2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

aslında çay içirsem iyi olur,adaçayı evde vardı ama hangisiydi bilmiyorum aldığımda üzerine yazsaydım iyi olurdu ot çöp hepsi birbirine karıştı,
çocuğa üşengeçlikten ıhlamur bile verdiğim yokki,
bir ara bulamaç kahvaltısını ıhlamurla hazırlıyordum artık kahvaltıyı kestim onun yerine meyve püresi veriyorum,
suyu hep unutuyorum,verdiğimde de çok az içiyor zaten,bir fincanın yarısını bile içmiyor..
a mehlika susuz olurmu
ben her mamadan ve yemekten sonra su içiryorum hatta
kendi su biberonuyla susadıkça içiyor
gelip gidip
günde 200ml içiyor yani
mutlaka içir bence böbrekleri düzgün çalıması için su içmeli
hemde bağırsakları düzgn çalışsın
böyle uğraştırıcı göründüğüne bakma kolay aslında
karnıbahar başka türlü yenmiyor bizim evde,kızartmasını yemiyoruz, ben de böyle yapıyorum,
kış sebzelerinden başka ıspanak lahana pırasa var,
bizim evde lahananın sarması yenir,bu hafta yapacam mesela,
pırasanın çorbası eşime bunu sevdirdim çok şükür,
ıspanağında böreği,geçen pirinçli ıspanak yemeği yaptım,beyefendi ağzına bile sürmedi,
ona her öğün et yemeği olacak:63:
benim eşim pırasa yemeğine bayılır
ıspnak yumurtalı veya böreği yer
karnıbahar hiç yapmadım daha sevmez çünkü
lahana sarmasıda hiç yapmadım evlendim evleneli
pırasa çorbasını hiç yapmadım
kuru fasulye,nohut,fırında tavuk,tavuz şintzel,köfte ,patates kızartması,pizza,yayla çorbayı,karnıyarık,balık vs başka bi yemek pişmez bilmiyorum
hemde uğraşamam o kadr detaylı şeylerle

Günaydınlar herkeseeeeee....

sinemis :nazar::nazar::nazar: buğlemede sanada :)

mehlika acaba sende de gaz varmı biliyorsun süt den berile de geçiyor olabilir sende yediklerine ayaklarına dikkat et hoş bizde de oluyor halen arada gaz sancısı kaderimiz :)

kızlar ben dün Uras a yeşil mercimek yedirdim çok şükür gaz olmadı
bu arada herşeyi zorla kandırarak yediriyorum gerçi eskiden kandıramıyordum bile artık neyseki bişeylerle meşgul oluyor da ben da arkasına geçip kaşığı ağzına sokuyorum yemek konusunda beni baya zorlayacak bu bıcırık...
bu sıra da oldukça iştahsız sabahları sadece minik kutu labne yi yedirebiliyorum yumurtadan tiksindi galiba:KK43: zaten bulamaç hiç yemedi :KK43:(

mehlika baya uğraşmışsın ama bende çok severim karnıbaharı hımmmmmm nefis bişey bana göre....

maşllh urasa yarasın oğluma
rapunzel ne diyeceğim yumrtanın sarısını ezip mamaya kat
buğleme öyle veriyorum cicibebe atıyorum
gece boyu acıkıyor ilk içirdiğim mamaya 5 ölçekle yapıyorum
yumurtyı eziyorum cicibeb katıyorum
içinde kayboluyor bi dene istersen
çünkü bulamaçı buğlemde yemedi kaşıkla
ama biberona ezip kattım anlamdı bile
çok aç zamnında yediği için gümletiyor sende öyle dene
diğer kahvaltılıklarıda peynir vs tek tek biz kahvaltı ederken veriyorum

merhaba kızlar nasılsınız..
mehlika cumartesi darulaceze ziyareti varya kk olarak şimdi biz pasta börek kek yapıp getircez kuruma sokuyorlar dimi?en çok ne yiyebilirler?ne yapalım sence?meyve suyu vs alıncak?plastik .çatal kaşık alalım mı ordan verirlermi?

Günaydınlar herkeseeeeee....

sinemis :nazar::nazar::nazar: buğlemede sanada :)

mehlika acaba sende de gaz varmı biliyorsun süt den berile de geçiyor olabilir sende yediklerine ayaklarına dikkat et hoş bizde de oluyor halen arada gaz sancısı kaderimiz :)

kızlar ben dün Uras a yeşil mercimek yedirdim çok şükür gaz olmadı
bu arada herşeyi zorla kandırarak yediriyorum gerçi eskiden kandıramıyordum bile artık neyseki bişeylerle meşgul oluyor da ben da arkasına geçip kaşığı ağzına sokuyorum yemek konusunda beni baya zorlayacak bu bıcırık...
bu sıra da oldukça iştahsız sabahları sadece minik kutu labne yi yedirebiliyorum yumurtadan tiksindi galiba:KK43: zaten bulamaç hiç yemedi :KK43:(

mehlika baya uğraşmışsın ama bende çok severim karnıbaharı hımmmmmm nefis bişey bana göre....
günaydın cnm,
yarasın urasa..arada iştahsızlıkları tutuyor,geçici bir dönemdir cnm,
beril bu günlerde iyi çok şükür,sabah meyve püresini yiyor dün hariç,öğlen çorba öğleden sonra yoğurt akşam pek bişey yemiyor anne sütü alıyor gün içinde ve gece sık sık..
gaz konusunda evet ben çok dikkat etmiyorum galiba,
ayaklarım çıplak geziyorum bazen özellikle de gece,beril uyanmasın diye odadan terliğimi giymeden çıkıyorum,hole de halı sermedim halım büyük geliyor yeni halı almadık overlokçu da bulamadık öyle kaldı bir an önce çaresine bakmam gerekiyor,
beril de emekliyor ona da zararlı hem..uyy bugün halı yıkamayı arıcaktım halıları yıkamaya gönderecem,
pencereleri falan silip bayram temizliği yapacum,konu konuyu açtı nerelere geldim:KK1:
alakasız olacak ama mama sandalyesine de alıştık:KK61:
bir de yine çok alakasız olacak sabah berile erken uyandığı için kızdım yat uyu dedim,
o da yanıma yaklaştı yanağımı okşayıp cici cici diyor:KK9:

merhaba kızlar nasılsınız..
mehlika cumartesi darulaceze ziyareti varya kk olarak şimdi biz pasta börek kek yapıp getircez kuruma sokuyorlar dimi?en çok ne yiyebilirler?ne yapalım sence?meyve suyu vs alıncak?plastik .çatal kaşık alalım mı ordan verirlermi?
cnm pasta börek meyve suyu yerler,yaşlıların dişinin keseceği yumuşak şeyler yapabilirsiniz,
kuruma sokuluyor cnm,ziyarete gelenler bişeyler getiriyorlar zaten,
bence plastik çatal kaşık alın direk hastalara vereceğiniz için,eğerki hemşirelere hastabakıcılara verecekseniz onlar tabaklara koyup servis ederler ama siz direk hastalara verin bence,hastalarla muhatap olun..

aaaa kız dünür nekadar basit şeylerler uğraşıyorsun inş.kızında sana benzemez yoksa oğluşum aç kalacak:KK1:

mehlika canım bu pırasa çorbası nasıl bişey oluyor versene tarifini hiç yapmadım güzel oluyormu

canım ben geçenlerde beşamel soslusunu yaptım dediğin gibi kerem bayıla bayıla yedi.ama brokoli yemiyor. havuçları ve eti ufak mı doğrayıp sote ettin? ayy valla canım çekti rejimdeyim zaten aç aç geziniyorum.:KK31:
havucu soyup ortadan uzunlamasına ikiye ayırıp ince ince doğradım ki kolay pişsin diye,
tavuk etini normal kuşbaşı doğradım,soğanları da ortadan ikiye ayırıp ayırdığım yarım parçayı ortadan 1 tane kesip ince ince doğradım piyaz gibi yani,zaten soğan kayboluyor içinde,tavuk suyunu bırakıyor su falan katmaya gerek kalmıyor kendi sularıyla soteliyorum..
cnm bunu ye rejime engel olmaz :KK56:

mehlika canım bu pırasa çorbası nasıl bişey oluyor versene tarifini hiç yapmadım güzel oluyormu
pırasa yemeğinin sulusu ben kafadan attım,
bir küçük soğanı doğrayıp kavuruyorum,havuçları ikiye veya dörde ayırıp ince ince doğruyorum pırasaları ortadan ikiye ayırıp ince ince doğruyorum kavuruyorum biraz,salça ekliyorum,su ekliyorum ve biraz pirinç ekliyorum kahve fincanının yarısı yada azı kadar falan,bir de bulyon et suyunun yarısını atıyorum ha sarımsakta katıyorum ince dorayıp,
bu şekil pişiriyorum,havuçlar yumuşarsa pişmiş demektir,
eşim pırasa yemezdi şimdi ben demeden kendi alıyor pazardan,hem çok vitaminli doğal antibiyotik,içinde soğan pırasa sarımsak havuç bir sürü vitamin var..

aaaa kız dünür nekadar basit şeylerler uğraşıyorsun inş.kızında sana benzemez yoksa oğluşum aç kalacak:KK1:

kızım yiyen mutlu
yapan mutlu
kocem biiş demiyor ne olsa yiyor zavllı hatta dün evde yemek yoktu
yumutra salatası yaptım bol limonlu onu yedi :KK19:
yemeyende kendine pişirsin mutfakta istedği herşeyi
kimse kusura bakmaısn
kızımda kendi bilir ne pişrmek isterse onu pişirsin o kocesyle onun arasında :63:
hem çalışşıp hem öyle yemek yapamaz bi kere :KK47:
ezdiremem yavrumu
sen yap onlar yesin o zman
bu sayede aç kalmazlar

sinemisbizim evde de her hafta bir gün balık bir gün tavuk,bunları eşim yapar,bazı haftalar patlıcan kebap bunuda eşim yapar,
sebze yemeklerini genellikle ben yaparım,pizza ve karnıyarık yapmayalı uzun zaman oldu bir ara sık sık karnıyarık yapıyordum bir akşam yedikten sonra kustum ondan sonra yapmadım tiksindim,o akşam oruçtum ve aç karnına iki bardak soğuk su içmiştim,
cezayı karnıyarık çekti..
sarma dolma çok yaptım ama beril doğduktan sonra nadir yapıyorum,
ıspanağın yumurtalısını da yemeyi bizim herif,kıymalı yapsam yer zannımca ama onu da ben sevmiim,
yayla çorbası,mercimek tarhana en çok yaptığım çorbalar,
mantar yaparız arada,mantarı yağda soğan ile sotelerim bunu da yer eşim yanına pirinç pilavı ile..
neyse daha yazarsan kızımın yanına gidemicüm geç kaldım..

Mehlika sağol canım dediğin gibi aynı yemek gibi oluyor ben yemeğine devam edeyim kociş zaten sebze sevmez birde çorbasını yaparsam pırasanın valla pazardan birdaha sebze almaz :KK1:

kızım yiyen mutlu
yapan mutlu
kocem biiş demiyor ne olsa yiyor zavllı hatta dün evde yemek yoktu
yumutra salatası yaptım bol limonlu onu yedi :KK19:
yemeyende kendine pişirsin mutfakta istedği herşeyi
kimse kusura bakmaısn
kızımda kendi bilir ne pişrmek isterse onu pişirsin o kocesyle onun arasında :63:
hem çalışşıp hem öyle yemek yapamaz bi kere :KK47:
ezdiremem yavrumu
sen yap onlar yesin o zman
bu sayede aç kalmazlar

ayy cadı kaynana cadı dünür bütün cadılıklar sende

Mehlika sağol canım dediğin gibi aynı yemek gibi oluyor ben yemeğine devam edeyim kociş zaten sebze sevmez birde çorbasını yaparsam pırasanın valla pazardan birdaha sebze almaz :KK1:

ayy cadı kaynana cadı dünür bütün cadılıklar sende

ben mi cadı senmi:KK9:
bak bak yazdıklarımı nasıl okumuşda :KK23:hemn oğlunu düşünen asıl cadı kaynana sen oluyorun :63:

sinemisbizim evde de her hafta bir gün balık bir gün tavuk,bunları eşim yapar,bazı haftalar patlıcan kebap bunuda eşim yapar,
sebze yemeklerini genellikle ben yaparım,pizza ve karnıyarık yapmayalı uzun zaman oldu bir ara sık sık karnıyarık yapıyordum bir akşam yedikten sonra kustum ondan sonra yapmadım tiksindim,o akşam oruçtum ve aç karnına iki bardak soğuk su içmiştim,
cezayı karnıyarık çekti..
sarma dolma çok yaptım ama beril doğduktan sonra nadir yapıyorum,
ıspanağın yumurtalısını da yemeyi bizim herif,kıymalı yapsam yer zannımca ama onu da ben sevmiim,
yayla çorbası,mercimek tarhana en çok yaptığım çorbalar,
mantar yaparız arada,mantarı yağda soğan ile sotelerim bunu da yer eşim yanına pirinç pilavı ile..
neyse daha yazarsan kızımın yanına gidemicüm geç kaldım..

bizde haftada 1 balık kesin zaten
patlıcan kebap yok bizde:KK9:
maşllh sen çok detaya iniyosun bebn değdim gb yapıp yediryourm işte:KK53:
böyle idare ediyoruz mehlika anlayacaın :KK69:
hadi koş tontiki öp benim yerimede

sinemis önceden ağzına minik paröalar halinde veriyodum yiyordu şimdi beyefendi öğrendi parmağını takıp çıkarıyor ağzındakileri ben de deli oluyorummm
biz mama zaten hiç yemedik te annem çorbasına katıyorum yumurtayı diyor bende istiyorum sabah adam gibi kahvaltı yapsın ama bu çocuk herşeye muhalafett!!!!

mehlika canım ses çıkıyor diyorsan patik giy evde en sessizi :))

ben mi cadı senmi:KK9:
bak bak yazdıklarımı nasıl okumuşda :KK23:hemn oğlunu düşünen asıl cadı kaynana sen oluyorun :63:

yok yokkk sen bilmiş ben bilmiş olmuycak böyle kız anası alttan alır biraz :KK1: öyle herşeye cevap herşeye cevap evlatcıklarımız evlenemeden boşanacaklar senin yüzünden:KK47:

gunaydin ben geldim nasilsiniz bakım ekim?hediye cep tel aldı net bağlantı yapabiliyorum artık

sinemis önceden ağzına minik paröalar halinde veriyodum yiyordu şimdi beyefendi öğrendi parmağını takıp çıkarıyor ağzındakileri ben de deli oluyorummm
biz mama zaten hiç yemedik te annem çorbasına katıyorum yumurtayı diyor bende istiyorum sabah adam gibi kahvaltı yapsın ama bu çocuk herşeye muhalafett!!!!

mehlika canım ses çıkıyor diyorsan patik giy evde en sessizi :))

anladım mama yemedyse bişey diyemem
maşallh ne güzel mama yememesi anne sütü ve ek gıda sanırsam :nazar::nazar::nazar:
canı istedkleri zamn yiyolar yeterki istesnler
inş alışirlar kahvaltıyada

X