2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bu arada annem pazardan almıs tekerlek içinde toplar var ucunda sopası cok sevdi oyuncagı evin içinde sürüyo alternatif oyalayıcı bi oyuncak 10 dk 10 dkdr

Aylar önce almıştım bende onun 2 farklı çeşidinden yüzüne bile bakmıyor, hatta kızınca ahşap olanı üstüme fırlatıyor :))
İnşallah Ege sıkılmadan 10 dk. bile olsa oynar.. İklim artık tencere-tavalarla da oynamıyor, tek oyuncağı benim, kene gibi yapışıyor bana görseniz..

BEBEĞİNİZ HİPERAKTİFMİ
1)Ağlama nöbetleri vardır.
2)Gece ağlama nöbetleri vardır
3)Uyutmak problem haline gelebilir
4)Uyku problemleri vardır
5)Uyku uyumak istemezler
6)Hem gündüz hem de gece uykuya dalmakta zorluk çekerler
7)Uyumamak için ağlarlar
8)Ancak ayakta veya beşikte sallandıkları zaman uyuyabilirler
9)Ayakta sallanarak uyuma uzun süre devam edebilir
10)Gündüz uykuları düzenli değildir veya uyku düzenleri çabuk bozulabilir
11)Gece uykuları düzenli değildir.
12)Beslenme konusunda sorunlar yaşayabilirler
13)Alt temizliği yapılarken inatlaşabilirler. Bu konuda sorunlar yaşanabilir.
14)Tuvalet alışkanlığı kazandırılmasında gecikmeler olabilir
15) İştahsızlık sorunu yaşayabilirler
16) Parmağını emebilirler
17) Emziği bırakmak istemeyebilirler
18) Gece sık sık uyanabilirler
19) Gece ağlayarak uyanabilirler
20) Yanlarında uyumak için bir takım nesneler bulundurabilirler. Örneğin oyuncak ayı, battaniye, yastık vb.
21) Uykuları geldiğinde huysuzlanırlar
22) Uyku saatleri geçtiğinde hırçınlıkları artabilir
23) Gece mama için birden fazla uyanıp ağlayabilirler
24) Önlerine konulan yiyeceklerle oynayabilirler
25) Yemekleri yüzlerine, gözlerine, saçlarına vb. sürmekten hoşlanırlar. Yemekleri üzerlerine veya önlüklerine dökerler
26) Yemek seçebilirler.
27) Gece odalarında ışık isteyebilirler
28) Gece annelerinin yanlarında yatmasını isteyebilirler
29) Gece ebeveynlerinin odasında yatmak isteyebilirler
30) Geceleri sık sık kalkıp annelerinin yatağına giderler
(Yukarda yer alan 30 sorudan 16 tanesine evet cevabı verdiyseniz, kesin bir sonuca ulaşabilmek için bir psikologla görüşmenizde yarar olduğunu söyleyebiliriz)

haftasonu bime gittik mert bir eliyle bir market arabasını diğer eliylede başka bir market arabasını itmeyi başardı bayağı bi gezdirdi markette bu arabaları, acaba oğlum kripton gezegenindenmi

Bizimki de geçen gün çarptı uff deyip kafasını ovdu,yere düşüp kalkıp ellerini ovuşturuyor,bazı şeyler içgüdüsel herhalde,öğretmesek de onlar biliyor

Gülşan bu teste göre Alp 16 evet aldı,ama bende aylin e katılıyorum yaa,genel çocuk davranışı bunlar.

Gülşancım, testte eksiklikler olduğunu düşünüyorum, hiperaktif çocuklar arkadaş edinemez mesela, oyun grubuna dahil olamaz ve oyun oynamaya tahammülleri yoktur, sabırsız davranırlar her konuda v.b. gibi..

Kale yi alsam mı acaba diye sormuşsun, evde cam çerçeve sağlam kalacaksa al :))) Dışarda mı oynayacak yoksa.. Bu kaleden sonra her yuvarlak nesneye top muamelesi yapmasın..

Son düzenleme:
ohh be aynı düşündüğümüze sevindim,yoksa depresyona girecektim

Bu yaşta hiperaktif olduğu anlaşılmaz zaten, anaokulu çağında anlaşılıyor genelde yada 1. sınıfta, depresyona girecek bişey yok, o maddelerin çoğu bizim bebelerde var, hepimizinki de hiperaktif olamaz heralde :)))

yasemin bir odayı merte ayırdık biz sadece oyun odası ,kırılacak bişey yok orda ama lojmana taşınınca küçücük bir oda kalacak ona almasammı acaba bilemedim:26:

maşallah sıpalara :))hepsinin yaramazlıkları ayrı sevimli..
Ayşegül uyuz oldum görümceğine..o daha doğumadı mı?bebekle uğraaşırken sana vakti kalmaz belki..
özgür de yaramaz ama en çok bana..yaseminin dediği gibi kene gibi yapışıyoruz ayrılmak yok..yanında azcık uzanmak, herhangi bir aktivitede bulunmak mümkün değil..
dün gece 12 civarı uykusu kaçan oğlum babasıyla yakalamaca oynamaya çalışıyordu..
gelin görün yabancı ortama gimesin..yeni gelin gibi süzülür..boynuma sarılır kucaktan inmez..çıt çıkarmaz..tam da o zaman dersiniz ki ne kadar uslu bir bebek..nasıl akıllı..bana inadına yapıyor gibi..aradan 2 saat gecsin görüşelim

ya bir de artık arabada tutamıyorum hiç..sürekli dirksiyona gecmek istiyor işkence oldu arabayla gitmek biyerlere

Son düzenleme:
Gülşancım sen bilirsin ama ben artık İklime hiç oyuncak almıyorum, alsam bile kafama fırlattığında yada evde sağa sola fırlattığında zarar vermeyecek şeyler olur..

Tanya, aynı benim küçük keneyi anlatmışsın, misafir varsa yada bir yere gittiysek ''aman ne uslu çocuk'' dedirtiyor kendine ama gel gör ki evde bütün yapacağını bana yapıyor.

dogurmadııııııııııııı şafak 43 :)))))

egosda öle be yabancı ortamda koynuma sokulur kımıldamaz ama 2 saat sonra kaynasıveriyo

Mert hiç kucakta durmaz, her zaman heryerde ortalarda koşturur, heryeri karıştırır, özellikle yeni bir ev yada dışarıda herhengi bir yerde

merhaba herkese!bilgisayarım bazen kapanıyor-yenisine geçmeye çalışıyorum yavaş-yavaş,dosyaları temizlemek için vakit bulursam:)

kaç dea yazdım birşeyler -pc kapandı ,gitti..
benim kızım rekorları -veya tam kitaplara uyumlu olarak:)15.5 aylık ken yürümeye desteksiz başladı nihayet..çok sevindim çünkü park,bahçe süpürmekten (emeklerken)kurtulmaya az kaldı :)
arada istanbul sıcaklarda kaçıyoruz ,Sapanca çok uygun o anlamda-hem yeşilik ,biz kahvaltı ederken pıtırcık ,kahvaltıdan sıkılıp,çimde oynuyor,acıkıp geliyor..sonuç-evden daha çok yemiş oluyor:)hele sıncaplar dolu mekan olması da güzel..
İstanbulda oturanlara birde Sarayları (Milli Sarayları-kastrılar)çok tavsiye ediyorum.temiz,yeşil,şehir ortasında göletler,tavşanlar,tavuz kuşlar,çay bahçeleri ve gayet sessiz..bizim gittiğimiz e giriş 1 tl dır..
ileti göndereyim,önemli -aklınızda bulunsun diye birşey anlatacağım-uzun yazarsam,pc gider:)

Hadi gözünaydın, pıtırcık yürüdü demek, bundan sonrası daha zor bence, devamlı peşinde koşacan ama dediğin gibi dışarıda iken emeklemesi, yerleri süpürmesi kötü olurdu evet..
Ne anlatacaksın, merak ettim, hadi anlat..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…