• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kizlarr,

sabahtan beri canim cikti cok yoruldumm..
insanlarin dusuncesizliklerine birkez daha sinir oldum, suan sinir krizi gecirebilrim.

esimin adanada oturan bir kuzeni var, italyan birisiyle nisanlandi ve italyada. kiz simdi tatile adanaya geliyormus; bu aksam ist.da inecekmis, yarin sabah da adana ucagina binecekmis.
bizim ev havaalanina yak,n oldugu icin esim gidip onu alacakmis ve bu gece biz de kalacakmis. tum bu organizasyonu yapan kim: k.validem. bana soran var mi: yok.
adanaya tatile gittiklerinde konusup ayarlamislar; kiza esimin cebini almis vss; gecen babami ziyarete geldiklerinde de esime soylemis, hala bana soylemiyorlar bile; boyle dusuncesizlik olur mu?
benim durumum belli, normal bir hamile de degilim ki, doktor bana istirahat vermis, yatiyorum;
halilarimi yikamaya gonderdim; evim tozlu pis; kiz ilk defa evimi gorecek; nasil icim rahat etsin;
kalktim, banyomu temizledim; salonumun, oturma odamin tozunu aldim;
evi de supurup silecektim esim aradi yemin verdiriyor silme ben gelince silerim diye;

k,z bir de yoldan gelecek, yemek de yapmam lazim aksama,

dei oldum yaaa :-((((((((((((((((8

canım ya kayınvalidenin düşüncesizliğine pes yani, sana sormadan senin evinle ilgili planlar yapması. Ama her ne olursa olsun canını sıkmamaya bak, hele evi toplayacam, yemek yapacam derdine hiç düşme. Dinlenmen lazım senin. Eşin elinden geldiği kadarıyla etrafı toparlar, dışarıdan hazır bişeyler söylersiniz hiç de ayıp olmaz, karşındakinin anlayış göstermesi lazım. Valla bu durumlarda kendimizi tutamayıp işe güce bir sarıyoruz ayıp olmasın vs. diye ama inan olan kendimize ve bebişimize oluyor. Sıkma canını ve dinlenmene devam et.

canim bu kadar sogukta nasil terledigimi bende anlamis degilim ama o ter degildi sanirim akintiydi zaten bugünlerde acayip fazla. dünden beri de belimde tuhaf bi agri var hatta tam belimde degil popomun üstündeki kemikler aciyo resmen. offff sag saglim kucagima alsam kizimi baska bisey istemiyorum valla.

evet canim benimkide akintiydi herhalde simdilik baska bi islaklik olmadi cünkü. burda öyle doktora da gidemem ki hastaneye gitmem lazim onu da istemiyorum her gittiginde alttan muayene ediyolar bi de o demir seylerle gicik oluyorum.

ya kizlar annelerden dert yanmissiniz ama hakli oldugunuz taraflar olsa bile kizmayin bu kadar cok onlara bak bizde icimizde birer can tasiyoruz ve bu cocuklar büyüdüklerinde bizim de onlara böyle davranmicagimizin garantisini kimse veremez onlar bizi terslediklerinde zorumuza gitmez mi bi düsünün. annemden uzakta oldugum icin ve suan yanimda olmadigi icin kendimi o kadar gücsüz ve yanliz hissediyorum ki. keske burda olsa da beni sinir edicek seyler yapsa diyorum. gelmesine 15 gün kaldi inanin gecmiyo o günler. hele bi de annesi babasi hayatta olmayanlari düsünün... suan cok hassas dönemdeyiz herseye aliniyoruz kiziyoruz ama benim suan kizicagim en son kisi annem. onun degerini simdi daha iyi anliyorum.

benim annemde uzakta ve de dogumuma gelemiyor, onun degerini o kadar iyi anliyorum ki.. O kadar özluyorum ki... Keske yanimda olsaydi, hamile halimi hic göremedi, kaygilarimda hep uzaktan destek vermek sorunda kaldi... Gercekten yanimda olmasini cok isterdim.

Canım sen niye kendini bu kadar geriyorsun ki? ara kayınvalideni madem sana sormadılar gelsinler evi de temizlesinler yemek yapsınlar. Sinir oldum şimdi haklısın ama yabancılar bizim gibi ev tozluymuş bilmemneye takık değiller. Açıkçası boşyere kendini yoruyorsun yazık yavrukuşu da yoruyorsun. Madem 1 gece kalacakmış, dışarıdan yemek söyleyin. Temizliği falan da boşver. Elbet halini gören anlar yani.

Bence uzak değilse hastaneye gitsen. Yada yakın çevrede başka bir yere gidip kalp seslerini dinlesen. İçin rahat etmiş olur bence...

tatlım o başka birşey olabilir mi acaba? Gerçi benim kide ilk başta kanamamıştı, iltihabımsı sıvı akıtıyordu sonra kanamaya başladı. Bir doktora göstersen. Off benim çok kötü sürekli kanıyor. Altımda pedle dolaşıyorum. Krem falan kar etmedi. Normal doğum olursa komple dışa fırlıyormuş :(( Gastroenterelog çok kanarsa genel cerrahiye göstereceğiz dedi ama çok kamadan kastı ne kadar sormadım. Bakimm biraz daha devam ederse tekrar gideceğim

komple disari firlarsa ne oluyor? benim kesin disari cikacak, babaanneme benziyorum ben ve o hemoridten cok cekti. Benimde onunki gibi olacak biliyorum :( Hicbir cözumu yok mu ki bunun?

canım ya kayınvalidenin düşüncesizliğine pes yani, sana sormadan senin evinle ilgili planlar yapması. Ama her ne olursa olsun canını sıkmamaya bak, hele evi toplayacam, yemek yapacam derdine hiç düşme. Dinlenmen lazım senin. Eşin elinden geldiği kadarıyla etrafı toparlar, dışarıdan hazır bişeyler söylersiniz hiç de ayıp olmaz, karşındakinin anlayış göstermesi lazım. Valla bu durumlarda kendimizi tutamayıp işe güce bir sarıyoruz ayıp olmasın vs. diye ama inan olan kendimize ve bebişimize oluyor. Sıkma canını ve dinlenmene devam et.

evet tutamiyrouz kendimizi ama bebegimizi dusunmemiz lazim. Gecen biri yazmisti, ikinci kez hamileyim. Ilk hamileligimde hep baskalarini dusundum, kendimi uzdum ve de yordum. Ne kadar aptalmisim, simdi sadece bebegimi ve kendimi dusunuyorum, hic stres yapmiyorum, baska hicbir seyi önemsemiyorum diye... O zaman anladim salaklik ediyoruz sters olup kendimizi uzup.. ama elimizde olmuyor iste...

evet canim benimkide akintiydi herhalde simdilik baska bi islaklik olmadi cünkü. burda öyle doktora da gidemem ki hastaneye gitmem lazim onu da istemiyorum her gittiginde alttan muayene ediyolar bi de o demir seylerle gicik oluyorum.

ya kizlar annelerden dert yanmissiniz ama hakli oldugunuz taraflar olsa bile kizmayin bu kadar cok onlara bak bizde icimizde birer can tasiyoruz ve bu cocuklar büyüdüklerinde bizim de onlara böyle davranmicagimizin garantisini kimse veremez onlar bizi terslediklerinde zorumuza gitmez mi bi düsünün. annemden uzakta oldugum icin ve suan yanimda olmadigi icin kendimi o kadar gücsüz ve yanliz hissediyorum ki. keske burda olsa da beni sinir edicek seyler yapsa diyorum. gelmesine 15 gün kaldi inanin gecmiyo o günler. hele bi de annesi babasi hayatta olmayanlari düsünün... suan cok hassas dönemdeyiz herseye aliniyoruz kiziyoruz ama benim suan kizicagim en son kisi annem. onun degerini simdi daha iyi anliyorum.

Tatlım tabiki kötülüğümüzü istediklerini düşünmüyorum ama biraz empati kurabilirler. Sen şimdi annenden uzak olduğun için ve belki senin annen böyle davranmadığı için pek anlam veremiyorsun ama annem yanımda olduğu hergün beni ağlattı. En sonunda babama al götür demek zorunda kaldım. Hiç anlaşamadığım kayınvalidem bile annemden kat kat daha ilgili ve anlayışlı çıktı. Ya düşünebiliyor musun anneme bşirşey söylüyorum beni delişrtecek tam aksi birşey yapıyor ve bunun beni nekadar üzdüğünü hıçkırıklar içinde anlatıyorum ama umrunda değil kadının. Hala benim dediğim gibi olacak diyor ki benim annem çok üstüme titreyen, herşeyimi düşünen, yeterki ben mutlu olayım diye uğraşan fedakar bir kadınken biranda benim hamileliğimle beraber beni hiç umursamayan, beni protesto etmekten mutlu olan bir kadına dönüştü. Tabi ki bazı yerlerde benim de aşırı tepkiler verdiğim konular oldu, farkedince özür dilemesini de bildim. Açıklamasını da yaptım ama o hiç anlamaya çalışmıyor.

Mesela neymiş çocuğa hergün kekik suyu içirecekmişki gaz olmasınmış. annecim olmaz, bebeğe anne sütü dışında birşey vermeyeceğim diyorum. Ben vereceğim senin ruhun bile duymaz diyor. Gel de delirme. Off neyse çok uzattım. Kısacası o yazlığa gittiğinden beri evet çok zorlanıyorum her işle kendim uğraştığım için ama bir o kadar da rahatım. Keşke hiç istemeseydim buraya taşınmalarını.

komple disari firlarsa ne oluyor? benim kesin disari cikacak, babaanneme benziyorum ben ve o hemoridten cok cekti. Benimde onunki gibi olacak biliyorum :( Hicbir cözumu yok mu ki bunun?

Malesef canım 1 defa oluştuğunda ara ara tekrarlarmış. Bol posalı beslenip kabız olmamaya çalışacağız. Tavsiyem karpuz tüket. lif ve su oranı yüksek olduğundan daha rahat tuvalete çıkarsın. Birde tüketebiliyorsan çekirdeklerini tüket çözünmeyen posa olduğundan gaitayı yumuşatıyor. Dışarı fırlarsa doğumdan sonra ağrıların biraz fazla olur ve biraz da oturmakta zorlanıyormuşsun. Bir arkadaşımında gebelikte başına gelmiş ve normal doğum yapmıştı. Tüm anüs bölgesi sanki komple ters dönmüş gibi kabarmış ve yoğun kanamaları olmuş. 1 hafta 10 gün çok ağrım oldu ama sonra geçti dedi.

Sağlık ocağını aradım. Gidiyorum kızlar...
Hadi bakalım umarım bir sorun çıkmaz. Haber ver bize

Malesef canım 1 defa oluştuğunda ara ara tekrarlarmış. Bol posalı beslenip kabız olmamaya çalışacağız. Tavsiyem karpuz tüket. lif ve su oranı yüksek olduğundan daha rahat tuvalete çıkarsın. Birde tüketebiliyorsan çekirdeklerini tüket çözünmeyen posa olduğundan gaitayı yumuşatıyor. Dışarı fırlarsa doğumdan sonra ağrıların biraz fazla olur ve biraz da oturmakta zorlanıyormuşsun. Bir arkadaşımında gebelikte başına gelmiş ve normal doğum yapmıştı. Tüm anüs bölgesi sanki komple ters dönmüş gibi kabarmış ve yoğun kanamaları olmuş. 1 hafta 10 gün çok ağrım oldu ama sonra geçti dedi.

Sağlık ocağını aradım. Gidiyorum kızlar...

hmmm sonra agri olsa da geciyor yani o zaman iyi :(

Kızlar bişey sorucam...

Bu haftalarda bebek hareketleri azalıyormu. Sabahtan beri birkaç kez tekmeledi kızım. Kahvaltıda yaptım, sevdiği şeyleri de yiyip içtim. Endişelendim şimdi...

Tansiyonumu da ölçtüm, geyet normal...

aynı şey bende de odu..bebişin suyu azalmış...10 -10 - 10 kuralı var dedi....Sabah 10 dn akşam 10 a kadar 10 hareket bizim haftalarımız için yeterliymiş...suyu azalan başka arkadaş var mı????

benim annemde uzakta ve de dogumuma gelemiyor, onun degerini o kadar iyi anliyorum ki.. O kadar özluyorum ki... Keske yanimda olsaydi, hamile halimi hic göremedi, kaygilarimda hep uzaktan destek vermek sorunda kaldi... Gercekten yanimda olmasini cok isterdim.

:( ben hamileligimde ailemi 2 kez gördüm bi onlar gelmisti bi ben gitmistim. ama simdi görüntülü konustugumuzda bile annemle babamin gözlerinin doldugunu görebiliyorum. insan böyle zamanlarda ailesinin yaninda olmasini gercekten cok istiyo. ben 1 hafta hastanede yattim burda kimse yok iste o zaman türkiyede olabilmeyi cok istedim. 15 günü kaldi annemle kardesim babamin da 1 ayi var gelmesine. doguma yetisebilir mi bilmiyorum ama yetisemese bile onun gelicegini bilmek güc veriyo bana.

Tatlım tabiki kötülüğümüzü istediklerini düşünmüyorum ama biraz empati kurabilirler. Sen şimdi annenden uzak olduğun için ve belki senin annen böyle davranmadığı için pek anlam veremiyorsun ama annem yanımda olduğu hergün beni ağlattı. En sonunda babama al götür demek zorunda kaldım. Hiç anlaşamadığım kayınvalidem bile annemden kat kat daha ilgili ve anlayışlı çıktı. Ya düşünebiliyor musun anneme bşirşey söylüyorum beni delişrtecek tam aksi birşey yapıyor ve bunun beni nekadar üzdüğünü hıçkırıklar içinde anlatıyorum ama umrunda değil kadının. Hala benim dediğim gibi olacak diyor ki benim annem çok üstüme titreyen, herşeyimi düşünen, yeterki ben mutlu olayım diye uğraşan fedakar bir kadınken biranda benim hamileliğimle beraber beni hiç umursamayan, beni protesto etmekten mutlu olan bir kadına dönüştü. Tabi ki bazı yerlerde benim de aşırı tepkiler verdiğim konular oldu, farkedince özür dilemesini de bildim. Açıklamasını da yaptım ama o hiç anlamaya çalışmıyor.

Mesela neymiş çocuğa hergün kekik suyu içirecekmişki gaz olmasınmış. annecim olmaz, bebeğe anne sütü dışında birşey vermeyeceğim diyorum. Ben vereceğim senin ruhun bile duymaz diyor. Gel de delirme. Off neyse çok uzattım. Kısacası o yazlığa gittiğinden beri evet çok zorlanıyorum her işle kendim uğraştığım için ama bir o kadar da rahatım. Keşke hiç istemeseydim buraya taşınmalarını.

canim bu anlasmazliklar yas farkindan da kaynaklaniyo biraz. onlarin zamaninda dogru olan seyler bizim zamanimizda yanlis. tabi ki kendimi senin yerine koyamam annenle neler yasadiginizi bilemem ama onlara bu kadar yüklenmemek lazim diye düsünüyorum.

benim annemde türkiyedeyken herseye karisti alisveriste benim begenmediklerimi burnuma burnuma soktu ama inan onun gönlü olsun diye bazi seyleri zevkimin disinda aldim normalde anneme karsi hircin biriydim kizdigim seylerini terslerdim ama hamilelik degistirdi beni sanirim annemin degerini daha iyi anlamaya basladim. burda gelip 1 ay kalicak ve biliyorum ki yapma dedigim cogu seyi yapicak ama kizmicam ona kendi kendime söz verdim cünkü torunuyla gecirebildigi vakti gönlünce yasasin istiyorum kendi bildigi gibi.

su hemoroid konusuna gelince persembe doktor kontrolüm var bi sorucam ona normal dogumlarda daha cok cikiyomus falan diyolar tirsmaya basladim....
gerci simdiye kadar kan veya iltihap gibi bi durum olmadi ara ara sislik oluyo gibi o kadar ama bi sormakta yarar var.

slm kızlarrr...nasılsınız :)) ben size yarın doğum yapıcam dediğim gün varya işte o gün doğum yaptım.yazarken akıntı gibi bişi geldi nokta kadar kan vardı bir iki tane.dr u aradım.hemen gel dedi.bişi yoktur yarın gelem falan d edim dinlemedi hemn geliyosun dedi.bende bi duş alıp gittim eşimle.annem bekledi evde.geri gelcem sanıyoz.silinme başlamış bebek öğleden sonrayı bile beklemez dedi.saat birde alıcam dedi.ben tabi böyle ama yine mutlu ve tırsak tabi neyse ben kan tahlili verip nst ye girdim.eşim annemi ve çantaları almaya gitti.sonra odaya yerleştim.bu arda herkese haber verildi.sonra işte damar yolu falan açıldı.kıyafetim giydirildi hazır bekledim.sonra doğuma.spinal anestezi sezaryan oldu.yalvardım orda genel anesteziye dönüştürün diye ama yapmadılar.seruma sakinleştirici verdler.ekip kalabalıktı ve sadece 1 bayan vardı.hep muhabbet ettiler beni konuşturdular falan ..sonra dr kesmeye başlıyorum hocam dedi.ve birden ağlama sesi.bebeği bana gösterdi ruhun bile duymadı diye :)) sonra yanağıma verdiler.resim falan çektiler.sonra giyinmeye gitti.bayan hemşire eşimin öğrencisiymiş.yukarda hep yanımızdaydı zaten.ona çok kızdım çünkü , bebek normalde annesiyle çıkıyormuş yukarı o hemen alıp öğretmenine yetiştirmiş bebeği.ben sap giibi kaldım.beni kapuının önüne çıkardılar hemşiresi nereye kayboldu diyorlar.bi öğrendilerki çocuğu götürmüş.ben nasıl kızıyorum ama yattığım yerden.neyse almaya teşrif etti beni, ben bi fırça kıza :)) hocan sna not mu vercek sanki yetiştirdin çocuğu diye şimdi düşünüyomda çok da kızılcak bişi yok ama napimmm yani...neyse işte böyle benim oğlan yine bildiğini yaptı teyzeleri.bugün hastaneden çıktık evimizdeyiz çok şükür.hastane çok sıcaktı hele dün gece çok zor geçti.bugün çocuk dr una götürdük bsk daki izinliymiş ve başka yoktu.kent hastanesine gittik.dr fena değil gibi.ama yazdığı ilaçları bulmak zor.devlet ödemiyomuş.eşimde sipariş etmek şaşkın.bi gaz ilacına 59 tl ödücez ban a çok geldi ama napim artık yapcak bişi yok.bebğim sağlıkla geldi ya çok şükür..dünyalar benim oldu.darıusı sizlerin başına inş..ay çenem düştü valla şimdilik bu kadar yazar çizer resim yüklerim bi ara :))

allah analı babalı buyutsun cnm cok sevındım
bak sen dogurcan dıye beklerken ben dogurdum yasemın :))
neyse onemlıu olan bebekerlımızın saglıklı olması
rabbım hayırlı evlat eylesın

kizlar sagolun hepinizde;
haklisiniz; kendimizi bosuna uzuyoruz..

esimle konustum az once o da diyor ki, annemler bana sordular olur mu diye ben de ne diyim olur dedim diyor; annemler bilerek sana haber vermiyorlar ki, biseyle ugrasma hazirlik falan yapma diye diyor;
amaann iste uzatmadim ben de fazla ne diyeyim..

daha bisey yapmicam dediginiz gibi, simdi uzanip dinlenicem biraz. aksama da sadece bi pilav yapicam, yanina da hazir kofte kizarticam.

my_little cnm hemoroid problemini yeni okudum; gecmis olsun cnm yaa, duzelir ins. kisa zamanda.,

:( ben hamileligimde ailemi 2 kez gördüm bi onlar gelmisti bi ben gitmistim. ama simdi görüntülü konustugumuzda bile annemle babamin gözlerinin doldugunu görebiliyorum. insan böyle zamanlarda ailesinin yaninda olmasini gercekten cok istiyo. ben 1 hafta hastanede yattim burda kimse yok iste o zaman türkiyede olabilmeyi cok istedim. 15 günü kaldi annemle kardesim babamin da 1 ayi var gelmesine. doguma yetisebilir mi bilmiyorum ama yetisemese bile onun gelicegini bilmek güc veriyo bana.

canim bu anlasmazliklar yas farkindan da kaynaklaniyo biraz. onlarin zamaninda dogru olan seyler bizim zamanimizda yanlis. tabi ki kendimi senin yerine koyamam annenle neler yasadiginizi bilemem ama onlara bu kadar yüklenmemek lazim diye düsünüyorum.

benim annemde türkiyedeyken herseye karisti alisveriste benim begenmediklerimi burnuma burnuma soktu ama inan onun gönlü olsun diye bazi seyleri zevkimin disinda aldim normalde anneme karsi hircin biriydim kizdigim seylerini terslerdim ama hamilelik degistirdi beni sanirim annemin degerini daha iyi anlamaya basladim. burda gelip 1 ay kalicak ve biliyorum ki yapma dedigim cogu seyi yapicak ama kizmicam ona kendi kendime söz verdim cünkü torunuyla gecirebildigi vakti gönlünce yasasin istiyorum kendi bildigi gibi.

su hemoroid konusuna gelince persembe doktor kontrolüm var bi sorucam ona normal dogumlarda daha cok cikiyomus falan diyolar tirsmaya basladim....
gerci simdiye kadar kan veya iltihap gibi bi durum olmadi ara ara sislik oluyo gibi o kadar ama bi sormakta yarar var.

yaa bize de yazarsin degil mi ebenin dediklerini :( sanki korkacak baska bir sey yokmus gibi beni en cok endiselendiren seylerden biri hemoroid (sanirim babaannemin cok aci cektigini gördigim icin böyleyim)... Umarim disari falan cikmaz...

canim bu kadar sogukta nasil terledigimi bende anlamis degilim ama o ter degildi sanirim akintiydi zaten bugünlerde acayip fazla. dünden beri de belimde tuhaf bi agri var hatta tam belimde degil popomun üstündeki kemikler aciyo resmen. offff sag saglim kucagima alsam kizimi baska bisey istemiyorum valla.
canım bende de oluyor o kemik acıması uzun süre oturduğunda oluyo sık sık yön değiştirerek yatmamız ara sıra gezinmemeiz gerekiyor.Bütün yükü belimiz alıyor kemikler de sürekli aynı pozisyonda oturuşuyor. :37:

venüs43 doğum hıkayenı okurken gözlerım doldu 1-2 damlada yaş geldı bende şaşırdım bırcok hıkaye okudum nıyeyse bıranda duygusallagm geldı.ALLAH uzun sağlıklı ömürler versın oğluna.yazın bana fıkır verdı hanı su gelme falan dıyorlar ya bende akıntı var asırı sekılde hanı ılık scak dıyorlar ara ara oylede gelyr yanı suyum gelse anlamakta cok zorlncgmı dusunuyorm sen akıntıyla 1-2damla kan demıssın bılgın ıcın tesekkrler..dolu dolu 1 haftam var ondan sonrakı haftaya oğlum gelecek nasıpse.gunumu tam almadık yınede ınsan bazen acaba bugun doğacakmı bu gelen su mu falan aklına gelyr.
mis kokulu bebeğını benm yerımede öp..

yaa bize de yazarsin degil mi ebenin dediklerini :( sanki korkacak baska bir sey yokmus gibi beni en cok endiselendiren seylerden biri hemoroid (sanirim babaannemin cok aci cektigini gördigim icin böyleyim)... Umarim disari falan cikmaz...

yazarim cnm yarin ebeye degil doktora gidicem. burda normalde doguma giricek doktoru secemiyosun ya ama benim sansima gittigim doktorda bi kac doktor var oranin ana doktoru bi klinikte dogumlara giriyo bende o klinkte dogum yapmaya karar verdim ve simdi o doktor giricek dogumuma onun icin konusucaz ve beni muayene edicek. kendi doktorum giremiyo yine ama olsun en azindan iyi bi doktorun giricegini bilmek bile güzel. on a sorarim bu hemoroid olayini bakalim ne dicek.

canım bende de oluyor o kemik acıması uzun süre oturduğunda oluyo sık sık yön değiştirerek yatmamız ara sıra gezinmemeiz gerekiyor.Bütün yükü belimiz alıyor kemikler de sürekli aynı pozisyonda oturuşuyor. :37:

aslinda bütün gün oturmuyorum da yatmiyorum da. dün biraz fazla ayakta kaldim sanirim ondan bebekte agirlastigi icin kemikler tasiyamiyo artik :)

kizlar sagolun hepinizde;
haklisiniz; kendimizi bosuna uzuyoruz..

esimle konustum az once o da diyor ki, annemler bana sordular olur mu diye ben de ne diyim olur dedim diyor; annemler bilerek sana haber vermiyorlar ki, biseyle ugrasma hazirlik falan yapma diye diyor;
amaann iste uzatmadim ben de fazla ne diyeyim..

daha bisey yapmicam dediginiz gibi, simdi uzanip dinlenicem biraz. aksama da sadece bi pilav yapicam, yanina da hazir kofte kizarticam.

my_little cnm hemoroid problemini yeni okudum; gecmis olsun cnm yaa, duzelir ins. kisa zamanda.,

turkiyedesiniz ya ne guzel , aksam hazir birseyler soyleyiverirsiniz olur biter.. bence hic yorma kendini... bu ay(36.haftadan itibaren) kendimizi iyi bile hissetsek ev isi yapmamamiz gerekiyor diye okudum sanirim gebelik.org ta ....

Back