- 20 Mart 2009
- 2.084
- 79
-
- Konu Sahibi minikcadimm83
- #8.341
Canım, mümkünse dana etinden ve fırında olsun...eğer fırında olmazsa az sulu dana etinden olsun yineee
peki ben aynı maineyi kuşbaşı et ile de deniyebilirmiyim..Yani karışık yaparım ozaman..bi tane tavuk bitane kuşbaşı şiş..Bir şiş bi kişiye yetiyomu pekii?Et yemeği yapma ozaman dün ben fırında tavuk şiş yaptım.2 gün önceden
4 tavuk göğsünü
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı yağ
kekik
tuz
salça ilave ederek marine ettim (karıştırdım)
Dünde bunları iri iri küp şeklinde doğradım.
Tahta şişe tavuk domates ve biber koyarak 5 adet şeklinde uçlarınıda alimunyum folya ile kapatarak 25 dk kızdırılmış fırın(200-220 derecede) pembeleşinceye kadar pişirdim. tadına baktım yumuşak ve olmuştu yanına da bulgur pilavı ve patates kızartım çok beğendiler
peki ben aynı maineyi kuşbaşı et ile de deniyebilirmiyim..Yani karışık yaparım ozaman..bi tane tavuk bitane kuşbaşı şiş..Bir şiş bi kişiye yetiyomu pekii?
çok acıktım :))
Kardeş,
Ben fırına direk koyarak danayı pişiremiyorum. Çok sert oluyor, önce az haşlarım...
Üç klasik ama lezzetli parça geldi aklıma:
1. Bonfile alıyorsun, biraz haşlıyorsun önce, sonra etleri fırında üstünü kızart, suyun içerisine mantar çorbalığı atıp koyu kıvamla pişiriyorsun, kızarmış etin üzerine sosu döküyorsun. Haşlanmış uzun doğranmış kabak havuc ve mısırla sunuyorsun...
2. Buna bayılırım. Kuşbaşı eti alıp az suyla haşlarım, baya yenecek ama dağılmayacak kıvama gelir... Sonra içine kabuksuz domates, tereyağı koyup suyu çektirip az kavururum, üzerine bol kekik... Sonra şehriye pilavı yaparım ve servisinde de eti şehriye pilavının üstüne koyup veririm... Her yiyen bayıldı....
3. Biftek dolması:
Biftekleri hafif haşla, içine kavurduğun soğan, biber, mısır, neyin varsa koy ve rulo sar, üstüne kürdan sapla, suyunun içinde salça erit, karabiber falan koy fırın kabına ruloları diz, suyunu dök, 1-2 defne yaprağı koy...
Bunlar çok mu klasik kaldı?
Ben deeeeeeeee..... Et istiyorum...
peki ben aynı maineyi kuşbaşı et ile de deniyebilirmiyim..Yani karışık yaparım ozaman..bi tane tavuk bitane kuşbaşı şiş..Bir şiş bi kişiye yetiyomu pekii?
yok canım gayet iyi..hepsini ilk defa duydum ztn:jeyyar:
ama en son olan biftek dolması çok hoşuma gitti..
Ya ilk tarifte bildiğimiz kremalı mantar çorbası tozundan mı sos yapıosun???
selam arkadaşlar ben 11+4 haftalık hamileyim,bulantılarım son hızıyla devam ediyor ve yemek yapmamı ve yememi engelliyo halsizlik aynı şekilde devam ediyo.et -köfte menüme hiç giremiyo.çorbayla kuru şeylerle idare ediyorum.benım merak ettiğim 12 hafta sonunda bulantıları kesilen arkadaşlar varmı
Evet kardeş, çorbalığın yarısı yeter, etinin suyunun içinde kıvamlı olarak pişir.... Varsa içine kavrulmuş mantar da ekleyebilirsin... Sonra etinin üstüne dök...
İstersen evde önce sen dene... müthiş olacak..
yok canım gayet iyi..hepsini ilk defa duydum ztn:jeyyar:
ama en son olan biftek dolması çok hoşuma gitti..
Ya ilk tarifte bildiğimiz kremalı mantar çorbası tozundan mı sos yapıosun???
benim mesaim bitiyor, hepinize iyi akşamlar, sevgiler...
ben 4 tavuk göğsünde 12 tane çıkardım 4 er tane koymuşum tavuk ve 5 kişiydik herkese 2 şer tane verdim daha sonra misafirden bir tane daha istedi 1 adet kaldı şişte.
Ette olabilir (denemedim hiç) ama çok hafif haşla derim marine yaptıktan sonra tuz yazmayı unutmuşum tuzda vardı
selam arkadaşlar ben 11+4 haftalık hamileyim,bulantılarım son hızıyla devam ediyor ve yemek yapmamı ve yememi engelliyo halsizlik aynı şekilde devam ediyo.et -köfte menüme hiç giremiyo.çorbayla kuru şeylerle idare ediyorum.benım merak ettiğim 12 hafta sonunda bulantıları kesilen arkadaşlar varmı
bende çıkıyorum herkeze iyi akşamlariyi akşamlar:gitme: