2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

valla ben oğluş 8 aylıkken gitmiştim.hiçbişey anlamadık tatilden...bide cahil cesareti ta bodruma gittik kayseriden.yollarda da ayrıca perişan olduk......ama belki yakın biryerler 3-4 günlüğüne olabilir

hahhah kız zaten o kaynanın o kadar yakın olmasından darlanıyooo:KK1:

kız ne kadar kızsakta anlaşamasakta şartlar arada biliyormusun 5 dk tutar banyonu yapar yemeğini yer kendine zaman ayırısın ne olursa olsun bende anlaşamam kaynanamla ama evde bir destek lazım kpss başvuru yapmam lazım yer uzak zeyneple gidemiyorum

aynı sorun biz de de var. ben de diyorum bu kadar saat nasıl acıkmaz. bugün uykudan bayılıyor meme almadı biberonu aldı. bu arada ben biberona 10 gün önce zorla başlattım. benimki çok zayıf şuan yaklaşık5500 gr. zaten 2500 doğdu.çok zor çok iyi anlıyorum seni.

ya kızlar neden böyle yapıyorsunuz okumuyormusunuz hiç aylık gelişimlerini. artık emme aralıkları uzayacak gece 10 saat deliksiz uyicaklar öğünleri düzelecek uzun aralıklarla emecekler diyor heryer. yawrularınıza eziyet etmeyin. benimkide öyle. 3 saatte bir emiyor artık. normali bu bebekleirmiz büyüyor bireyleşiyor. Canımm niye içini çekerek ağladı kıyamam daha küçücük o annesi. aç olsa emmez mi. süpürge sesi falan yapma korkar o daha herşeyden. hep söylüyorum sağlıklı bebek şişman bebek demek değildir. belki bebeğiniz minyon bi tip olcak çok iştahlı olmicak. genetiktir. sizde zayıfsanız.
bebeklerinizi üzmeyin aç olan cocuk asla ve asla durmazz. doktorunuza sorun en olmadı.

Çok sıkıcıymış evde olmak yahu. Sabahtan beri bilgisayar başındayım. Kitap okudum olmadı tv izledim olmadı.

Benim oğlan sürekli uyuyor yahu. Gözlerini açar açmaz gülmeye başlıyor 1-2 saat oynaşıyoruz sonra yine uyku... Anormal bir durum mu bu? Sizdn sürekli uyanık olduklarını duyuyorum çoğu zaman doyurmak için ben uyandırıyorum...

ya kızlar neden böyle yapıyorsunuz okumuyormusunuz hiç aylık gelişimlerini. artık emme aralıkları uzayacak gece 10 saat deliksiz uyicaklar öğünleri düzelecek uzun aralıklarla emecekler diyor heryer. yawrularınıza eziyet etmeyin. benimkide öyle. 3 saatte bir emiyor artık. normali bu bebekleirmiz büyüyor bireyleşiyor. Canımm niye içini çekerek ağladı kıyamam daha küçücük o annesi. aç olsa emmez mi. süpürge sesi falan yapma korkar o daha herşeyden. hep söylüyorum sağlıklı bebek şişman bebek demek değildir. belki bebeğiniz minyon bi tip olcak çok iştahlı olmicak. genetiktir. sizde zayıfsanız.
bebeklerinizi üzmeyin aç olan cocuk asla ve asla durmazz. doktorunuza sorun en olmadı.
aynen katılıorum..şişman cocuk saglıklısır diye bişwey yokk!!!!!!!!...dr unuz gelişim normal diosaa tmmdır..bak bende sinirlendim şimdi ne demek zorla biberona başlattım bunu dr mu söylemişş!!!!!!

kız ne kadar kızsakta anlaşamasakta şartlar arada biliyormusun 5 dk tutar banyonu yapar yemeğini yer kendine zaman ayırısın ne olursa olsun bende anlaşamam kaynanamla ama evde bir destek lazım kpss başvuru yapmam lazım yer uzak zeyneple gidemiyorum

doğru bazen bebeği bırakabileceğin birine ihtiyaç oluyor. atla taksiye git sen de yaa. walla ben kendi adıma yalnızlığı tercih ederim her zaman. kimse bana destek te olmasın köstek de:1rolleyes:

bebeklerimizin gelişim tablosuna bakınca en çiroz benimki. geçen ay sadece annne sütüyle 600 gr almıştı.ben de bu nedenle mamaya başladım. ama artık sadece gece uyurkrn vereceğim. çok korktum doğrusu beni bırakacak diye...

Benimki doğdugundan beri 600 alıyor mamaya başlamayı düşünmedim hiç doktorumuzda başlatmıyor saolsun hareketleri gelişimi çok iyi kudurup duruyoruz:) sende werme napcaksın

Çok sıkıcıymış evde olmak yahu. Sabahtan beri bilgisayar başındayım. Kitap okudum olmadı tv izledim olmadı.

Benim oğlan sürekli uyuyor yahu. Gözlerini açar açmaz gülmeye başlıyor 1-2 saat oynaşıyoruz sonra yine uyku... Anormal bir durum mu bu? Sizdn sürekli uyanık olduklarını duyuyorum çoğu zaman doyurmak için ben uyandırıyorum...

yok canım normal.benimkide aynen öyle.şu 4-5 gün bozulmuştu uykusu.ama 2 gündür yine düzene girdik...1-2 saat uyanık durup tekrar uyuyo 2 saat kadar asya da........

kızzz maşallah de,bi yerlerini ısır:KK1: ne güzel uyusun, anormal olan bizimkiler. normalde 18 saat kadar uyumaları gerekiyo zaten

aynen sana katılıyorum dr ayda 600 gr alan bebek doyuyordur zaten artık 400-600 arası alacak boyu 1 cm uzamaya başlayacak dedi bende çok zayıffı diyordum ama gayet iyi olduğunu bayağı bir araştırmadan sonra öğrendim her bebek ayrı bir birey bazı arkadaşlrın 8.kg 7 kg bebekleri genetik bence (mamayla beslemek dışında) acaba benmi bakamıyorum dedim bir ara
geceleri uyandırmayın aç olunca uyanıyorlar zaten herkes sağlıkla büyütsün meleklerini

birde sizle beni çok üzen bır sıkıntımı paylaşacağım.malum buraya evlenip yerleştiğimde herşeyi herkesi istanbulda bıraktım yani yanlızdım.sonra eşimin işyerinden bir arkadaşının karısı ile tanıştım daha doğrusu iki arkadaşının kızların adı meltem ve mehtap.ve biz üç çift çok güzel grup olduk gezip eğleniyorduk sonra mehtap ın kocası işyerinde meltem iin eşiyle benim eşimle birkaç kez ters düştü karı koca kıskanç bir yapıları var biraz eşide bize ters geldi biraz ve onlarla görüşmeyi kestik ama eşlerimiz işyerinde konuşuyorlardı bir sorun yok yani.meltem le ben çok kaynaştık kardeşten öte olduk bu arada çocuğu oldu ben kendi canım gibi seviyorum hergün arıyorum sık sık biraradayız..sonra geçtiğimiz sene mehtap geldi ayağıma kadar ve benden özür diledi ağladı.zaten kayınvalidesi kanser oldu ki kadınıda çok severdim sonra vefat etti.bizde onca zaman yaşanmışlığın verdiği vefayla geçmiş olsuna başsağlığına gittik ve çok sık olmamakla bir nadiren görüşür olduk yeniden.ama meltemler kesinlikle gitmediler bence buda yanlış çünkü düşmanlık yoktu sonuçta okadar beraber yedik içtik.ve mehtap la ben birer ay ara ile doğum yaptık.çok uzattım nitekim ben doğum yaptım meltem benden uzaklaştı ben onu hep aradım o beni alp doğalı 10kere ya aradı ya aramadı.gelip gitmemeye başladı ama görüştüğümüzdede gayet sıcaktı.şu son iki haftadır hiç görüşmedik mesela sadece cuma günü oğlu demir parçası yutmuş geçmiş olsun diye aradaım gelişmeden haberdar et beni dedim ses yok ki çocuk kaka ile atmış herşey normale dönmüş ben bunları başkasından duyuyorum.ben mehtapla görüşürken bile tedirgin oluyordum acaba darılır mı diye ama o benle meğer hiç ilgili değilmiş.istediği gibi çıkıyor geziyor istedikleri ile görüşüyor bana gelince ee can(oğlu) durmuyor diyor.çok kırgınım aklıma geldikçe hem sinirleniyor hem çok üzülüyorum ben canım kardeşim derken o bana elden uzak oldu yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi sizce ne yapmalıyım?eşim arama o seni aramadığı sürece diyor ama bende tepkimi bilsin istiyorum.sıktım sizide ama şişirdi beni bunlar.

yaw ne diye darlanıyon kaynanan yakın annende gelip gidiyor biz ne yapak....
canım kaynanam yakından öte alt katımda dakka başı çıkıyor inan buda sıkıyor insanı.eğer 4-5 günde bir görsem dediklerin doğruda böyle sürekli birlikte olunca çok bunalıyorsun.annemide doğumdan beri ilk kez gördüm.
Allah kavuştursun Yazgıcım. bende de var bi bunalım hali iki gündürboshayallersmile

hahhah kız zaten o kaynanın o kadar yakın olmasından darlanıyooo:KK1:
alkisalkisalkis
sağol canım.sorma ya deprosyanda gibiyim.
he yaa toptan temizlikk..bu hafta sonu galiba taşınıoz tamamen..

saol bebemm..

kız yagmur da ilk 3 ay uslu kuzucuk gibiydi yeni yeni çıkarıyo pencelerini..bi cadıki yalandan aglamalar falan..kucaga gelince susuyo..memeyi elleriyle cıkarıyo agzından sonra bi bakış atıyo bana başlıyo aglamaya beklioki annesi gelsin soksun memeyi agzına takrar cıkarıyo ban takıorum falan rehin alıyo beni cok cingöz..sempatiksalakcinni
aynı alpte öyle kucaktan inice ağlamaktan öte çığırıyor hemde okadar yüksek sesle bağırıyorki sanırsın benden çıkıyor.tepemde sürekli.ne oyuncak ne emzik hiçbiri kar etmiyor bu çocuğa derdi ne anlamıyorum yaaa.

Yazgı, kafana takılan ne varsa kendisine sor bence. Ben böyle böyle düşünüyorum diye. Aksi halde bir şey varsa bile çözülmez uzar gidr ya da iyice koparsınız. Bence konuşmalısın kendisiye. Konuştuktan sonrası da olan bir şey varsa ona bağlı ya tamamen koparsınız ya da sorun çözülürr. Bir tarafın söyleyemediği bir şey varsa genel de su yüzüne çıktığında böyle olur...

birde sizle beni çok üzen bır sıkıntımı paylaşacağım.malum buraya evlenip yerleştiğimde herşeyi herkesi istanbulda bıraktım yani yanlızdım.sonra eşimin işyerinden bir arkadaşının karısı ile tanıştım daha doğrusu iki arkadaşının kızların adı meltem ve mehtap.ve biz üç çift çok güzel grup olduk gezip eğleniyorduk sonra mehtap ın kocası işyerinde meltem iin eşiyle benim eşimle birkaç kez ters düştü karı koca kıskanç bir yapıları var biraz eşide bize ters geldi biraz ve onlarla görüşmeyi kestik ama eşlerimiz işyerinde konuşuyorlardı bir sorun yok yani.meltem le ben çok kaynaştık kardeşten öte olduk bu arada çocuğu oldu ben kendi canım gibi seviyorum hergün arıyorum sık sık biraradayız..sonra geçtiğimiz sene mehtap geldi ayağıma kadar ve benden özür diledi ağladı.zaten kayınvalidesi kanser oldu ki kadınıda çok severdim sonra vefat etti.bizde onca zaman yaşanmışlığın verdiği vefayla geçmiş olsuna başsağlığına gittik ve çok sık olmamakla bir nadiren görüşür olduk yeniden.ama meltemler kesinlikle gitmediler bence buda yanlış çünkü düşmanlık yoktu sonuçta okadar beraber yedik içtik.ve mehtap la ben birer ay ara ile doğum yaptık.çok uzattım nitekim ben doğum yaptım meltem benden uzaklaştı ben onu hep aradım o beni alp doğalı 10kere ya aradı ya aramadı.gelip gitmemeye başladı ama görüştüğümüzdede gayet sıcaktı.şu son iki haftadır hiç görüşmedik mesela sadece cuma günü oğlu demir parçası yutmuş geçmiş olsun diye aradaım gelişmeden haberdar et beni dedim ses yok ki çocuk kaka ile atmış herşey normale dönmüş ben bunları başkasından duyuyorum.ben mehtapla görüşürken bile tedirgin oluyordum acaba darılır mı diye ama o benle meğer hiç ilgili değilmiş.istediği gibi çıkıyor geziyor istedikleri ile görüşüyor bana gelince ee can(oğlu) durmuyor diyor.çok kırgınım aklıma geldikçe hem sinirleniyor hem çok üzülüyorum ben canım kardeşim derken o bana elden uzak oldu yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi sizce ne yapmalıyım?eşim arama o seni aramadığı sürece diyor ama bende tepkimi bilsin istiyorum.sıktım sizide ama şişirdi beni bunlar.
ben bu konularda çok tepkili olurum...huyum böyle.yalvaracak değilsin ya sen de arama....2.seçenek:herşeyi açık açık konuş,sor derdi neymiş.......ondan sonra aynen devam ederse sen de arama............

Yazgıcım demek diüer arkadaşınızla barışman onun zoruna gitmiş ama hata onda. bence arayıp ona neden uzaklaştığını sorman daha iyi olur. belki karşılıklı içinizdekileri atarsanız tekrar eskisi gibi sıcak bi ilişkiniz olabilir cnm

kızlar avrupa projesi sonuçları açıklanmış ve bizim okulun projesi onaylanmış...bu proje üzerinde çok çalıştık ingilizce öğretmenleri olarak,çok emek verdik..geçen sene başlamıştık çalışmalara....o zaman hamile değildim........hem çok sevindim hem ne yapcam ben diye düşünmeye başladım.hadi oğlum neyse büyüdü.kızçeyi napcam?müdür tebrik etmek için aramış...gerçi kızlara eğer onaylanırsa ben en son turda giderim yutdışına demiştim...en son da seneye kasım oluyo-italya ya.........o zaman 1 buçuk yaşını geçmiş oluyo....ilk gidişte bu kasım da ispanya......ay ne yapacağımı şaşırdım kızlar...bu yurtdışı fırsatını da kaçıramammmmmmmmmdelikafadulden

tebrik ederim canmalkisalkisalkis. bence de kaçirma firsati. Kizin da büyümüş olr. benim de en büyük isteğim yutdışına gitmek. bütün ingilizce öğretmenleri dil kullanabilmek açisindan gitmeli:eek:

ben bu konularda çok tepkili olurum...huyum böyle.yalvaracak değilsin ya sen de arama....2.seçenek:herşeyi açık açık konuş,sor derdi neymiş.......ondan sonra aynen devam ederse sen de arama............

benim de huyum böyledir aslında. hele yok yere küsen insanlara uyuz olurum daha da o konuşana kadar konuşmam kolay kolay:dilcikar:

Yazgı, kafana takılan ne varsa kendisine sor bence. Ben böyle böyle düşünüyorum diye. Aksi halde bir şey varsa bile çözülmez uzar gidr ya da iyice koparsınız. Bence konuşmalısın kendisiye. Konuştuktan sonrası da olan bir şey varsa ona bağlı ya tamamen koparsınız ya da sorun çözülürr. Bir tarafın söyleyemediği bir şey varsa genel de su yüzüne çıktığında böyle olur...
öylede canancım ben bişey yaptığımı düşünmüyorum şimdi arayıp konuşsam hayran konumunada düşmek istemiyorum.zaten böyle dost olacaksa kopsun daha iyi.ne yapacağımı şaşırdım.çok yanlış yaptı bana çok.

bende tepkilerimi asla kontrol edemem işte ve dediğin gibi çok sert olurum bu gibi durumlarda ters bişey söylerse bende ters yaparım.kırmakta istemiyorum çünkü ne olursa olsun seviyorum 4 senedir herşeyimi paylaştım benim kadar yakındı bana.

Yaz gelince okicam seni şimdi biyere gitmem lazım.
Kızlar herkes hemfikir bakın. bebeklerinizi norlu zorlamayın gereksiz yere onların rızıklarını rabbim verirken kilo ugruna mamaya başlamayın. süütnüz warsa tabi.
ayda 600 gram yeter lütfen. anlıyorum hepinizi en iyi anne mükemmel anne olmak istiyoruz ama onların saglıklarıyla oynuyoruz biraz rahat bırakalım bebişlerimizi. birbirimize burda destek olalım.
benim bebepim 5500 gram bizden düşük eminim yoktur. sizleri tnaıdıktan sonra daha rahatım artık demekki butun bebekler anneler böyle diye. sizde öyle düşünün ewet bebepim zayıf ama saglıklı diyebilin.. aylık gelişimlerini nettende takip edin öğünlerini cc lerini hep yazıyor.
bide buzlukta sütlerim war benim günleri dolmadan arada onları veriyorum biberon alcamda dr browns alıyım dedim sizde neler war..

görüşmeküzereee

X