2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

2 temmuz da gel demişlerdi ben de senelik izinlerimi istedim. 2 ağustosa kadar vaktim var diye hesap ediyorum ama bizim işin sağı solu belli olmuyor. Esin o zaman 4. aylık olmuş olacak. 3-4 gün her emme sonrası sağıp sadece 2 tane 120'lik süt koydum buzluğa. Ben de tüm temmuz ayı boyunca süt sağıp biriktirmeyi deneyeyim. 15 günlük süt biriktirebilirim belki. Acaba 120'lik paketler değil de 90'lık paketler mi yaparak saklasam.

Benim kızım gün içinde ne kadar içiyor bilmiyorum. Ama 1,5 aylıkken 30 dk beni emip üzerinde günde 4 kere 90 'lık mama aldığını biliyorum. Şimdi mama istemiyor çok şükür. Ama ben işteyken ne kadar süt tüketir kestiremiyorum.

Çift göğüsü aynı anda sağacak bir göğüs pompası kiralamayı düşünüyorum. 3 saatte bir 30 dk içinde iki göğsümü de sağabilirim böylece. İş yerinde problem olmaz. Korkarım ki benim göğsümü sağmaya zaman bulmam çok zor olacak.

Biberondan süt göğsüme göre çok seri akar sonra yine beni emmeyi reddeder diye korkuyorum. O nedenle sağılmış sütüm varsa gece onu veriyorsam mutlaka içine bir parça mama da koyuyorum ki biraz yoğun olsun diye. Hemşire yapabilirsin demişti. Aklımda 40 tane soru var. Şimdiden beni endişeler aldı yürüdü. Neden ücretli iznimiz 6 ay değil ki. En az 6 ay emzirebilmek için bize bu imkanı vermeliler. Bir de başbakan 3 çocuk diyor. Bu devir de, bu ekonomik ve manevi şartlar altında 3 çocuğu nasıl yapacağız onu söylesinler

hoşgeldin cnm,dogum günün kutlu olsun, ata sünnet oldumu? hakınızda hayırlısı neyse o olsun şebnem..

kaydirigubbakcemile3
ya zamanla alakası yokki olmasa bile bunu işyeri vermek zorunda süt izni günlük oluyo,
6 ay bounca,sen başbakana bakma onun için zor deil herkeside kendi gibimi sanıyorsempatiksalakcinni

evet canım en kısa zamanda tekrarlamak lazım temmuz sonu gibi mesela bu sefer hava güzel olursa hasretin dediği gibi güzel bi koru ya falan gidelim piknik havasında olur daha yakın oluruz masalar bizi ayırdı

sana tamamen katılıyorum doğum sonrası 6 ay kesinlikle izin kullanmalı anneler madem ilk altı ay sadece anne sütü bunun kanunen hakkı olması lazım
dediğin gibi bebekler biberona alışırsa ne olacak emmezse anneyi bi sürü ihtimal var

ben hazırlanayımda dr bir görüneyim..yağızı eltime bırakıcam hava serin bugün birde onu hasta etmiyeyim

Ben 60 cc'lik paketler yapıyorum genelde.
Hatta bazen 20-30 cc yapıyorum, hiç belli olmuyor ne kadar isteyeceği...
Mayıs ayı boyunca ve haziranın ilk yarısında geceleri bile kalkıp sağdım ben. Gece çok güzel doluyor göğüs, denemeni tavsiye ederim.
Biberon olarak hala Nuk no 1 kullanıyorum ben, öyle lıkır lıkır akmıyor. Bir de emdikçe süt gelen biberonlar varmış ama bulamadım ben, bi araştır istersen.
Ben hiç mama vermedim Doruk'a, ama memeyi ne zaman versem emiyor :)
Endişelenmekte haklısın, ilk günler biraz bocalıyor insan ama su akıp yolunu buluyor. Daha çok küçük oldukları için çabuk uyum sağlıyorlar herşeye...

İzin konusuna, başbakanın özlü sözlerine hiç gelme, nefret ediyorum bu ülkenin yasalarından. Sosyal devlet olamayışımızdan, devlet politikası ile değil, hükümet politikası ile yönetilişimizden, işverenlerin böyle keyfi kararlar alabilmesinden... Hepsinden nefret ediyorum. Ücretli iznin 6 ay olmasını bırak, ücretsiz izin hakkını bile vermiyor işte özel sektör. Kanuni ücretli iznimi kullanıp geldim, 4 ay sokaklarda gezmişim gibi davranıyorlar bana... Offf çok doluyum çoook

ewt ara ara böyle dönemleri var sanırım geçenlerde de hiç uyumuyordu şimdi onları telafi ediyor sanırımmirmirmirmir

İnşsllah Doruk da bu akşam telafi etmeye başlar :)

Geçmiş olsun...
Anlatın buluşmayla ilgili ne var ne yoksa, çatlatın beni burda :)

ata sünnet olmadı 1 yaşına kadar dayanır idare etmeye çalışırız dedi biraz açmaya çalıştı birde krem verdi ucuna sürmek için şimdilik iyi
ben zaten eylül ekim gibi düşünüyordum o zaman yaptırıcaz

buarada ata hergün havuza giriyo evin terasında kocaman bir havuzumuz var bütüngün içinde çıkmak istemiyo basıyo çığlığı sonra yoruluyo ve çok güzel uyuyor dün karma aşımızın ikincisini vurulduk ve yine ateşlendik yine baygın baygın yatıyo

[sıze="2"]günaydın kızlar..eftel canım çok geçmiş olsun,mavidüşler canım doğum günün kutlu olsun hakkında hayırlısı olsun..ayfer canım çok geçmiş olsun hilal hastaymış çok geçmiş olsun allah acil şifalar versin...[/sıze]

Yaa buluşmanız çok güzell nası canım çekti:) minik minik bi sürü bebek canlarım benim yaa. İki gün giremedim maşallah neler olmuş. nasıl vakit bulabiliyorsunu anlamıyorum tebrikler walla.
Ben annemlerin yanında olmama rağmen tek işim bebek. Ona rağmen giremiyorum:)
Kızlar şey sorcam ya bizim kaka sayımız 6 yı buluyor yeşil cıvık ve sümüksü. bi düzelemedik ya. kilo alamamızıda buna bağlıyorum ben. iyi emiyor yetiyordur heralde bilmiyorum ama. 600 gr anca alıyoruz. sizin kaka sayınız nasıl??

kaydirigubbakcemile3

ya zamanla alakası yokki olmasa bile bunu işyeri vermek zorunda süt izni günlük oluyo,
6 ay bounca,sen başbakana bakma onun için zor deil herkeside kendi gibimi sanıyorsempatiksalakcinni

nimetcim süt iznimi topluca bir gün işe gitmeyerek kullanacağım ama gün içinde çok yoğun oluyoruz sağmaya zaman bulamam diye korkuyorum

günaydın canlarım kocamın suratsız halalrı sabahın 9unda zıplayıp geldiler.. ilk başta bi tartışma yaşadık iyi karşılamamışım öpmemişim die.. neyse surat astılar oturdular sonra dedim şimdi cengiz gelicek ona yansıtacaklar durduk yere huzursuz olacağız.. aldım cerişi werdim kucaklarına iki muhabbt ettim kusura bakmayın falan dedim büyüklük bnde kalsın gittiler 10,30da.. ohh bu da böle geçti

günaydın...
dün bahsetmiştim kızıma şurup içirmeye başladım barsakları düzenlensin diye ama dünden beri kusmaya da başladı...emdikten sonra az çıkarmıştı ama biraz önce ot.koltuğunda otururken yine kustu,bu kez fışkırır tarzda...şurubu içireli olmuştu bir yarım saat kadar ama onu da çıkardı kusarken...yağ gibi bir şurup zaten aynen çıkardı...rahatladı ama şimdi uyukluyor..doktora götüreyim değil mi?
başka bir sebeple kusuyor olabilir mi?

çok hassas Ata sanıyım her iki aşıda da etkisini böyle göstermiş ilk karma aşısında bisey olmadı bize aman aman olmasın bisey bebeklerimize

sağol canım yaa bronşlar dolmuş bugün daha da iyi öksürünce tıkansakta azcık balgam çıkarmaya başladık bugün ve kakası da sulu olmaya başladı ilaçlardan sanırım

Çok geçmiş olsun nereden kaptın ki. adi doktordan iyi haberlerle gel inşallah.

bende nuk 1 kullanıyorum ama çok seri akıyor gibi geliyor.
6 ay ücretsiz izin alamayan benim iş yerim veremeyiz diyor.

Doğum günün kutlu olsun.

Canım bizim kakamız 2 haftadır cıvık sari sümüksü ağır kokulu bazen 2 bazen 3 kez eskiden 2-3 günde bir yoğun kıvamlı idi doktorumuz tahlil istedi ama tahliller temiz çıktı.

yeşil demişsin sen mama ile mi besliyorsun, mama ile beslemiyorsan doktorunla konuş. Sümüksü, sulu, cıvık, yeşil ağır kokulu sık yapılan kaka bağırsak enfeksiyonuna işaret edebilirmiş.

Son düzenleme:

canım benim oğlum günde bir kez yapıyordu şimdi iki günde bir kez yapıyor sarı ve ne çok katı ne çok cıvık ortada yani

resimleri nereye yüklicez?

günaydın bitanecimm
en iyisini yapmışsın balım boşver onlar çekip gitti eşine yansısaydı sen üzülecektin
istersen resimleri hijyenimin açtığı topike yükle canımcım

Çok geçmiş olsun nereden kaptın ki. adi doktordan iyi haberlerle gel inşallah.

bende nuk 1 kullanıyorum ama çok seri akıyor gibi geliyor.
6 ay ücretsiz izin alamayan benim iş yerim veremeyiz diyor.

canım bende nuk 1 kullanıyorum bi kaç marka denedim en yavaş bu akıyormuş gibi geldi bana ve serhan en rahat bunu emiyor hatta dalinin 1 numarasını aldım akışı çok hızlı yerken hep boğazına kaçtı vee aldım onuda sevmedi bebedoru hiç tutmadı baktımki boşuna alıyorum başkasını sevmiyor nuk'a devam dedim

Sizinkilere nazaran biz çok yapıyoruz o zaman.Bİ problem war sanki. Yok süt veriyorum sadece canım. Doktorumuzu bi arayım.oda antibiyotik werecek yaa onuda istemiyorum. Misafir geliomuş ben kaçar. Çok teşekkürler görüşürüzzz..

geçmiş olsun canım üzüldüm kıyamam güzele her şurup her bebekte farklı etki gösterebilir bencede doktorunla konuşmakda yada götürmekte fayda var şurubu her verişinden sonra kusuyormu peki??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…