2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ben bagırıyordum wala ii bi bagırmayla hemde artık bakış atıyım iyi yöntem teşekkür ederim

ateşölçer arayan arkadaşlar ben br.aun un kulaktan 1 saniyede ölçenini kullanıyorum va.tan dan aldım derecemizi konyaya giderken götürmemişiz we ölçtürmüyodu magazada denedik ilk we 38,5 dedi hemen dr ye koşmuştuk. çok memnunum dakka başı ölçtüm uyurken ölçtüm anında ölçüm werio alından olanlar çok pahalıydı gerçi bunuda 80 e aldım ama.. tavsiye ederim yane...

geçmiş olsun canım rabbim bizlere bağışlasın yavrularımızı
ama ne kadar dikkat edersen et olacağı varsada oluyor sadece küçücük bi parçadan bile

ehh doru diyon nick konusundaa amaannn neee sallıycam yazcam valla gelsinler okusunlar ohhhhh
allah klaylık versin valla anne olmak sabır istetiyormuş bu kadarını bilmiyordum ben çoook fazla sabırsızımdır

hayırlı olsun sen kullanda haber edersin iyimi kötümü benimde ihtiyacım var

geçmiş olsun sana bişey olmamış ya ruh halin ne zamandır böyle doktora gittinmi

akülü arabaya bede dokumadan geçemicem bende istiyoommm
ama ben bisiklet aldım şimdi benim odun herifi nasıl ikna edipde alsamki

dayak mevzuunu kapatmışsınız ama bende döküyüm taşlarımı
ben gerçektende çok sabırsızım ve berrada sağolsun sabır ölçer bi velet oldu son günlerde
dün sağ omzumu bi ısırdı uww halen acıyor derisini kopartmış
elimde olmadan can acısıyla yere sertce kodumm silkeleyerek
bundan öncede 2 sefer falan yapmıştı sadece 1i yüzüne 1 i de popoya dokundurdum
okadar çok çıldırttığı zamanlar oluyorki valla ozamn şöle iyi bi dayak atmayı istiyorum
sonra kendime gelincede sanki aklımdan geceni yapmışım gibi vicdan azabı duyorum
dün de çıldırma günümüzdü evde durmadı ne yapsam da dışarı cıkmak istedi sabah babasıyla ondan önce ananesiyle
zaten cıkmışlardı ice sokak arsızı oldu ikindi vaktide ben hadi cıkartıyım dedim
çıkcaz giyinmeme izin vermiyor kucağımdan inmiyor bak annecim gitcez die anlatıyorum hayır
bas bas bağırarak alıyor bende koydum bunu arkamdan salya sümük gezdi
mutfaga geldim annemler vardı masada cay içiyolardı geldi yapıştı bacağıma
bende yanagına indirdim

ya yapmayın ne olur bizim cadı yı bi görseniz gece gündüz neler yapıyor ne huysuzlukları var anlatamam ama inanın artık dokunmuyorum ben bir kez yaptım o çok sıkıntılı günlerimde idi bin pişmaın gece uyumuyor diye hırpaladım kuzumu hala vicdandan ölüyorum ne olur dokunmayın yaa bak onalr ielrde ne yaralar açar sabırlı olun anlatın inanın zamanla sizi anlayan bireyler haline geleckeler ama dayakla ileriye dönük kendinize zarar veriyrosunuz bu işe küçük birikimelrle büyük yatırım yapmak gibi görün buün sabrederseniz ierlde de siz kazanacaksınız ama bugün sabrısız olup kızıp bağırırısanız yine siz zarar göreceksiniz ,,

baın ben 4-5 aydır cadıya herşeyi ama herşeyi anlatıyorum ve emme konusunda ki başarıma bakın bu tesadüf olabilir mi sizce bence değil artık anlıyor kelimelerim ideğilse bile ruh halimi yüz ifademi duygumu hissimi kararlılığımı heyecanımı sevgimi kızgınlığımı sesimden soluğumdan anlıyor ,,, sabır birbirimize destek oalrak başarabiliriz bence çünki biz annelerinde birbirine böyle bir desteğe ihtiyacı var sonuçta :)

dün yoktum ya yaz yaz bitmiyor doldum yaaa
perşembe gecesi bişeyler oldu sizin dediğiniz gibi içine cinmi kaçtı ney uyumadı uyutturmadı
gece 1 de falan uyuduk sahura kadarda iyi bi uyku deildi zaten sahurdan sonrada habire uyandı
yada mızmızlanarak uyudu bir sağa bir sola döndü durdu sabah 06:30 kucağıma aldım salon koridor mutfak gezindim uyudu
sonra salona geçtim koltuğa iyice dalsın diye halen kucağımda uzandım saat 07:15
kalktım geçtim odamıza yattım çok şükürki uyudu ölen 11 de uyandık
dünde pek güzel deildi sabah ananesi ve babası idare ettiler ben 3 e kadar uyudum bu sıpa beni görünce delleniyor
onlarda iyi güzel duran çocuk bana gelince deişiyor
akşamı bişekilde ettik iftar zamanı hanfendini karnı doyduya doyduuu die kalktı elimden tutuyor banada kalk die
annem bak ben doymadım desemde inattt tutturdu kalk die bende kalkmadım ağladı ağladı bağırarak ama salya sümük gözleri kızardı yawrum
ice doyana kadar almadım doyduktan sonra aldım düzeldi yani bu sıpa bana yapışık gezmek istiyor
ne yapcam kızlar ben bununla bu hastalık icene mahvetti bizi öncedende vardı yapış olma huyumuz biyere gitcekse elimden tutar hadi
die götürür hayır dersem ortalığı yıkıyor hımm bide bıcı bıcmız varrr ya leğende ya havuzunda yada lavaboların birinde bıcı bıcı istiyor başından kalmak bilmiyor etrafı ıslatmasından geçtim üstü başını ısşatıp üşüyor dün havuzuna azıcık su koydum tuttrunca birazcık oynadı sonra hadi mutfak lavobosuna çıkmak istedi çkarttım oynadı oynadı eli ayağı buzz kesdi ama sonra sakinleşti tabi bu sakşnlşk fazla sürmedi yine su yada dışarı offfffff yeterrrrr berra die bi nara attıktan sonra girdirdim bunu odaya açtım
memeyi ama bi seviniyor ıhııı ıhııııı hahahh ahahhh baktım memeye yıkamasam olmıcak
annecim sen dur ben geliom dedim girdim banyoya yıkadım yavrum yattığı yerde ayklarını almış eline oynuyor sıpa
sonra verdim memeyi ilkini bitdi uuğğuuukkk doyduuu dedi koşarak oynamaya başladı bi sevindiki yavrum ananedeydik akşam
teyzemizde gezmedeydi ben duşa girdim teyzeleri gelmiş bizimki sevinçliya teyzeside bunu fark etmiş hayırdır die annemden sonrmuş
annemde sen ce ne olbilir deiğinde hmmm berra seb sigaraya yinemi başladın die die sormuş benim cim cimeden
bizimkide hıhııı diomuş pis sıpa yani anlıcanız beceriksz anne bişeyi beceremedi memeye devam berra içinde

canım inan bak anlatıyorum gözünün içine bakarak hemde ama benimkinde tık yok anlamasına öle bi güzel anlıoyrki elimden tuttuğunda mesela nereye diom datak dior odaların hepsinin adını biliyor akıllı olmasına akıllı zehir hemde yakınlarımız diolar berra başka sen napıyosun buna diolar berrayla aralarında 1 ay büyük olan 4 ay büyük kız var onlarla kıyaslayar berra çok farklı diolar yani ama berra hanım her seyi çok iyi anlasada tek maksadı anneyi zora sokmak aceba diomki ben işe gidiyorum buda bana nazmı yapıyor zten naz konusunda benimki doğduğundan beri nazlıda
veeebaşaka b, haberide unutmuyummmben korksamda berra hanım çiş yapmanın üstüne giderek dün bezini çıkarttığımda çişş die gittik wc e oturduk yaptı vavrum yani sıpa kendi neyi istyiorsa onu yapıyor bizimki de bezden kurtulmak isytiyor tembel anası bu inşallah bi oturak alırım iyi bere diom bu işi kendi kendine hallaedecek

aynı durum bizde de var annemi arıyorum cadı ne yapıyor yemeğini yedi sütünü içti yoğurdunu yedi meyve püresini yedi oyun oynuyor tv izliyor dayısıyla şıamrıoyr salıncakta salalnıyor 3 saatitr uyuyor yani hep güzel şeyler duyuroum benime vde olduğum dakiakdna itibaren cadının huyu suyu değişiyor herkes cadıyı sessiz sakin uslu akılllı bir çocuk diye tarif ederken böyle bir kız tanımıyorum bütün çingeneleiğini sergiliyor bana, ne yemek yiyebiliyorum ne tuvalete gidebiliyorum ne sokakta rahat yürüyebiliyorum onunla hep bi çingenelik peşinde mümkün olduğunca bende ona uyum sağlayarak halletmeye çalışıyorum ama yattığım da ki ben le uyuduğunda elli kez uyanıyor düşün gece beni öpmek için bile uyanabiliyor yatarken dokunmamı sevmiyor uyanıyor beni uyandırıyor anne anneee dönüyorum ona gözü kapalı bi kaç öpücük kondurup geri dönüyor totsunu uyumaya devame diyor :)

geçen gece uyumak bilmedi elli şekle soktum en son balkona bile çıakrdım kucağımda salladım yok uyumuyor saat 3 e geliyordu bakarmısın aptallığıma en en en son aklıma ne geldi acaba su mu istiyor ki yatmadna balllı süt içmişti çocuk yanmış meğer bir suluk suyu bitirdi ve uykuya daldı ,,, nasıl kızdım kendime çocuğuda kendimide harap ettim diye

yani seninle aynı dertleri bende yaşıyorum ve hepsi birbirinden akıllı birbirinden marifetli bu bıdıkalrın hiçbirinin bir eksiği yok çok şükür,

bizdede daha önceleri böyledi ama bu hasatalık araya girdi bide hastayken evde hep misafirler vardı teyzemler dayımlar uyku düzenimiz herşeyimiz alt üst oldu ondan da huysuzlandı belki küçük çocuklarıda vardı canım benim şikayetim ne yaparsam yapıyım memnun olmuyor yapmak elbette hiç zoruma gitmiyor ama memnnun edemez oldum ve bunu anlayamıyorum sebepler arıyorum önceleri neşeli keyifli mutlu oyuncu bi sıpaydı ama şimdi mız mız elden düşmeyen memenuniyetsiz bi çocuk oldu çok şükürki eksikleri yok

öncelikle mustii bacı sen çalışıomusun??
kim ne söylerse söylesin çalışmayan ve tüm gününü çocuğuyla geçiren annenin tahammül sınırtesi daha az..çünki akşama kadar mızır mızır elinde eteğinde hiçbişeyden memnun olmayıp sürakli farklı aktivite isteyen cocuklarmız var..haa çalışan bayan yorulmuyormu evet belki hem iş hem ev daha zor olabilior kabul fakat gün boyunca evde çocukla beraber kalan annenin psikolojisi daha farklı ve daha hassas..tabiki onlar bizim can ciğer yavrularımız hangi anne dayagı ve şiddeti savunabilirki!ruh hali sağlıklı olmayanlardan bahsetmiyorum tabii..ama yeri geliorr son raddeyi aştklarında(tabii bu onların ellerinde olmayarak yaptıklar kasti olmayan çocuk davranışları)simenay ın deyimine katılmadan edemiyecem..sadece elde olmayan ani refleks bu..sonradan kimin vicdanı sızlıyo kim kendinden nefret ediyo gene anneee!!sadece sabırr sabırrr...sinirlendiğimiz an bence başka odaya geçip sinirmzi yatştrıp o şekilde iigilenmek..

evet çalışıyorum , ben hiç kıyamayan bi tipim belkide bilemiyorum neyse , hereksin vardır bir bildiği kimse çocuğunu anneden fazla düşünemez değil mi , ben yinede tahammül ve sakinlikten yana fikirlerimde sabitim :)

bilmiyorum belkide benim hassasiyetim , yengemin 4 yaşında çocuğu var hep birlikte dışarı çıktım gün boyu çarşı pazar dolaştık mağazaları dolmuşa felanda binmek zorunda kaldık bi kaç kez , günün daha yarısında yengem allah sana sabır versin benim çocuğum bunalrı yapsa parka bile gidemem diye erkenden eve dönmek istedi ama ben hala hiç rahatsız olmamış halde dolanıyordum birde şu mazaya bakalım diye :) dolmuşta aç bebek arabasını ben içine oturacağım diye kıyamet koparan bir cadı , bebek arabasını iki koltuğun arasında sıkıştırıp yarım açmış bir anne arabanın ıçınde oturan cadı etrafta kahkaha atan yolcular düşün gerisini :)

evet haklısın kimse çocuğunu annesinden fazla düşünemez..yazdıklarımdabenimde tahammül ve sakinlikten yana daha doğrusu her annesin aslında bundan yana olduğunu anlamışsındır..tek farklı olan kimi annenin daha güçlü kiminin bu konuda daha zayıf olup olmadığı anlatmak istediğim..
bu anlattıklarının hepsi tanıdık yabancı değil en azından bana..normalde evde oturup akşama kadar dört duvar arası bebek bakmaya çalışan bi anne asla olmadım olmamda..fakat yeri gelicek her istediğini yapmaya çalıştıgınız çocuğunuz doyumsuzluk yaşayacak dedi dr um..yani pskytrm..çocuğunuzu hep mutlu etmeye çqalışmak ona iyilik yapmak değildr demişti..

diğer bi konu ise allah hepimize onlarla sabırla ilgilenebilme gücğü versin diorum..çünki önce bedenen sonrada ruhen güçlü hissedersek hiç bi problem kalmıor..hem onlar zevk alıyor hem de biz ..

perii we musti sizi çok iyi anlıorm bende aynı böyle durumdayım illa dediği anında olacak. ama konuşmak çok faydalı anlamasa bagırsa bile konuşun benimde sabrımın son sırını geldiği zaman sabır yarabbim allahhümmes sabirin. yani allah sabredenlerle beraberdir diyorum derin nefes alıyorum artık birazda olsa sakinleşiyorum . eğer hala geçmezse onu yalnız bırakıp başka odaya gidin biraz volta atın gerekirse bişeyleri savurun kendi kendinize bagırın öyle gidin yanına
bide bide minik ellerine we ayaklarına bakın oda skainleştiriyor die duymuştum.
bende sizlerin özellikle burcunun tavsiyesiyle artık vurmicam ve bagırmicam cunku ileride oda istediği olmayınca daha çok bagıracak hırçın bi cocuk olacak oyüzden konuşacaz.
benim halamın kızı wardı aşırı yaramaz asla gece gündüz non stop aglardı asla uyumazdı bi yere gidemezdi alışveriş fln imkansızdı cocuk beyin cerrahına fln gittiler ibşi warmı die düşünün we halam aslaa bi kere bagırdırıgını duymadımsürekli sakinleştirmeye çalışıyordu şimdi bi görseniz kızını o kadar sakin uyumlu maşş çokda akıllı.
ama arkadaşımın kızı nası cazgır cazgır yıkıyo arkadaşımda deli gibi bagırırdı yeteeerrrr die ben gibi:) ögretmen hastalığı deniomuş bogaz hastalıgı oluşmuş dr asla bagırmicaksın demiş.
yani ne ekersek onu biçicez gelelim buraya anlatalım bribirimizi teselli edelim görüyoruz ki hepsi aynı tek bizimki olsa anlarım anormal bu cocuk die kızarsın ama hepsi aynı isyan zamanları oyüzden sakin olcaz ki sakin ikişilik olsunlar. ben o günden beri daha sakin olabiliyorum inanın teşekkür ederim..

iyi geceler
kimseler yok ama olsun yazıcam ben:)

bu kadar yazının üzerine kendimi anlatayım serhanı da sakinleşeyim barii
sıpayı az önce uyuttum günlerdir sürekli sakin kalmaya daha fazla konuşmaya aktivite de bulunmaya özen gösteriyorum kendi eksiklerimi iyileştirmeye çalışıyorum ki ona daha çok faydam olsun diye burada yazılanları okumak gerçekten moral veriyo şu anlamda sizlerin yazdıklarını görünce bilgim artıyo yaptığım yanlışları doğruları öğreniyorum ve bu meyvesini verdiğinde mutlu oluyorum o yüzden bende katılıyorum burada birbirimizle paylaşımlarımız ne kadar çok olursa hem bebeğimize hemde kendimize çok faydalı oluruz

neyse kaç gündür sakin kalmaya özen gösteriyorum ebru'ya katılıyorum bütün gün birlikte olmak bazen zor oluyo gerçekten nefes almaya ihtiyaç duyuyorsunuz biraz kendinizle başbaşa kalmak istiyorsunuz ki ben artık tamamen yalnızım eşimde sağolsun her konuda çok iyidir ama serhanı oyalamak konusunda maalesef başarısız herşeyi geçtim temel ihtiyaçlarımı bile neredeyse yapamaz oldum banyoda 10dk bana lüks oldu artık o derece yani eskiden hergün banyo yapan ben artık 3 gün yapamadığım oluyo bi kuaföre bile gidemiyorum geçen tam 2.5 aylık kaşlarımı aldırmaya gittim erkek gibi dolaşıyodum ortalıkda

bi türlü mevzuya gelemedim az önce serhan beni resmen çıldırttı altını değiştirdim koştu oynadı terledi yatırmadan üzerini değiştireyim dedim bir tek badiyi çıkarıp yenisini giyene kadar anamı ağlattı bende bir bağırdım hemen çık dışarı seni görmek istemiyorum dedim babana git inatya yapışıyo bacağıma git diyorum gitmiyo ben nereye gidersem arkamdan geliyo bide sırıtyo cinnet geçirecektim resmen vurmadım ama dudağımı ısırmışım sonradan farkettim canım yandı
bilinçli değiller tabii ama bazen insanın sabrı zorlanıyo gerçekten ne çok yazdım baydım okursanız eğer

cnm seni cok iii anliyrm cerenin her ust w alt degisimi sinir krizleriyle gercklesiyo bi kere bili sessiz sedasiz ne ustunu giydi n altini degisti. ben cok bagiriiyorum kabul ediyorum yanlis yapiyorum herdefasinda kndime soz weriyorum bidaha yapmicm die ama bu konuda istikrarli olamiyorum. annem melisa ben! cerynin hakkindan gelemiyoruz. cok zor cok yaramaz bi cocuk herkes ciledwn cikiyo hele yalnizken surekli pesimde mizmizlaniyo.. ulasi emzirmek hayal yalnizken.. cicuga hergun biseyler firlatiyo wuruyo isiriyo bunlar 10da 1i yasadiklarimin cereni tahmin bile edemzsiniz sizinkiler melek emin olun bndeki canawarin yaninda koltuklarin tepelerinde geziyo

kuju seni çok iyi anlıorm bizimde sürekli kavga halinde üst deişmemiz ben aa bu neymiş şu neymiş die 2 sn kazanırsam hallediyorum benimde sürekli peşimde. önceden anne demesi hoşuma gidiodu artık sürekli anne anne anne anne die dolanıo sürekli bişler istio sürekli itiraz edio. ben wala 3. günde bi yıkanırsam dua ediyorum. anca akşam babası geldikten sonra. manikür pediküre gitmek istiorm ayaklarım katır ayaa gibi oldu ama nereye nası bırakıyım bu azmanı kuaförü desen talan eder. en son 3 ay önce gittim. kendime artık bakamıorm eşim ne düşünüo bilmiorm wala. ew desen uçuo zaten. sandalyeye cıkıp dolap üstlerini hallediyim desem nası bagırıo bende cıkcam die cıkmıorm artık.

burda anlatıp rahatlicaz arkadaşlar. sende kızma annesi gitmio nası yapışıolar insana dimi:) kimseleri yokki bizden başka. onu biz kadar sewen başka kimse yokki ben olsam bende gitmem:) ben naparsam yapıyım bu kaıdn beni çok sewio diodur içinden o yüzden sabır çek bol bol sakinleşmek için camı aç derin nefes fln al faydası oluo gerçekten.

ben annemlerden uzakta oturuorm ama arkadaşlarım ailelerinin yanında. onlar ailesine bırakıp gidiolar alışveriş gezme tozma yapıolar özleyip dönüolar biz sürekli burun buruna onunda etkisi wardır.

hasret sende bagırma cery'e sen bagırınca bi azalma bi uslanma oluyomu hayır bu bagırmaların ilerde sana bagıran azgın bi cery olarak dönecek sende daha sakin olmaya çalış arkadaşım. melikede bez bağla.tmıyordu bende çişi öğ.rettim şimdi rahatladım sende öle yap:)

haklisin merwecim bnde herdefasinda pisman olup soz weriorum kendime ama tutamiyorum sozumu. hergunu kendime milad ilan ediyorum cok uzuluyorum

biraz gecmise gittim iyide oldu rahatladim kizlar bi tek bn degilmisim sinir krizleri gecirip cocuguna bgiran kizan mutlu oldum :))) ewet bugunden tezi yok herkesin onerisini okudum we uygulamaya geciriyorum :) bnde bide ulas pasa olmasa eminim daha tahamullu olabilecegim artik ulasta gunduzleri pek uyumuyor gece uyuyo allahtan :) YEMEK YAPMAYİ BN COK DEWİYORUM TABİİ WAKİT BULURSAM GENELDE ZNNEM YAPİYO YEMEKLERİ CEK ZATEN GECE YARİLARİ GELİO OGlene KADAR UYUYO PEK YEMK YEDİGİ YOK. SİMDİ ANNEMLER NATİLUS AVMYE GİTMEYİ PLANLİYO BENİMDE GELCEGİMİ DUSUNUYOLAR AMA CEK BİRAKMAYACAGİ İCİN ONLAR CERENLE GİDECEK SANİRİM :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…