• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selam anneciklerrr.bugün kontrolümüz vardı.geçen haftadan beri baya huzursuzdum.bebeğimin karın çapının küçük olduğunu sölemişti dr ve 2150 gramcıktı :( bugün de gittik güzel kızım 2600 gram olmuşş,maaşallah kuzuma :D.annesinin kuzusu 1 haftada toparlamış.karın çapı da normal çıktıı.dr şaşırdı ne yaptın kıza diye :) Rabbim dualarımı kabul etti :) yalnız bebğim normal baş aşağı duruyo ama yüzü öne bakıyor.doktor normalde döner ama eğer böle olursa daha aşağı inmez sezeryan olur dedi :( inşallah sağlıkla gelsin de başka bişey istemiyorum artık.
oohhh maşallah rahatlamışsındır canım :))
hemen bı tıcker yapayım bende :) yapma yapıyorumda sonra alıp yazılarımn altına nasıl eklıorum onu bılmıyorum tıcker sız ben:)
1. sayfada anlatılmış ordan bakabilirsin :)

son 2 haftam hala yapılmadı bana.34ten sonra yapılabılırmıs bebegın ve senın gıdısatına bağlı olrk.36.haftamdayım hamıelıgm normal seyrettgnden yapmaya gerek duymadı doktorum.ama doğumdan oncekı son muaynende mutlaka yapacaktır doktor..catı darlıgı,mıkrop yara falan varmı bakacak gunu geldımı..
benim bildiğimde 37-38 de yapılıyor bana hala yapılmadı belki pzt si yapılır ama bakalım artık burda yapılanlar var ama :)

ya arkadaşlar saatlerdir adet sancısı gibi ağrılarım var,çokda düzenli değil ama sık oluyo,çok canım yanmıyo ama rahatsız edici,tam saatte tutamıyorum düzenini anlayamadım...
işin kötü tarafı doktorum pazartesiye kadar izinli,nöbetçi doktorlarda pek iyi değil benim hastanede...daha önce olmaz işlar geldi başıma,hastaneye gitsem yanlış bi müdahaleden korkuyorum,lüzumsuz bi çatı muayenesi mesela benim doğumu başlatır,kendi doktorum olsa tek parmakla korka korka bbakıyodu valla,erken doğum riskimden dolayı....offf ya napsam,pazartesiye dayanırmıki,nidilatıda kesmedik daha...:59:

tesekkkurler efsung:) hmen tıcker sahıbı oluyorum bende.
cerenımo ve venus sağsalım bebeklerne kavusmstr ınsallah.
şimdi bebeklerının heyecanında mutlulugundan gozlerınden yas gelıyordur belkıde...
ne mutlu..

Son düzenleme:
ya arkadaşlar saatlerdir adet sancısı gibi ağrılarım var,çokda düzenli değil ama sık oluyo,çok canım yanmıyo ama rahatsız edici,tam saatte tutamıyorum düzenini anlayamadım...
işin kötü tarafı doktorum pazartesiye kadar izinli,nöbetçi doktorlarda pek iyi değil benim hastanede...daha önce olmaz işlar geldi başıma,hastaneye gitsem yanlış bi müdahaleden korkuyorum,lüzumsuz bi çatı muayenesi mesela benim doğumu başlatır,kendi doktorum olsa tek parmakla korka korka bbakıyodu valla,erken doğum riskimden dolayı....offf ya napsam,pazartesiye dayanırmıki,nidilatıda kesmedik daha...:59:

zaten doktorlarda lazımolduklarında hep izinli olurlar.bizimkide bişey olursa ben hep burdayım diyo tlf verdi ama tlf açmıyo hastanedekinede bakan yok devlet hastanesinden beter valla bizim hastane

Yalancı sancılardır büyük ihtimal.

Ama benim ilk oğlumda da adet sancısı şeklinde başlamıştı; bir iki saat içinde de nişanım gelmişti.

Nişan ya da su gelmedikçe endişelenme ama doktoruna hiç olmazsa telefonla ulaşmaya çalış.

zaten doktorlarda lazımolduklarında hep izinli olurlar.bizimkide bişey olursa ben hep burdayım diyo tlf verdi ama tlf açmıyo hastanedekinede bakan yok devlet hastanesinden beter valla bizim hastane

evet canım yaa aksilik işte,telefonu yok doktorumun ,hastalara vermiyolar,aynen hastaneyede ulaşamadım,beklicem biraz bakalım...

Yalancı sancılardır büyük ihtimal.

Ama benim ilk oğlumda da adet sancısı şeklinde başlamıştı; bir iki saat içinde de nişanım gelmişti.

Nişan ya da su gelmedikçe endişelenme ama doktoruna hiç olmazsa telefonla ulaşmaya çalış.

canım ya 35 haftalık doğum olduya topikte,bana teselli oldu valla,şükür bu haftalara geldik,şu an bekliyorum nişan gibi bişeyde gelmedi akıntımdada bi değişiklik yok,yalancı sancılarmı acaba...hem gelmesini istiyo insan hem korkuyo,nasıl işse artık...
senin ilkinde sancıların düzenlimiydi,normalmi oldu doğumun?:69:

evet canım yaa aksilik işte,telefonu yok doktorumun ,hastalara vermiyolar,aynen hastaneyede ulaşamadım,beklicem biraz bakalım...

canım ya 35 haftalık doğum olduya topikte,bana teselli oldu valla,şükür bu haftalara geldik,şu an bekliyorum nişan gibi bişeyde gelmedi akıntımdada bi değişiklik yok,yalancı sancılarmı acaba...hem gelmesini istiyo insan hem korkuyo,nasıl işse artık...

Vermidoncum benim sancım belli periyotta değildi.

Tıpkı adetim başlıyormuş gibi sürekli ve yoğun bir sancıydı.

Nişan geldikten sonra rahatladım birkaç saat.

Sonra açılma oldukça aralıklarla sancım gelmeye başladı düzenli olarak.

Tabii hepsi boşuna; o kadar sancıyı çekip 7 santim açıldıktan sonra sezaryene alındım bebeğimin kalp atışları zayıflamıştı mekonyum yuttuğu için.

kızlar hastaneye elınızde varsa 3-4 gecelık koyun
ozellıkle sezer. olacaklar pıjama gıyılmıyor
lohusa atesı beter bıseymıs sabahtan aksama tepeden tırnaga 30 kere su bosaltıyolar sankı
5-6 tane atlet koyuni
aldıgınız kılotlar en en en bolundan olsun mumkunse lastık namına bısey olmasın
lansınoh kremı ılk gunden berı kullanıyorum masallah bısorun olmadı tavsıye edıyorum hatta 56 gr lık alın anca yeter

cocuk bezı prıma süper ama bıraz buyuk gelıyo
eger zayıf mıyon bebegı olacaklar vrsa huggıs cok kucuk daha mınık bebekler ıcın kullanıslı olabılır
emzırme sutyenı 3 taneden az olmasın anca yetıyo cıtcıtına dıkkat edın kolay acılabılsın tek elle
cantanıza enıne genıs ayak numarınızın 2-3 buyugu terlık koyun lohusa sısmesı oluyo

kızlar hastane cıkısları bu havalarda cok kalın gelıyo mumkunsu nevborn ınce penye zıbın yada tulum alın bızım oglan hastane cıksılarından nefret ettı
cıtcıtlı bodyler cok kalın gelıyo cıkıp ıncelerınen yenıden almak zorunda kaldım
gogus pedını kalıtelı alın pamukları cıkıyo gogusunuze yapısabılıyo

sımdılık aklıma gelenler bunlar sormak sıtedıgınız olursa ozelden yazın

bız yarın oglusma mevlut yapıcaz allah kısmet ederse onun telası var

hepınızı opuyorum
hayırlı dogumlar
canım çok güzel bilgiler vermişsin teşekkürler.. mevlüdünü mü yapacaksınz kaç günlk olduki..biz 40'ı çıkınca yapalım diyoruz
merhaba arkadaslarrr;

nasilsiniz gorusmeyeli? gecmisi biraz okudum, onumuzdeki bikac gun doguma gidecek arkadaslar var; kizlar hepinize saglikli sihhatli dogumlar diliyorum, Allah yardimciniz olsun... bebeklerinize saglikla kavusun.

beni sorarsaniz iyiyim sukur; dunku nst cok iyi cikti. cmr. tekrar gidicem, ins. bebegim az da olsa kilo almistir.
babam da iyi , Alla onu bizlere bagisladi sukur. bana anlatmamislar bastan hep gizlemisler ama babamin durumu cok ciddiymis; kalbinden cikan ana damarda kasiga kadar yirtik olusmus :-((( o yirtik olustugu sirada hayatini bile kaybedebilirmsi. Allah' a bin sukur ki babam suan iyi.
1 ay cok iyi ve hijyen bir ortamda bakilmasi gerekiyor babama. simdi evde, abkimiyla annem ilgileniyor. biryandan abimin cocugu da var; Allah annecigime de guc kuvvet versin.
dun k.validemle k.pederim ugradilar ; sagolsun k.validem evimi supurdu, k.pederim de arkasindan sildi . cok mahcup oldum ama ev toz icindeydi hakikaten, napiim yapamiyorum, gucum yok, esiminde beli tutuldu (fitik var onda ) o yuzden kac gundur o da yapamamisti.

bnim doktorum sezeryani 18-19 agustos gibi yapabiliriz dedi.
bu durumda ben 5 ag. gibi temizlikci cagirsam, nasil sizce ?
yoksa bu h.sonu mu cagirsam??? ne olur ne olmaz, son demlerdeyişz artik

my_little cnm son mjina ynt yazamamistim; iste 18-19 ag. gibi olacak dogum, o zamana kadar bisey olmazsa.
sen de cok dikkat et cnm kendine, firsat buldukca dinlen

suleslii nerelerdesinnn???

eyeszay cnm aklini karistirmak istemem ama bebegin boynunda kordon dolanmis demissin; yine de normal dogum baslatacakmissiniz, bi,r de 20 saat falan surecekmis; canim nacizane ben olsam hic riske atmazdim bu durumda, senin normal dogumu cok istedigini biliyorum ama epidurel sez. niye dusunmuyorsun ?? tmm gerci eskiden sez. dogunlar yokken, bebek ters de gelde, boynunda kordun da olsa bisekilde normal dogurtuluyormus ama bugunku teknoloji de imkanimiz fvar; hem belki normal olamazsa sez.e gecme imkani var demissin; o kadar bosa sanci cekmis olacaksin belki ..
yine en iyi karari sen verirsin cnmö; hakk,inda en hayirlisi neyse, bebegin ve senin icin hangisi en saglikliysa o olsun cnmm
canım babanın düzelmesine çok sevındım,senin fındık kızında maşallah senı eskisi gibi üzmüyr..sen,ben my-litle,redmask hep aynı dönemlerde doğm yapacağz..bir sıkıntı çıkmazsa inşallah
selam anneciklerrr.bugün kontrolümüz vardı.geçen haftadan beri baya huzursuzdum.bebeğimin karın çapının küçük olduğunu sölemişti dr ve 2150 gramcıktı :( bugün de gittik güzel kızım 2600 gram olmuşş,maaşallah kuzuma :D.annesinin kuzusu 1 haftada toparlamış.karın çapı da normal çıktıı.dr şaşırdı ne yaptın kıza diye :) Rabbim dualarımı kabul etti :) yalnız bebğim normal baş aşağı duruyo ama yüzü öne bakıyor.doktor normalde döner ama eğer böle olursa daha aşağı inmez sezeryan olur dedi :( inşallah sağlıkla gelsin de başka bişey istemiyorum artık.
oyy maşallah bebişimize,annesini çok üzmemiş...

cnım yalancı sancılardır onlar..nişanın ve suyun gelmeden telaş yapmana gerk yok..allahım hayrlı zamanlarda nasip etsin doğumu hepimize

gelmesin canım erkenden küvezdeki gelişimanne karnındaki gelişimini tutmaz bence tabi erken olsada artık toparlanabilirler ama işallh herkes günü geldiğinde doğursun.

arkadaşlar düşünenler için..lora nikah şekeri 5 günde teslimat yapıyorlar ben nazar boncukluyu daha çok beğendim.. sizce? fiyatı 1,41 daha çok çeşit var fiyatlar da uygun

Eklentiler

• $kız.webp
    $kız.webp
    5 KB · Görüntüleme: 32
  • $ton.webp
    $ton.webp
    4,8 KB · Görüntüleme: 29
  • $ay.webp
    $ay.webp
    5,1 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
tesekkkurler efsung:) hmen tıcker sahıbı oluyorum bende.cerenımo ve venus sağsalım bebeklerne kavusmstr ınsallah.şimdi bebeklerının heyecanında mutlulugundan gozlerınden yas gelıyordur belkıde...ne mutlu..
Cok güzel olmuş :))) hayırlı olsun :))) VERMODON duyum kazılmalarını sancılarının süresini ve sıklıkla geldiğim kontrol et yalancımı değilmiyor belli olur :)Sicaktn viciiik viciiik oldum :(((

Redmask da Ankara'dan. Sesi çıkmadı bugünSulesssliiiii kuzum bı gir çık yazsana naptin dogurdunmu gorumcelerını görünce :)))

Back