2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım biz daha burun tıkanıklığı yaşamadan hastaneden çıkarken dr. physiologica gifrer diye burun ve göz temizleyicisi verdi..biz 1 hafta sonra kullnmaya başladık..demekki her bebekte olabilir diye düşündüm..gerçi çok faydası olmadı gibi....ama çokta sorunda yaşamıyoruz..

Bilgi icin sagol canim, bebise ne giydiriyorsunuz? Klima kullaniyor musunuz, pencereler mi acik?

Sling'i Avustralyali bir arkadasim hediye etti, iki cocugunu da onunla buyutmus. Benim daha ilk bebegim ilk defa kullaniyorum, bence cok pratik, biraz daha buyuyunce daha da kolay olacagini dusunuyorum. Eskisehirde bir arkadasimin bebegi kolik, evde surekli sling ile geziyorlar cocuk susmuyor! Ameriakda bir kac olum olmus dogru, bebegi yanlis bir sekilde slinge koymaya calismislar ve tasirken de alttan elle destek vermemisler. Ben tasriken alttan da elimle bebegi yine tutuyorum oyle de olmali biraz buyuyene kadar. Benim arkadasim 4 yasina kadar kullandigini soyledi, anne ile bebek arasindaki yakinlasmayi da artirdigini ve bebek slingdeyken her isini yaptigini da soyledi. Bir de bebek buyunce yanda arkada filan da tasiyabiliyorsun simdi bizim icin en uygunu onde tasimak. Diger kangurular da bildigim kadariyla 3 ay sonra kullanilabiliyor. Umarim faydasi olmustur.

ya arkadaşlar emzirme ile ilgili herşeyi aldım ama gögüs ucu hangi durumda lazım oluyor küçük olunca mı? benimkiler kafam kadar oldu bebiş nasıl nasıl alacak diye korkuyorum şimdi bunu almama gerek var mı yoksa lazım olursa mı alalım??

Ben ilk gün çok rahat emzirmiştim ama 2. gün akşam üzerinden sonra bir türlü göğsü tutamadı. Ben de ameliyatlı olduğum için çok pozisyon değiştiremiyordum. ilk 36 saaat içinde göğüsler süt dolar ve sertleşirmiş, hali ile süt dolu göğsü bebek alamıyor. Ben silikon uç denedim hiçbir işe yaramı ama chicco nun kauçuk ucu ile çok rahat emzirdim üstine bir de medelanın pompası ile sağdım o gün bugündür bebeğim sorunsuz emiyor. Lansinoh un göğüs ucu çıkarttıcıı da var sipariş vermiştim ihtiyacım kalmadı ama ne olur ne olmaz bulunsun. Emzirme sorunu olan arkadaşlara tavsiyem kauçuk uç ve medela...kraftın pompasını ilk bir hafta kullandım hiç işe yaramadı bilginize.

Arkadaslar Merhaba,

Bebekte burun tikanikligina ne verdi doktorunuz?
Biz bebege kisa kollu body ve corap giydiriyoruz. Cereyanda da birakmiyoruz ama burnu tikandi!!! Bazen burnundan ve agzindan sut geliyor, ondan mi tikandi diye dr.a goturduk, iyi sorun yok dedi! Bir burun damlasi verdi ise yaramadi, burun aspiratoru de biizm minik kizin burnuna buyuk geliyor! Otri Bebenin burun aspriratoru daha kucukmus simdi onu ariyoruz. Geceleri daha da hirli bir ses geliyor yarin yine dr.a goturecegiz sanirim, siz de boyle bir sey oldu mu? Bir de bebeklerinize ne giydiriyorsunuz? Pencere acik mi, klima kullanan var mi? Dr. klimayi 26-28 derecede tutabilirsiniz dedi ama bir sure sonra soguk oluyor o yuzden penceriyi acmayi tercih ediyorum, siz de durumlar nasil?

Dogum yapan arkadaslar, gozunuzaydin.

Dogum yapacak arkadaslar, darisi size insallah.

saf su damlatmayı deneyın ,bebeklerın cogunda olur..evınıze bır şişe serum(saf su)ve bırde sırınga alın...ondan cekıp 2 3 damla kadar ıkı tarafına da damlatın..hem daha rahat uyur hem sız daha rahat olursunuz..ılacda degıl ben boyle yaptım cokda ısıme yaradı...

ikinci bebeğim benim ilki sezeryan olduğu için ıkıncı mecburen sezeryan ..:18:
cok yoğun Leylant hanım evet ama araya aldı bizi ..
yarın öğleye doğru kavusmus olucaz muhtemelen yavrumuza..
darısı başına :34:

gözünüz aydın inşallah herşey yolunda gider.
ben de leylant hnm a muayene oluyorum önümüzdeki cuma doğum şekli belli olacak biz normal istiyoruz ama bakalım dr ne diyecek

Bilgi icin sagol canim, bebise ne giydiriyorsunuz? Klima kullaniyor musunuz, pencereler mi acik?

Sling'i Avustralyali bir arkadasim hediye etti, iki cocugunu da onunla buyutmus. Benim daha ilk bebegim ilk defa kullaniyorum, bence cok pratik, biraz daha buyuyunce daha da kolay olacagini dusunuyorum. Eskisehirde bir arkadasimin bebegi kolik, evde surekli sling ile geziyorlar cocuk susmuyor! Ameriakda bir kac olum olmus dogru, bebegi yanlis bir sekilde slinge koymaya calismislar ve tasirken de alttan elle destek vermemisler. Ben tasriken alttan da elimle bebegi yine tutuyorum oyle de olmali biraz buyuyene kadar. Benim arkadasim 4 yasina kadar kullandigini soyledi, anne ile bebek arasindaki yakinlasmayi da artirdigini ve bebek slingdeyken her isini yaptigini da soyledi. Bir de bebek buyunce yanda arkada filan da tasiyabiliyorsun simdi bizim icin en uygunu onde tasimak. Diger kangurular da bildigim kadariyla 3 ay sonra kullanilabiliyor. Umarim faydasi olmustur.

canım sen hangi şehirdesin? yani aynı iklimdemi yaşıyoruz diye soruyorum? ben istanbuldayım bu hafta biraz soğuk geçti bu haftaya kadar atlet şeklinde badi kullndım...bu hafta uzun kollu tulum giydiriyorum..içine başka birşey giydirmiyorum...klima kullanmıyorum..bebeğin bir benim odada birde kendi odasında yatağı var...kendi odasında ayatrken benim camı,benim odada yatarkende kendi camını açıyorum..bizim ilk burun tıkanıklığımız aslında 1 haftalık kontrole dr.a gittiğinizde dr. kilmayı açmış çokta soğuktu içerisi ben bile üşümüştüm..yaniterli girdik içeri..bebeğide çırılçıplak yapınca ogünden sonra burnu tıkandı..gerçi şimdi daha iyi biraz burnundan ses geliyor...

sling türkiyede vardır heralde...ben hep netten araştırdım hiç görmedim..hatta ona çingene bohçasıda deniyormuş.çok hoşuma gitti...zaten o bebek ölümlerinin sebebi kesinleşmemiş..belkide allah korusun anne ihmali ve yanlış kullanım...bulabilirsem alıcam..bilgilerin için teşekkür ederim...küçükken yatırır gibi sonra anladığım kadarıyla oturur gibi kullanıyoruz..ben 2 eşit sanıyordum..ilerde kullanılcaksa daha çok işimize yarar..alsam çok iyi olcak bebeği taşımada büyük kolaylık..ben anakucağını sevmedim ağır ve pratik değil..evde işe yarıyor sadece...

ayy canım;üzme kendini,bazen bende diyorum nasıl bu kadar düşüncesiz olabiliyolar diye,bizimki uzakta allahtan ama ilgisizliği çok canımı sıkıyor,ne aramak ne sormak var,bu sıcak havalarda yazlık biyere mi gitsem acaba bi evmi bulsam sahil kenarında 1,2 haftalık diyor,doğuma falan geleceği yok,bebek mevlüdü için 1 hafta önceden haber verin g aeleyim diyor ,annemse kadıncağız herşeyimde yanımda...

ne ılgısızlık dımı..ınsanın normalde gozune batmayan yada amann ne hallerı varsa gorsunler dedıgmz seyler bugun doğuma yakın cok batıyor.bana hıc zaararları yok kayınvalıde kayınpdr tarafının ancak faydaları da yok!! normalde bı fayda beklemem ama su hamılekte beklıyor ınsan.daha oğlusuma kı bnm ılk bebegım bir çorap bıle almadılar ne enteresan durum.pazardan 2domates 3soğan almayla babannelık olmaz.ınsan heves eder alır paranmı yok mesela lcw da bıle 5-10 tl neler var.maddı sorunları olsa hayatta beklentım olmaz zaten.ama boyle brseyde yok..bunun adı ılgısızlık alakasızlıktan baska sey deıl.artık herseylerı gozume batıyor.

arkadaşlar şu sling konusunda ben de gazete ve tv de gördüğüm şeyleri paylaşmak istedim.Tabi takdir sizin Bebekler minik olduğundan bunların içinde omurgaz yapısı bozuluyormuş eğri büğrü durmaktan Amerikada yasaklanma sebebi bu die duymuştum. Ölüm haberlerini görmedim bilgim yok , ama şu kanguru tipi olanlar daha mantıklı çocuk dik durabiliyo en azından diğerine göre sert desteği var. Tabi onlarda bi kaç aylık olduktan sonra, yani çocuk hareket alanı yarakmaya başlayınca...Yine de seçim ve tercih sizin...:14:

gözünüz aydın inşallah herşey yolunda gider.
ben de leylant hnm a muayene oluyorum önümüzdeki cuma doğum şekli belli olacak biz normal istiyoruz ama bakalım dr ne diyecek

sen de aydın da yasıyorsun demek.ben nazıllıye gelın geldım zonguldaktan.doktor ve lkonusunda bılgım olmdgndan nysa dedıler oraya basladım muayneye.nysa yıda eşim duymus.cok sonraları bsk yı ve leylant hanımı duydum doğuma 2-3 ay kaldı dyede degıstrmk ıstemedım.ben basta bılseydım oraya gelırdım sızınle bırlıkte doğumlarımız olrdu:)

ikinci bebeğim benim ilki sezeryan olduğu için ıkıncı mecburen sezeryan ..:18:
cok yoğun Leylant hanım evet ama araya aldı bizi ..
yarın öğleye doğru kavusmus olucaz muhtemelen yavrumuza..
darısı başına :34:

cok sağol.ınan son haftalar hıc gecmıyor daha zor artık.sen yarın kavusuyorsun ne guzel sımdıden geçmıs olsun sağlıkla al yavrunu kucagına .

offf ya..kayınvalidende benim kayınvalideyi görüyorum...kayınvaliden size salça yapayım diyerekten annene yaptırmaya çalışıyorlar...benim annem dün gitti çok üzüldüm ama en azından bu tür şeylerden kurtuldu kadın...benim kayınvalidede bana yada anneme..sen şunu güzel yapıyosun yap..bunu güzel yapıyosun yap deyip iş yaptırtıyor...yani dün hatta bana ( çok saçma ama) sen bulaşık makinesini güzel diziyosun diz dedi..gerçi benim evim ve zaten ben dizmeye başlamıştım...ama böyle milleti aferin delisi yapmış...çok güzel kullanıyor...hatta ben bazen bildiğimide ben bilemiyorum yapamıyorum diyorum ..çünkü elini veren kolunu kaptırıyor...

nede guzel soylemıssın valla.bu kaınvalıdemın bnm doğurcgm gunden 1gun once anneme senın baklavan guzel olyr gelen gıden olur bı tepsı bana bı tepsı selın e(bana) yapıver demesı , benım de löm lömcülüğümle doğuran benım gelen bana baklavasıyla gelsın demem gibi:)
kaynanayı ne yapmalı kaynar kazana atmalı sarkısı vardı deılmı bır zamanlar:)

sen de aydın da yasıyorsun demek.ben nazıllıye gelın geldım zonguldaktan.doktor ve lkonusunda bılgım olmdgndan nysa dedıler oraya basladım muayneye.nysa yıda eşim duymus.cok sonraları bsk yı ve leylant hanımı duydum doğuma 2-3 ay kaldı dyede degıstrmk ıstemedım.ben basta bılseydım oraya gelırdım sızınle bırlıkte doğumlarımız olrdu:)

ben de eskişehirden aydına evlenip geldim, bu yabancı ve aşırı sıcak şehirde ailem olmadan hamilelik zor geldi ama çok şükür sağlık problemimiz olmadı. inşallah doğumlarımız da kolay olur. senin doğum şekli belli mi?

bu arada nysa da bi çocuk doktoru varmış bi arkadaş çok memnunuz demişti ama ismi aklımda kalmamış. doğumlarımız ayrı yerlerde olacak ama belki çocuk doktoru ortak olur :)

ne ılgısızlık dımı..ınsanın normalde gozune batmayan yada amann ne hallerı varsa gorsunler dedıgmz seyler bugun doğuma yakın cok batıyor.bana hıc zaararları yok kayınvalıde kayınpdr tarafının ancak faydaları da yok!! normalde bı fayda beklemem ama su hamılekte beklıyor ınsan.daha oğlusuma kı bnm ılk bebegım bir çorap bıle almadılar ne enteresan durum.pazardan 2domates 3soğan almayla babannelık olmaz.ınsan heves eder alır paranmı yok mesela lcw da bıle 5-10 tl neler var.maddı sorunları olsa hayatta beklentım olmaz zaten.ama boyle brseyde yok..bunun adı ılgısızlık alakasızlıktan baska sey deıl.artık herseylerı gozume batıyor.

doğru hele bu dönemde can sıkıyo,belkide böylesi daha iyidir diye avutuyom kendimi bazen,çok yakın olsaydılar,şuyunu ben yaptım,buyunu ben aldım deseydiler daha kötü olurdu herhalde,bizimkiler düğünde de birşey yapmadılar herşeyimizi eşimle aldık.(ki dediğin gibi paraları olmasa birşey demicem)ama evime gelince tam bir misafirler...

kizlar soyle bir okudumda gerisini sonra okuyacagim.

biz bebege elbise giydiriyoruz bazende hicbisey giydirmiyoruz biraz ciplak dolasiyor. doktor hava sicak diye bebegi kasmaya gerek yok dedi. ben istemesemde alex camlari aciyor icerisi ceyran yapiyor. ilk baslarda cok korktum ama allahtan bisey olmadi. bebegi nasil alistirirsan oyle olurmus. gercekten inaniyorum. annem beni cok sarip sarmaladigindan hep usurum. ondan kizimi hergun banyoda yaptiriyorum sarip sarmalamiyorumda. neyse burun tikanikligi konusunda otribebe gripte cekmek icin. simdi tam tersi burunlari kuru oldugunda tikaniyor. niveadan gelen cantada burun damlasi var. saf sumu artik serummu ne. ondan bi delige bi damla dedi bizim doktor. onu kullaniyoruz.

kanguru konusunda bizim kanguruyu faceden gormustur arkadaslar. inanilmaz rahat bir kanguru. eva cok seviyor. ben tavsiye ediyorum. lascal adi dun venuse linkini yollamistim

ben de eskişehirden aydına evlenip geldim, bu yabancı ve aşırı sıcak şehirde ailem olmadan hamilelik zor geldi ama çok şükür sağlık problemimiz olmadı. inşallah doğumlarımız da kolay olur. senin doğum şekli belli mi?

bu arada nysa da bi çocuk doktoru varmış bi arkadaş çok memnunuz demişti ama ismi aklımda kalmamış. doğumlarımız ayrı yerlerde olacak ama belki çocuk doktoru ortak olur :)

yabancı ve sıcak sehır:) cok guzel ozetlemıssın ne aıle var ne arkadas ne komsu tek yoldasım şu internet oldu .ben nazıllıde otrdgm ıcın cocuk doktorum o olmaz cnm.anca kendı dıkıslerım ıyilşene kdr gidip gelrz sonra burada yanı nazıllıde bır cocuk doktoruna gıderız artık.nazıllıde oluverseymısın yada ben aydın da ah ne guzel olurmus.tek bır cocuk doktoru var nysa da bnde ınan adını falan bılmıyorum.çatı darlıgı oldg ıcın oncekı doktorum normal doğumun zor olr demıstı bende hep kndımı sezaryana odakladım.son 3ayda doktor degıstrdm bu henuz catı muaynesı yapmadı ama ben kndmı sezaryana odakladım eger kendılıgınden gelırse doğumum normal olrm ama gelmezse bayramın 2gunu sezaryan olucam.zaten normal doğum ıcınde cok cesaretm yok.normal eppıdural de oyle kolay deılmıs onunda basta cekılmesı gereken sancıları varmıs.senın doğumn nezaman ve seklı nasıl:)

biz bebege elbise giydiriyoruz bazende hicbisey giydirmiyoruz biraz ciplak dolasiyor. doktor hava sicak diye bebegi kasmaya gerek yok dedi. ben istemesemde alex camlari aciyor icerisi ceyran yapiyor. ilk baslarda cok korktum ama allahtan bisey olmadi. bebegi nasil alistirirsan oyle olurmus. gercekten inaniyorum. annem beni cok sarip sarmaladigindan hep usurum. ondan kizimi hergun banyoda yaptiriyorum sarip sarmalamiyorumda. neyse burun tikanikligi konusunda otribebe gripte cekmek icin. simdi tam tersi burunlari kuru oldugunda tikaniyor. niveadan gelen cantada burun damlasi var. saf sumu artik serummu ne. ondan bi delige bi damla dedi bizim doktor. onu kullaniyoruz.

kanguru konusunda bizim kanguruyu faceden gormustur arkadaslar. inanilmaz rahat bir kanguru. eva cok seviyor. ben tavsiye ediyorum. lascal adi dun venuse linkini yollamistim

cnm supersın valla.bende sarıp sarmalamktan yana deılım ama bakalım doğum olunca bılmıs buyuklern mudahalesyle bebeggımı nekdr kendı ıstedgm gıbı gıydrp bakabılcem.zaten aydın cok sıcak yok klıma açmayalım falan demeye basladı kayınvalıde dokunurmus carparmıs yahu klımanın altına tutmıcaz heralde cocuk sıcaktan isilik olur okdr sıcak burası.bakalım bz nasl buyutucez bebısı.bu arada face ısmın ne.yada link gondereblrmsn

nede guzel soylemıssın valla.bu kaınvalıdemın bnm doğurcgm gunden 1gun once anneme senın baklavan guzel olyr gelen gıden olur bı tepsı bana bı tepsı selın e(bana) yapıver demesı , benım de löm lömcülüğümle doğuran benım gelen bana baklavasıyla gelsın demem gibi:)
kaynanayı ne yapmalı kaynar kazana atmalı sarkısı vardı deılmı bır zamanlar:)

yandım gelin dedikçede altına odun atmalı :9: kahrolası pislikler:9:sana mı demiştim başka arkadaşamı hatırlayamıyorum..tabi burda dertli gelin çok olunca..benim kayınvalide doğumdan 1gün önce gelip aynı gün antalyadan gelen arkadaşıma mangal yaptırdı...hatta anneme sen bilirsin diye girdi konuya bende annem mangaldan anlamaz( gerçekten anlamz) dedim..arkadaşıma yaptırdı..bukadar keyfine düşkünlük olmaz yani....sen bilirisn sen yaparsın...annem bazen anlamıyo zavallım gaza gelip yapmaya çalışıyor:10::9:

canım ben o siteyi açamadım.tekrar gönderirimisin? kanguru yada sling gibi birşey alıcam..ben facete göremedim bi daha bakayım hangi fotoda var?

selam kizlar...

bende bugün yine bisey yok :) kizimin cikmaya hiiiic niyeti yok galiba. dün gece hizli bi yürüyüs yaptim. bugün küveti doldurup sicak suya girdim yine ayni yine ayni :) kac gündür de ahududuyapragi cayi iciyorum. gerci o sanci yapmiyomus rahim agzi kaslarini yumusatiyomus dogumdaki kesikleri falan da engelliyomus ama 34. haftadan sonra düzenli icmek gerekiyomus ben gec basladim tabi bakalim ise yaricak mi.

kaynanalardan dert yanmissiniz benim kac gündür acayip sinirlerim bozuk. kaynanami da kayinpederimi de elime verseler bi kasik suda bogarim herhalde. ilgisizligine hep ilgisizler simdiye kadar ne bisey aldilar ne de dogru düzgün arayip sordular hep bizim aramamizi bekliyolar.. biz aradigimizda da sanki ben sadece torununu tasiyan tasiyici anneymisim gibi hic nasilsin iyimisin diye sormadan bebege iyi bakin diyolar !!! annemle kardesim gelicek sali günü bende ona hic gelicekmisin ya da gel falan demedim cünkü annem burdayken ona ihtiyacim yok hele de herseye karismasina. annemler 4 gün oldu yazliktan döndüler evleri dipdibe bi hosgeldiniz napiyosunuz falan demediler. basini uzatsa görücek halbuki. dün babam bahcedeyken onlar da balkondalarmis babama da bi seslenmemisler hep kendilerine bekliyolar tavirlari neye anlamis degilim ama annem babam bu durumu hem kafalarina takiyo hem de üzülüyolar bende buna sinir oluyorum. annemlere dedim onlar bi mrb demekten acizlerse sizde hic onlara biz gidiyoruz allahismarladik falan demiceksiniz. kendilerini ezdirmelerini istemiyorum. haksiz miyim kizlar yaaa. cok doluyum cooook.

yandım gelin dedikçede altına odun atmalı :9: kahrolası pislikler:9:sana mı demiştim başka arkadaşamı hatırlayamıyorum..tabi burda dertli gelin çok olunca..benim kayınvalide doğumdan 1gün önce gelip aynı gün antalyadan gelen arkadaşıma mangal yaptırdı...hatta anneme sen bilirsin diye girdi konuya bende annem mangaldan anlamaz( gerçekten anlamz) dedim..arkadaşıma yaptırdı..bukadar keyfine düşkünlük olmaz yani....sen bilirisn sen yaparsın...annem bazen anlamıyo zavallım gaza gelip yapmaya çalışıyor:10::9:

evet evet bu mevzudan söz etmıstn.ınsanın hamılelıkte daha bi sınırlerı bozuluyor boyle aptal saptal dusuncesızlıklere.herbırseylerı gozume batar oldu benmde.bakalım baklava mevzusu gundeme gelecekmı ha hay kötü gelin ben yaptırmıcam baklava:) annem kayınvalıdemden gelmedı henuz onu beklıyorum 1saate gelır.bakalım ben yokken neler konustular orada.
daha ben basındayım bırde doğum olsn bak bakalım ozman nelere sınır olrm.yazarım sıze burdan :) kesın gereksız pimpirikleri sınırımı bozar aman ustunu örtun aman emsin falan boyle seylere sınırlenrm cok bykk ıhtımalle

Son düzenleme:
yabancı ve sıcak sehır:) cok guzel ozetlemıssın ne aıle var ne arkadas ne komsu tek yoldasım şu internet oldu .ben nazıllıde otrdgm ıcın cocuk doktorum o olmaz cnm.anca kendı dıkıslerım ıyilşene kdr gidip gelrz sonra burada yanı nazıllıde bır cocuk doktoruna gıderız artık.nazıllıde oluverseymısın yada ben aydın da ah ne guzel olurmus.tek bır cocuk doktoru var nysa da bnde ınan adını falan bılmıyorum.çatı darlıgı oldg ıcın oncekı doktorum normal doğumun zor olr demıstı bende hep kndımı sezaryana odakladım.son 3ayda doktor degıstrdm bu henuz catı muaynesı yapmadı ama ben kndmı sezaryana odakladım eger kendılıgınden gelırse doğumum normal olrm ama gelmezse bayramın 2gunu sezaryan olucam.zaten normal doğum ıcınde cok cesaretm yok.normal eppıdural de oyle kolay deılmıs onunda basta cekılmesı gereken sancıları varmıs.senın doğumn nezaman ve seklı nasıl:)

sen nazillide ben aydın da 9 aydır aynı kaderi paylaşmışız anlaşılan :) neyse çok uzak değiliz bebekler biraz büyüsün görüşürz belki.

ben baştan beri normal doğum istiyorum, baya bi araştırdım, belki cahil cesaretidir ama şansımı sonuna kadar normalden yana denemek istiyorum. herkes yapıyorsa ben de yaparım, Allah bi kolaylık verir diyorum.

önümüzdeki cuma dr randevum var, ilk çatı muayenesi olacak, sanırım ondan sonra doğum şekli kesinleşecek. bakalım hakkımızda hayırlısı, doğum şekli konusunda çok da takıntılı olmamak lazım. son anda herşey değişebiliyor

Back