- 4 Haziran 2007
- 9.099
- 17.645
sinemisdilini ısır...
bende dün dısarı cıkarttım uyutmadım etmedim ama yok fayda etmedi bize..
bizim de 2 dişle duruyoruz ama hala uyumuyoruz,Bizde kaç aydır uykusuz geceler geçrdk dahada geçircez
daha 2 dişimz var uyumayan bebeklerin bir sürü dişi oldu
biizm çekeceğimz geride zaten
bizim de 2 dişle duruyoruz ama hala uyumuyoruz,
hala gazını zor çıkarıyor,gazı gelince o tarafa dönüyor bu tarafa dönüyor çıkaramıyor ağlamaya başlıyor,
kucağıma alıyorum pışpışlıyorum bazen çıkarıyor bazen çıkarmıyor,çıkarmassa az sonra tekrar ağlayarak uyanıyor,
arada da emmeye kalkıyor gecemiz böyle geçiyor
günaydın.......
günaydın öpeim herkesi....
günaydıınn bizde gece çok sık kalkıyoruz hem de ağlayarak
günaydın arkadaşlar
kızlaa size karnıbahar tarifi veriimmi,dün akşam da yaptım çok gözel oldu,
yarım kilo karnıbaharı çiçek çiçek ayırıp haşlıyoruz,
ayrı bir yerde 1 soğan bir kaç havuç ve tavuk göğsü( ben 2 kemiksiz tavuk göğsünden yaptım ama 1 daha güzel olur bence)
bunları doğrayıp yağda soteliyoruz,
bir taraftandanda beşaml sos,2 kaşık unu yağda az çevirip içine 3 bardak süt,biraz tuz ve karabiber atıp pişiriyoruz,
karnıbaharlar haşlanınca suyunu süzüp borcama alıyoruz,üzerine sotelediğimiz tavuk vs döküyoruz onun üstüne de beşamel sosu döküp fırına veriyoruz biraz pişince kaşar rendeleyip tekrar fırına üzeri hafif pembeleşince fırından çıkarıyor zaten 20 dk falan fırında kalıyor,çok güzel oldu hepücünü bir akşamda bitirdik,
tabi ben bir porsiyon yedim gerisini eşim hüpletti..
aslında çay içirsem iyi olur,adaçayı evde vardı ama hangisiydi bilmiyorum aldığımda üzerine yazsaydım iyi olurdu ot çöp hepsi birbirine karıştı,MEHLİKA
gaz problemi için çay içir istersen
bitki çayşarından ben adaçayı iyi geliyordu buğleme hemde uyku veriyordu
o gazlı dönemleri bu şeklde atlattım
birde bol bol su içir bağırsakları hızlı çalışsın
böyle uğraştırıcı göründüğüne bakma kolay aslındaBi yemek için bu kadr uğraşamam vallaha
cnm çok güzel oluyor mutlaka dene,havuç falanda koy,oo dünüş güzel uymuşsun maşallah gelinime.
mehlika canm ben bunu sadece beşamel soslu yapıyordum. bak birde tavuk etini fln deneyim.tşkrler canım çoook severim karnıbaharı.
cnm çok güzel oluyor mutlaka dene,havuç falanda koy,
beril bile sevdi bu yemeği önce yememek için kafasını bir o tarafa bir bu tarafa çevirdi kızım tadına bak diye ısrar edince bir kaşık aldı ağzına baktı güzel biraz yedi,
ezerek verdim tavuğunuda ezip verdim yedi bu sayede ilk defa inek sütü almış bulundu..