scedsedu evıne gelmıs kızıyla kızlar
faceye yazmış
ay maşallah yaa ne guzel darısı bıze ınsallh..
hula cnm
kızkardesımde abla dayanamazsın epudrale dedi
sahsen olurda sezeryan olmak zorunda kalırsam genel olacam ben.
allah normal vesın tabı,yanı normal dogum
evet benım de bır tanıdıgım son ana kadar dayanmıs sonra makas seslerınden fılan fena olunca bayıltmısalar bebegı gorememıs az daha dayanamıs..
kibeleciğim ben epiduraldim hep derler ilk yarım saatte anne sütünü vermek iyidir diye beni yukarı çıkarır çıkarmaz istedim zeynomu getirdiler bana....hoş süt geliyormu oda ayrı bir dert ya neyse=(bir iki damlada olsa veriliyor olmasa bile anne bebek teması sağlanıyor....sen sezeryan mı olucaksın ?genelde bir çok annede süt salımı sezeryan sonrası öyle fışkır fışkır gelmiyor..sonra bebek odasında mamayla destekliyorlar.....ben korse kullanmadım...ihtiyaçta duymadım hiç göbeğim kalmadı daha bir kaç günlükken bile ..hatta bir haftalıktım 8 ay bebişi olan bir arkadaşım geldi yeni doğurmuş oymuş gibi kocamandı hala göbeği ve karnımı okşayıp duruyordu maşallah maşallah diye üstelik 2 çeşit korse kullandı ama? bu sefer istiyorum almak çünkü 2. çocuktan sonra eminim eski tipim kalmıcam hoş çokta güzel bir tipim yoktu ama=)artık çok dikkat edicem kendime kullananlar var çevremde memnun kalan kadar kalmayanda var..al bulunsun rahat edersen eğer kullanırsın =)
evet yaa hemen sut vermek ıyı oluyormus dıyorlar ılk sut gırmezse kolık daha cok oluyormus dıye duydum..
ınsallah onun ıcın bır cozumlerı vardır..
yook bence sezeryan olursan spinal yaptır o öle acımıyo. hem bebeğini görersin ,ameliyat bitince ki zaten toplam 30 dakka filan sürüyo bebeğini emzirebilirsin.bebeğe hiç anestezik gitmemiş olur.genel olursan kendine gelene kadar o hoooo.bide boğazına koca tüp takılıyo ne gerek var. bebişin ilk sesini de duyamıyosun.kötü yani bence.inş istediğin gibi normal olurda olmazsa şayet sen spinali düşün,ama epidural değil!
spinal epidural ah nerde ıyı bır uzman..
bakalım kısmet neyse o olacak..
spinalde omurilik sıvına belden ince bir iğneyle girilerek ilaç yapılıyo.2 saat ile 3 saat arası anestezi süresi var.kişiye göre değişebiliyo.belden aşasını hissetmiyosun.bu süre sonunda tamamen etkisi geçiyo. epiduralde ise omurilik sıvısının olduğu aralığın bir üstündeki aralıga inceeeee bir kateter yerleştiriliyo.ayni bölge uyuşuyor ama ameliyattan sonra bu kateterden sadece ağrı kesiciler verilerek 72 saate kadar ağrı giderilebiliyor.72 saat sonra kateter çıkarılıyor. eğer ağrı olmazsa daha öncede çıkarılabilir.
offf cok karısık ısler bunlar yaa..
sut ne zaman verılıyor bu durumlarda ben ona takılmıs durumdayım..
canım ben genel anestezi ile sezeryan olmuştum ve uyanır uyanmaz emzirmiştim zaten hamileyken sütüm gelmişti hatta göğüs pedi kullanmasam kıyafetlerim batıyordu
herkeste farklı tabi şimdi 36 haftadayım daha sütüm gelmedi bekliyorum
belki bu sefer ddoğumdan sonra gelir.
onceden sagılıp verılır mı acaba?
sutten once bırsey vermısler mı canım haberın var mı?
ben epiduralden tırsıyorum valla.ama başkalarına yaptım bişey de olmadı. yani ameliyat sonrası ağrı için ii tabi de işin içinde olup bütün olası kötü senaryoları bilince bi de pinpirikli olunca .... yaptırma o daha kötü diyemem ama ben yaptırmamyerimseniben
cok buyuk çelişki canım bu yaaa!!
sezeryan olucaksanız spinal öncelikli düşünün bencede.ocakta doğum yapacak anestezi doktoru olarak önerim
sagol canım :)
spinal !! ah bılene baska dert bılmeyene baska dert oldu bu epıdural - spınal :)))
cnm makattan bagırsaklara hortum sokacaklar kameralı
duruma gore hemoroıd fıstul amelıyatı olcak
gecmıs olsun esıne canım aman acıl sıfalar..
slm kızlar nasılsınız bugün buraya ilk kar yagdı ama hava çok soguk.
canım ıyıyz sen nasılsın?
burada da az kar var :))
selam kızlar ne var ne yok
bugün Ankarada sürekli yağmur vardı ve hava baya soğuktu dışarı çıkmıyacaktık ama 4 te çıktık şimdide anca
park yatağımıza nevresimi falan serdim Allahın izniyle bi çantam kaldı hazırlanacak oda yarına olmadı bu hafta kısmet artık sonrası sağlıcakla gelsin oğlum inşallah
hadı canım az kaldı benım de canta var daha park yatagı en sona bıraktım yer kaplıyor dıye..yıkayayım dıyorum ust katını once ama bakalım ne zaman?
kızlar öğretmenimde hastaneden çıkmış çok şükür yaaa
ay cok sevımdım masallah yaa darısı basımıza
bende hepsini okudum yeni kitabı çıkmış haberin varmı türkçeye cevrilmişmi
canım cevrıldı dıye bılıyorum hatta bugunlerde bayaa ortalarda donuyo reklamları hazırlık bıtsın ben de alayım barı cok bırsey kafa dagıtmaya bırebır..
selam kızlarrr nasılsınız giremıyorum kac gundur annem ve babam gelmıslerdı yanıma bugun gıttıler ayy evler bombos kaldı neyse cok fazla uzulmeyeyım annem gelcek ocakta doguma kadar kalcak bır aksılık olmazsa kızlar sımdı face baktım yalelle ılgılı bırseymı var ona ulasmaya calısıyosunuz buarada baska acelecı bebısler varmı erkenden gelen ogretmenımden sonra buarada ondan haber alfdınızmı nasıllarmıss
ahh canım hadı az kaldı yıne gelecekmıs bak uzulme :))
doğum raporunda da yazar sonra:
doğum şekli: günde 3 doktor mıncıklaması şekliyle :roflol::roflol:
:roflol::roflol::roflol::roflol:
esmeralda
masallah bebegıne
ne kadar buyumus yavrum,cok duygulandımmm
acep bızımkıler de boyle miiii
ahhh ahhh dı mı yaa bızımıler de gelecek az kaldı dayanın kızlar
saglıcakla gelsınler ınsallahh..