2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .

Askitom
Ben türk vatandasiyim esim alman vatandasi eger oglani türkiye de dogursaydim dedigin gibi olacakti önce ben nufusta türk kimligi alacaktim sonra konsolosluga basvurup aile birlesimini yenileyecektik cok zor islerdi.

pringles
Ben onlari bilmiyordum bak ama en cok arttiran su olabildigi kadar cok su icin hemde kilo verdirir.Digerlerinide yersiniz yaninda. Bitki cayi ama hangi bitki ? Burda bitkilerden emzirme cayi var ben onlari cok kullanmistim bayagida faydasini gördüm. Termosa sicak suyun icine 2 poset salliyordum elimde dolaniyordum evin icinde ic allah ic 2 sene emdi oglum.
Burda sene secebilyiorsun yada parayi birden alabiliyorsun sana kalmis büroya gidip anlasma yaparken belirtiyorsun hesabina yatiyor.Ben cok sasirmistim oglumda. Bedavaya su vermez bizde kimse kimseye. Ben 2 sene ayda 300 euro alayim diye hesap yaptim bu sefer bakalim tam miktari büroya gidince ögrenecegim son durumu kesin bilmiyorum ama bu civarda.Oglumada ayda 155 euro yatiyor ama burda 4. cocukta daha fazla artis oluyormus dedigin gibi her cocuk basina artis oluyor ayrica yuva yada benzeri durumlarda indirim oluyor. Mesela ben ogluma yuvada ayda 85 euro öderken 3 cocuklu evin en kücügü icin 40 euro istiyorlardi.Birde büroya gidince senin kazancin borcun harcaman hesap ediliyor sana ödenecek yada senden alinacak tüm para ona göre hesaplaniyor.Aslinda calisma devlet yardimi al daha iyi gibi :)))) Calisandan bi sürü vergi aliniyor bi bakiyosun verdigi aldigina denk gelmis.Yada kari koca calisiyorsa yanmislar geldigi gibi gidiyor.Öyle dengelemiski kimse kimseden asiri fazla kazanir durumda degil calismak sadece kendini tatmin gibi bisi.Bire üniv gidiyosan 30 yas altiysan kirani bile ödüyor okudugun sürece yeterki sen oku.Ben okurken sabah okula git cik ise git cik kursa git canim cikiyordu en cok onu kiskandim burda ((

Askitom
Ne güzel yalniz kalma laflarsiniz.

jasmin77
Ne güzel vakit nasil geciyor anlamazsin kosustururken.Rusya da olsaydin sende cikmazdin forumdan :))
Kilo ya takmayin kizlar sizin aldiginizla bebegin aldigi ayni orantida olmuyor.Ama kücück doganlar bile toparliyorlar kendilerini merak etmeyin.

hoşbulduk güzelim. iyi şükür yok bi yaramazlık. en son konuştuğumuzda 21 ocak demişti doktor ama bugün randevumuz var bakalım artık kesin net konuşuruz. sen nasılsın bebişko ne yapıyo

iyiyim şükürler olsun ellerin den öper teyzesi oğluşumda iyi karete yapıp
duruyo senin sezeryan olack dimi ?

daha 33.haftadasın başka doktor araştr hem ben duyduğuma göre gece sancılanırsan nil hanım gelmyormuş doğuma vallaha ben şuan doktorumdan çok memnunum erkek ama olsun iyi ki değiştrdim saatlerce kapısnda bekledğim yetmyor gb tahlillere bilmem ne çok para verdim sen bilirsn memnunsan kal .ben 1 ocağa kalmaz doğurcağım için allah nasip ederse tabi yinede bilinmez katkı payından doğum sonrası randevuılarda faydalanırım kazıklanırım yani

Aman Hoya cim burdakier 100 ü görüyolar daha nasil cok yasariz derdindeler.Üstelik 90 liklar kimseden yardim almadan yapiyorlar her islerini. Bizdede öyle cok yasayanlar annemin dedesi filan ama oda Türkiye ye gelir gelmez ölmüs adamcagiz Üstelik bizdeki ölümler öyle sacma nedenlerki ya kendi cahillikleri yada baskalarinin cahillikleri yüzünden düsündüce üzülüyorum ama kader diyede bisi var sebebi ne bilmiyorum ama var.

iyiyim şükürler olsun ellerin den öper teyzesi oğluşumda iyi karete yapıp
duruyo senin sezeryan olack dimi ?

valla benimkidekarete olayında çığır açtı kaydirigubbakcemile3 aynı anda hem sağ hem sol hemde aşağıya vurabiliyo nasıl yapıyo çözemedim ama her bi tarafa yetiyo paşam kaydirigubbakcemile3 evet canım sezeryan olacak son anda bi değişiklik olmazsa tabi

doktora sormadan kullanmayin bitki cayini diyodu ama hangileri bilmiyomm amann bazen diyomki parasida batsin ulkeside az kazanim vatanimda anamin babamin yaninda olsaydim nerden geldim gurbete diyom kimsem yok 2 sene olacak gelin geldim esimde turk malumm pizzacii ben evlenemdne once hep calistim hic bos vaktim olmuyodu cok sosyaldim ee buraya geldim evin icinde tv bide bilgisayar ne gidecek bir yer var ne gezecek arkadas kaldigim yerde cok kucuk bir yer baskenti falan olsa yine cikar marketleri magzalri gezersin burasi köy dil bilmiyom yani cok zormus iste buraninda yasam sartlari iyi olunca kaliyoz ama kismet olursa turkiyede evimiz isimizi kurarsak kizimiz okula baslamadan dönmek istiyoz esimle ama hayirlisi tabi

Slm kızlar, nasılsınız??? Bir bebiş daha geliyormuş topiğimize,Allah yardımcısı olsun.:Saruboceq: Dün gece benim de sağ tarafımda bir sancı oldu,ağladım resmen. Kociş de korktu gidelim mi dr dedi,ama şükür geçti. Bir de ben hızlı kilo almaya başladım ya ne güzel yavaş yavaş her ay 1 kilo alıyordum,son kontrolden sonra 10 gün içinde 1 kilo aldım. Elim ayağım şişmeye başladı bu sıralar,acaba ondan mı kilom da arttı CADIARZU

ay ciddimisin kaç kere sordum çalışanlara gece olursa geliyo dimi diye
tabi tabi geliyo dediler ben bunu iyice bi araştırayım doktorada sorayım
söylediğin için çok sağol

slmm ya elin ayagin sisiyosa tuzu bide yagi azalt ben 1 aydir neler cekiyom cok sismiyo ama tansiyonum firliyo yuksek tansiyonda cok zarali bastan belli duzgundu iste 1 aydir yukseliyo 140-90 gecerse bebise oksijen ve kan akisi yavas gidiyomus gelisimi yavasliyomus ondan sabah aksam olcuyom ama gözlerim ellerim sismeye baslarsa tansiyonum cikmis oluyoo

Tansiyon mu???delikafadulden Birazdan dışarı çıkıcaz kocişle bir eczane bulalım da ölçtüreyim bari. baştan beri hiç tansiyon sorunum olmamıştı offf....

MerveTalha
Masallah sana nazarim degmesin ben bu halimle ise gidemezdim.

herkes meltem abla diyo bende öğle diyim
maddi sıkıntılardan ötürü çalışmak zorundayım meltem abla ve rabbim yardım ediyo
normalde zayıf bi bünyem var ama şükürler olsun halileliğim
çok rahat geçti rabbim dualarımı kabul etti yoksa ne yapardım

Tansiyon mu???delikafadulden Birazdan dışarı çıkıcaz kocişle bir eczane bulalım da ölçtüreyim bari. baştan beri hiç tansiyon sorunum olmamıştı offf....

seni panik yapmak icin demdimde dikkat et benim bsatan belli duzgun gitti birden cikti ama sinirin altindaydi arada ustune cikiyo ozamanda ilac kullaniyomm malesefe

pringles
Yasin kac bilmiyorum ama yurtdisina 20li yaslarda gitmek gerekirmis benim icin cok gec oldu Iyi kazaniyorsaniz sabredin .Dedigin gibi merkezde yasamiyorsan mümkün degil zaman gecmez insan dayanamaz.Benim sansim burasi hem eyalet hem baskent ama cok kücük Istanbul dan sonra bu ne ya oldum :))) Bide ben Istanbulluyum 7 göbek dogma büyüme sokaklari gözüm kapali bulurum burda millet bi yere gidecek navigasyon kullaniyor bana soruyolar bulabilir misin diye ilk zaman aptal mi görüyolar ya diyordum sonra onlari anlamaya basladim :))))))))) Burda sosyal alanda imkanlar cok cok fazla ama asir pahali.Bazen cok güzel konserler oluyor kari koca gitsek o hafta ac kaliriz (( Cocuk olmasa valla ac kalirdim gezerdim ama olmuyor.Neyse almanlardan cevre cok bazen hediye filan bilet bi davet oluyor beni bildikleri icin hemen beni cagriyorlar sagolsunlar o sayede bayagi güzel seyler gördüm.Ama hamilelikte riskler olunca tam eve kapandim.Ben bu yastan sonra dönmeyi düsünmüyorum cocuklarin üniv bitirdigini görecek kadar yasasam bile mutlu olurum.Ama yas kücükken yurt disi yapip Türkiye ye dönmek en güzeli.Cocuklar dili cok cabuk ögreniyorlar tavsiyem bari bi dil ögrensin kizin ondan sonra dönün.Türkiye de dil ögrenmek cok zor pahalu bi is bi artisi olur kizinin .

ay ciddimisin kaç kere sordum çalışanlara gece olursa geliyo dimi diye
tabi tabi geliyo dediler ben bunu iyice bi araştırayım doktorada sorayım
söylediğin için çok sağol

ben kaç kişiden duydum bunu 9bucuk 10a kadr hastanede zaten gecede nasıl gelcek demiş yanında çalışan kız sonrada o arkadaşın tanısğı doğuma gitmiş gece çağırmışlar nöbetci doktor yapsın sabah erkenden gelirm demiş .sen bi araştr belkide o gün gelmeyeceği tuttu kadının ama ben bi huylandım ve bıraktım sende iyice arştr kendisine sor hatta.ben bu gittiğim doktoar açık açık sordum eğer benim gece doğursamda gelmeyeckseniz ben boşa burda devam etmem dedim kendide gelceğini söyledi.geçen hafta cuma gece 12de gittk çağırdık geldi doğum bile değil sancım vardı

Geçmiş olsun.Antibiyotiklerini ihmal etme.Gebelikte kullanılan bir sürü antibiyotik var,korkma bebeğe birşey olmaz.Aksine iltihap böbreğine sıçrarsao zaman senin için de bebek için de zor olur.Zaten antibiyotikle dağıtamazlarsa böbreğe kateter takıyorlar.Gebelikte oldukça sık görülen bir rahatsızlık.Bebek dönerse ,pozisyonunu değiştirirse herşey kendiliğinden düzelir zaten.Bence mantar vücudundaki iltihaptan kaynaklanmıyor.Kullanılan antibiyotiklerden oluyor.Çünkü antibiyotik kulllanımı sonunda vajenin ph dengezi bozulur ve mantar üremesine neden olur.Bol su iç ve antibiyotiklerini ihmal etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…