KASIM 2024 TÜP BEBEK YAPTIRANLARIN PAYLAŞIM ALANI 🫄🤱👶

Hiçbir bilimsel bilginiz olmadan buraya böyle bir şey yazmanız doğru mu sizce? Doktorlardan çok daha iyi biliyorsunuz sanırım genetiği bozuk olan embriyoyu bile bile neden insanlara transfer etsinler bilimsel olarak böyle bir şey değil 6.gün embriyosu. İnsanlar bu transfer süreçlerinde çok daha hassaslar umarım bir daha kendi çıkarımlarınızı çok biliyormuşsunuz gibi yazmazsınız buraya
Öncelikle kesin bir şey konuşmadım fikrimi beyan ettim bugün bir video izledim embriyolog ender Yalçınkaya linkini de bırakıyorum buraya izlersiniz 6. Gün embriyolarıyla ilgili. Ben kimsenin kalbini kırmak istemem bu süreçte niye böyle bir izlenim bıraktı yorumum sizde anlamadım açıkçası.

Öncelikle kesin bir şey konuşmadım fikrimi beyan ettim bugün bir video izledim embriyolog ender Yalçınkaya linkini de bırakıyorum buraya izlersiniz 6. Gün embriyolarıyla ilgili. Ben kimsenin kalbini kırmak istemem bu süreçte niye böyle bir izlenim bıraktı yorumum sizde anlamadım açıkçası.

Genetik açıdan daha riskli yazmanız rahatsız etti böyle çıkarımların özellikle kesin bir bilginiz olmadan yeni transfer olmuş insanlara aktarmanızı hoş bulmadım. 5.gün 5aa kalite 4 embriyom olmasına rağmen 6.gün 5aa kalite embriyo transferi oldum 6.gün embriyoları gelişim göstermeye daha meyilli oldukları için tercih edilirler sizin söylediğiniz gibi bir durum olsa 4 sağlıklı seçenek varken neden “genetik açıdan riskli” embriyo transferi yapılsın?

Genetik açıdan daha riskli yazmanız rahatsız etti böyle çıkarımların özellikle kesin bir bilginiz olmadan yeni transfer olmuş insanlara aktarmanızı hoş bulmadım. 5.gün 5aa kalite 4 embriyom olmasına rağmen 6.gün 5aa kalite embriyo transferi oldum 6.gün embriyoları gelişim göstermeye daha meyilli oldukları için tercih edilirler sizin söylediğiniz gibi bir durum olsa 4 sağlıklı seçenek varken neden “genetik açıdan riskli” embriyo transferi yapılsın?
Bakın siz de 6. Gün embriyoları gelişim göstermeye daha meyilli oldukları için tercih edilirler diyorsunuz benim de 6. Gün çok iyi kalitede embriyolarım varken doktorum 5. Gün orta kalite embriyomu transfer etti. Benim doktorum da 5 i 6 ya göre daha iyi gördüğü için bunu yaptı. Yani hepimiz doktorumuz ne derse ona okeyiz. Genetik açıdan riskli olabilir dememim sebebi de attığım videoda embriyolog söylüyor yani bi uzmanın söylemi sonuçta. Yine de kırdıysam kusura bakmayın herkes çok hassas bu süreçte bide böyle şeylere takılmayalım sevgiler…

beni de listeye ekler misiniz? 28 ekimde tedaviye başladım.3 yıldır doğal yolla denedik hiç gebelik oluşmadı. Eşimde varikosel çıktı ameliyat oldu Ocak ayında. Yine olmadı.Tüp deneyelim aşılama ile uğraşmayalım diyerek tedavi ve süreç hakkında bilgi almak için tüp bebek merkezine gittik. Reglin 2.günü Alttan muayene de 6 yumurtam göründüğünü bunun sıkıntı olduğunu en az 8-10 olması gerektiğini söyledi yaşım 30. Ailede menopoz öyküsü sordu.Annemde 39 yaşında girdi deyince sıkıntılı bi durum olduğunu kan testlerimin çıkmasını gerektiğini ona göre tekrar yorumlayacağını söyledi ama hemen başlayın dedi.3 yıl uzun bi süre oluşmadığı için dedi.Panikledik ve hemen başladık.neyse ki bi gün sonra Fsh 7 geldi. Zaten tüp bebeğe başlayacaktık ama biraz korkutulmuş olmak hoşuma gitmedi.Neyse bugün 3.günüm tedavide🙏🏼umarım güzel sonuçlar alırız
Merhaba sizi biraz korkutmuşlar 6 yumurta toplantı gerekirse bi kere daha toplatirsiniz. Benim annem 46-47 de girmiş ailede erken menapoz öyküsü yok babannem 45 yaşında doğum yapmış son çocuğunu. Ben 32 yaşındayım amh 003 ve 1 veya 2 yumurtam oluyor onlarda gelişmiyor ignelerle. Siz sonuç alırsınız Allahın izniyle moralinizi bozmayın tek yumurta yetiyor Allah ol dedikten sonra

Merhaba aranızda yeniyim ben evlilikte 2.ayı doldurdum biliyorum belki erken ama içime bir kuşku düştü yaş sebebiyle (38) muayene olduk sonuç direk tüp bebeğe yönlendirildim. 8 Kasım ilk randevum süreç hakkında hiç bilgim yok sadece aşılama çatlatma ilaç değil direk tüp bebek olması gerektiği söylenildi. 2 devlet hastanesi bir özel muayeneden aynı şeyler söylenildi.
AMH 0.17
FSH 20.68
Eşte sperm hızı yavaş ve görüntü bozukluğu var.

Hangi doktorda tedavi olacaksınız acaba. Benim de yaşım 32 bir evlâdım var doğal yolla olan 2 senedir ikinci icin gebe kalamadım geçen sene şüphelendim ve doktora gittim fsh 34 çıkmıştı o şekilde tüp bebeğe yönlendirdiler direk. Mart nisanda 4 yumurtam vardı şu an 1 maksimum 2 tane. Amh 003 fsh çok yüksekti ama düşürebildik şükür onu. Yumuetalarim gelişmedi denilip tedavim iptal edildi. Sizin kaç tane görünüyor ultrasonda acaba

6 yıldır açıklanamayan infertilite ile uğraşıyoruz. Kocaelide çözüm bulamayınca İstanbulda Prof. Dr. Murat Bozkurt hocamızla 1 yıllık süren serüven sona eriyor inşallah. Nisanda ilk pozitifi aldık fakat dış gebelik oldu Kasım 1 de transfer oldum 9. günde beta 124 sonucunu aldık. Haftaya perşembe kese görmeye gideceğiz hayırlı ile. Tüm bekleyenler inşallah yavrucaklarına bir an önce kavuşurlar.

6 yıldır açıklanamayan infertilite ile uğraşıyoruz. Kocaelide çözüm bulamayınca İstanbulda Prof. Dr. Murat Bozkurt hocamızla 1 yıllık süren serüven sona eriyor inşallah. Nisanda ilk pozitifi aldık fakat dış gebelik oldu Kasım 1 de transfer oldum 9. günde beta 124 sonucunu aldık. Haftaya perşembe kese görmeye gideceğiz hayırlı ile. Tüm bekleyenler inşallah yavrucaklarına bir an önce kavuşurlar.
Çok güzel maşallah 🥰 sağlıcakla bebeğinize kavuşursunuz inşallah ilk tüp bebek tedaviniz mi

Çok güzel maşallah 🥰 sağlıcakla bebeğinize kavuşursunuz inşallah ilk tüp bebek tedaviniz mi

Teşekkürler. 2 aşılama Kocaeli Medicalpark (negatif) 3 Transfer Kocaeli Konak Hastanesi (negatif) 1 Dış gebelik 1 Pozitif transfer Murat hoca ile şuan kese için bekliyoruz hayırlısı ile.

X