:) o değil de.. ben son zamanlrda erken doğuran sanatçılara-ünlülere takıldım.
7 aylık maksimum :) en fazla bekleyeni 8 aylık doğuruyor bir biçimde...
hepsi mi kilo almaktan, daha da deforme olmaktan kaçınıyor acaba? yoksa hepsinde mi ekstrem durumlar oluşuyor?
dediğin de doğru meltemcim.. allahım demiş, 40 hafta bekleyecek bebekler anne karnında... diye.
çok elzem durumlar olmadıkça aldırtmamak lazım.
kuzenimin bebeği oldu en son 4-5 hafta evvel... kasım sonunda doğacaktı aslında. hatta beklenen tarihi 2 aralıktı.
doktoru demişki, '''emine sen daha fazla bunalma, bu bebek artık olmuş-büyümüş.. alalım biz bu kızı'''
ve bizim saftiriklerin de boş zamanına denk gelmiş, ertesi gün sezeryan ile doğurmuş kuzen.
bebek doğdu, emmeyi bilmiyordu. iri bir bebekti haftasına göre ama, çocuk emmeyi öğrenemeden doğdu resmen.. 1 hafta hortumlarla burnundan beslendi yavrucuk... ay bak sinirlendim yine size anlatırken..
işte bu, ben geçen gün eşime aynı tespiti yaptım abartma dedi bana...bergüzar korelin doğumuna 1 ay kalmış, e onunla bizim aramızda en az 6 hafta var, nasıl bir ay kalıyor???
ebru şallıda 8. ayda aldırmıştı bebeğini, vücutta son ay çok deformasyon oluyor diye...
geçmiş olsun pamuk..iyi dinlen,yorma kendini ,drların vardır birbildiği..
meltemcim,daha önce de yazmıştım,millete kaçıncı baskı bilmiyorum ama,ben 10. ayımı geçmişim..yani hafta hesabıyla falan karışmış değil ,drun beklediği tarihten çok sonra doğmuşum,dr annemi başkasında doğurdu sanmış,görünce şok olmuş,hemen doğurtmuşlar..annem de emin adet tarihinden..böyle olunca da 5.5 kilo,halat gibi de bir kordonla doğmuşum..çok geç düşmüş..kilolu bebek olunca,yürümem de geç olmuş,popoyu kaldıramayınca,tahliller filmler en sonunda rejim yaptırmışlar,yürümüşüm..annemin sütünü 2 aydan sonra istememişim ve sadece geceleri 1 kilo süt içiyormuşum,allahtan obez hale gelmeden el koymuşlar.. :))herşeyim geriden geliyor yani..
daha sonra tavrımı bir koymuşum ,çocukluğum annemle yemek konusunda dalaşmakla geçti..o kadar zayıftım ki :)) annem sinirinden ağlar ,çocuğun da senin gibi olsun derdi beddua gibi,şimdi aklıma geldikçe tırsıyorum :kedi:
ay çok güldüm womarch yaaa...çok orijinal bir hikaye kaydirigubbakcemile3
inşallah seninki seni takilt etmez:))
kızlar selam :kedi:
nasılsınız bakalım
süpriz benim oğlan pozisyonu buldu dönmüş :)
ama nafile
uzun çıkan bacak boyuda büyük olan kafasıda normal çıktı artık 2 hafta ilerde çıkıyodu sadece 2gün ileri çıktı bu sefer
en önemliside vüzcudu büyük çıktı bu sefer şekerden etkilenmiş
dikkat etmiyomusun dedi
uff diyetle yatıp kalkıyoruz bide 
kilosuda 2600 +- 400 yani 2200 ün üstü dedi
nst iyiydi
şekerden dolayı akciğerleri geç gelişeceği için bi sorun çıkmazsa suyun gelmez kanama falan olmazsa 39. haftada alırız dedi
plesanta yaşlanması devam eğer bebeğin gelişiminde bi durum olursada ona göre değerlendirecek
3 hafta sonra gel dedi yeni tarihim 15 aralık yani 37. haftada
ya bide gebelikten sonra şeker hastası olma ihtimalim %70 miş
ben yılbaşında pasta yemeyi planlamıştım dr diyete bi nevi devam dedi senağlama
bakalım kısmet herşey
nedense morelim bozuldu bugün ama :gitme:
tek temennim sağlıcakla gelmesi :Saruboceq:
aman boşver smh düşün düşün kafayı yer insan valla, insan istatistiğe gelmez boşver, gebelik bitmeden şekerin durumunu göremezsin ben sana yeni bir oran vereyim: senin şeker hastası olma ihtimalin %0 ya da %100 ve bu belli, hiç kendini ihtimaller için üzme canım...
bu doktorlar aslında bu kadar bilgi vermese daha iyi olacak bence....sürekli değişiyor durum baksana, sen içini rahat tut bebişine güven, içine yerleşmeye nasıl karar verdiyse, gelme zamanı ve şekline de o karar verecek.....
kızlar size bişey soracağım kafam çok karışık
ben hamileliğimin başından beri öok fazla dr değiştirdim bazı özel şartlardan dolayı
şimdi 2. kez gittiğim bi dr var dr içime sinmedi yani tecrübesi hakkında fazla bişey bilmiyorum
çok ilgisiz olduğu için kadına ısınamadım bi türlü ama çalıştığı hastane oldukça iyi
ve güzel
ama diğer tarafta hastane olarak çok içime sinmeyen ama dr için çok olumlu şeyler duyduğum
başka bi yer var. bu dr'a bugün bi arkadaşım rutin kontrol için gitti çok memnun kalmış bayramdan sonra bu dr'a gitmeyi düşünüyorum ama emin olamıyorum.
sizce hastane mi dr mu daha önemli?
ben doktorumdan çok memnundum scedcim, ama hem özel muayene pahalıydı hem de son kontrollerde nst vs. gibi şeyler için donanımlı bir hastaneye ihtiyacım vardı ve değiştirdim 27. haftada, iyi de yapmışım, aslında dr. un çok kötü değilse ve hastaneye güveniyorsan bence devam et, sonuçta doğum artık teknik bir hadise, sezaryense yapılacak işlem belli tüm dr. lar aynı şeyi yapıor, normal doğumda kendin doğuruyorsun ebeler yardım ediyor son noktada dr. devreye giriyor. Ama hastanedeki teknolojik donanım,doğum sonrası yenidoğan ünitesi falan çok kritik şeyler...sen yine de diğer doktoru dene, ama burası ile tamamen bağlantını kesme...Ben dr. değiştirirken beni farklı bi dr. un doğurtma ihtimalini açıkçası göze aldım, çünkü dr. da insan, hastalanır, iş değiştirir, izne çıkar,normal doğumda nöbetçi değildir...o yüzden sen dr. un çok temel bir hata yapmıyorsa devam et boşver...
benim doktor secerkenki kriterim normal dogumu tercih etmesi ve kadin olmasıydı.o kadar zor buldum ki.hastane ustelik bana uzak ve digerlerine gore masraflı.ama işte ne yazık ki o kadar zor ki.iyi doktorlar cok yogun oldugu icin sezareyni tercih ediyor.bir de erkekler daha cook normal dogurtuyor sanirim.
neyse cok dusunmemek lazim.doktora guven cok onemli...
sen nereye devam ediyorsun öğretmenim?