı yer öyle feci öyle feci ağrıyorki anlatamam nedendir ki yürüyemiyorum
bugün kontrole gittim bebeğin kafası hala yukarıdaymış yani kanala yerleşmemiş doğmaya niyeti yok sanırsam niye yerleşmiyorkii doktorum 36.haftadan sonra yerleşmesi gerkirdi senib bebğin doğmaya niyeti yok galiba dedi
ve en önemlisi bebeğin bi yanağı eliyle kapalıydı diğer yanağıda top yutmuş gibiydi doktor ya kilodan yada ödemdir dedi bi türlü bebek kafayı sabitleyemediki incelesin sürekli oynuyordu kafası...ödem kötü bişeymidir yaaa
normalmi istion sezeryanmı dedi bende normal dedim o zamn ptesiye kadar bekle olmazsa tekrar gel kontrole dedi40+1 oluyor o zamn ama bebek kanala yerleşmedğinden yüzde 70 sezeryanlıksın dedi bakalım artık hayırlısı 41.haftayı geçirme bebeği riske atarsın kakasını yapar kordon dolanır felan dedi,kiolsunu 4 tarttı ama başka dokt 3700 tarttı.tabii 4 tartanın ultrasonu ayrıntılıydı.ama hangisi doğru bilmiyor...mesajlarımı okuyup bana yardımcı olursanız çok sevinirim normalmi sezeryanlıkmıyım

kıızlar doğum listemizi düzenledim atladığım olmuşsa msj atsın bana eklerim

Esteda, liste icin ellerine saglik... Bizim bebisin dogum boyunu 48cm olarak duzeltebilrsen sevinirim canim.

Ben su an Dalyan'dayim, Ege'de yani ve cokk sicakkkkk. Gidecegim yerde Dubai, daha da sicakkkkk...... ama 3 hafta daha buradayiz. Dun kizimizi yine dr.a goturduk, odanin isisini sabit tutun diyor ne mumkun! Cevabin icin tesekkurler canim.
Sling ile tasiyan Fethiyede gordum ama nereden almislar bilmiyorum. Ameriakdaki olumler anne ihmali ve yanlis kullanimi dogru yazmisin, Allah korusun! Evet ben yatiriri pozisyonunda tasiyorum ve alttan da ellerimle destek veriyorum, daha once yazdigim gibi icine ilave ince sunger koyduk biraz buyuyunce kaldiracagiz. tasimada cok pratik. Ilerisi icin de yanda, arkada daha da rahat tasiniyor. Kolik agrisina da iyi geldigini kullananlar soyluyor.

Bebisiniz kabizlik problemi yasiyormus, su veriyor musun? Biz mama da verdigimiz icin dr. su verin dedi, her mama sonrasi su da veriyoruz bir kac kasik ve kabizlik ortadan kalkti, isterseniz bir deneyin.

Bikesha, bebisinizi saglikla mutlulukla buyutun.

kıızlar doğum listemizi düzenledim atladığım olmuşsa msj atsın bana eklerim

Esteda. ellerine saglik. Bizim bebisin dogum boyunu 48cm. olarak duzeltebilir misin lutfen?

Biz su an Dalyandayiz yani Ege'de ve cokk sicak....3 hafta sonra da Dubaiye gidiyoruz orasi dada da sicak....Burada bazen klima ile idare ediyoruz ama orada klimasiz imkansiz ne yapacagiz bilemiyorum... Bilgiler icin tesekkurler.

Slingi Fethiyede kullanan gordum ama nereden aldiklarini bilmiyorum. Biz slingin icine ince bir sunger koyduk onunla yatar pozisyonda kullaniyoruz, anne-bebek yakinlasmasini sagliyormus, bebek kendini anne karninda gibi hissediyorumus. Ilerisi icin yanda - arkada pozisyonlari da cok kullanisli gorunuyor. Iki yabanci gebelik ve bebek kitabinda da sling oneriliyor ama Ameriakda yasana soyledigin gibi anne hatasi ve yanlis kullanimmis, Allah korusun! Ben slingi simdi bebek kucuk oldugu icin ellerimle alttan destekleyerek tasiyorum. Umarim istedigin gibi bulursun canim.

Bebis icin kabizlik problemi yasiyoruz diye ayzmisin, bize doktor mamadan sonra su vermemizi onerdi ve 3-4 kasik her mamadan sonra veriyoruz ve kabizlik kesildi, isterseniz bir deneyin derim.

Bikesha, bebisiniz gule gule saglikla buyutun, gozunuzaydin.

Son düzenleme:

valla arkadaşım doktorun söylemen gerekeni söylemiş gibi.sanırım 2 doktora gitmişsin iki ölçüm var dediğine göre.diğer doktorun da görüşünü alsaydın..mekonyum aspirasyonu diyorlar sanırım bebeğin içerde kakasını yapmasına bu da anne ve bebek için çok tehlikeli olabiliyor ve gününü geçiren bebeklerde oluyormuş okuduğum kadarıyla.riske atma bence.hepimizin isteği normal şartlarda doğum yapmaktır ama bebeği tehlikeye düşürecek en ufak bir şüphe de riske atmamalıyız.sezeryan olup çok memnun kalan arkadaşlarımız var.yani ben senin yerinde olsam hemen sezeryan tarihi ver bana derdim doktora

Son düzenleme:
Offff ya aksam ustu hastaneden aradilar yarin sabah gel bebegin kalp atislarini dinleyelim diye, cuma gunu suni sanciyla dogurtmaya calisacaklar, dunde zaten bebisin kalp atislari dusuk diye panik yaptirdilar suyuda azalmis zaten ne diye sezeryan yapmiyorlar anlamiyorum illa canimi cikaracaklar son dakikaya kadar sinir oluyorum bu ulkeye

evet evet:) saydıkların bende de oluyor.vajınadan saplanan ağrı benım dayanabılecegm sekılde daha cok bızzt bızzt seklınde bı agrı hıssedıyrm:)belımdekı agrıda ahlayıp vahltıyor 1-2 dakıka.ama dedım ya bugunku bıranda gelen agrı bambaskaydı demıssın ya doğum sancısı belden gelıyor ıste sağ tarafımn bır geldı kasıgıma dogru karnımn sağ tarafı yumruk gıbı sertlesıp kabardı bebegmn bıryerıydı kesin.ama doğurcam hıssı yarattı o sancı.
akıntı zaten afedersın gunluk orkıdten camasırıma gecıyor.bunun ılk zmanlar suyum oldgnu sanıyordum 20gundur gecmeyınce anladımkı su deıl:) adet sancısı gıbı agrıda var tabı .ah guselım doğurmak heyecan ve sabırsızlıkla endekslı olsaydı kesın ben ılk doğuran olurdum aranızda:90:

ay cnm ya ne sınır bozucu ınsanı ıstemedıgı doğum seklıyle doğuma hazırlamak.bende normal ıstemyrm ama deselerkı yarın normal doğurcaksın gel oğlunu kucagına alacksın aksamdan gıder yatarım hastaneye:) allahın gucune gıtmesın ama ben ınan cok zor gecıryrm son haftalarımı bebegımıde cok merak edyrm heyecan ve sabırsızlık benı yedı bıtırdı son gunlerde...bu ulke dedıgın neresıydı?

Canim Ben normal dogumdan sikayetci degilimde bebisimi tehlikeye atiyorlar cuma gunune kadar ona sinir oluyorum, suyu iyice azalmis, kalp atislari zayif diye hastaneye cagiriyorlar kacgundur, niye bekletiyorlar insani panic yapiyorlar diye uzuluyorum. Bebisim saglikli olsunda ben katlanirim herseye. 42. Haftada doguracak bi tek benim galiba. Canim Ben ingilteredeyim.

bnce sezaryan.bebek kanala yerlesmemıs hala ondan oyle dusundum.bebegının kılosuda masallah cok guzel.sezaryan ıstıyorsan doktorun yapar hemen senı.genel olarak 38.hafta doldumu sezaryana alabılıyr doktorlar.41i gecırmeme konusunda da haklıdır mutlaka bence rıske atmadan al yavrunu kucagına neden kararsız kaldınkı anlayamadım cnm?? kılosu ıcınde coğu arkadasmıznda basına geldı ölcumlerle bebegn kılosu doğdugunda farklı cıkmıs.anladıgım sen normal doğum ıstyrsn ve bebegnın kendılıgınden gelmesını ıstıyorsun.eger yavrun gelmezse nazlı cıkarsa sunı sancıyla 41.haftada doğum yapablrsın heralde.

canım benim annemde bütün işleri yapıyordu..yemekleri de yapıyordu..her ne hikmetse tam eşimin geleceği vakitlerde yorulduğundan ben biraz oturayım diyordu..hepte eşim geldiğinde ben mutfakta oluyorum ve servis yapıyorum ..bende hep eşimde yanlış anlıycak diye korktum..tabi annemin böyle bir mecburiyeti yok ama bütün gün iş yapmasına rağmen eşimin böyle düşünmesini istemem..sorunda çıkmadı..ama ben espiriyle karışık yemekler annemden servis benden diyordum..yani onun yaptığını belli etmek için...

canım mamanın adı aptamil conformil ben daha dün aldım şuan bişey farkedemedim bakalım artık...mamadan sonra hiç su vermedim ama deniycem...bu arada slingi tel.la joker mağazasına sordum orda 2 markanın varmış.henüz gidip bakamadım...

bu arada ben hiç anne sütü almamşım..kızım yine şükür en yararlı kısmı aldı..bende çok şükür sorun yok ondada olmaz heralde

inşallah Allah yardımcın olur.. kolaylıkla yaparsın doğumunu.. bana da sana söylenilenin hemen hemen aynısı söylendi. suni sancı ile epidural normal doğum yapıcak gibi görünüyorum. benim de haftaya cuma yani 26 sı ama benimki baya erken gibi oluyor. 38+1 oluyor normal için erken gibi... senin kaçıncı haftan?

kızlar dün yazmayı unuttum bike ile tel.la görüştük..gazi hastanesinde doğum yapacaktı ama çocuk dr.u olmadığından başka hastaneye yönlendirmişler..sanırım ayrıca kendi dr.uda izindeymiş..başka hastanede başka dr.da doğum yapmış..ilk gittiğinde 1cm açılma varmış..daha sonra yarım saat içinde açılma 7 cm.e çıkmış..epidural doğum için hazırlık yapılamadan normal doğuma geçmişler.hatta arada yalvarmış sezaryan diye..ama çok şükür atlatmış..konuştuğumda sesi gayet güzel cıvıl cıvıl geliyordu...bugünlerde fırsat olunca nete girip kendisi daha ayrıntılı anlatır...

günaydınnn...

esteda ben de senin gibi gelişimci yi merak ettim... sabah uyandım saate baktım, buıgün KK.den doğum doğum var dedim kendi kendime:) Allah yardımcısı olsun, inşallah herşey yolunda gider...

ayy hadi bakalım ...yarın sabah gelişimci doğumda dimi...güzel haberlerini alırız inşallahhhhhhhhh...ben de oyun oynayıp uykumun gelmesini bekleyeceğim..herkese ii gecelerrrr

Gelisimci,
Canım yarın kızına kavuşuyorsun hayirlisiyla. Sikintisiz güzel bir dogum olur insallah. İkinizin de güzel haberlerini bekliyoruz.

peppermint'cim haberlerine sevindim,insallah saglikla kavusacaksin bebegine
gelisimci Allah yardimcin olsun, guzel haberlerini ve dogum hikayeni merakla bekliyorum

Günaydın fıstıklar,

Gelişimci bugün Gülse'sine kavuşuyor ayy ne heyecanlı.... Rahat güzel bir doğum olur inş...

gelişimciyi arıyorum çalıyo cevap veren yok
birazdan tekrar arayacam

amin inş rahat bir doğum olur.

Gelişimcinin haverlerini senden alacaz anlaşılan, seni takipyeyiz :)))

süper ya allah analı babalı büyütüsün allah bizede hayırlı doğumlar nasip eyler inş kızlar :)

Tabloyu hayal etmeye çalışıyorum da, muthiş bişey, Allah hepimize vakitlice bu mutluluğu tattırsın, gülse bebek hoşgelmiş, adı gibi gülen mutlu sağlıklı bir ömrü olur inş.

ben de ben de

ayya allahım ne güze bir haber böyle..maşallah gülseye ve annesine..genel anestezi oldu demekki boğazı ağırdğına göre

çok yorma canım kendını,bi kadın falan çağır olmadı[/QUOTE]

HOŞGELDİN GÜLSE BEBEKK
MAŞALLAH SANAAAAA
gelişimcii bebişinle beraber sağlıklı mutlu bir ömür diliyorum
darısı başımıza artık

Hoşgelmiş gülse bebek maaşallah Allah analı babalı büyütür inşallah darısı hepimizin başına.
Günlerdir bendede gece uykusu yok denecek kadar az kolaymı karnımda bir break dansçı var galiba.

gulse bebek hosgeldin:92:Rabbim cok guzel,saglikli,huzurlu bir omur versin, seni ailene bagislasin

kizlar ben artik yatsam iyi olacak,uyuyamazsam gelirim yine.Merak etmeyin beni, bi gelisme olursa yazarim

Aramıza hoşgeldin gülse bebek.::Gelişimci,canım benim seni de tebrik ediyorum.İkinizede sağlıklı günler.....

hosgelmis gulse bebek :))) cok sukur kucagina aldi yavrusunu darisi bizlere insallah:))))

yihhuuuu doğum oldu demek ayyy ne gzel yaaa
ARAMIZA HOŞGELDİN GÜLSE BEBEK
gelişimci cnm senide tebrik ediyorum...
ne güzel bi mutluluktur yaaa

aman maşallah annesi de bebişi de hayırlısıyla kurtulmuş darısı bizlerin başına

Hoşgeldin GÜLSE bebek.. Gelişimci gözünüz aydın, tebrik ederim.. Allah analı babalı büyütsün inşallah

ademel gene benden önce davrandın sabah 7 den beri öğleni bekliyorum arıyayım diye sen benden önce vermişin bile müjdeyi

gelişimci,
gözün aydın canım kurtuldun sağlıkla çok şükür...gülse hoş geldi dünyaya

ayyyyyyyyyyyyy canım ya hadi hayırlı olsunnn
sağlıkla büyüt meleğini

kızlar yazdıklarınızı daha yeni okuyorum..o günlere geri gittim..saat saat dakika dakika tekrar hepsini yaşadım..çok heycanlandım ve mutlu oldum..çoğunuz beni merak etmişsiniz....hepinizden allah razı olsun...çoğunuz doğum yaptı..doğum yapmayanlarada allah kolay doğum nasip etsin...daha okuyamadığım kısım var..onlarıda okuycam...hepinize tek tek teşekkür ediyorum... hamilemiyim? ilk kalp atışları..mide bulantıları.... 2 li-3 lü tarama testleri.. tetanoz aşısı...diyabet..insülün...çatı muaynesi..sezaryanmı normalmi derken 9ayı doldurduk..zaman su gibi akıp geçti..şimdi minik GÜLSEm kollarımda ve 1 aylık oldurabbim acılarını göstermesin evlatlarımızın....bundan sonra daha çoooooooooooooook konuşacağımız konular olucak...bu aradabalperiside benle birlikte doğurmuş..canlı yayın yapmışne heycanlı beklemişsiniz....benle beraber bi arkadaş daha doğum yapmış şimdi hatırlayamadım adını ama listede gördüm...bebeğimizi kucağımıza almanın heycanını aynı gün yaşamışız....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…