2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

KV ve görümcekler olmadan ben çok mutluyum Gülşancım. Çok huzurluyum.Pelin'de öyle. Zaten eşim yokken de çok sık gidip gelemiyolar bize. Geçenlerde eşim Kayseri'ye geldiğinde Pelin'in ne kadar güleryüzlü, huzurlu mutlu olduğuna çok şaşırdı.Ben de sen gidince huzursuzluklar da gitti, Pelin'in yüzü gülmeye başladı dedim. Ne ima ettiğimi anladı.

Onların aile anlayışı o kadar enteresan ki Gülşan, geçen gün tartışma çıktığında evli olan görümcemin 'Bizi abimden ayıraMAZsın Kıymet!!!' deyişi vardı ki hala kulağımda..Abini koynuna al da yat dedim içimden. Mesela sabahın 8inde KV nin çat kapı bize gelmesinden rahatsız olduğumu söylüyorum. Görümcek diyo ki ' O, onun annesi!!!!! Bi de telefon mu edecek!!' Yok anacım eşim iyilikle güzellikle bunu onlara anlatmadığı sürece bu evlilikten bişe olmaz.
senin görümcek bekar galiba:KK47:
ben senin yerinde olsam o görümceki evime bile sokmazdım bu lafından sonra. kusura bakma ama senin kocada iş yok, burası bizim evimiz demeyi öğrenmesi lazım, onun annesiymiş bak bak,ben olsam azını yırtardım ayyy çok sinirlendim daha fazla konuşmak istemiyorum yoksa beni topikten atarlar,seni gaza getirmeyim ayrıca...

Coştunuz haa, maşallah, yetişemiyorum size..

Şebnem, bende özlemiştim seni, hoşgeldin..
Ebrucan, sende hoşgeldin, en kısa zamanda gel anlat, neler yapıyorsunuz Mamurumla..?

Kıymetcim, eşlerimiz evlendikleri halde bir aile olduklarını kavrayamıyor malesef, yine aynı şekilde aileleri de bunun farkında değiller yada anlamak istemiyorlar, hele benim gibi dip dibe oturuyorsanız, sanırsın ki aynı evin içinde yaşıyoruz, benim kv de çat kapı gelenlerden biliyorsunuz ama çok şükür ki son zamanlarda buna engel olmayı başarabildim, hele görümcem benden çok korkuyor, asla izinsiz evime gelemez, ya ben çağırınca gelir yada annesinin eteğine saklanarak gelir, evlendiğimizin ilk senesi birgün bir kapıştık görümceyle, abimin evi istediğimi yaparım gibisinden bişey dedi, bende abin bekar değil artık ve bu evde tek başına yaşamıyor istediğin gibi hareket edemezsin bu evde dedim ve daha bir sürü laf saydım, ağladı zırladı falan, kv şikayet etti, abisine şikayet etti, sonuçta kazanan ben oldum, en başından tavrımı koyduğum için sanırım, şimdi gelemiyor bile... Kv arkamdan herkese şikayet edip anlatmış beni, kızımı abisinin evine sokmuyor diye, hiç umurumda değil, evimin kurallarına uyduğu sürece gelebilir aksi takdirde gelemez tabiki dedim, bunu başarabildiğime inanamıyorum ama şu an düşündüğümde sadece kv ile uğraşıyorum yanında birde görümce olsa ne yapardım acaba, tımarhanelik olurdum heralde...
Bu arada farkında mısınız konu hep kv ve görümce, hiç kpederden şikayet eden yok, çünkü erkekler ve dedikodu yapmıyorlar, kusurlarımızı aramıyorlar v.s.

senin görümcek bekar galiba:KK47:
ben senin yerinde olsam o görümceki evime bile sokmazdım bu lafından sonra. kusura bakma ama senin kocada iş yok, burası bizim evimiz demeyi öğrenmesi lazım, onun annesiymiş bak bak,ben olsam azını yırtardım ayyy çok sinirlendim daha fazla konuşmak istemiyorum yoksa beni topikten atarlar,seni gaza getirmeyim ayrıca...

kymet yerine ben cevap vereyim sna..
biri evli biri bekar 2 görümcek sahibi biri olarak bu hiç de kolay değil canım..erkeklerin kızkardeşe düşkünlüğü daha bir farklı imiş onu gördüm..bana sorsan ikisini de bu şehre sokmam artık..ama eşimin hatrına..ha şu var benim büyük görümcek pek gelmiyor ama olduğu yerden anasını dıdısını abisini idare etmeye calışıyor ki telefona da ambargo koyamıyorsun...

Son düzenleme:
oy oy oy
çok şanslıyım galiba, kv üvey, zaten türkçe bilmiyor, kp de türkçe bilmiyor ikisi elendi 4 görümceden sadece birisi her şeye maydonoz olmaya çalışır onda da sağ olsun eşim haklıya hakkını her zaman verir, ama baştan ben de bir kere çemkirdim, burası benim evim ve herkes bu evde misafir dedim, evimde kimse işe el süremez hepsini ben yaparım ama onlara gidincede çok gerekmiyorsa birşeyi ellemem. kör topal idare ediyoruz.
şükredecek ne kadar çok şeyim var.
allah herkese derdine katlanabileceği sabrı versin en kısa zamanda huzur nasibetsin.
şebnem hoşgeldin demeyi unuttum kusuruma bakma, hani yeni işe başlıyordun sen yoksa işin masa başı mı, hem işten neden ayrıldığını anlatacaktın (meraklı smile) :86:

Ceren, geçmiş olsun, epey ameliyatlık işin varmış hakkaten, neyseki çok büyük sıkıntılar değil, Rabbim büyük dertler vermesin..

Gülşan, minik meleğin küvezden çıkmasına sevindim, akşam gidince benim yerime de kokla o minişi..

İklim de artık banyo yaparken ağlamayanlardan, su hastası oldu çıktı çocuk, hergün banyo yaptırıyoruz hatta bazen günde 2 kez, bir damla su ile bile oynamaya bayılıyor, kendi banyoya gidip bıcı bıcı hadiii diyor, inşallah kış geldiğinde de aynı olur, yine eski haline dönerse vay halimize..
zevkle öperim koklarım canım:KK16:

kymet yerine ben cevap vereyim sna..
biri evli biri bekar 2 görümcek sahibi biri olarak bu hiç de kolay değil canım..erkeklerin kızkardeşe düşkünlüğü daha bir farklı imiş onu gördüm..bana sorsan ikisini de bu şehre sokmam artık..ama eşimin hatrına..ha şu var benim büyük görümcek pek gelmiyor ama olduğu yerden anasını dıdısını abisini idare etmeye calışıyor ki telefona da ambargo koyamıyorsun...
allah hepimizin yardımcısı olsun:)

:) Yavrunun sağa sola koşturmaktan başka naptığı vardı ki Gülşan. Peşinde de babası:)) Hastalıklar peşini bırakmadı kuzunun o yüzden huzursuzluk yapmıştır bence. Pelin de bağı özledi heralde, Burda balkona çıkmak için çığlık çığlığa bağırıyor, balkon olmazsa pencereden dışarı çıkmaya ÇALIŞIYOR!! Sizin Kayseri'de yattığınız gibi biz de Pelinle birlikte yatıyoruz burda. Bu sabah bi uyandım yanımda yok.!!! Kendi kendine kalkmış üstümden nasıl geçtiyse uyanmışım bile.. Evi turlamış, babasının yanına gitmiş..
Biz de seni özledik Şebnem. Benim bu meseleler zaten uzunca bi süredir gündemdeydi de görümcelerle tartışmam bardağı taşıran son damla oldu. Çünkü yıllardır içimizde tuttuğumuz ne varsa söyledik birbirimize. Bana yalancı, art niyetli bile dediler... Güya ben onları abilerinden ayırmaya ÇALIŞIyomuşum. Deli gibi aşık olduğumu fln mı sanıyolar aceba abilerine.. Şu evlilik bu şartlarda hala devam ediyosa sadece Pelin için.kUzum evde babasının yastığına kıyafetlerine sarılıyor. Çok özlüyor onu:KK43:( Yoksa buraya gelince farkettim ki ben kafamda zaten bitirmişim bu evliliği....

Amaaan zor işler bunlar, Kıymetcim çocuk için evlilik yürüteceksin de ne olacak, Pelin ilerde evlenecek seni ara ara arayacak sen yıllarını bu adamla geçirdiğinle kalacaksın, eğer seviyorsan umudun varsa tabi ki bırakma ama böyle ana kuzusu olup bir de ablaları da anneleri gibi bağlı olmuyor mu sinir oluyorum, 3 kv var sende arkadaşım Allah yardımcın olsun.
Bursa ya taşınsan az görüşmüş olursunuz aslında, bu adamdan umudun varsa taşın be arkadaşım.
Not: O görümceyi önce döv sonra taşın :KK9:

gel canım arkadaşım gelsen pelin atayı görünce uslu durur :)) zten ata yanında arkadaşı olunca çok uslu oluyor hep oyun oynuyor onunla çok mutlu oluyo burda bir arkadaşı var adı defne gece yatana kadar defne sabah kalkıyoruz defne birbirlerini görünce deli oluyorlar :)) oğlum hala anne demiyo ama dene dene diye kızın peşinden koşuyo :)))

Kero da çocuklara bayılıyor,kuzucuk bunlar beee

Şebo işini anlat bence de ayrıca Bora Bey le durumlar ne alemde bi de onu anlat.:KK1:
Yasemin sende hiç kv olayı yok son zamanlarda farkında mısın,allah bozmasın :nazar:

Aylin, bizim pipililer evlenince bizi ara ara arayacak tamam da, Pelin'in Kıymet'i arar bea, kız evlat başka, sen anneni aramıyor musun :)

Şaka bir yana, çocuk için evlilik yürütülmez katılıyorum ama Kıymet'in evliliği o kadar kötü durumda olmamalı, 3. şahıslar bir yuvayı bu kadar huzursuz edememeli, bi şey yapmak lazım.

Şebnem, Aylin ve Şeyma'ya yine katılıyorum, Ata'nın su sevgisini anladık, şimdi başka şeyler anlat bize, reytingi daha yüksek olsun :KK1:

Pipili anneleri olarak nasıl kvler olacağımızı valla da merak ediyorum, Şebnem şimdiden Defne'ye gıcık kapmış :KK55:

KIYMETÇİM seni gayet iyi anlıyorum her ne kadar ailesiyle ilgili ciddi problemlerim olmasada özünde aile yapılarımızdan aile terbiyemizin farklılığından kaynaklanan çok sorun yaşadık en basiti eser ailesinin önünde benle tartışmaktan hatta bana bağırmaktan çekinmezdi yada bebeğin önünde halbuki ben onun yerine utanırdım zira ben ailemde şu yaşıma kadar görmedim böyle bişey ayıptr utanılacak bişeydir onun ailesiyse ne varki bunda diye düşünüyorlar hatta annesi eser bunları siz nişanlıykende yapardı eser değişmedi dedi bende o zamanda yanlıştı şimdide yanlış tek fark o zaman özür dilerdi şimdi dilemiyor dedim

Aylin, bizim pipililer evlenince bizi ara ara arayacak tamam da, Pelin'in Kıymet'i arar bea, kız evlat başka, sen anneni aramıyor musun :)

Şaka bir yana, çocuk için evlilik yürütülmez katılıyorum ama Kıymet'in evliliği o kadar kötü durumda olmamalı, 3. şahıslar bir yuvayı bu kadar huzursuz edememeli, bi şey yapmak lazım.

Şebnem, Aylin ve Şeyma'ya yine katılıyorum, Ata'nın su sevgisini anladık, şimdi başka şeyler anlat bize, reytingi daha yüksek olsun :KK1:

Pipili anneleri olarak nasıl kvler olacağımızı valla da merak ediyorum, Şebnem şimdiden Defne'ye gıcık kapmış :KK55:

1 pipili annesi olarak oglumun gec evlenmesinden yanayım :))) daha cok zaman geciririz birlikte :)))

KIYMETÇİM seni gayet iyi anlıyorum her ne kadar ailesiyle ilgili ciddi problemlerim olmasada özünde aile yapılarımızdan aile terbiyemizin farklılığından kaynaklanan çok sorun yaşadık en basiti eser ailesinin önünde benle tartışmaktan hatta bana bağırmaktan çekinmezdi yada bebeğin önünde halbuki ben onun yerine utanırdım zira ben ailemde şu yaşıma kadar görmedim böyle bişey ayıptr utanılacak bişeydir onun ailesiyse ne varki bunda diye düşünüyorlar hatta annesi eser bunları siz nişanlıykende yapardı eser değişmedi dedi bende o zamanda yanlıştı şimdide yanlış tek fark o zaman özür dilerdi şimdi dilemiyor dedim

seni gaza getirmek için söylemiyorum o adam gercekten seni haketmiyor ... onun yüzünden uykusuz gece falan bile gecirme değmez alabileceğin en ii tazminatı al acıma .en fazla 1 yıl sürer demiş nazım bu çağda ayrılık acısı ki 1 yıl bile sürmez .çok daha mutlu olacağın yeni bir hayat diliyorum sana arkadaşım :KK66:

Aylincim, kv uzakta olunca haliyle problemde olmuyor, telefonda da yalandan canım-cicim yapıp geçiştiriyorsun, 2 hafta sonra gelecek, ama ben kendi evimde fazla durmadığım için birbirimizi az görüyoruz, öyle böyle geçiyor günler anlayacağın :))
Sonrasında da (geçmişte okudun mu bilmiyorum, o evden çıkmamızı istiyorlar kv ve kpeder) kısmetse kendime bir ev alıp onların yanından uzaklaşacağım, problemlerde iyice azalmış yada yokolmuş olacak...
Birde geçen gün düşündüm de, evliliğimin ilk yılında herşeye kafamı çok takıyordum, ama şimdi onun yaptıkları çok fazla incitmiyor beni, annem bile diyor, sen çok değiştin, takmamayı öğrendin diye, bütün ilgimi kızıma verince onu umursamaz oldum, unutuyorum bile yaptıklarını yada söylediklerini, amannnn deyip geçiyorum..

geldim geldim

eski işimden neden ayrıldım işler durgunmuş bana ihtiyaç yokmuş sebep buymuş öyle dediler önce çok üzülmüştüm ama öznurcuğum o gece face te bana dediki allah yapar kullar şaşar herşey düzelir dedi ve ertesi gün bütün taşlar yerine oturdu inanamadım önce teyzem banka borcunu kapatayım bana ödersin dedi sonrada kışın görüştüğüm emlakçı vardıya elaman arıyorlarmış haberi geldi :)) hemen geldim görüştük ve şimdi burdayım :))
masa başındayım bütün ofiste yanlızım :)) sizlerleyim .... biraz önce patronum dediki canın sıkılmasın internet sınırsız filim izle tv aç rahatına bak :)) sağolsunlar şimdilik iyiyiz

asıl konumuza gelelim bora beyin burnu sürtülmüş vaziyette hafta sonu burdaydı moralim bozuk diye geldi volkan konak konserine gittik oğluşla zaman geçirdi ilk defa dediki seninle boşanmakla hata etmişim boşuna inat etmişim :)) bana 24 şubata kadar zaman ver işlerimi toparlayayım istanbula taşınayım evi ve eşyaları halledeyim tekrar konuşalım tarihte özel oğluşun doğum günüsü birde dediki benim bir oğlum daha olucak bende ne o sevgilin hamilemi dedim yooooo sevgilim yok çocuk senden olucak dedi nerden çıktı dedim rüyamda gördüm bir oğlumuz daha oluyordu ve ben bunu yapıcam atayı başta istememiştim hatalıydım ama şimdi gerçekten bir çocuk daha istiyorum dedi

bundan 1 ay önce geldiğinde annemde yoktu çok güzel bir haftasonu geçirmiştik tabii annem bu durumdan pek hoşnut değil yaşananlardan sonra güvenemiyor

ben şimdilik keyif alıyorum burnu sürtüldüğü için ohh olsun ama tekrar denemek konusunda kararsızım bakçaz artık

geldim geldim

eski işimden neden ayrıldım işler durgunmuş bana ihtiyaç yokmuş sebep buymuş öyle dediler önce çok üzülmüştüm ama öznurcuğum o gece face te bana dediki allah yapar kullar şaşar herşey düzelir dedi ve ertesi gün bütün taşlar yerine oturdu inanamadım önce teyzem banka borcunu kapatayım bana ödersin dedi sonrada kışın görüştüğüm emlakçı vardıya elaman arıyorlarmış haberi geldi :)) hemen geldim görüştük ve şimdi burdayım :))
masa başındayım bütün ofiste yanlızım :)) sizlerleyim .... biraz önce patronum dediki canın sıkılmasın internet sınırsız filim izle tv aç rahatına bak :)) sağolsunlar şimdilik iyiyiz

asıl konumuza gelelim bora beyin burnu sürtülmüş vaziyette hafta sonu burdaydı moralim bozuk diye geldi volkan konak konserine gittik oğluşla zaman geçirdi ilk defa dediki seninle boşanmakla hata etmişim boşuna inat etmişim :)) bana 24 şubata kadar zaman ver işlerimi toparlayayım istanbula taşınayım evi ve eşyaları halledeyim tekrar konuşalım tarihte özel oğluşun doğum günüsü birde dediki benim bir oğlum daha olucak bende ne o sevgilin hamilemi dedim yooooo sevgilim yok çocuk senden olucak dedi nerden çıktı dedim rüyamda gördüm bir oğlumuz daha oluyordu ve ben bunu yapıcam atayı başta istememiştim hatalıydım ama şimdi gerçekten bir çocuk daha istiyorum dedi

bundan 1 ay önce geldiğinde annemde yoktu çok güzel bir haftasonu geçirmiştik tabii annem bu durumdan pek hoşnut değil yaşananlardan sonra güvenemiyor

ben şimdilik keyif alıyorum burnu sürtüldüğü için ohh olsun ama tekrar denemek konusunda kararsızım bakçaz artık

ŞEBNEMCİM gelişmelere çok sevinmekle birlikte yeniden barışmalara sıcak bakmadığımı belirtmek isterim ama bende çok istiyorum eserin şöyle apıma gelmesini ona bi güzel köpek muamelesi yapmayı allahım o günleri göstersin bana

Burdan bi tanıdık anlattı,ilkokula giden yeğenleri sevgililerin isimlerini kollarına dövmeyle yazdırıyorlarmış, bende Kero nun ismini yazdırmak istiyorum, birden dedim ki " ben oğlumun ismini yazdırıcam oğlum büyüyecek elin kızının ismini yazdıracak,hayret bişeyyyy" :KK1: sonra güldüm müldüm ama ben fena kv olucam,perşembenin gelişi çarşambadan belli. :KK37:

Şebo hadi bakalım hayırlısı :KK53:

Şebnem gelişmeler süper, çok sevindim senin adına, patronuna da hayran kaldım, hep böyle devam eder inşallah..
Bora bey in burun sürtmesi de iyi olmuş, o tarih geldiğinde emin değilsen hala güven vermiyorsa hiçte geri dönme, sonuçta onsuz da hayat devam ediyor, kendine ve çocuğuna yetebiliyorsun, Rabbim sağlık versin, huzur versin hepimize, gerisi kolay..

akşam oldu beni sıkıntı bastı iyice tuhaf ta bir ruh hali içindeyim gözümün yaşı hazırda bekliyor insan nasıl daha güçlü olur

akşam oldu beni sıkıntı bastı iyice tuhaf ta bir ruh hali içindeyim gözümün yaşı hazırda bekliyor insan nasıl daha güçlü olur

Ağlamak güçsüzlük göstergesi değildir her zaman, ağlayınca rahatlayacaksan tutma kendini, koyver gitsin..
Eve gidince kuzuya sımsıkı bir sarıl, bak sana nasıl güç verecektir.

bende bir dönem öyleydim göz yaşım hazır bekliyordu akmak için ama unutma canım zaman herşeyin ilacı şimdi geçmişe bakıp yaşadıklarımı düşünüyorum boşuna kahretmişim kendimi boşuna üzmüşüm sende şimdi zamana bırak ve oğluşuna sıkı sıkı sarıl en büyük ilaç oğluşun ve zaman

X