2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Valla Emel kilosu normal en zayıf değil 2800 doğmuş ve her ay güzel kilo almış.

Ben diyet yapmadım, zayıf biri de değilim, tombulum ama hamilelikte aldığım tüm kiloları verdim. 60 kilo oldum. 74 kilo idim. Fakat normal bir kiloya erişmem için (zayıf biri olmak için değil normal bir kiloya erişmek için) 8-9 vermem lazım. Sanırım gerçekten dikkat edersem seneye ancak normal bir kiloya ulaşırım.

Siz bizden 1 ay ileridesiniz biz henüz başlamadık ek gıdaya sanırım doktor demedikçe de başlamayacağız ki o da 6. aydan itibaren diyor ama ben bu ay işe başlayacağım beslenmesinde sorun olursa belki bizimde başlangıcımız 1 ay öne gelir.

Günaydın Pınar benim gibi erkencisin :))

Ya öylede canım 3.ayda hasta oldu kızım düzgün emmedi haliyle hiç kilo almadı hatta vermiş bile olabilir.4. ayda aldıysa aldı son anda.Doktorumuzda kusması nedeniyle mama önerince herhalde zayıf sütüm yetmiyor diye düşündüm.Eşimde sanki sütüm yetmiyormuş gibi davrandı.Gerçi benim kız mamayı almadı anne sütüne devam ediyor ama genleri bana çektiyse fazla alacağını sanmıyorum zaten anne karnında da çok kilolu bir bebek değildi dediğin gibi.Çok kilo aldırmak değil niyetim ama biraz ağır kilo alıyoruz sanki bunu fark ettim...

Bu arada kilondan memnunsan ve eski halindeysen bırak kendiliğinden gider gözüne batan diğerleride.Zaten bizim bebeler büyüyüp ayaklanınca kilo sorunu kalmayacak kimsede koşturmaktan.....

günaydın güzel anneler boşverin kg takmayın ben ne yapam olmuşum 100 kg dert ediyomuyum yok:))))) selkie çok ama çok tşk ederim kızım uyandı öpüyorum herkesiiii

Günaydınnn,

Gününüz güzel geçsin kuzularınızla...

Bu aralar yine ağlayarak çıkıyorum evden işe gelmek için... Alışır gibi olmuştum ama nüks etti sanırım.

Kocamla da kayınvalidemle de hemen hemen hiç konuşmuyorum. Dün eve gittim, aldım oğlumu çıktım, 1,5-2 saat dışarıdaydık. Evimde yalnız kalamadığım için, dışarda huzur bulmaya çalışıyorum. Hiç keyfim yok kızlar...

Canım dışarda zaman geçirerek doğrusunu yapıyorsun bence.İçerde kalınca insan daha çok büyütüyor her şeyi gözünde.Tatile gitme durumların varmı?Yada hafta sonu kaçamağı yapma durumun eşinle ve bebişinle?

günaydın kızlar jery hawa değişiminden etkilendi sanırım dünden beri öksürüğü war we acaip terliyo 3 tel saçı sırılsıklam bebeğimin.. az önce eczaneden peditus aldım werdim 1ölçek 7,30dan beri uyanık we hala uyumadı şu an babasıyla oynuyor.. ne yapmalıyım şaştım kaldım ateş falan yok hasta değil yani sadece arada bir öksürüyor..

canım benim geçmiş olsun telaş etme önemli bişeyi olsa ateşi çıkardı bak dişlerinden dolayıda öksürüyor olabilir diyom ya zeynepte öyleydi öksürüyordu sürekli bir baktım dişleri patladı sonra durdu öksürüğü geçmiş olsun

günaydın kızlar nasılsınız?

azemheval yemek listesini sormuşsun?özeldende yolladım burayada ekliyorum

sabah ;kahvaltı karışımı(8 tahıllı mama 1 çorba kaşığı,peynir tereyağ,1 yarım çeviz,pekmez,tahin birer çay kaşığı bunlar,yarım muz,5 ölçek mama ile blendırda hazırlıyorum veriyorum...)

ara;100 gr meyve suyu

öğle;sebze çorbası(havuç,patates,kabak,maydonoz,evde varsa daha katıyorum sebzelerden az az,zeytin yağı ve tereyağı,bulgur,irmik ve pirinç tahıllarından biri..bunları kaynatıyorum,sonra rondodan geçiyorum,bir tabağa 120 gr ayırıp içine 4 ölçek mama katıyorum)

ara,,çiçibebeli meyveli yoğurt,(baen sadede veriyorum yada sade çiçibebeli,yada sede meyveli falan,çeşitlilik yapğıyorum)

akşam:herhangi bir kaşık maması

kalan saatlerde biberon maması veriyorum..ama sen emziriyorsun ...gün içinde rada az az çay veriyorum sen ,,sıusuzluğunu alsın diye...

Ebrucum bayıldım menüye, hemen kopyalıyorum, zamanı gelince ben de vericem Doruk'a...
Ellerine sağlık, yarasın Emirhan paşaya...

günaydın kızlar jery hawa değişiminden etkilendi sanırım dünden beri öksürüğü war we acaip terliyo 3 tel saçı sırılsıklam bebeğimin.. az önce eczaneden peditus aldım werdim 1ölçek 7,30dan beri uyanık we hala uyumadı şu an babasıyla oynuyor.. ne yapmalıyım şaştım kaldım ateş falan yok hasta değil yani sadece arada bir öksürüyor..

Çok geçmiş olsun Ceren'ime...

Tam yeni yeni dalmış oluyorsun uykunun en tatlı hali birden uyanıyor.Bazende böyle nasıl olsa uyanır diye uymuyorum al işte uyuyor.Pişman oluyorum keşke uyusaydım diye.Artık geçti şimdi uyusam o uyanır.Ne yapalım artık geçti gitti bugün yine......

Uzan dinlen bari canım ya, o bile iyi geliyor...

Canım dışarda zaman geçirerek doğrusunu yapıyorsun bence.İçerde kalınca insan daha çok büyütüyor her şeyi gözünde.Tatile gitme durumların varmı?Yada hafta sonu kaçamağı yapma durumun eşinle ve bebişinle?

Aynen öyle, hiç olmazsa 2 saat eksik görüyorum yüzlerini.
Canım, eşime bedava tatil var desen, onlar bizdeyken, hayatta bırakıp gitmez.
Haftasonları kahvaltıya gidelim diyorum, annesini babasını da götürüyoruz.
Ölümüne beraberiz yani...
Belki görümcem gelince onlar gideceklermiş bir haftalığına...

Eşim aradı şimdi, gayet iyi niyetle, hatır sormak için.
O kadar sinirliyim ki, hiç istemediğim halde, tersleyip kapattım telefonu suratına mafoldumben

günaydın
kızlar sağığınızda birgünde toplam kaç ml süt geliyor. şimdi de buna takıldım.
bu kız beni delirtecek iştahsızlığından ya bakalım ne zaman....

günaydın kızlar sabah kızçeme şeftali suyunu rendeleyip verdim kaşıkla,şimdide kabak pirin,havuç patatesten oluşan çorbasını yapıyorum,şeftaliyi iyi yedi şükür

ya ne kadar çok azmış kayınvalide ve eşler çok üzüyor bu olaylar beni valla bosna Allah yardımcın olsun tatlım
hasretto bi dru ara sor istersen cnm

günaydın
kızlar sağığınızda birgünde toplam kaç ml süt geliyor. şimdi de buna takıldım.
bu kız beni delirtecek iştahsızlığından ya bakalım ne zaman....

Günaydın canım,
Her gün aynı olmuyor süt miktarı.
Bazen 300 cc, bazen 400 cc sağıyorum ben, işyerindeyken...
Ama sağdığın miktar, bebeğinin emmesi ile de alakalı, ne kadar çok emerse, o kadar çok süt oluyor.
İnşallah açılır iştahı...

günaydın kızlar sabah kızçeme şeftali suyunu rendeleyip verdim kaşıkla,şimdide kabak pirin,havuç patatesten oluşan çorbasını yapıyorum,şeftaliyi iyi yedi şükür

Ohh afiyet olsun :)

ya ne kadar çok azmış kayınvalide ve eşler çok üzüyor bu olaylar beni valla bosna Allah yardımcın olsun tatlım
hasretto bi dru ara sor istersen cnm

Sağol Nehircim, azdılar valla, ben de sabrımın sonundayım.

ben daha regl olmadım ya acaba sezeryan ve normal durumda regl olma süresi farkediyor mu

Doğum şekline göre değil de, daha çok emzirme süresine göre fark ediyor sanırım.
Emzirdiğimiz sürece regl olmamız da gecikecekmiş, benim doktorum öyle demişti.
Ben de olmadım hala.

Canım pre. tamda kasiyerlerin dibinde duruyor yanımızda sırada başkalarıda olunca elimizi uzatamıyoruz oraya.Sigaraların altına bu sakızların falan olduğu yere koymuşlar diğer yerlerde olsaydı arada kaynatırdık ama oraya gelince lönk diye elimizi atamıyoruz.Ne sinir bir şey yaaa........
hiç sewmem:umursamaz::kedi:
Bende kestirdim saçlarımı.Hatta doğumdan sonraki ilk işim o oldu.Çok uzamışlardı.Kızlar emzirdiğiniz sürece diyet yapmayın.Deniz Akkaya 'emzirdikçe her gün fazladan 600 kalori yakıyorum spora gerek kalmıyor' demişti.Ne kadar doğru bilmiyorum ama emzirdikçe kilolar gidiyormuş....
deniz akkayaya bir kalorilere 2 e hani günde kaç kalaori alıyorum ki 600ü emzirmekle gidiyosa buı kilolar niye gitmiyoooooo
kabak eklim o zaman
bu arada çorba piştikten sonra süzgeçten geçirip içine bir tatlı kaşığı irmik koyup tekrar pişirebilirmişsin ki irmik çok faydalıymış ben mamalarda<ir mik olanı tercih ediyorum
ekle canım bişey olmaz artık 5ayı doldurdular
şuan babası kızıma yarım muz, yarım şeftali, kayısı, kara erik, yarım armut püresi we içine 30ml anne sütü.. karışımını yediriyor.. haa bi kaşıkta pekmez kattım c vitaminiyle daha güzel emilimi oluyormuş..

Günaydınnn,

Gününüz güzel geçsin kuzularınızla...

Bu aralar yine ağlayarak çıkıyorum evden işe gelmek için... Alışır gibi olmuştum ama nüks etti sanırım.

Kocamla da kayınvalidemle de hemen hemen hiç konuşmuyorum. Dün eve gittim, aldım oğlumu çıktım, 1,5-2 saat dışarıdaydık. Evimde yalnız kalamadığım için, dışarda huzur bulmaya çalışıyorum. Hiç keyfim yok kızlar...

en güzeli bu burcucum akşam gel ewe hiç muhattap olma al kuzuyu çık dışarı hawalarda güzel.. dr her akşam çıkar 1 saat dedi daha rahat uyurmuş de.. onlarda otursun ailecek tünedikleri ewe..

mrb annişler nasılsınız ben yorgunum oğlumu bekliyorum geceleri ateşi olur diye ama çok şükür olmuyo çok hafif elleri ve ayakları yanıyo calpol veriyorum ağzında pamukçuk olduğu için mi yada diş mi geliyo anlamadım ara ara huysuzlanıyo uykuya dalamıyodu dalsada beşikte gözler kapalı bağırıyodu allahtan dün geceden beri yok bu durum aman hasret dikkat et benimkindede ara ara bi öksürük oluyo ondan sonra huysuzlaştı şimdide uyuyo daha uynamadı daha doğrusu emip emip uyuyo

NEHİRRRR olumunekankayizsmile..nerelerdesin kısımm seeenn..bende başlıorum ek gıdayaa bakalım ne vercek dr
mrb annişler nasılsınız ben yorgunum oğlumu bekliyorum geceleri ateşi olur diye ama çok şükür olmuyo çok hafif elleri ve ayakları yanıyo calpol veriyorum ağzında pamukçuk olduğu için mi yada diş mi geliyo anlamadım ara ara huysuzlanıyo uykuya dalamıyodu dalsada beşikte gözler kapalı bağırıyodu allahtan dün geceden beri yok bu durum aman hasret dikkat et benimkindede ara ara bi öksürük oluyo ondan sonra huysuzlaştı şimdide uyuyo daha uynamadı daha doğrusu emip emip uyuyo

ayneeenn bi ates vare bugünlerde galkiba bi geciş dönemi bu diş cıkarma dönemleri oldugu için
..

yagmur civi gibi bi bebekti asla oturtamazdım dimdik dururdu..son iki gündür yavrum ayaklarını basamıyo kaldırıyorum ayaga bastırıorum bacakları bükülüyo salıyo bacaklarını hemen bugün dr a sorucam vitamin ilacıda bitti zaten..halsizlikmivar acaba

hiç sewmem:umursamaz::kedi:

deniz akkayaya bir kalorilere 2 e hani günde kaç kalaori alıyorum ki 600ü emzirmekle gidiyosa buı kilolar niye gitmiyoooooo

ekle canım bişey olmaz artık 5ayı doldurdular
şuan babası kızıma yarım muz, yarım şeftali, kayısı, kara erik, yarım armut püresi we içine 30ml anne sütü.. karışımını yediriyor.. haa bi kaşıkta pekmez kattım c vitaminiyle daha güzel emilimi oluyormuş..

en güzeli bu burcucum akşam gel ewe hiç muhattap olma al kuzuyu çık dışarı hawalarda güzel.. dr her akşam çıkar 1 saat dedi daha rahat uyurmuş de.. onlarda otursun ailecek tünedikleri ewe..

Hasret,
Çağırsam, oraya bile peşimden gelecek valla kadın.
Ben evden çıkarken gözlerini devire devire bakıyor.

Ne güzel meyve püresiymiş o :)
Afiyet olsun, yarasın...

aynen ebrucum benimkide öyle kafası bi tarafa poposu bi tarafa kayıyo kaydirigubbakcemile3 koltuğa otortuyom alışsın diye biraz oturuyo sonra bi bağırıyo çok asabi benim ki
geçen evi talırken annem namaz kılıyodu çüçük sincabımada yer yapmıştım anneannesinin yanında uzanmıştı bende tocişkoyla diğer odayı düzeltiyoduk anneme laf atıyo eee kadın namaz kılıyo cvp veremiyo bi bağırtı koptu ödüm koptu koştuk içeri eşimle sincapp sinirlenmiş anneme bağırıyo kadın namazı şaşırdı koptu gülmekten çok fenalar dünde babasına yaptı bağırdı

bu ara emzirmekte çok zorlanıyorum kendini geri çekiyo çevresiyle ilgileniyo hele yanımızda biri varsa hiç emmiyo bırakcakmı napcak anlamadım anca uykudan yeni uyandığı zaman ne kadar emerse o başka yok

X