2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

peki bebei kendi kendine oyalanan anneler warmı onlar nasıl başarıyor bunu çok merak ediyorum benim ilk çocugum acaba ben mı bilemiyorum diyorum

benim kızımda keyfi yerinde olursa kendi kendine oynar:nazar: bagırır çagırır sılıncada benimle oynamak istiyo birazda birlikte oynarız ondan sonra uykusu gelir zaten ama her çocuk farklıdır

eşime aldırıyım bugün ozaman. bide onu deniyelim. çok moralim bozuluyor.Çocuğumun canı çıkıyor sıçmaktan.Kiloda alamıyor .Bütün gün homini gırtlak yediriyorum ama direk dışarı atıyor.1 ay oluyor bizimde nerdeyse.fotoyu çekerken önünde oyuncak vardı onu inceliyordu oyüzden gözler önüne doğru dönüktü..[/QUOT

benimde oğlumun adı kağa

he hee nası korkutuyolar bacak kadar şeyler bizi merak etme annesi belki uslu durur insaflı tarafına gelirse:KK1:

Nerdeeeee, çıldırdı orda, meme vereyim dedim sakinleşsin diye; yok, ev sahibinin bebeğini de uyandırdı. başka bir anneyle battaniyeye koyup salladık. Çok uykusu olduğu için öyle yaptı, Sallayıp uyuttuk mecburen battaniyede. Zordu bir yarım saat.
Diğer bir anne de acaba asevdik de nazar mı ettik diye endişelendi :KK1:

süpürge sesiyle uyuyomu sizin bebişler :KK1:

Eskiden öyleydi ama şimdi ne olduysa çok korkuyor süpürge sesinden.Çığlık çığlığa ağlıyor.Yalnızken süpürge yapamıyorum akşam eşim gelince o bi odada onu oyalıyor öyle yapıyorum bende

kızlar nerdesiniz yaw hala 5 saat önce yazdıklarım duruyor.. ne yaptınız uyuyormusunuz? hadi ayeser gezmelere gitmiş, diğerleri nerede? macide, tuanas, şeker delisi, naksis, okyanus, dilek (hadi o bebeğine bakıyordur ama bize bilgi verecekti doktorun söyledikleri hakkında:44:), mlbstnc, asualp, utkumuz ve daha niceleri neredesiniz? :KK20: görümcemi uyuttum geldim ama yoksunuz..

Görümceyi de salladın mı? :KK1:

Harpyde gitti. Naksis ve dilek size iyi geceler :) Ayeser sanada :KK66:)) Sen gezmeden gelince geçmişi okumadan uyumazsın :KK61:

Yok okuyamadım gelince, anca toparlanıp yattım. :KK55: Şimdi okudum bitirdim, sağol dileklerin için canım, bebişinin yeni halini de gördüm çok şeker. Saçları da koyuymuş bayağa,
Bu arada dün iki aylık bebeği görüncebenimki bir kocaman geldi ki gözüme :KK9: Hakkaten büyütmüşüz.

geldi canım yattı şimdi yarın uyanır artık :KK60: yarın da doktora gitcez.:18: aşı felan çok stresliyim..

Sitres yapma canım ya, ben aşıya gitmeden azıcık ağrıkesici ateş düşürücü verdim hep, ne atşi çıktı ne huysuzlandı. İnşallah siz de kolay atlatırsınız.

ilk elma püremizi bugün yedik fena sayılmazdı beğendi sanırım yedi biraz:KK56:,yarında havuç püresini vermeyi düşünüyorum bakalım içerisine pekmez atarsam daha mı iyi olur diye düşünüyorum havuçta c vitamini var ya pekmezle demir etkisini daha iyi gösterir diye düşündüm:44:

Havuç deyince akla öncelikle A vitamini gelir, ve A vitamini demir emilimini artırıyor, hamileyken bir yerde okumuştum.

liste yapıyorum yarın doktora soracaklarımı sorusu olan var mı?

Şöyle birkaç yemek tarifi verse fena olmazdı. Ve hangi ay hangi yiyeceklere başlanmalı öyle bir liste. Olmazsa olmaz yedirmemiz gerekenler vs. Eminim en çok sorunu beslenmeyle ilgili sormuşsundur. Gelince girebilirsen yazarsın diye umuyorum.

kızlar dun bisoru srmuştum ama kımse cevaplamadı bılgısı olan yokmu acaba hoppala almak ıstıyorum kızıma kllannan yada herhangı bır bılgısı olan varmı?

Hoppalanın ne olduğunu bilmediğim için yazmamıştım birşey, Harpy'nin paylaştığı video aydınlattı beni,
Çok keyifli ama erkek çocuklara zarar verir mi acaba? Bir de bir lojmanda oturuyoruz, tavanı delmemize izin vermeyebilirler :KK1:
Ama yine de çok sıcak bakmadım, biraz yürüteç mantığı var gibi.

Eskiden öyleydi ama şimdi ne olduysa çok korkuyor süpürge sesinden.Çığlık çığlığa ağlıyor.Yalnızken süpürge yapamıyorum akşam eşim gelince o bi odada onu oyalıyor öyle yapıyorum bende

Levent süpürgeyi duyunca uzaylı görmüş gibi oluyor,:KK1: şaşkın şaşkın dinliyor ne oluyor diye, en rahat yaptığım iş süppürmek, uyanıkken.

Biz yaklaşık 4,5 aylıkken yavaş yavaş alıştırmaya başladık. Şimdi de doyurucu öğünler halinde yiyoruz. Ek gıda ile ilgili o kadar görüş var ki, doktorlar ayrı - hatta doktorlar kendi içinde de ayrı- , ebeler ayrı, çocuk gelişimi uzmanları ayrı görüşte. Biraz araştırma yapıp kendi aklına yatan yolu seçeceksin.
Biz şu anda sebze püresi muhallebi ve meyve yiyoruz, yoğurt da yiyorduk ama ara verdik birkaç gün. Yeniden başlayacağız yoğurda.
İlk başlarken gözlem yapa yapa ilerlemen gerek. Bazı besinlere alerjisi olabilir. Miktarda ilk başta azken yavaş yavaş arttıracaksın. Şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar. Eminim diğer arkadaşlar da yazar birşeyler. Haaa su içirmeyi de ihmal etme.
Bebeğin ne kadarlık?

bebegim 5.5 aylık.. dun elma suyu verdım 2 kasık.. su da verdim elma suyu verdim diye :)ayın 11inde 6 aylık olacak.. fikir ayrılıkları cok gercekten, sanırım yine en iyisi anneleri dinlemek :)cok tesekkur ederim cvbın için..

Havuç deyince akla öncelikle A vitamini gelir, ve A vitamini demir emilimini artırıyor, hamileyken bir yerde okumuştum.

canım havuçta C vitaminide var diye biliyorum ve C vitamini olan bir sebze yada meyveyle pekmez verildiği zaman demir emilimi daha da artar diye okudum ben de o yüzden havuç püresini pekmezle mi versem diye düşünmüştüm.

Levent süpürgeyi duyunca uzaylı görmüş gibi oluyor,:KK1: şaşkın şaşkın dinliyor ne oluyor diye, en rahat yaptığım iş süppürmek, uyanıkken.

benim oğlum çok korkak yalnızken süpürge çalıştıramıyorum ne yazıkki eşim olunca çalıştırıyorum:KK1:

Havuç neymiş be:KK1:
Uzmanlar, havucun, süratle kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishal kesici, peklik giderici, mide ve bağırsağın yakın dostu, safra akıtıcı, karaciğeri kuvvetlendirici ve yeri doldurulamayan bir sebze olduğunu söylüyor. Kansızlık halinde, sabah-öğle-akşam taze çıkarılmış 1 çay bardağı havuç suyu içilmesi, suyu çıkarılamazsa ince rendelenmesi ve iyice çiğnenerek yenilmesi öneriliyor.

Mide ve bağırsak kanamalarında da havuç suyunun çok faydalı olduğunu ifade eden uzmanlar, havucun, özel şekeri, A vitamini ve bol vitaminleri ile karaciğeri kuvvetlendirdiğini, ona rahatsızlığında kendi kendini tamir imkanı verdiğini, vücuttaki üre asidi, ürat tuzları, benzeri yorgunluk maddelerini, diğer zehirleri idrarla dışarı attığını vurguluyor.

Havucun, bol A vitamini ile cilde temizlik ve pembelik verdiğini ve gözlerin sıhhatli kalmasını sağladığını belirten uzmanlar, kalp rahatsızlığı ve damar sertliği olanlara havucun çok fayda verdiğini, her gün yenen bir havucun da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indirdiğini bildiriyor.

Uzmanlar, havuçtaki beta-karotenin de gözleri, yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruduğunu ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini vurgulayarak, havuçların çiğ veya pişmiş olarak yenilirken asla soyulmaması gerektiğini, sadece temiz yıkamanın kafi olduğunu kaydediyor.

canım havuçta C vitaminide var diye biliyorum ve C vitamini olan bir sebze yada meyveyle pekmez verildiği zaman demir emilimi daha da artar diye okudum ben de o yüzden havuç püresini pekmezle mi versem diye düşünmüştüm.

Şimdi başka bir yerde okudum canım havuçta C vitamini var ama düşük düzeyde.

bebegim 5.5 aylık.. dun elma suyu verdım 2 kasık.. su da verdim elma suyu verdim diye :)ayın 11inde 6 aylık olacak.. fikir ayrılıkları cok gercekten, sanırım yine en iyisi anneleri dinlemek :)cok tesekkur ederim cvbın için..

Rica ederim canım,

X