2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

nasılsınız kızlar? ben yine geç kaldım değil mi? :KK59: canım çok sıkkın.. oğlum bugün doğduğundan beri hiçbu kadar huysuz olmamıştı.. görümcem de geriyor beni.. resmen nazar değdiriyor oğluma büyük görümcemin oğluyla karşılaştırıyor devamlı; oğuz mama sandalyesinde durmuyor dedi 5 dk sonra bizimki mama sandalyesinde feryat figan. araba koltuğuna oturmuyor dedi; her arabaya bindiğinde anında uyuya kalan oğlum bugün arabada kucağımda geldi.. gece çok zor uyuyor dedi; her gece 9da uyuyan bebek bu gece tam 1 saat uyutmaya çalıştım uyumadı sonra da yanıma gelip "9 erken zaten bence" diyor ver ben salliyim onu diyor bana :88: sinir etti beni bebek huysuz birde o hiç çekilmedi.. neyseki gitti az önce o kapıdan çıktı bizimki uyuyakaldı :KK57: eşime de kızdım.. :KK59: ben mi sinirliyim acaba bugün :KK43:

canım doğru söylüyorsun ama muhallebiyi neyle yapacaksın? anne sütüyle mi? anne sütüyle yapabileceksen ne güzel ama ben oğluma annesütüyle muhallebi yapacak kadar güvenemiyorum yemez atılırsa sütüm ziyan olur üzülürüm sonra.. bir de gdo olayıvarkafamı karıştıran; en azından organik olunca için daha rahat veriyorum herşeyi..

ben de labne aldım yanarım yanarım elcazımla yaptığım caanım peynirime yanarım, oğlum da bayılmıştı halbuki..

kahverengi ve kıvamlı kaka yapıyor 2-3 gündür maşallah :nazar: oldukca kokulu ve genelde 1 kez yapıyor..

maşallah de diye uyarsaydın keşke görümceni :nazar:,gerçekten çok etkileniyor çocuklar

Harpy cim, bence bebeğin için birçok şey üstüste geldi, aşı ve görümcenin garip tavırları. biraz sabırlı ol ve canını sıkma derim, çünkü senden çok etkilenir, biliyorsun. Benim bebeğime d eöyle oluyor, babası evde olmadığı günler öyle huzursuz oluyor ki, bugün babası evdeydi oğlum çok neşeliydi maşallah:nazar: Babası evde olunca ben de neşeleniyorum çünkü, eminim benden etkileniyor. Azıcık zamana ihtiyacı var düzelecek sık dişini.
Sanki diğer görümcenin oğlunun teyzesiyse seninkinin de halası, neden öyle davranıyor ki.

asualp bugün çok sessizsin sanırım geçmişi okuyorsun hoşgeldin

muhallebiyi suyla yapınca nasıl oluyor tadı?
tarifini versene ben de denerim :KK3:

muhallebiyi suyla yapınca nasıl oluyor tadı?
tarifini versene ben de denerim :KK3:

Tadı kötü ama belli olmaz yiyebilir.
  • İki yaylı kaşığı pirinç unu, (kaşık tepeleme olmasın)
  • bir su bardağı su
Malzemeleri önce orta ateşte kaynayıncaya kadar pişir, sonra kısık ateşte biraz daha pişir. Anlarsın zaten pişip pişmediğini. Pişince kasesine al, ben içine bir çay kaşığı kadar zeytinyağı katıyorum, ılıyınca bir ölçek de aptamil,(tadını biraz daha güzel yapıyor) iyice karıştırıp yediriryorum. Zeytinyağ ve aptamil tercih.

Umarım yer.

Dilekcim açıklaman için teşekkürler, kahvaltı için birşey söylemedi galiba doktor? Ben oğluma kahvaltı da vermek istiyorum sabah uykusu az oluyor doymuyor heralde sütümle. :KK50:

Kahvaltıyla ilgili birşey söylemedi,ben de sormadım.Sanırım bir sonraki ay başlatacak kahvaltıya.Ben arada tuzsuz peynir tattırıyorum kızıma o kadar.

kahvaltı konusunda herkesin kafası karışık galiba ama 6.ay kontrolünde doktor sölemio mu ya şunu wer bunu wer die..biz 2 hafta sonra gidicez...şu an kahvaltı neyin vermiyoum ama arada tatdırıyoum bişiler...

Prasa süt yapıyor mu kızlar? Deneyiminiz var mı bununla ilgili?

Tadı kötü ama belli olmaz yiyebilir.
  • İki yaylı kaşığı pirinç unu, (kaşık tepeleme olmasın)
  • bir su bardağı su
Malzemeleri önce orta ateşte kaynayıncaya kadar pişir, sonra kısık ateşte biraz daha pişir. Anlarsın zaten pişip pişmediğini. Pişince kasesine al, ben içine bir çay kaşığı kadar zeytinyağı katıyorum, ılıyınca bir ölçek de aptamil,(tadını biraz daha güzel yapıyor) iyice karıştırıp yediriryorum. Zeytinyağ ve aptamil tercih.

Umarım yer.

canım aptamil koyunca sütlü oluyor zaten :KK1:

kahvaltı konusunda herkesin kafası karışık galiba ama 6.ay kontrolünde doktor sölemio mu ya şunu wer bunu wer die..biz 2 hafta sonra gidicez...şu an kahvaltı neyin vermiyoum ama arada tatdırıyoum bişiler...

Bebişinle bebişim aynı gün doğmuşlar galiba, 20 eylül mü?

Bak şimdi uyandım ben!Galiba yapıyor Emine.Ben iki hafta önce çok bol pırasa yemiştim,çok fazla süt olmuştu,hep sağdım fazlaları o kadar yani:nazar::nazar::nazar:Ben de düşün düşün,bulamamıştım sütün artma sebebini!10 gündür falan pırasa yemedim,sütüm ancak yetiyor.Bak dün pırasa pişirmiştim,daha yemedik,yarın yiyeyim sana kesin söylerim.

Bak şimdi uyandım ben!Galiba yapıyor Emine.Ben iki hafta önce çok bol pırasa yemiştim,çok fazla süt olmuştu,hep sağdım fazlaları o kadar yani:nazar::nazar::nazar:Ben de düşün düşün,bulamamıştım sütün artma sebebini!10 gündür falan pırasa yemedim,sütüm ancak yetiyor.Bak dün pırasa pişirmiştim,daha yemedik,yarın yiyeyim sana kesin söylerim.

asualp bugün çok sessizsin sanırım geçmişi okuyorsun hoşgeldin

:)) Ewet canım geçmişi okuyodum eşimde bi kaç bişey istedi ona git gel falan.
Sen napıyosun?

Kızlar ben böyle bişey almayı düşünüyorum? Ne dersiniz sizce kullanışlı olur mu? Kullanan varmı? Oğluma ben birsürü küçük top almıştım. İçine atarım oynar mı acaba?

Bugün eşimin bi arkadaşıyla görüştük onlarında bizden 10 günlük büyük bi bebekleri var. Akşam 10da yatıyomuş sabah bi kalkıp emiyomuş sonra uykuya devam. Kahvaltıya gidecektik birlikte biz sabah 8de kalktık. Bizim küçük tüp uyutur mu bizi hiç? Biz kalktık giyindik ben bulaşıkları yerleştirdim eşim gazete okudu biraz TV izledik 10 gibi aradık hadi çıkalım diye onlar ailecel uyuyolarmış. Ayyy nasıl imrendim anlatamam. Maşallah nazar değmesin size dedim. Bizim canlı alarm bizi uyutur mu hiç ?
Neyse gittik oraya Bizim oğlan beter böcek gibi heryeri karıştırdı. Diğer bebekse arabsında oturdu. Bi ara uykusu geldi mızmızlandı sonra uyuttular uyudu. Bizimkide tazmanya canavarı gibiydi :)))) Kuzum benim oğlum benim.

X