• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
semiha hoşgeldin canım
sıkma canını, düzelir hepsi az daha dişini sık sonra oğluşun kollarında olacak sağlıkla inşallah
kaan döndüğü halde senin dr sezeryan mı diyor?
kilosuna da maşallah, ciğerleri için iğne falan verdi mi dr?
ciğer geliştirici iğne yapılıyormuş diye duymuştum

canım teşekkürler başta sorun ters olmasıydı fakat
benim göz ameliyatı olmam 3 buçuk yıl önce içinde mercek olması sorunmuş normal doğuma ıkınma sırsındaki baskı nedeniyle
bu yüzden sezeryan olmam gerek
bir dahakine soracağım bu durumuda

canım kafa ve bacak ölçüleri normal çıkmış sevindim.karın ölçüsü kaç haftalık çıktı?ne kadar ilerde yani?bu bi sorun teşkil edermiymiş?gebelik şekeri çıkan annelerin gebelikten sonra şeker hastası olma olasılıkları var ama %70 gibi büyük bi olasılık değil canım ya...senin dr un abartmış biraz bence.sen şimdi insilün filan kullanmıyorsun değil mi?
bence o kadar abartılacak bi şey yoktur sıkma canını...
karın ölçüsü 1 hafta ilerde sanırsam yanlış hatırlamıyorsam
insülün kullanmıyorum diyetle dengede tutmaya çalışıyorum
inşallah canım sağolasın

:nazar:

canım çok ta takma bu şeker meselesini bende aynı durumdayım ama %70 çok abartılı geldi bana da.bebişinde pozisyonunu almış çok güzel sağlıcakla gelsin inşallah minişin.
banada abartılı geldi nette okuduğum kadarıyla öyle çıkmıyodu ama beni korkutan benim idrarımdada pozitif şeker çıkıyo hep
pozisyonu aldı almasınada yinede sezeryan
sağlık olsun bakalım

kızlar size bişey soracağım kafam çok karışık
ben hamileliğimin başından beri öok fazla dr değiştirdim bazı özel şartlardan dolayı
şimdi 2. kez gittiğim bi dr var dr içime sinmedi yani tecrübesi hakkında fazla bişey bilmiyorum
çok ilgisiz olduğu için kadına ısınamadım bi türlü ama çalıştığı hastane oldukça iyi
ve güzel
ama diğer tarafta hastane olarak çok içime sinmeyen ama dr için çok olumlu şeyler duyduğum
başka bi yer var. bu dr'a bugün bi arkadaşım rutin kontrol için gitti çok memnun kalmış bayramdan sonra bu dr'a gitmeyi düşünüyorum ama emin olamıyorum.
sizce hastane mi dr mu daha önemli?

canım her ikiside önemli
bebeğin doğumdaki şartları doğum sonrası açısından falan hastane
onun dışında dr profesyonelliğide önemli
böyle yerler bulmakta baya zr yada çok pahalı
aa seni bu saatten sonra gittiğin yerler kabul ediyomu
ben aynı hastanenin başka dr una dr um izinli diye gittiğim halde bana 18 haftadan büyk gebeleri kabul etmem normalde risk alamam dedi garibime gitti
oysaki bütün bilgilerim pc de kayıtlı sanki dışardan geldimde

normalde belli bi haftadan sonra kabul etmiyorlar ama ben her iki hastaneye de daha hamileliğimin ilk zamanlarında birer kere gitmiştim şimdi de konyada çalışıyorum doğum iznimi yeni başlattım diyorum kabul ediyorlar. bu gitmeyi düşündüğüm yerde benim daha önce gittiğim dr ankaraya taşınmış o mükemmeldi şimdi onun yerine gelen dr da iyiymiş içimde kalmasın diye deneyeceğim sanırım.

ıyi akşamlar nasılsınız bakalım?..sweetbaby canım hamileliğimiz seninle aynı günlerde gidiyo galiba?bakalım önce sen mi yoksa benmi anne olucaz..önce kim doğurursa tecrübelerini paylaşsın..doğum yaklaştıkça bana bi korku basmaya başladı..arkadaşlar korkacak bişey yok diyo ama gelde bana bi sor..

sağolun kızlar.
ben iyi sayılıırm, hala yatıyorum. öksürüğü atamadım, o yüzden dikişlerim sızlıyor öksürdükçe.
yarın dikiş aldıracaktım ama malum grev var, perşmbeye kaldı.

bebeğim de iyi sanırım.
yani en azından kötü bir durum yok. anne sütü alabiliyor hortumla, sarılığı atlattı. solunumu iyi.
henüz yutma ve sindirim refleksleri gelişmedi, onlar da hallolacak inşallah..

canım hoşgeldin iyi olamana özellikle bebişinin iyi olamsına çok sevindim. en yakın zamanda bebişinde kollarında olucak emip emip çatlatacak o göğüslerini hazırlıklı ol. minik yavrum benim.

İyi akşamlar nasılsınız bakalım?..sweetbaby canım hamileliğimiz seninle aynı günlerde gidiyo galiba?bakalım önce sen mi yoksa benmi anne olucaz..önce kim doğurursa tecrübelerini paylaşsın..doğum yaklaştıkça bana bi korku basmaya başladı..arkadaşlar korkacak bişey yok diyo ama gelde bana bi sor..

canım bu benim adet tarihime göre normalde 1 hafta -10 gün geri çıkıyo hep. yani senden daah geriyim. büyük ihtimalle sen benle paylaşırsın ama belli de olmaz.

kızlar selam :kedi:
nasılsınız bakalım
süpriz benim oğlan pozisyonu buldu dönmüş :)
ama nafile
uzun çıkan bacak boyuda büyük olan kafasıda normal çıktı artık 2 hafta ilerde çıkıyodu sadece 2gün ileri çıktı bu sefer
en önemliside vüzcudu büyük çıktı bu sefer şekerden etkilenmiş
dikkat etmiyomusun dedi
uff diyetle yatıp kalkıyoruz bide :(
kilosuda 2600 +- 400 yani 2200 ün üstü dedi
nst iyiydi
şekerden dolayı akciğerleri geç gelişeceği için bi sorun çıkmazsa suyun gelmez kanama falan olmazsa 39. haftada alırız dedi
plesanta yaşlanması devam eğer bebeğin gelişiminde bi durum olursada ona göre değerlendirecek
3 hafta sonra gel dedi yeni tarihim 15 aralık yani 37. haftada
ya bide gebelikten sonra şeker hastası olma ihtimalim %70 miş
ben yılbaşında pasta yemeyi planlamıştım dr diyete bi nevi devam dedi senağlama

bakalım kısmet herşey
nedense morelim bozuldu bugün ama :gitme:
tek temennim sağlıcakla gelmesi :Saruboceq:

maşşalllah bebişine canım. inşallah hepsi sağlıkla gelir. seninki ilerden gidiyo. benimki bazı kızımlarda geriden geliyo sanırım. bu problem olurmu acaba. ben d ekorkuyorum.

ben hamileliğimin başından beri öok fazla dr değiştirdim bazı özel şartlardan dolayı
şimdi 2. kez gittiğim bi dr var dr içime sinmedi yani tecrübesi hakkında fazla bişey bilmiyorum
çok ilgisiz olduğu için kadına ısınamadım bi türlü ama çalıştığı hastane oldukça iyi
ve güzel
ama diğer tarafta hastane olarak çok içime sinmeyen ama dr için çok olumlu şeyler duyduğum
başka bi yer var. bu dr'a bugün bi arkadaşım rutin kontrol için gitti çok memnun kalmış bayramdan sonra bu dr'a gitmeyi düşünüyorum ama emin olamıyorum.

bence hastane d edoktor da çok önemli sonuçta doktor giriyo doğuma.ama hastanin şartlerı da önmeli canım. eğer memnuniyetsizliğin fazla değilse değiştirme sen baya ilerdesin çünkü.

Zaten artık çoğu doktorlar doğuma kendisi girmiyo sadece rütin muayenelerle takip ediyor ve doğuma ebeler ve yardımcı hemşireler giriyomuş..anormal bişey olursa ancak dr u çağırıyolarmış.. o yüzden hastane sanki daha önemli.. gibi geliyo bana...

niye benim doktorum doğuma kendisi girecekmiş.tabi hastane d eönemli.

normalde belli bi haftadan sonra kabul etmiyorlar ama ben her iki hastaneye de daha hamileliğimin ilk zamanlarında birer kere gitmiştim şimdi de konyada çalışıyorum doğum iznimi yeni başlattım diyorum kabul ediyorlar. bu gitmeyi düşündüğüm yerde benim daha önce gittiğim dr ankaraya taşınmış o mükemmeldi şimdi onun yerine gelen dr da iyiymiş içimde kalmasın diye deneyeceğim sanırım.

Bence senin için nerde kendini daha güvende hissedeceksen orada doğum yap..Aklında soru işareti kalmasın ki kendini onlara güvenle teslim et..Rahat ve kolay stressiz bi doğum diliyorum sana ve hepimize...:Saruboceq:

Ona bakarsan benim doktorumda kendim giricem diyo ama bizim burada baya popüler ve çok tercih edilen bi doktor..Bide 4 boyutlu ulrasonu var diye herkez onu tercih ediyo..Bu yüzden de bazen aynen senle olduğumuz gibi doğum tarihleri ve zamanları çakışıyo..Acil sezeryanlar..Kanamalı hastalar ve normal doğum yapmaya çalışan hamileler üst üste geliyo..Adamcağızda en önemlisine giriyo..Bazen şehirdışında olabiliyolar veya yılık tatillerine veya izinli hatta hasta oldukları zamanlarıda oluyo doktorların..Tamam doktorlar ama onlarda önce insan dünyanın binbir türlü hali var..Mesela benim arkadaşım 9 ay boyunca özel hastanenin birinde bi bayan doktora gitti son hafta kadın hastaneyle anlaşamamış tartışma yaşanmış ve istifa edip gitmiş..,Arkadaşta mecburen başka bi hastane ve daha önce hiç gitmediği bi doktorda doğum yaptı..Böyle şeyler olabiliyo..Hem ebeler de niye varki..Annelerimiz hep en iyi doktorlarda kontrollere gidip bizim gibi hastane beğenmemezlik te yapmadılar çünkü böyle şansları bile yoktu belki..Bazen biz zamane annelerimi abartıyoruz diyorum..Kulaktan kulağa anlatılan millet tarlada çapada doğurup..ertesi dün tarlaya çalışmaya devam edermiş söylentilerini duyunca bizdemi yoksa onlarda mı bi anormallik varmış diyorum...???

59500
Burdada ben normal kontrollerime bir doktorum var jinekolog ona gidiyorum ama o doguma girmiyor.Hastane ile anlastim oraya ne zaman dogum baslarda gidersem o sirada hangi doktor ve ebe varsa o giriyor doguma.Oglumdada öyle olmustu.Hastaneye gittik hemsire tüm kontrolleri yapti dogum baslamis diyince 2 doktor ve ebe geldi.Dogumu doktorun kontrolünde ebe yaptiriyor.Diger doktorda igne dikis vs isleri yapiyor.Sonraki banyoydu yataga gecmeydi diger yardimlari hemsireler yapiyor.Ama esas doguma yardimci olan ebe. Doktor acil bir durum icin bekliyor kontrolde tutuyor dogumu.Ama ebe nöbetim bitti dedi gitti baska ebe geldi doktorlar ben dograna kadar orda nöbet tuttular basimda.Ilk ebe dogurtamadi zaten cokta ilgilenmedi benle iyiki nöbeti bitti gitti.Gelen hemen dogurtturdu umarim bu seferde iyi bir ebeye denk gelirim.Yani dogumumu kim yaptiracak hic bi fikrim yok su anda ama önemide yok.Dogum ebenin isi doktorlar bu isten para kazanma yolu bulmuslar sezeryan diyip topluyolar parayi :((

smhcim masallah hersey daha iyiye gitmiş giibi geldi bana.daha cok senin icinde kalacak insallah kaan bak :nazar:

seker riskimizin ben de %60 oldugunu duymustum.ama yapacak bisey yok en beter hastalıklar var tabi ki hic istemem ama simdiden bunu dusunup uzmeyelim kendimizi....
nts ded de iyi cıkmıs masallah...
:nazar::nazar:

scedcedu valla bilemedim ben doktor arastirmiştim işin acıkcasi.sen ebnce icinde kalmasın o doktoruda bir gor.insan yapmadigindan pişman oluyor...

selam arkadaslar hala eksiklerimi tamamlıyamadim.bakalım bayramda belki hallederim su eksikleri

ve güzel

bence hastane daha önemli hastanenin şartları iyi olduktan sonra ebelerde yaptırıyor doğumu sonrasında allah korusun sende ya da bebekte birşey çıksa bizde yok o alet o ünite hadi seni şuraya sevk ediyoruz bin ambulansa ordan oraya git ben valla doktordan önce hastanenin tam teşekküllü olmasına baktım sonrada o hastanenin gözde bi doktorunu seçtim

scedcedu
Canim hastane önemli tabiki. Yenidogan ünitesi dogum odasi yatacagn oda hepsini görüp icine sinen hastaneyi sec sonrada ordaki doktorla görüs derim.

esmeralda
Allah anali babali büyütsün sariligi atlattigina göre durum iyi tez zamanda kucagina alirsin.

59500
Burdada ben normal kontrollerime bir doktorum var jinekolog ona gidiyorum ama o doguma girmiyor.Hastane ile anlastim oraya ne zaman dogum baslarda gidersem o sirada hangi doktor ve ebe varsa o giriyor doguma.Oglumdada öyle olmustu.Hastaneye gittik hemsire tüm kontrolleri yapti dogum baslamis diyince 2 doktor ve ebe geldi.Dogumu doktorun kontrolünde ebe yaptiriyor.Diger doktorda igne dikis vs isleri yapiyor.Sonraki banyoydu yataga gecmeydi diger yardimlari hemsireler yapiyor.Ama esas doguma yardimci olan ebe. Doktor acil bir durum icin bekliyor kontrolde tutuyor dogumu.Ama ebe nöbetim bitti dedi gitti baska ebe geldi doktorlar ben dograna kadar orda nöbet tuttular basimda.Ilk ebe dogurtamadi zaten cokta ilgilenmedi benle iyiki nöbeti bitti gitti.Gelen hemen dogurtturdu umarim bu seferde iyi bir ebeye denk gelirim.Yani dogumumu kim yaptiracak hic bi fikrim yok su anda ama önemide yok.Dogum ebenin isi doktorlar bu isten para kazanma yolu bulmuslar sezeryan diyip topluyolar parayi :((

Size kesinlikle katılıyorum..Önce ebe ve hemşireler biraz uğraşıyomuş..Sonra yeni anneler dayanamayıp tamam daha fazla zorlamayın ben sezaryan istiyorum.Derlerse doktor ondan sonra devreye giriyomuş diyolar..Buda doğrumu acaba Meltem hanım..Kararı size bırakıyorlarmıştı..Kendi isteğiyle sezaryan daha çok para getiriyomuş..Eğer sezaryana mecburiyse zaten mecburi yapıyolar oda daha ucuzmuş..Bence ebelarede güvenmeliyiz çünkü asıl doğumu onlar yaptırıyolarmış..Doktorlardan bile çok bebek doğurtuyolarmış..o yüzden daha deneyimli oluyolardır...Diye düşünüyorum...

Size kesinlikle katılıyorum..Önce ebe ve hemşireler biraz uğraşıyomuş..Sonra yeni anneler dayanamayıp tamam daha fazla zorlamayın ben sezaryan istiyorum.Derlerse doktor ondan sonra devreye giriyomuş diyolar..Buda doğrumu acaba Meltem hanım..Kararı size bırakıyorlarmıştı..Kendi isteğiyle sezaryan daha çok para getiriyomuş..Eğer sezaryana mecburiyse zaten mecburi yapıyolar oda daha ucuzmuş..Bence ebelarede güvenmeliyiz çünkü asıl doğumu onlar yaptırıyolarmış..Doktorlardan bile çok bebek doğurtuyolarmış..o yüzden daha deneyimli oluyolardır...Diye düşünüyorum...

hastahanedeki ebelerle bi tanışsak mı acaba belki doğumu içlerinden biri yaptıracak bi tanışıklık falan iyi olur sanki :smiley-cool:

59500
Burda hamilenin ben dayanamiyorum sezeryan istiyorum diye bir sey deme sansi yok canim.Doktor son ana kadar kontrolde o ne zaman derse o zaman sezeryan oluyor. Ben dogurmaya calisirken oglan ters döndü dokor o zaman bile sezeryan demedi ebe düzeltti cocugu cikardi resmen.Daha dogrusu ben dogurmadim ebe aliverdi :))) Tabii daha tecrübeliler ebeler ama bi yandanda doktor kontrolünde olmasi iyi ani kanama bisi olsa risk hep var. Ben bu dogumdan sonra tüpleri baglatayim dedim ama amanin cok pahali bir operasyonmus nerdeyse sezeryan gib bisi ama sezeryan olursan ücretsiz bagliyolar dedi doktorum.Bi an aklim celindi ya sezeryan olsam dedim.Ama isteyince yapmiyolar.Zaten burda doktorlar tr deki gibi cok para kazanamiyorlar gariplerim.Herkes sigortaya bagli tüm masraflari sigorta ve devlet kontrol ediyor.Özel hastane doktor filan yok.Doktorun para ile isi olmamasida cok iyi sefkatleri fazlalasiyor :)

benim doktor secerkenki kriterim normal dogumu tercih etmesi ve kadin olmasıydı.o kadar zor buldum ki.hastane ustelik bana uzak ve digerlerine gore masraflı.ama işte ne yazık ki o kadar zor ki.iyi doktorlar cok yogun oldugu icin sezareyni tercih ediyor.bir de erkekler daha cook normal dogurtuyor sanirim.

neyse cok dusunmemek lazim.doktora guven cok onemli...

hastahanedeki ebelerle bi tanışsak mı acaba belki doğumu içlerinden biri yaptıracak bi tanışıklık falan iyi olur sanki :smiley-cool:

Valla çok iyi fikir..Niye olmasın ki bak bu aklıma hiç gelmemişti sağol valla..Ebelerle tanışmak süper fikir..Aslında benim kayıtlı olduğum bi yaşlı ebecik var 4/4 lük bi insan çok tatlı dilli keşke o benim giitiği hastanede çalışsa da doğuma da o girse...

59500
Burda hamilenin ben dayanamiyorum sezeryan istiyorum diye bir sey deme sansi yok canim.Doktor son ana kadar kontrolde o ne zaman derse o zaman sezeryan oluyor. Ben dogurmaya calisirken oglan ters döndü dokor o zaman bile sezeryan demedi ebe düzeltti cocugu cikardi resmen.Daha dogrusu ben dogurmadim ebe aliverdi :))) Tabii daha tecrübeliler ebeler ama bi yandanda doktor kontrolünde olmasi iyi ani kanama bisi olsa risk hep var. Ben bu dogumdan sonra tüpleri baglatayim dedim ama amanin cok pahali bir operasyonmus nerdeyse sezeryan gib bisi ama sezeryan olursan ücretsiz bagliyolar dedi doktorum.Bi an aklim celindi ya sezeryan olsam dedim.Ama isteyince yapmiyolar.Zaten burda doktorlar tr deki gibi cok para kazanamiyorlar gariplerim.Herkes sigortaya bagli tüm masraflari sigorta ve devlet kontrol ediyor.Özel hastane doktor filan yok.Doktorun para ile isi olmamasida cok iyi sefkatleri fazlalasiyor :)

Demek öyle buradaki doktor ve hastanelerin işleyişiyle çok farklı..Demek almanyada sağlık sektörü böyle işliyo aslında iyiymiş...ENTERESAN...

Valla çok iyi fikir..Niye olmasın ki bak bu aklıma hiç gelmemişti sağol valla..Ebelerle tanışmak süper fikir..Aslında benim kayıtlı olduğum bi yaşlı ebecik var 4/4 lük bi insan çok tatlı dilli keşke o benim giitiği hastanede çalışsa da doğuma da o girse...

ben birdahaki kontrolde ebelerle de tanışcam ve hatta epiduralli normal doğum istediğime göre anestezistimle de tanışcam ve aklıma gelen bütün soruları sorucam a.s

Back