2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

şebnem yeni işin hayırlı olsun.
ben gittim kızlar bir daha ne zaman girebilirim bilmiyorum herkese güzel bir yaz diliyorum eylülde görüşürüz

herkese günaydın:)
sıcak çok sıcak dahada sıcak olucak bugece işe gelirken hava 35.5 dereceydi buda demek oluyorki öğlen 40,akşama 45 derece olucak
kızlar bebelerinizin bir günlük beslenme listesini yazarmısınız karşılaştıralım mertin iştahı iyice azaldı,zaten 600 gr vermişti izinde, iyice zayıflıycak diye tırsıyorum:18: ben mertinkini yazayım size:
kahvaltı 08:30 karışım veriyorum yumurta, peynir, süt, pekmez, ceviz, meyve,bisküvi
10:00 bir bardak ayran
12:00 öğle yemeği bir kase çorsa veya yemek + emziriyorum
16:30 akşam yemeği bir kase çorba veya yemek + emziriyorum
18:00 bizimle birlikte akşam yemeğinden tırtıklıyo
21:00 iki dilim karpuz veya 4-5 tane üzüm veya 2-3 tane kiraz
yatmadan önce emziriyorum, gecede 3 kez emiyo

Günaydın..
Gülşancım sizin yemek programınız gayet güzel, maşallah iyi yiyormuş Mert kuzusu, yalnız sana bir uyarıda bulunmak istiyorum, gece yatmadan önce meyve yedirme, midesinde asit yapar ve gaz oluşturur, rahatsız eder, uzmanlar büyükler için bile zararlı olduğunu söylüyor, meyveden alabileceği vitamini en verimli şekilde alacağı saatler öğleden öncedir, ha gündüz de atıştırmalık olarak öğün aralarında yesin ama asla gece verme arkadaşım, midesinde çürür faydadan çok zararı olur, aklında olsun.
Bizim programımızda şöyle;
08:00 Kahvaltı, karışım değil tek tek yiyor, hergün aynı şeyleri vermiyoruz çeşitlendirmeye çalışıyoruz.
10:30 Meyve (Bu aralar favorisi üzüm ve dut)
12:00-13:00 Süt ve Uyku
15:00 Çorba veya yemek olarak ne varsa
17:00 Yoğurt
19:00 Akşam yemeği olarak evde ne varsa
21:00 Süt ve Uyku
Gece uyandığında duruma göre süt veya su içip tekrar uyur
Gün içinde de öğün aralarında elinde tırtıkladığı bişeyler mutlaka oluyor.

günaydın,
sabah dek özgür posteki saydırdı..neymiş çingene bohçasında sallanacakmış, yok efendim salonda yatacakmış..yatak odasına girer girmez çığlığı basıyor...velhasıl uykusuzum yorgunum..
sabah ağlamalarımı geri döndü dün kim söylüyordu hatırlamıyorum ..biz de de var haberi ola..

Gülşancım gelelim günlük mönüye..
sabah 6.30 emiyor
8-8.30 kahvaltı :karışım..
10-11 meyve
13-13.30 yemek:çorba ya da evdeki yemekten
1530:meyve
17:yemek
18-18.30 ben evdeyim:)) emiyor
21-21.30 emiyor
sabah dek emiyor..
akşam yemeği yediremiyorum her zaman .süt içmeyi bıraktı bendeki daha tatlı geliyor.yoğurt hiç yemedi yemiyor...
artık çok kilo almıyor hala 10600gr civarı.

yasemin sağol canım sizin cimcimede güzel yiyomuş maaşallah, meyve konusunda yapabileceğim bişey yok maalesef, çünkü akşam kurulmuş saat gibi buzdolabının önüne gidip mam mam diyo açıyorum sebzelikten meyveyi çıkarıyo Allahtan gaz sıkıntımız olmuyo, ama zaten 10:30 da yattığı için o zamana kadar çoktan sindirmiş oluyodur:26:
dün akşam karpuz dilimliyorum tezgahta, mertte bacağıma yapışmış mam mam diyo ağzına vermedim bizle birlikte yesin diye sinirlendi bacaklarımı yalıyo ama nası sinirlendi bi görseniz mam mam da mam mam

tanyacım sende akşam yemeğini bizim gibi erken veriyormuşsun acaba ondanmı çok emiyor bu sıpalar geceleri:26: ama akşam saat 8den sonra ağzına hiçbişey sürmüyo rendelenmiş meyveyi artık yemiyo zaten

uykusuz gecen gecenin sabahından günaydın

ata yine ateşlendi ne oluyor bu çocuga anlamıyorum anneannesi dr a götürücek birazdan hep 39 lardaydı ateş onun dışında bir sıkıntısı yok ne oluyor yaaaa ya üşüttü yada mikrop kaptı yine offff iğne vermese dr bariiii yaz geldi atanın hastalıkları başladı

zaten iştahsız birde bu hastalıklar iyice mahvediyo

ata sabahleyin çok güzel kahvaltı yapıyo gerisi hiç sağlıklı değil saat açısından arada çok abur cubur yiyor meyve yiyo bu seferde yemek saatleri kayıyo hele akşam yemeği bazen yemeden uyuyorki ben bu duruma çok sinir oluyorum buaralar meyve suyu içiyo süt hala içmiyo eğer yemek yemezse ve geç olduysa ben ona sütle bisküvi yapıyorum onu yiyor ve uyuyor bu aralar nerdeyse 1 er avuş badem fındık ve antep fıstığı yiyor

sonuç olarak çok sağlıksız besleniyo ama asla zorla birşey yaptıramıyorum katılıyo ve morarıyo sinirinden

Günaydın,
Kötü bir akşam geçirdim, sıcak yüzünden tiroidim azdı yine, hep yattım, Doruk'u babası uyuttu...
Gülşan, hava çok sıcak, çocuk bir sürü badire atlattı, çok kafana takma iştah konusunu, normal bence... Bizim menü şöyle:
Sabah karışım kahvaltı (ekmek, peynir, yumurta, tereyağ, meyve, süt, ceviz, badem)
Kuşluk 2-3 çeşit meyve
Öğlen bir tabak yemek veya çorba (düzenli olarak et tavuk ve balık veriyorum)
İkindi bir kase yoğurt (içine bazen meyve bazen kurabiye, bazen de sade)
Akşam bir tabak yemek veya çorba
Uykudan önce 150 cc civarı süt
Ayrıca öğün aralarında ev yapımı ekmek, kurabiye, kek veya meyve yiyor.
Kilo alımı çok az, ama güzel yiyor, enerjisi de yerinde, takmıyorum valla artık.

bişey daha soracam size unutmadan:
bebişleriniz kendileri yemek yemeye başladımı ben mertin eline hiç kaşık vermedim,yeni evimize taşınınca bakıcısına tembihliycem yoğurdunu falan kendi yemeyi öğrensin diye kaşık versin eline. tecrübeli olanlar bize yol göstersin diye şeyettim

Son düzenleme:
Ben veriyorum kaşık ama hiç ağzına götürmüyor, yemekleri etrafa saçıyor, sürekli banyo yapıyoruz :)

burcu geçmiş olsun tiroidin için tedaviye başlamadınmı sen hala mertin iştahsızlığı ile ilgili doğru söylüyosun bide diş çıkarıyor olması var tabi
şebnemcim geçmiş olsun atama, inşallah dişten falandır, suyla çok oynadığı için mikroptan şüphelendim ben ama inşallah ishal başlangıcı değildir:18:

burcu mert bunu yapsa kesin banyo yapmak için etrafa saçıyor derdim dün akşam banyo yaptırdım banyodan çıkarmaya çalışınca resmen ortalığı ayağa kaldırdı mosmor oldu ağlamaktan oyuncaklarını kafama fırlattı eliyle babasını dövdü falan

canım dişten değildir çünkü atanın bütün dişleri tam :))

bende mikroptan şüpheleniyorum bahçede akan su artezyen suyu çok temiz olmaya bilir

buarada ben ataya kaşık veriyorum o ısrarla çatal istesede :) canı isteyince çok güzel tutup yiyor bazende herşeyi eliyle yiyo :)) neyseki hep bahçede temizlemek sorun olmuyo

Şebnem, geçmiş olsun Ata'ya, ciddi birşey değildir inşallah...

Gülşan, ilaçlarımı içiyorum, aralarda fire oluyor ama düzenli içiyorum sayılır. En az 3 yıl sürecek bir tedavi demişti doktor, geçmedi demek ki... Yazın perişan ediyor beni yaa...

Bu arada, salıncaktan düştüğünde, üst yan kesici dişinin kenarı biraz kırılmış, hafta sonu fark ettim, çok üzüldüm yaaa

oy maaşallah diş sorununuzun olmaması harika valla mertte çatalla yemeyi seviyor neden acaba:26: ben eliyle yese onada razıyım hazırcı bizimkisi

Şebnemcim, Ata ya çok geçmiş olsun, inşallah ciddi bişey değildir..

Burcucum, sana da geçmiş olsun, ilaçlarını düzenli kullanıyordun sanki, sıcaklar tiroidi etkiliyormu, hiç bilmiyordum, aman dikkat et kendine arkadaşım..

Gülşancım, İklim uzun zamandır çatal-kaşık kullanıyor, eskiden ağzına götürene kadar kaşığın içinde ne varsa dökülürdü hep ama artık uzmanlaştı diyebilirim, kaşığı doldurup çok az zaiyatla ağzına boşaltabiliyor :))
Kavun-Karpuzu minik parçalara ayırıp tabakla önüne koyuyorum mesela çatalla hepsini bitiriyor..
Kimi zamanda çatal-kaşıkla başlayıp elleriyle devam ediyor, sende Mert in eline çatal-kaşık ver artık, 1-2 denemeden sonra o da alışır, kendileri yedikleri zaman daha çok yiyorlar..

Doruk un dişinin kırılmasına bende üzüldüm, neyseki süt dişleri diye teselli et kendini Burcucum, daha büyük sorunlar yaşamayalımda böyle ufak tefek kazalar olacak elbette, her ne kadar korusakta oluyor malesef..

canım dikkat et kendine ilaçlarını ihmal etme sıcaklarda biraz zorlanırsın ama yapıcak birşey yok inş. en kısa zamanda iyileşirsin tedavisi uzun sürüyo malesef birde sen geç başladın onunda etkisi vardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…