• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
Tabiki niye olmasın..Bende öyle yapıcam.Özgeciğim bu arada senlede tarihlerimiz çok yakın senle aramız da sadece 1 gün varmışş.Ne güzel bakalım sen mi ben mi?Aman sağ salim olsunlarda ha bi gün önce ha bi gün sonra fark etmez...Bu arada sana hiç nts yaptılarmı? Hep duyuyorum ama bana daha hiç yapmadılar merek ediyorum nasıl oluyo..?

Tabiki niye olmasın..Bende öyle yapıcam.Özgeciğim bu arada senlede tarihlerimiz çok yakın senle aramız da sadece 1 gün varmışş.Ne güzel bakalım sen mi ben mi?Aman sağ salim olsunlarda ha bi gün önce ha bi gün sonra fark etmez...Bu arada sana hiç nts yaptılarmı? Hep duyuyorum ama bana daha hiç yapmadılar merek ediyorum nasıl oluyo..?

benlede tarihleriniz çok yakın :)))

:) o değil de.. ben son zamanlrda erken doğuran sanatçılara-ünlülere takıldım.
7 aylık maksimum :) en fazla bekleyeni 8 aylık doğuruyor bir biçimde...
hepsi mi kilo almaktan, daha da deforme olmaktan kaçınıyor acaba? yoksa hepsinde mi ekstrem durumlar oluşuyor?

dediğin de doğru meltemcim.. allahım demiş, 40 hafta bekleyecek bebekler anne karnında... diye.
çok elzem durumlar olmadıkça aldırtmamak lazım.

kuzenimin bebeği oldu en son 4-5 hafta evvel... kasım sonunda doğacaktı aslında. hatta beklenen tarihi 2 aralıktı.
doktoru demişki, '''emine sen daha fazla bunalma, bu bebek artık olmuş-büyümüş.. alalım biz bu kızı'''
ve bizim saftiriklerin de boş zamanına denk gelmiş, ertesi gün sezeryan ile doğurmuş kuzen.
bebek doğdu, emmeyi bilmiyordu. iri bir bebekti haftasına göre ama, çocuk emmeyi öğrenemeden doğdu resmen.. 1 hafta hortumlarla burnundan beslendi yavrucuk... ay bak sinirlendim yine size anlatırken..

işte bu, ben geçen gün eşime aynı tespiti yaptım abartma dedi bana...bergüzar korelin doğumuna 1 ay kalmış, e onunla bizim aramızda en az 6 hafta var, nasıl bir ay kalıyor???
ebru şallıda 8. ayda aldırmıştı bebeğini, vücutta son ay çok deformasyon oluyor diye...

geçmiş olsun pamuk..iyi dinlen,yorma kendini ,drların vardır birbildiği..

meltemcim,daha önce de yazmıştım,millete kaçıncı baskı bilmiyorum ama,ben 10. ayımı geçmişim..yani hafta hesabıyla falan karışmış değil ,drun beklediği tarihten çok sonra doğmuşum,dr annemi başkasında doğurdu sanmış,görünce şok olmuş,hemen doğurtmuşlar..annem de emin adet tarihinden..böyle olunca da 5.5 kilo,halat gibi de bir kordonla doğmuşum..çok geç düşmüş..kilolu bebek olunca,yürümem de geç olmuş,popoyu kaldıramayınca,tahliller filmler en sonunda rejim yaptırmışlar,yürümüşüm..annemin sütünü 2 aydan sonra istememişim ve sadece geceleri 1 kilo süt içiyormuşum,allahtan obez hale gelmeden el koymuşlar.. :))herşeyim geriden geliyor yani..
daha sonra tavrımı bir koymuşum ,çocukluğum annemle yemek konusunda dalaşmakla geçti..o kadar zayıftım ki :)) annem sinirinden ağlar ,çocuğun da senin gibi olsun derdi beddua gibi,şimdi aklıma geldikçe tırsıyorum :kedi:

ay çok güldüm womarch yaaa...çok orijinal bir hikaye kaydirigubbakcemile3
inşallah seninki seni takilt etmez:))

kızlar selam :kedi:
nasılsınız bakalım
süpriz benim oğlan pozisyonu buldu dönmüş :)
ama nafile
uzun çıkan bacak boyuda büyük olan kafasıda normal çıktı artık 2 hafta ilerde çıkıyodu sadece 2gün ileri çıktı bu sefer
en önemliside vüzcudu büyük çıktı bu sefer şekerden etkilenmiş
dikkat etmiyomusun dedi
uff diyetle yatıp kalkıyoruz bide :(
kilosuda 2600 +- 400 yani 2200 ün üstü dedi
nst iyiydi
şekerden dolayı akciğerleri geç gelişeceği için bi sorun çıkmazsa suyun gelmez kanama falan olmazsa 39. haftada alırız dedi
plesanta yaşlanması devam eğer bebeğin gelişiminde bi durum olursada ona göre değerlendirecek
3 hafta sonra gel dedi yeni tarihim 15 aralık yani 37. haftada
ya bide gebelikten sonra şeker hastası olma ihtimalim %70 miş
ben yılbaşında pasta yemeyi planlamıştım dr diyete bi nevi devam dedi senağlama

bakalım kısmet herşey
nedense morelim bozuldu bugün ama :gitme:
tek temennim sağlıcakla gelmesi :Saruboceq:

aman boşver smh düşün düşün kafayı yer insan valla, insan istatistiğe gelmez boşver, gebelik bitmeden şekerin durumunu göremezsin ben sana yeni bir oran vereyim: senin şeker hastası olma ihtimalin %0 ya da %100 ve bu belli, hiç kendini ihtimaller için üzme canım...
bu doktorlar aslında bu kadar bilgi vermese daha iyi olacak bence....sürekli değişiyor durum baksana, sen içini rahat tut bebişine güven, içine yerleşmeye nasıl karar verdiyse, gelme zamanı ve şekline de o karar verecek.....

kızlar size bişey soracağım kafam çok karışık
ben hamileliğimin başından beri öok fazla dr değiştirdim bazı özel şartlardan dolayı
şimdi 2. kez gittiğim bi dr var dr içime sinmedi yani tecrübesi hakkında fazla bişey bilmiyorum
çok ilgisiz olduğu için kadına ısınamadım bi türlü ama çalıştığı hastane oldukça iyi
ve güzel
ama diğer tarafta hastane olarak çok içime sinmeyen ama dr için çok olumlu şeyler duyduğum
başka bi yer var. bu dr'a bugün bi arkadaşım rutin kontrol için gitti çok memnun kalmış bayramdan sonra bu dr'a gitmeyi düşünüyorum ama emin olamıyorum.
sizce hastane mi dr mu daha önemli?

ben doktorumdan çok memnundum scedcim, ama hem özel muayene pahalıydı hem de son kontrollerde nst vs. gibi şeyler için donanımlı bir hastaneye ihtiyacım vardı ve değiştirdim 27. haftada, iyi de yapmışım, aslında dr. un çok kötü değilse ve hastaneye güveniyorsan bence devam et, sonuçta doğum artık teknik bir hadise, sezaryense yapılacak işlem belli tüm dr. lar aynı şeyi yapıor, normal doğumda kendin doğuruyorsun ebeler yardım ediyor son noktada dr. devreye giriyor. Ama hastanedeki teknolojik donanım,doğum sonrası yenidoğan ünitesi falan çok kritik şeyler...sen yine de diğer doktoru dene, ama burası ile tamamen bağlantını kesme...Ben dr. değiştirirken beni farklı bi dr. un doğurtma ihtimalini açıkçası göze aldım, çünkü dr. da insan, hastalanır, iş değiştirir, izne çıkar,normal doğumda nöbetçi değildir...o yüzden sen dr. un çok temel bir hata yapmıyorsa devam et boşver...

benim doktor secerkenki kriterim normal dogumu tercih etmesi ve kadin olmasıydı.o kadar zor buldum ki.hastane ustelik bana uzak ve digerlerine gore masraflı.ama işte ne yazık ki o kadar zor ki.iyi doktorlar cok yogun oldugu icin sezareyni tercih ediyor.bir de erkekler daha cook normal dogurtuyor sanirim.

neyse cok dusunmemek lazim.doktora guven cok onemli...

sen nereye devam ediyorsun öğretmenim?

ıslar sizin de ufak ışıklı noktacıklar uçuşuyor mu gözlerinizin önünde...teadüfen biraz önce bunun preeklampsi belirtisi olduğunu okudum da tabi yanına eşlik eden şeyler bende yok.

maşşalllah bebişine canım. inşallah hepsi sağlıkla gelir. seninki ilerden gidiyo. benimki bazı kızımlarda geriden geliyo sanırım. bu problem olurmu acaba. ben d ekorkuyorum.
dr larmı kafamızı karıştırıyolar bilmiyorumki canım
neyse az kaldı sağlıcakla gelsinlerde

smhcim masallah hersey daha iyiye gitmiş giibi geldi bana.daha cok senin icinde kalacak insallah kaan bak :nazar:

seker riskimizin ben de %60 oldugunu duymustum.ama yapacak bisey yok en beter hastalıklar var tabi ki hic istemem ama simdiden bunu dusunup uzmeyelim kendimizi....
nts ded de iyi cıkmıs masallah...
:nazar::nazar:

selam arkadaslar hala eksiklerimi tamamlıyamadim.bakalım bayramda belki hallederim su eksikleri
inşallah canım dediğin gibidir
sanada vücudu büyük dediler sanırsam demi
Allah yardımcımız olsun

benimde daha tam değil canım hele çanta hiç hazır değil
sen kaç tane hastane çıkışı aldın

i
aman boşver smh düşün düşün kafayı yer insan valla, insan istatistiğe gelmez boşver, gebelik bitmeden şekerin durumunu göremezsin ben sana yeni bir oran vereyim: senin şeker hastası olma ihtimalin %0 ya da %100 ve bu belli, hiç kendini ihtimaller için üzme canım...
bu doktorlar aslında bu kadar bilgi vermese daha iyi olacak bence....sürekli değişiyor durum baksana, sen içini rahat tut bebişine güven, içine yerleşmeye nasıl karar verdiyse, gelme zamanı ve şekline de o karar verecek.....
canım aslında çok haklısın tatlım yaa
sağolasın
inşallah canım inşallah

ıslar sizin de ufak ışıklı noktacıklar uçuşuyor mu gözlerinizin önünde...teadüfen biraz önce bunun preeklampsi belirtisi olduğunu okudum da tabi yanına eşlik eden şeyler bende yok.

o gece gece pc ye bakmaktan olmasın
aman dikkat

Merhaba ben de Ocak annesi olucam ins. ama bu siteye biraz gec katildim.

sen nereye devam ediyorsun öğretmenim?
anadolu sağlık merkezine gidiyroum.

inşallah canım dediğin gibidir
sanada vücudu büyük dediler sanırsam demi
Allah yardımcımız olsun

benimde daha tam değil canım hele çanta hiç hazır değil
sen kaç tane hastane çıkışı aldın
canim oyle oyle merak etme
benimkinin kafa da karin da buyuk.kimsenin tam haftasında cıkmıyor canim ya...acaba biz nasıldık.simdi yok bacagi kısa yok kafası buyuk ya da kucuk diye korkuyoruz.dusunmicezzzzz sekerden de olmayabilir bak burdan kac kişinin bebekleri buyuk sekeri olmamaısna ragmen.

bir 20 li bir de 5 li hastane cıkısım var.ama illa hastane cıkısı olmasına gerek yok bence o kadar cok sey aldik onlardan da goturebiliriz.
merhaba poseidon.hayirli olsun bebegin:))
cinsiyeti nedir bebeginin

selammmm

Son düzenleme:
gunaydın kızlarr. ben bugun pek iyi değilim sancım var kasılmam var sıkıldım çok

günaydın annecikler, biz geldik...
kızım çok aşşağıda bugün yaaa...resmen kafasıyla oyuyor içimi...püfff...ne tuhaf iş yaaa...garip hissediyorum çok...

semişim; maşallah Kaan'a kuzum, lütfen herşeyi kafana takıp durma, bırak ihtimalleri, yapacak bişey var mı, yok, e o zaman niye ihtimaller üzerine canını sıkıyorsun, yapma nolur bak oğlun da üzülüyor...39. haftada alırız demiş kuzum ya...daha ne olsun...

Esmeraldanın oğlunu görseniz...Allahım çok güzel yaaa çok güzel...maşallah...kıpır kıpır, çok tatlı...bu kadar erken doğmasına rağmen şükürler olsun Allahıma çok iyi...annesinin kucağına da gelecek inşallah ve herşey bitmiş olacak...

bu arada benim de gözlerimde bişeyler uçuşmaya başladı birkaç gündür, ve ilk kez dün sol elimde hissizlik vardı...anlaamdım neden...

Cinsiyeti erkek 32+6 dayim ve ismini Yusuf koymayi düsünüyoruz.

baslarda biraz bulantim olmustu ama elh. simdi hic sorunum yok. sanki hamile digilim de göbegim varmis gibi :) tabiki bebek sik sik vuruyor ama o da sorun digil zaten, vurmasi cok hosuma gidiyor :)

Bir aksilik olmazsa normal dogum yapicam, 14 ocak da 40. haftam doluyor ins. kolay olur.

nerdeyse 33. haftamdayim yalanci kasilmalar bile baslamadi anormal bir durum mu var acaba aranizda 33. haftasina gelip de hic kasilma ve agrisi olmayan oldu mu?

günaydınlar

bebeğinin kafası büyük olan arkadaşlar bi problem olsa doktorunuz söylerdi zaten benim baştan beri büyük gidiyo hemde 2 hafta 5 gün falan korkulacak bişey yok dedi doktorum ödem şişlik falan değil dedi bende eşime benziyo demekki dedim koca kafalı bebişim

hoşgeldin canım

merhaba

gunaydın kızlarr. ben bugun pek iyi değilim sancım var kasılmam var sıkıldım çok
bende de var aynı sorun

a.s.GÜNAYDIIIIINa.s.
günaydınn
günaydın annecikler, biz geldik...
kızım çok aşşağıda bugün yaaa...resmen kafasıyla oyuyor içimi...püfff...ne tuhaf iş yaaa...garip hissediyorum çok...
benim de öyle yaa
bazen ayağı göbek deliğimden çıkacak gibi oluyor
Cinsiyeti erkek 32+6 dayim ve ismini Yusuf koymayi düsünüyoruz.

baslarda biraz bulantim olmustu ama elh. simdi hic sorunum yok. sanki hamile digilim de göbegim varmis gibi :) tabiki bebek sik sik vuruyor ama o da sorun digil zaten, vurmasi cok hosuma gidiyor :)

Bir aksilik olmazsa normal dogum yapicam, 14 ocak da 40. haftam doluyor ins. kolay olur.

ne güzel canım zayıfsın işte kaydirigubbakcemile2

kızlar bugün eşimin baskısıyla domuz gribi aşısı olmaya gittikkaydirigubbakcemile
doktor sorduk:uhm:
doktor dedi ki hamileler için aşı gelmedikaydirigubbakcemile3
ne zaman gelir dedik:uhm:
aşı gelesiye sen doğurursun dedi:roflol:akannehir
sadece kronik hastalığı olana vuruyoruz dedi.
çok üzüldüm çok üzüldüm:dance::dance::dance::sm_cool:

Back