a mehlika susuz olurmuaslında çay içirsem iyi olur,adaçayı evde vardı ama hangisiydi bilmiyorum aldığımda üzerine yazsaydım iyi olurdu ot çöp hepsi birbirine karıştı,
çocuğa üşengeçlikten ıhlamur bile verdiğim yokki,
bir ara bulamaç kahvaltısını ıhlamurla hazırlıyordum artık kahvaltıyı kestim onun yerine meyve püresi veriyorum,
suyu hep unutuyorum,verdiğimde de çok az içiyor zaten,bir fincanın yarısını bile içmiyor..
benim eşim pırasa yemeğine bayılırböyle uğraştırıcı göründüğüne bakma kolay aslında
karnıbahar başka türlü yenmiyor bizim evde,kızartmasını yemiyoruz, ben de böyle yapıyorum,
kış sebzelerinden başka ıspanak lahana pırasa var,
bizim evde lahananın sarması yenir,bu hafta yapacam mesela,
pırasanın çorbası eşime bunu sevdirdim çok şükür,
ıspanağında böreği,geçen pirinçli ıspanak yemeği yaptım,beyefendi ağzına bile sürmedi,
ona her öğün et yemeği olacak
Günaydınlar herkeseeeeee....
sinemisbuğlemede sanada :)
mehlika acaba sende de gaz varmı biliyorsun süt den berile de geçiyor olabilir sende yediklerine ayaklarına dikkat et hoş bizde de oluyor halen arada gaz sancısı kaderimiz :)
kızlar ben dün Uras a yeşil mercimek yedirdim çok şükür gaz olmadı
bu arada herşeyi zorla kandırarak yediriyorum gerçi eskiden kandıramıyordum bile artık neyseki bişeylerle meşgul oluyor da ben da arkasına geçip kaşığı ağzına sokuyorum yemek konusunda beni baya zorlayacak bu bıcırık...
bu sıra da oldukça iştahsız sabahları sadece minik kutu labne yi yedirebiliyorum yumurtadan tiksindi galibazaten bulamaç hiç yemedi (
mehlika baya uğraşmışsın ama bende çok severim karnıbaharı hımmmmmm nefis bişey bana göre....
günaydın cnm,Günaydınlar herkeseeeeee....
sinemisbuğlemede sanada :)
mehlika acaba sende de gaz varmı biliyorsun süt den berile de geçiyor olabilir sende yediklerine ayaklarına dikkat et hoş bizde de oluyor halen arada gaz sancısı kaderimiz :)
kızlar ben dün Uras a yeşil mercimek yedirdim çok şükür gaz olmadı
bu arada herşeyi zorla kandırarak yediriyorum gerçi eskiden kandıramıyordum bile artık neyseki bişeylerle meşgul oluyor da ben da arkasına geçip kaşığı ağzına sokuyorum yemek konusunda beni baya zorlayacak bu bıcırık...
bu sıra da oldukça iştahsız sabahları sadece minik kutu labne yi yedirebiliyorum yumurtadan tiksindi galibazaten bulamaç hiç yemedi (
mehlika baya uğraşmışsın ama bende çok severim karnıbaharı hımmmmmm nefis bişey bana göre....
cnm pasta börek meyve suyu yerler,yaşlıların dişinin keseceği yumuşak şeyler yapabilirsiniz,merhaba kızlar nasılsınız..
mehlika cumartesi darulaceze ziyareti varya kk olarak şimdi biz pasta börek kek yapıp getircez kuruma sokuyorlar dimi?en çok ne yiyebilirler?ne yapalım sence?meyve suyu vs alıncak?plastik .çatal kaşık alalım mı ordan verirlermi?
havucu soyup ortadan uzunlamasına ikiye ayırıp ince ince doğradım ki kolay pişsin diye,canım ben geçenlerde beşamel soslusunu yaptım dediğin gibi kerem bayıla bayıla yedi.ama brokoli yemiyor. havuçları ve eti ufak mı doğrayıp sote ettin? ayy valla canım çekti rejimdeyim zaten aç aç geziniyorum.
pırasa yemeğinin sulusu ben kafadan attım,mehlika canım bu pırasa çorbası nasıl bişey oluyor versene tarifini hiç yapmadım güzel oluyormu
aaaa kız dünür nekadar basit şeylerler uğraşıyorsun inş.kızında sana benzemez yoksa oğluşum aç kalacak
kızım yiyen mutlu
yapan mutlu
kocem biiş demiyor ne olsa yiyor zavllı hatta dün evde yemek yoktu
yumutra salatası yaptım bol limonlu onu yedi
yemeyende kendine pişirsin mutfakta istedği herşeyi
kimse kusura bakmaısn
kızımda kendi bilir ne pişrmek isterse onu pişirsin o kocesyle onun arasında
hem çalışşıp hem öyle yemek yapamaz bi kere
ezdiremem yavrumu
sen yap onlar yesin o zman
bu sayede aç kalmazlar
Mehlika sağol canım dediğin gibi aynı yemek gibi oluyor ben yemeğine devam edeyim kociş zaten sebze sevmez birde çorbasını yaparsam pırasanın valla pazardan birdaha sebze almaz
ayy cadı kaynana cadı dünür bütün cadılıklar sende
sinemisbizim evde de her hafta bir gün balık bir gün tavuk,bunları eşim yapar,bazı haftalar patlıcan kebap bunuda eşim yapar,
sebze yemeklerini genellikle ben yaparım,pizza ve karnıyarık yapmayalı uzun zaman oldu bir ara sık sık karnıyarık yapıyordum bir akşam yedikten sonra kustum ondan sonra yapmadım tiksindim,o akşam oruçtum ve aç karnına iki bardak soğuk su içmiştim,
cezayı karnıyarık çekti..
sarma dolma çok yaptım ama beril doğduktan sonra nadir yapıyorum,
ıspanağın yumurtalısını da yemeyi bizim herif,kıymalı yapsam yer zannımca ama onu da ben sevmiim,
yayla çorbası,mercimek tarhana en çok yaptığım çorbalar,
mantar yaparız arada,mantarı yağda soğan ile sotelerim bunu da yer eşim yanına pirinç pilavı ile..
neyse daha yazarsan kızımın yanına gidemicüm geç kaldım..
ben mi cadı senmi
bak bak yazdıklarımı nasıl okumuşdahemn oğlunu düşünen asıl cadı kaynana sen oluyorun
sinemis önceden ağzına minik paröalar halinde veriyodum yiyordu şimdi beyefendi öğrendi parmağını takıp çıkarıyor ağzındakileri ben de deli oluyorummm
biz mama zaten hiç yemedik te annem çorbasına katıyorum yumurtayı diyor bende istiyorum sabah adam gibi kahvaltı yapsın ama bu çocuk herşeye muhalafett!!!!
mehlika canım ses çıkıyor diyorsan patik giy evde en sessizi :))
gunaydin ben geldim nasilsiniz bakım ekim?hediye cep tel aldı net bağlantı yapabiliyorum artık
gunaydin ben geldim nasilsiniz bakım ekim?hediye cep tel aldı net bağlantı yapabiliyorum artık