2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ama canım şuna sevinebilirsin oğlun sebze yemeyi seviyor anlaşılan ne güzel yemiş maşallah ,ben çok zorlanacağım bu ek gıdalarda çok zor ağzını açmak istemiyor:18:

ya benimki de sadece sebze yiyor başka da bişi yemiyor.. çok şükür ama ben annelikten istifa etmek istiyorum özellikle odun eşim ben 7/24 çocukla uğraşırken film izlediği zamanlarda.. çok yoruluyorum bazen :KK14:

ben bi duşa gireyim gelirimyarım saate tabi oğlum uyanmazsa..:KK58:

ya benimki de sadece sebze yiyor başka da bişi yemiyor.. çok şükür ama ben annelikten istifa etmek istiyorum özellikle odun eşim ben 7/24 çocukla uğraşırken film izlediği zamanlarda.. çok yoruluyorum bazen :KK14:

bazen eşim de yapacak gibi oluyor hiç fırsat vermiyorum hemen bi iş söylüyorum öyle tembel alışmasın zaten evlendiğimiz haliyle şimdiki hali çok farklı bazen kayınvalidemlere eski ve şimdiki halini gösterip aradaki 77 farkı bulun diyesim geliyor :KK1::KK1: hamarat oldu ayol benim koca:KK62::nazar::nazar::nazar:

bazen eşim de yapacak gibi oluyor hiç fırsat vermiyorum hemen bi iş söylüyorum öyle tembel alışmasın zaten evlendiğimiz haliyle şimdiki hali çok farklı bazen kayınvalidemlere eski ve şimdiki halini gösterip aradaki 77 farkı bulun diyesim geliyor :KK1::KK1: hamarat oldu ayol benim koca:KK62::nazar::nazar::nazar:

aynen benimki de geçen kayınvalidem bulaşık makinasını topladığını görmüş bu benim oğlanmı dercesine aaaa ne yapıyor diyerek şaşırdı :) ben de ooo daha doldurmayı da öğrendi dicektim de vazgeçtim. şimdi ben oğlumun elini sıcak sudan soğuk suya sokmadım diye acımasın dedim:KK47::KK47:

aynen benimki de geçen kayınvalidem bulaşık makinasını topladığını görmüş bu benim oğlanmı dercesine aaaa ne yapıyor diyerek şaşırdı :) ben de ooo daha doldurmayı da öğrendi dicektim de vazgeçtim. şimdi ben oğlumun elini sıcak sudan soğuk suya sokmadım diye acımasın dedim:KK47::KK47:

biz de öyle olur muyuz ki? :44:

Arkadaşlar dün doktora gittik,6.ay kontrolümüz için.Nihayet ek gıdaya geçiyoruz,hayırlı ve de uğurlu olsun. Daha önce fırsat bulup yazamadım çünkü benim kız aşı olunca iyice mızmız oluyor,bana iki dk kalmıyor.Dün bir ara girdim gece ama çabuk çıktım.İşte doktorun verdikleri:

Sabah 10.00 Kımızı elma suyu ve peşinden püresi(cam rendede yapılacak,bir iki kaşıkla başlayıp yarım orta boy elmaya kadar çıkılacak)

Öğle 12:00 Sebze püresi
Patates,havuç,balkabağı ile yapılacak ve yeşil sebzelerden(ıspanak,maydanoz,brokoli) bir tanesi eklenecek. İlk birkaç gün iki tatlı kaşığı kadar verilecek,yavaş yavaş arttırılarak 100 ccye çıkılacak.
İlk bir hafta alıştırma peryodu sonrası püreye yavaş yavaş zeytinyağı eklenecek,100 cc ye kadar çıkıldığında püreye katılan z.yağı miktarı 1 tatlı kaşığını bulmuş olacak.
Daha sonra püreye 30 gr kuzu eti katılacak,ama pişince içinden alınacak yani sadece suyu pürede kalacak.Sormadım ama ben püreyi pişirip blenderla eziyorum.

16.00 Yoğurt(50 cc) İnek veya keçi sütünden,önemli olan kaşıktan dökülmeyecek kadar kıvamlı olsun dedi.

20.00 Muhallebi-Evden de yapabilirsiniz dedi ya da Hipp organik pirinçli kaşık maması verebilirsiniz dedi.Yarım ölçü başlayıp(60-70 cc kadar) yavaş yavaş tama çıkın dedi(130-140 cc)

Eğer muhallebiyi iyi yiyorsa yoğurdu vermeyin dedi.Öncelikle sebze püresiyle başlayın,1 hafta kadar sonra muhallebiyi ekleyin menüye dedi. Elma püresini de sebze püresinden 3-4 gün sonra yavaş yavaş ekleyin dedi. Önce ekşili tatlarla başlamak daha iyiymiş ek gıdaya,yani sebze püresiyle.

Bunları yedikten sonra emiyorsa suya gerek yok,emmiyorsa su verin dedi. Emzirme tam hız devam dedi.

Kan ve idrar tahlili istedi,6 ay bitince rutin yapılıyormuş .
çok saol dilek abla çok makbule geçti
:KK71::KK71:

benim sıpa da uyanıverdii ben uuuuu dedikçe o da duygulanıp ağlıyor :KK60::KK60:

kızlar bu arada kaşık maması veya devam sütü hangi marka veriyorsunuz???

slm reyhan çikolata kim..siz bahsedince bi bakiyim dedim buraya.. (sewgi ayşe nazlı)

slm kızlar nasılsınız?hafta sonu cok yogundum ya ıkı gun ustuste mısafırım vardı bugunde cayımız vardı oglen yoruldum vallaha kosturmaktan bu arada yanlıs hatırlamıyosam harpy doktora hoppalayı sorucaktın sorabıldınmı canım?

kızlar bu arada kaşık maması veya devam sütü hangi marka veriyorsunuz???

ben kaşık mamasını hipp aldım. biskiviyi de ama devam sütünü aptamil aldım hippin tadı berbat bizimki zaten nanemolla mıymıy.. bi de hippi dayamayayım dedim.. neysebenimki uyandı yine ağlayarak :84:

akşama ne pişireceksiniiiiiiiiiiiiiz? canım sıkılıyor ya yemek düşünürken hangisini yapalım arkadaş canım yapmak istemiyor eşim çok çalışmasa arada ona yaptıracagım ama o eve zor geliyor hergün de hazır yenmez

Ben eşime soruyorum ne yapayım diye, "pekin ördeği " diyor hep. Bu akşam o da bana sordu akşama ne yersin, "pekin ördeği" dedim ben de, sonr adeğiştirip "moskova öküzü" dedim :KK1:

X