2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar merhaba hepinize kolay gelsin;
yaa çok halsizim sıcak ....
sabah kontrole gittik hafif hafif sancı var dedi doktor hurma ye ve bol bol yürü dedi artık dayanamıyorum bacaklarım kütük gibi....

sıcak halsızlık sorma ya.ınsanı cok zorluyor bunlar.bol bol yuruyecek hava yokkı burda hava aksam 9 gıbı yuruyuse musaıt olyr e aksama kadarda vucudumn canı kalmıyorkı.mesela suan acıktım ne yıcem bılmıyorum yemek falan yaptgmda yok ne yıyebılırım dusunup duruyorum off

only_smile canim haraketler cok onemli ne zamandir oynamiyo dondurma cikolata falan ye biraz bekle oynamazsa mutlaka doktora git canim

kizlar hangi anne bile bile kizinin kötü olsun diye bir sey yapar ki? Sadece bizi anlamiyorlar, onlar iyi olduguna inandiklari seyi yapmaya calisiyorlar, bizde onlarin kopyasi olacagiz. Belki de biz anlatamiyoruz onlara kendimizi... annem benden cok uzakta biz bile sorun yasiyoruz, cunku artik o anne ben ise anne adayiyim, dogru olduguna inandigimiz seyler ayni degilse celisiyoruz. Mesela anneme bunu alip gönderir misin diyorum, yani Allah razi olsun mutlaka gider alir ama mesela ben israrla mavi renk istemisim alinan renk acik kahve Tamam verdigim örnek sagilkla ilgili degil ama simdilik bu kadar yardimci olabiliyor, onda bile kendi istedigini yapiyorsa ben Turkiye'ye donunce olacaklari dusunemiyroum bile :) Ama ne olursa olsun bizim iyiligimizi istiyorlar, bizde gerginiz bazen patlayiveriyoruz birbirimizi uzuyoruz ama (kendime de soyluyorum) unutmayalim ki su dunyada bizim iyiligimizi en bizim kadar dusunenler sadece annelerimiz... Sadece bizi anlamiyorlar ya da biz kendimizi anlatamiyoruz.

bu arada benim annem de söyle karisiyor uzakta da olsa, tuz yeme, yagli yeme, ceviz ye, sunu ye sunu yeme , hiiiiiiii cok kilo almissin kiziimmmmmm nasil vereceksin Spor yap flan filan... :) Ne olursa olsun ben ona sakin sakin anlatirsam ondan beklentilerimi beni anlayacagina inanuyorum. Birde su var yaslandikca cocuk gibi olduklari da bir gercek. Nasil cocukken bize bir seyi 50 kez tekrarlamak zorunda kaldilarsa simdi biz ayni sabri onlara göstermeliyiz. Benim annem hayatini bize adamistir, hakkini asla ödeyemem. Allah bana da sabir versin güzel günler gecirelim beraber... Bazen onu cok özlüyorum ... Babam da annem de kardeslerim de esimin ailesi de daha uuzuuuuuun yillar bizimle olurlar insallah... birde oglum cok saglikli dogar insallah, annesi de cok saglikli atlatir dogumu :) Sizin dogumlariniz da cok rahat,kolay sorunsuz gecer insallah... Allah hepimize uzun ömürler versin :) Dilemedigim bir sey kaldi mi

kizlar hippynin facesine esi yazmis minik kagit helvamiz bade dogdu diye:))))
hosgeldin bade bebek:)))

Hareketlerinde bariz bir farklilik göruyorsan doktorlar evhamlisin diye kizsa bile bence doktora git. Artik son gunlerdesin riske atmamalisin...

Benim bebegim de hic tekme atmadi sagolsun :) Ebeye sordugumda önemli olan hep ayni tarzda hareket etmesidir dedi. Sadece dönuyor icimde, bu sabah sanirim disariya cikmaya da calisti ama henuz beceremiyor fazla ittiremedi :)

kizlarr,

sabahtan beri canim cikti cok yoruldumm..
insanlarin dusuncesizliklerine birkez daha sinir oldum, suan sinir krizi gecirebilrim.

esimin adanada oturan bir kuzeni var, italyan birisiyle nisanlandi ve italyada. kiz simdi tatile adanaya geliyormus; bu aksam ist.da inecekmis, yarin sabah da adana ucagina binecekmis.
bizim ev havaalanina yak,n oldugu icin esim gidip onu alacakmis ve bu gece biz de kalacakmis. tum bu organizasyonu yapan kim: k.validem. bana soran var mi: yok.
adanaya tatile gittiklerinde konusup ayarlamislar; kiza esimin cebini almis vss; gecen babami ziyarete geldiklerinde de esime soylemis, hala bana soylemiyorlar bile; boyle dusuncesizlik olur mu?
benim durumum belli, normal bir hamile de degilim ki, doktor bana istirahat vermis, yatiyorum;
halilarimi yikamaya gonderdim; evim tozlu pis; kiz ilk defa evimi gorecek; nasil icim rahat etsin;
kalktim, banyomu temizledim; salonumun, oturma odamin tozunu aldim;
evi de supurup silecektim esim aradi yemin verdiriyor silme ben gelince silerim diye;

k,z bir de yoldan gelecek, yemek de yapmam lazim aksama,

dei oldum yaaa :-((((((((((((((((8

only_smile canim haraketler cok onemli ne zamandir oynamiyo dondurma cikolata falan ye biraz bekle oynamazsa mutlaka doktora git canim

Canım dondurma yedim. Hepsini denedim diyebilirim...

Doktorumu aradım ama sezeryandaymış. Ordaki hemşireye sordum, birazdan çıkacak doktor aratırım sizi dedi.

Yarın sabah 09:00 da kontrolümüz var zaten. Doktor gel derse gideriz artık...

Ya bosversene, bak ileride cok pisman olursun sadece ve sadece bebegini dusun. Arkandan ne derse de desin, senin dinlenmen lazim... anlayis göstermiyorsa da kendi bilir... Evet keske sana söyleselermis , sonucta evin hanimi sensin kendini yormadan bir ayarlama yapabilirdin. Ama sakin ama sakin kizma, sinirlenme ve kendini yoracak bir sey yapma. Senin dinlenmen lazim, hicbir sey bebeginden degerli ya da önemli degil...

hamileligimin ortalarinda benzer bir seyi bende yasamistim, esimin universiteden arkadaslari(aslinda sadece merhabalari var) iki kiz, bulundugumuz ülkeyi ziyarete geldi. Hani olurda kalacak yer bulamazsaniz sokakta kalmazsiniz merak etmeyin bizde kalirsiniz demistik. O kadar piskin kizlardi ki, degil hotel aramak bize haber bile vermediler bizde kalmaya karar verdiklerini, ben sehir disindaydim, esim onlarla kalmak istemedi, baska sehirden okula gidip gelmek zorunda kaldi... O kadar sinirlenmistim ki... Zor durumda kalsalar her zaman kapimiz aciktir ama gelecekleri tarihi bile haber vermediler ve olay su sekilde gelisti: biz 3 gunonce geldik aksama kalacak yerimiz yok , bir yer bulduk ama begenmiyoruz o rada kalmayacagiz, sende kalmak istiyoruz :) Eh kaldilar tabii ama emrivaki yapmalarina sinir olmustum...

Son düzenleme:

Canım seninle aynı haftadayız. Senin hareketler nasıl?

cnm sakin korkma;
gecen bebim bebegim de az oynamisti korktum, babami zayiarete gitmistim hast.ye gitmisken kalp atislarini bi dinlettim; hemen rahatladim;
ertesi gun yine az oynuyordu doktoru aradim;

kritik sinir gunde 10 hareketten azidir dedi, korkma dedi;
zaten bebek sikintida oldugu icin hareketleri azalirsa onu mutlaka anlarsin sen, cok farkli hissedersin dedi.

istersen bi saglik ocagina ugrayip kalp atislarini dinleyiver , icin rahatlar.

ama bebekler uykuda oluyor bazen; ya da senin kan sekerin dusunce de hareketleri azaliyor;
bol sivi al hemen, biraz da yat. bi de birazdan nasilolsa hareketlenecek diye dusun, sikinti yapma; o zaman oynamaya basliyoelar hakikaten

bence önemli bişey yoktur.. benimde ilk başlarda çok sert hareketleri vardı ama bugünlerde yavaş hareket ediyor.. c.tesi günkü kontrolde doktora önceden ilk 5 dk da 10 hareketi yapıyodu şimdi 20 dk içinde yapıyor dedim.. olsun dedi önemli olan 1 saat içinde 10 kere hareket etmei dedi.. ama madem yarın kotrolünüz varmış imkanında varsa bugün git için rahat etsin..

hamileyiz kendi canımızdan önce içimizdeki canı düşünüyoruz sorunlar yaşıyoruz mücadele ediyoruz yanımızdaki insanların desteğini bekliyoruz destek yerine köstek gelinceeee işte ozaman :84::84::84: çıldırıyoruz tabi haklı olarak..

Kizlar dün hemoroid konusunda konusmustuk, bende de ayni sorun var, kabizim diyemem tuvalete cikmakta sorun yasamiyroum, agri yok, kanama yok ama tuvalete gittikten sonra sislik olusuyor ve sanirim bu hemoroid demek ve sanirim dogum esnasinda iyice kotu olacak... Dogumdan once sorunu cözmem lazim Krem aldim 2 gun once ama ise yaramiyor gibi cunku sislik anus etrafindan ziyade, vajinayla anus arasindaki bölgenin sismesi gibi daha cok. Bu ciddi bir hemoroid sorunum oldugunu mu gösteriyor ne dersiniz? yoksa damarlara baskioldugu icin damarlar mi sisiyor? Agri ya da kanama yok bu arada...

Günde 10 hareket ise iyi. Ama saatte 10 hareket diye biliyorum canım...

Sağlık ocağı yakın, ben hemen gideyim. İyi fikir...

Kan şekerim düşmüş olamaz.Kahvaltımı gayet güzel yaptım, kendimi de oldukça iyi hissediyorum. Kan şekerim düşse hemen anlaşılıyor.

Ya bebek hareketlerinin azalması neyi gösterir.. Kalp atışları ile ilgili bir problem olduğunu mu?

Hippy doğum yapmış sanırım. Tebrikler hippycim.
Allah analı babalı büyütsün.

Darısı da başımıza...

canim bu kadar sogukta nasil terledigimi bende anlamis degilim ama o ter degildi sanirim akintiydi zaten bugünlerde acayip fazla. dünden beri de belimde tuhaf bi agri var hatta tam belimde degil popomun üstündeki kemikler aciyo resmen. offff sag saglim kucagima alsam kizimi baska bisey istemiyorum valla.

Tatlım geçen ben de aynı şekilde ayırd edemeyip doktoru larma geçirdim ama sonuç ter ve akıntı çıktı :))) Doktorum öyle bir durumu mutlaka hissedeceğimi söyledi.

evet canim benimkide akintiydi herhalde simdilik baska bi islaklik olmadi cünkü. burda öyle doktora da gidemem ki hastaneye gitmem lazim onu da istemiyorum her gittiginde alttan muayene ediyolar bi de o demir seylerle gicik oluyorum.

ya kizlar annelerden dert yanmissiniz ama hakli oldugunuz taraflar olsa bile kizmayin bu kadar cok onlara bak bizde icimizde birer can tasiyoruz ve bu cocuklar büyüdüklerinde bizim de onlara böyle davranmicagimizin garantisini kimse veremez onlar bizi terslediklerinde zorumuza gitmez mi bi düsünün. annemden uzakta oldugum icin ve suan yanimda olmadigi icin kendimi o kadar gücsüz ve yanliz hissediyorum ki. keske burda olsa da beni sinir edicek seyler yapsa diyorum. gelmesine 15 gün kaldi inanin gecmiyo o günler. hele bi de annesi babasi hayatta olmayanlari düsünün... suan cok hassas dönemdeyiz herseye aliniyoruz kiziyoruz ama benim suan kizicagim en son kisi annem. onun degerini simdi daha iyi anliyorum.

bebek uyuyor da olabilir belki hic endiselenecek bir durum yoktur. En iyisi saglik ocagina git, icin rahatlar... Bir cok nedeni olabilir hareketlerinin azalmasinin ama bosuna kötu seyler getirme aklina, bence sadece dinleniyor su anda... Emin olmanin tek yolu da saglik ocagina gitmen Insallah bir sorun yoktur...

Canım sen niye kendini bu kadar geriyorsun ki? ara kayınvalideni madem sana sormadılar gelsinler evi de temizlesinler yemek yapsınlar. Sinir oldum şimdi haklısın ama yabancılar bizim gibi ev tozluymuş bilmemneye takık değiller. Açıkçası boşyere kendini yoruyorsun yazık yavrukuşu da yoruyorsun. Madem 1 gece kalacakmış, dışarıdan yemek söyleyin. Temizliği falan da boşver. Elbet halini gören anlar yani.

Canım seninle aynı haftadayız. Senin hareketler nasıl?

Bence uzak değilse hastaneye gitsen. Yada yakın çevrede başka bir yere gidip kalp seslerini dinlesen. İçin rahat etmiş olur bence...

tatlım o başka birşey olabilir mi acaba? Gerçi benim kide ilk başta kanamamıştı, iltihabımsı sıvı akıtıyordu sonra kanamaya başladı. Bir doktora göstersen. Off benim çok kötü sürekli kanıyor. Altımda pedle dolaşıyorum. Krem falan kar etmedi. Normal doğum olursa komple dışa fırlıyormuş ( Gastroenterelog çok kanarsa genel cerrahiye göstereceğiz dedi ama çok kamadan kastı ne kadar sormadım. Bakimm biraz daha devam ederse tekrar gideceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…