arkadaşlar merhaba hepinize kolay gelsin;
yaa çok halsizim sıcak ....
sabah kontrole gittik hafif hafif sancı var dedi doktor hurma ye ve bol bol yürü dedi artık dayanamıyorum bacaklarım kütük gibi....
Slm kızlar...
Hippy ve eyeszay, inşallah kolay rahat doğum geçirirsiniz ve sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız
ya kızlar sata göre ben eyeszay ve hippy den 2 gün öndeyim ama benim oğluşumun gelmeye pek niyeti yok. doktor da rahatını bozmayalım diyo
beni görenler ya seninki ikiz mi diye soruyo ya da sen daha doğurmadın mı diyolar yaa
neyse az kaldı artık. herkes için iyi bir hafta olsun inşallah.
efsung canım haklısın valla. benim annemin yaptıklarını anlatmakla bitiremem o yüzden yanına gitmedim kayınvalidemin yanındayım. seni çok iyi anlıyorum canım. ama bebişin için kafana takmamaya çalış.
Gerilme oluyor.Sanki toplanıyor bir tarafa.Sonra diğer tarafa. Aslında hareket ediyor ama az. Ama dün akşam süperdi hareketleri.
Gece hareketliydi. Sabahtan beri azaldı gibi. Aslında çok da dikkat etmezdim hareketlerine ama sabah vişne suyu içtim karnımı açtım, biraz izleyeyim dedi. Baktım çok az hareket ediyor. Sonra dikkat etmeye başladım.Sabah 10:30 da kalktım ve toplasan 10 kere hareket etmiştir. O da tekmeleme şeklinde değil..
Evet bende aynı şeyi biliyorum işte o yüzden kafama takıldı. Gereksiz yere de panik yapmak istemiyorum ama garip geldi.
Normalde kahvaltıdan sonra başlardı hemen. Hiç oynamıyor değil ama çok yavaş ve seyrek...
kizlar hippynin facesine esi yazmis minik kagit helvamiz bade dogdu diye:))))
hosgeldin bade bebek:)))
only_smile canim haraketler cok onemli ne zamandir oynamiyo dondurma cikolata falan ye biraz bekle oynamazsa mutlaka doktora git canim
Hareketlerinde bariz bir farklilik göruyorsan doktorlar evhamlisin diye kizsa bile bence doktora git. Artik son gunlerdesin riske atmamalisin...
Benim bebegim de hic tekme atmadi sagolsun :) Ebeye sordugumda önemli olan hep ayni tarzda hareket etmesidir dedi. Sadece dönuyor icimde, bu sabah sanirim disariya cikmaya da calisti ama henuz beceremiyor fazla ittiremedi :)
kizlarr,
sabahtan beri canim cikti cok yoruldumm..
insanlarin dusuncesizliklerine birkez daha sinir oldum, suan sinir krizi gecirebilrim.
esimin adanada oturan bir kuzeni var, italyan birisiyle nisanlandi ve italyada. kiz simdi tatile adanaya geliyormus; bu aksam ist.da inecekmis, yarin sabah da adana ucagina binecekmis.
bizim ev havaalanina yak,n oldugu icin esim gidip onu alacakmis ve bu gece biz de kalacakmis. tum bu organizasyonu yapan kim: k.validem. bana soran var mi: yok.
adanaya tatile gittiklerinde konusup ayarlamislar; kiza esimin cebini almis vss; gecen babami ziyarete geldiklerinde de esime soylemis, hala bana soylemiyorlar bile; boyle dusuncesizlik olur mu?
benim durumum belli, normal bir hamile de degilim ki, doktor bana istirahat vermis, yatiyorum;
halilarimi yikamaya gonderdim; evim tozlu pis; kiz ilk defa evimi gorecek; nasil icim rahat etsin;
kalktim, banyomu temizledim; salonumun, oturma odamin tozunu aldim;
evi de supurup silecektim esim aradi yemin verdiriyor silme ben gelince silerim diye;
k,z bir de yoldan gelecek, yemek de yapmam lazim aksama,
dei oldum yaaa :-((((((((((((((((8
slm kızlar....
hippyden hbr yokmu yaa merak ettim bak şimdi,bebişi inş sorunsuz bi şekilde kucağındadır
eyeszay cnm sanada hayırlı doğumlar diliyorum inş kolay bi doğum geçirirsin...
only smile oynaşmadımı daha dr unla irtibata geç istersen hastane yakınsa bi nst ye bağlan...
Canım dondurma yedim. Hepsini denedim diyebilirim...
Doktorumu aradım ama sezeryandaymış. Ordaki hemşireye sordum, birazdan çıkacak doktor aratırım sizi dedi.
Yarın sabah 09:00 da kontrolümüz var zaten. Doktor gel derse gideriz artık...
Gerilme oluyor.Sanki toplanıyor bir tarafa.Sonra diğer tarafa. Aslında hareket ediyor ama az. Ama dün akşam süperdi hareketleri.
Gece hareketliydi. Sabahtan beri azaldı gibi. Aslında çok da dikkat etmezdim hareketlerine ama sabah vişne suyu içtim karnımı açtım, biraz izleyeyim dedi. Baktım çok az hareket ediyor. Sonra dikkat etmeye başladım.Sabah 10:30 da kalktım ve toplasan 10 kere hareket etmiştir. O da tekmeleme şeklinde değil..
Evet bende aynı şeyi biliyorum işte o yüzden kafama takıldı. Gereksiz yere de panik yapmak istemiyorum ama garip geldi.
Normalde kahvaltıdan sonra başlardı hemen. Hiç oynamıyor değil ama çok yavaş ve seyrek...
kizlarr,
insanlarin dusuncesizliklerine birkez daha sinir oldum, suan sinir krizi gecirebilrim.
esimin adanada oturan bir kuzeni var, italyan birisiyle nisanlandi ve italyada. kiz simdi tatile adanaya geliyormus; bu aksam ist.da inecekmis, yarin sabah da adana ucagina binecekmis.
bizim ev havaalanina yak,n oldugu icin esim gidip onu alacakmis ve bu gece biz de kalacakmis. tum bu organizasyonu yapan kim: k.validem. bana soran var mi: yok.
adanaya tatile gittiklerinde konusup ayarlamislar; kiza esimin cebini almis vss; gecen babami ziyarete geldiklerinde de esime soylemis, hala bana soylemiyorlar bile; boyle dusuncesizlik olur mu?
benim durumum belli, normal bir hamile de degilim ki, doktor bana istirahat vermis, yatiyorum;
halilarimi yikamaya gonderdim; evim tozlu pis; kiz ilk defa evimi gorecek; nasil icim rahat etsin;
evi de supurup silecektim esim aradi yemin verdiriyor silme ben gelince silerim diye;
kizlar hippynin facesine esi yazmis minik kagit helvamiz bade dogdu diye:))))
hosgeldin bade bebek:)))
cnm sakin korkma;
gecen bebim bebegim de az oynamisti korktum, babami zayiarete gitmistim hast.ye gitmisken kalp atislarini bi dinlettim; hemen rahatladim;
ertesi gun yine az oynuyordu doktoru aradim;
kritik sinir gunde 10 hareketten azidir dedi, korkma dedi;
zaten bebek sikintida oldugu icin hareketleri azalirsa onu mutlaka anlarsin sen, cok farkli hissedersin dedi.
istersen bi saglik ocagina ugrayip kalp atislarini dinleyiver , icin rahatlar.
ama bebekler uykuda oluyor bazen; ya da senin kan sekerin dusunce de hareketleri azaliyor;
bol sivi al hemen, biraz da yat. bi de birazdan nasilolsa hareketlenecek diye dusun, sikinti yapma; o zaman oynamaya basliyoelar hakikaten
bence önemli bişey yoktur.. benimde ilk başlarda çok sert hareketleri vardı ama bugünlerde yavaş hareket ediyor.. c.tesi günkü kontrolde doktora önceden ilk 5 dk da 10 hareketi yapıyodu şimdi 20 dk içinde yapıyor dedim.. olsun dedi önemli olan 1 saat içinde 10 kere hareket etmei dedi.. ama madem yarın kotrolünüz varmış imkanında varsa bugün git için rahat etsin..
cok saol canim. evet alacagim onu isallah bulursam burda aktarda. aynen bende gece hic uyumadim. canim o islaklik terdir. bendede oluyor. malum hava cok sicak bir uyaniyorum bende sumu geldi diyorum ama ter yani. sen gene dikkat et kendine.
amin canim isallah. seninde az kalmis kavusmana. dedigin gibi hersey unutulur bebekler bi gelsinde. esininde mutlaka isi vardir ama bence icgudu yetisir onlar doguma merak etme sen.
Tatlım geçen ben de aynı şekilde ayırd edemeyip doktoru larma geçirdim ama sonuç ter ve akıntı çıktı :))) Doktorum öyle bir durumu mutlaka hissedeceğimi söyledi.
Günde 10 hareket ise iyi. Ama saatte 10 hareket diye biliyorum canım...
Sağlık ocağı yakın, ben hemen gideyim. İyi fikir...
Kan şekerim düşmüş olamaz.Kahvaltımı gayet güzel yaptım, kendimi de oldukça iyi hissediyorum. Kan şekerim düşse hemen anlaşılıyor.
Ya bebek hareketlerinin azalması neyi gösterir.. Kalp atışları ile ilgili bir problem olduğunu mu?
kizlarr,
Canım seninle aynı haftadayız. Senin hareketler nasıl?
Kizlar dün hemoroid konusunda konusmustuk, bende de ayni sorun var, kabizim diyemem tuvalete cikmakta sorun yasamiyroum, agri yok, kanama yok ama tuvalete gittikten sonra sislik olusuyor ve sanirim bu hemoroid demek ve sanirim dogum esnasinda iyice kotu olacak... Dogumdan once sorunu cözmem lazimKrem aldim 2 gun once ama ise yaramiyor gibi cunku sislik anus etrafindan ziyade, vajinayla anus arasindaki bölgenin sismesi gibi daha cok. Bu ciddi bir hemoroid sorunum oldugunu mu gösteriyor ne dersiniz? yoksa damarlara baskioldugu icin damarlar mi sisiyor? Agri ya da kanama yok bu arada...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?