Kayinvalidem ve Kocam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence arsizlik yapın. Esinizde aileside hak ediyor. Ben sizin yerinizde olsam kaynanama "gel cicegim az yardim et vallahi yoruldum gelirkende marketten sunlari sunlari al alamadik biz" falan derim surekli. Yani tatli tatli kullanirim bu durumu lehime cevirmek icin. Gidipte ogluna senin karin benden ekmek, yumurta istedi diyecek degil herhalde o kadar cigersiz degildir diye dusunuyorum. Esinizde de -yanlis anlamayin ama- karakter zayif baya, anneside oyle oguldan aldigi cesareti konusturuyor. Size su noktada bu tavsiyeyi veriyorum ki baska turlusu sizide üzer cunku hamilesiniz. Bebeginizin ömru guzel olsun umarim her sey yoluna girer.. siz simdi duygulariniza esir olmayin. Arkadan ne derse desin onemsemeyin, isterse nefret etsin cokta onemli degil. Madem geliyor ne eksikse hepsini aldirin, anne benim su elbiselerim kuculdu durum malum diyin giysi falan isteyin, talepkar olun yani. Madem oyle, gozunuze baka baka hayir demenin mahcubiyetini yasar en kotu. Ama teke tekken yapin bunlari saf bi tavirla yapin tabi. Yani gunün sonunda ya size hayir diyen hayirsiz durumuna duser ya da bir sekilde en azindan cikarlariniza uygun bir seyler yaptirmis olursunuz.

öncelikle selamın aleyküm hayırlı geceler dilerim. Okuduğumda okadar üzüldüm ki bende 1 buçuk yıllık evliyim eşimin ailesi elhamdülillah çok iyiler çok severim lakin her ailede sıkıntılar çıkabiliyor kalp kırılabiliyor en ufak şeyi kafama takıp dert ediniyordum yazdıklarını görünce kendime kızdım. Rabbim kimsenin huzurunu bozmasın ama bir evlilikte eş nasıl önemli ise bana göre aile bir adım eşten önemli aileye çok çok önem veririm aileyle mutsuz olunca eşle de mutlu olunmuyor tabi eş sonuna kadar arkanda ise bu değişir. Şuan hamilesin bir tık daha hassassın ama önceliğin bebeğin canını sıkma desemde boş kafanın içi rahatlamadığı sürece bu olmayacaktır. Ben yerinde olsaydım kendimi biraz bu huylarına alıştırmay çalışırdım alışınca gerçekten artık seni üzmez bu durumlar. Açık sözlü ol gereken şeyleri gerektiği yerde söyle (patavatsızlık değil açık sözlülük üstüne basıyorum) ben hamileyim ve zorlanıyorum size vakit ayıramıyorum sizden ilgi bekliyorum de. Eşine ne kadar üzüldüğünü dile getir karnında bebeği var sana karşı en hassas olması gereken zaman şuan. Asla saygından eksiltme Allah görüyor. Nice eşler gördüm ailesinin ayağının altını öpen ama bir zaman sonra gerçekler suratına vurulunca asla birdaha görüşmeyen (en kısa örnek babamda yaşadım annemde çok sıkıntılar çekti ama şuan evde sözü geçen annem oldu) bunların hepsi geçecek ve bu günleri hatırladığın zaman neler yaşamışım çok şükür geçti diyeceksin. Namazını kıl dualarını oku Rabbim içine ferahlık verecektir. Her sıkıntıya girdiğinde bebeğini düşün ve seccadeye otur sen söylemesende Rabbim biliyor sadece otur ve ellerini aç. Sana çok çok dua edeceğim. Umarım mutluluktan ağladığın günler gelecektir.

Yani surda iki derdimizi anlatalim dedik daha cok moral bozuyorsunuz. Benim esimle normalde bir problemim yok. Sadece aile konusunda sorun yasiyoruz bazen. Allah askina kotu yazacaksaniz hic yazmayin yahu. Konuyu actigima pisman etmeyin
Siz doktora gidemiyorken ailesine para veren kocayla probleminiz yoksa burada ne yazılsın istiyorsunuz?
Kayınvalideyi sabaha kadar kötülemenin yanınuzdaki kocaya hiçbir faydası olmayacak.

Bugun de iki defa dalmaya kalkti yatak odama buraya girmeyinbdiye kapiyi kapattim.
Asırı densiz bir insan.Rahatsızlık verdiği ne varsa söyle.Bu tarz seyler sana normal gelebilir, ben hoslanmıyorum de belirt.Muhtemelen söylenecekse söylenir ya da tribe girip evine döner göze al.Yoksa bu sekilde devam eder düzenin.

Yani surda iki derdimizi anlatalim dedik daha cok moral bozuyorsunuz. Benim esimle normalde bir problemim yok. Sadece aile konusunda sorun yasiyoruz bazen. Allah askina kotu yazacaksaniz hic yazmayin yahu. Konuyu actigima pisman etmeyin
Cnm benim eşin adam olsa zaten bu sorunların olmazdı, sorunun kaynağı eşin önce bunu anla , bir de saçını süpürge etmeyi bırak, biraz bencil ol , hamile halinle kimseyi memnun etme derdine düşme, eşinin ağzının payını ver ezdirme kendini...

Siz doktora gidemiyorken ailesine para veren kocayla probleminiz yoksa burada ne yazılsın istiyorsunuz?
Kayınvalideyi sabaha kadar kötülemenin yanınuzdaki kocaya hiçbir faydası olmayacak.
Esim benden para pul esirgeyen bi insan degil. Ben maddiyatimizi bildigim icin daha coknidare etmeye calisiyorum. O beni hicbirseyden mahrum etmemeye çalışıyor zaten. Sadece ailesine karsi merhameti cok. Kalbi temiz. Kendine yapilani goremiyor. Su kufur konusunda da orada da belirttim agzindan cikti ama ozur diledi kendini kontrol edemedi. Bu defa da esini savunuyor diyecekler simdi. Gercekteb pismab oldum buraya konu actigima. Bosan diyenler ne kadar kolay sizin icin. Siz boşanın o halde durmayin.

Bence arsizlik yapın. Esinizde aileside hak ediyor. Ben sizin yerinizde olsam kaynanama "gel cicegim az yardim et vallahi yoruldum gelirkende marketten sunlari sunlari al alamadik biz" falan derim surekli. Yani tatli tatli kullanirim bu durumu lehime cevirmek icin. Gidipte ogluna senin karin benden ekmek, yumurta istedi diyecek degil herhalde o kadar cigersiz degildir diye dusunuyorum. Esinizde de -yanlis anlamayin ama- karakter zayif baya, anneside oyle oguldan aldigi cesareti konusturuyor. Size su noktada bu tavsiyeyi veriyorum ki baska turlusu sizide üzer cunku hamilesiniz. Bebeginizin ömru guzel olsun umarim her sey yoluna girer.. siz simdi duygulariniza esir olmayin. Arkadan ne derse desin onemsemeyin, isterse nefret etsin cokta onemli degil. Madem geliyor ne eksikse hepsini aldirin, anne benim su elbiselerim kuculdu durum malum diyin giysi falan isteyin, talepkar olun yani. Madem oyle, gozunuze baka baka hayir demenin mahcubiyetini yasar en kotu. Ama teke tekken yapin bunlari saf bi tavirla yapin tabi. Yani gunün sonunda ya size hayir diyen hayirsiz durumuna duser ya da bir sekilde en azindan cikarlariniza uygun bir seyler yaptirmis olursunuz.
Inanin her gorusmede ima ediyorum sunu alamadik sunu yapamadik. Bizde de yok ki deyip isin icinden cikiyor. Onlarin da ev kira. Tasinmak zorunda kaldilar ama butceye gore ev tutmadilar nasil olsa çocuklar bizi destekler diye guvendiler. Diger çocuklarının durumu iyi her koşulda destekliyor ama bunlar da bu oglumuzun durumunda yok yuklenmeyelim demiyorlar. O kadar rahatlar

Esim benden para pul esirgeyen bi insan degil. Ben maddiyatimizi bildigim icin daha coknidare etmeye calisiyorum. O beni hicbirseyden mahrum etmemeye çalışıyor zaten. Sadece ailesine karsi merhameti cok. Kalbi temiz. Kendine yapilani goremiyor. Su kufur konusunda da orada da belirttim agzindan cikti ama ozur diledi kendini kontrol edemedi. Bu defa da esini savunuyor diyecekler simdi. Gercekteb pismab oldum buraya konu actigima. Bosan diyenler ne kadar kolay sizin icin. Siz boşanın o halde durmayin.
İdare etmeyi birakmazsan hiçbirşey düzelmeyecek, eşim seninki gibi olsa durmazdım...

Arkadaş siz ne istiyorsunuz.
Sosyal ağda ki bor platforma konu açıyorsunuz sonra da neden moralimi bozacak yorumlar yazıyorsunuz diye başlıyorsunuz azarlamaya.
Açmayın konu…
Size zorla konu açtıran mı var???

Ayrıca baya baya kocanız içinde yazıp çizmişsiniz.
Sonra yok kocamla sorunum yok…. Kemalime yorum yapmayın.

Sizin kocanız adam olsa… %100 kirası zamlanmış ev, 6 aylık hamile karısı ve “hamile karısını doktora doktora götürmüyor”. Ailesine yardım ediyor. Pessss

Depo tutacak parası yok evini depoya çevirmiş kocanızın eksilerini görüp ona göre çocuk yapardınız.

Birde kv niz çat kapı gelip moraliniz bozulunca size küfür ediyor.

Sizin gerçekleri görmemek gibi bi sorunuz var ama gerçeklerin gecte olsa ortaya çıkma gibi kötü bi huyu var bilin istedim.

Öncelikle dişini sıkacağıma cocuguna zarar vermeden karnındaki meleği germek yerine, kv ni gereceksin. Konuşacaksın…

Eğer eşim senin eşin gibi olsaydı değil çocuk yapmayı, boşanma düşüncesini eyleme geçirmem 2 günümü almazdı.

Arkadaş siz ne istiyorsunuz.
Sosyal ağda ki bor platforma konu açıyorsunuz sonra da neden moralimi bozacak yorumlar yazıyorsunuz diye başlıyorsunuz azarlamaya.
Açmayın konu…
Size zorla konu açtıran mı var???

Ayrıca baya baya kocanız içinde yazıp çizmişsiniz.
Sonra yok kocamla sorunum yok…. Kemalime yorum yapmayın.

Sizin kocanız adam olsa… %100 kirası zamlanmış ev, 6 aylık hamile karısı ve “hamile karısını doktora doktora götürmüyor”. Ailesine yardım ediyor. Pessss

Depo tutacak parası yok evini depoya çevirmiş kocanızın eksilerini görüp ona göre çocuk yapardınız.

Birde kv niz çat kapı gelip moraliniz bozulunca size küfür ediyor.

Sizin gerçekleri görmemek gibi bi sorunuz var ama gerçeklerin gecte olsa ortaya çıkma gibi kötü bi huyu var bilin istedim.

Öncelikle dişini sıkacağıma cocuguna zarar vermeden karnındaki meleği germek yerine, kv ni gereceksin. Konuşacaksın…
Bu tarz yorumlarla karsilasip daha çok moralimin bozulacagini bilseydim konu acmazdim zaten. Konu silinse sileceğim o da olmuyor. Ama gercekten daha ilimli yaklaşanlar da var saolsunlar. Her detayi gordugunuz gibi hassas donemimde oldugumu da gorup cevap yazmanizi dilerdim. Öyle cevaplar veriliyor ki karsilarinda olsam tokat atacaklar sanki.

Buradan sonra konuyu girip okumamak daha iyi olacak.

Eşiniz size merhametli davransın hanımefendi.
Eviniz kirası yüzde yüz artmış, yeni iş kurumuş en kritik zamanınızda, ne gelir elde edeceği belli değil, siz doktora gitmiyorsunuz gerekli olduğu halde o ailesine merhametinden para veriyormuş.
Ben size bosanın demedim ama öfkenizi yanlış yere yönlendiriyorsunuz.

Merhabalar herkese. Bu konuyu acip acmamak konusunda cok kararsiz kaldim ama belki dertlesmek babında iyi olur belki birilerinin yorumu moral olur diye icimi dokmek istedim.
Sevgili kayinvalidem bugun cat kapi bize geldi. Bunda ne var diyeceksiniz belki ama daha gecen hafta onlari yemege davet edecegimi soylemistim. Lafi ortasindan konuşuyorum suanda ama soyle bisey ben suan alti aylik hamileyim. Esim ozel sektorde calisiyordu isi birakti evden home ofis calismaya basladi. E ticaretle ugrasiyor ve evde duzen adina hicbisey kalmadi. Salonu depo gibi yapti ordaki esyalarin her biri bir yerde. Diger odalarda da ister istemez duzen kalmadi. Istedim ki evi duzene sokup butun ailesini evime duzgun şekilde davet edeyim. Zaten uzun zamandir gelmiyorlar cagiramiyorum ve bunun mahcubiyetini yasiyorum.
Yanliz onlar da bize duskun bi aile degil zaten. Esim evin en kucugu ve en dikkate alinmayaniyiz biz. Butun aile tarafindan. Hor goruluyoruz. Biz evlenirken de evlendikten sonra da maddi manevi ne yardim gorduk ne kiymet gorduk. Paramız yok bahanesiyle kurus harcamadilar. Ama is onlarin ihtiyacina gelince surekli bizden destek bekliyorlar.
Kocam da saolsun aileye cok duskun. Daha zaman gecti de bi nebze bazi seyleri gormeye basladi ama hala aile konusunda hakliligimi gormuyor.
Neyse konuya doneyim. Ben cagiramiyorum diye onlar da bizi bir ramazan davetinde bile ayırt ettiler cagirmadilar dusunun yani. Bir yaz boyunca da kaynanam bizim ev cok sicak oluyor diye kendi keyfiyetini dusundugu icin ( kendini hic uzmez yormaz cok bencildir cocugunun maddi durumunu bile hic dert etmez var yok demez) gelemedi. Havalar serinlemeye baslayinca surekli imada bulunmaya basladi.
Gelmesi bisey degil oglunun evi gelsin ama gelince evimin butun odalarina giriyor. Dolaplarimi karistiriyor. Her gelmede sanki baska sehirde yasiyormusuz gibi yatili geliyor. Bi defasinda gece odamiza girdi. Ya belki ben uygunsuz vaziyetteyin esimle senin ne isin var yatak odamda. Neymis uzerimizi ortmeye gelmis. Her gun sen mi ortuyorsun ustumuzu. Yine bisey demedim.
Evde daginikligim varsa yuzume bisey demez aman kizim ev hali der olur oyle seyler der ama gider arkamdan orda burda beni konusur boyle bir yapisi var.
Evet son zamanlarda bana surekli birilerini anlatip laf sokuyordu eve cagiramiyorum diye. Evi duzene sokmaya calisiyorum anne davet edecegim dememe ragmen birilerini misal verip " evi kapisi acik sofrasi acik misafiri sever" diye imalar yapiyordu. Iki haftadir da bize gelmek icin sürekli telefonla taciz ediyor ya esimi ariyorlar ya beni ariyorlar. En son aradığında kis temizligi yaptigimi cagiracagimi soylememe ragmen bugun cat kapi bize geldi. Hamileyim. Etrafinda hizmet edemiyorum. Evin de aksi gibi her tarafi daginikti. Bu haftasonu yapacaktim davetimi. Hayir cat kapi gelmesiyle bana demek istediği " sen cagirma ben agzina s. ca s. ca gelirim."
Sirf kendi keyfini dusunuyor. Hamile oldugum halde bigun kizim bi ihtiyacin var mi bi isin yapilacak bi hazirligin eksigin var mi diye sormadilar. Evimiz kira maddi durumumuz yok. Hicbir zaman bize destek olmadilar. Ev sahibim yuzde yuz kira arttirdi. Esim isi yeni kurdu daha kazanca binmedi. Ben hamileyim doktora bile gidemiyorum parasizliktan. Daha bu durumda esim onlara maddi destekte bulunuyor. Bunlar hic rahatsiz degil ama. Onlarin yerine gore destek olmasi gerekirken hep biz kosuyoruz. Kaynanam cok uyanik ve akilli bir kadin. Elinde varsa da yok der. Agzi acayip yaglama yikama yapar esimin aklini alir esim de onun aklina kayip gider saniyor ki ailesi onu cok seviyor.
Suan beynim zonkluyor basim catliyor. Stresten basima agri girdi. Dislerimi sıkıyorum. Esim de bana suratini asma diye kufur etti. Sonra yanina gittim sen niye annen icin bana kufir ediyorsun diye once inkar etti sonra da agzimdan ciktiysa diye özür diledi. Ama annesine ne hurmetler ediyor cildirirsiniz. O zaman b aile de beni kaale almiyor. Hicbir zaman degerim olmadi zaten. Eltim ailenin oz kizi ben el kizi. Oyle farklıyım yanlarinda. Halbuki o kadar laf sokarlar bigun agzimi acmam saygisizlik etmem. Uyumsuzluk etmem biaraua gelince. Esimle calisip yaptik herseyi benim ailem de destek oldu yine de maddi olarak hala da devam ediyor. Ama bunlar sadece para degil manevi olarak da bi destegi olmadi olmuyor. Bigun yemek yapayım da gelinin hali yok gelsin yesin der insan ya. Uzmuyor yormuyor kendini. Esimle com sikintilar cektik evlendigimizden beri. Hep yaninda ben oldum ben destekledim calistim borclarini odedim sacimi supurge ettim ama gel gorelim o aile daha kiymetli.
Simdi ben ne yapayim bu kocaya da aileye de nasil davranayim stresimi nasil atayim. Bana destek olur musunuz. Hakkinizi helal edin.
Bebeğin sağ salim doğsun, Allah sağlıklı huzurlu uzun ömür nasip etsin.

Her şeyi haketmissin. Kusura bakma. Nereye kadar susacaksin ? Yatak odana üstünü ortecegim bahanesiyle giren kaynanaya höstttt demeyerek, evine zar zor yetiyorken karısı hamileyken ailesine" para yağdıran kocana da :"kendine gel diyemiyorsan bütün bunlara ragmennnnn ;" ayyy uzun zamandır eşimin ailesini eve davet edemedim" diye uzuluyorsan ne olacağını düşünüyordun ? Tam senin dediğin gibi ağzına s.ca s.ca evine gelmisler daha da fazlasını yapacaklar.

Cat kapı gelen dedikoducu anasınin doldurusuyla 6 aylık hamile karısına ;" surat asma" diye küfür eden adamın mi kalbi temiz ?

Bu tarz yorumlarla karsilasip daha çok moralimin bozulacagini bilseydim konu acmazdim zaten. Konu silinse sileceğim o da olmuyor. Ama gercekten daha ilimli yaklaşanlar da var saolsunlar. Her detayi gordugunuz gibi hassas donemimde oldugumu da gorup cevap yazmanizi dilerdim. Öyle cevaplar veriliyor ki karsilarinda olsam tokat atacaklar sanki.

Buradan sonra konuyu girip okumamak daha iyi olacak.
Bencede girip okuma daha sitenin yarısı uyuyor sabah gören gelip bizim gibi seni ve eşini suçlu bulacak 😂☺️
Duymak istediğin cevapları almak istiyorsan aynaya dönüp kendin sor kendin cevapla🙏🏻

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X