2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ben ben :) hamileliği çok istediğim için ben hamile kalmadan önce başlamıştım hala devam ediyorum hem de artık daha sık yazar oldum. bebişin her şeyini yazmaya çalışıyorum. arada bir hatırlamak için geçmişe dönüyorum. ilerde de lazım olacak zaten insanoğlu unutuyor işte

kesinlikle deneyeceğim biz de var ama ben bunun üflediğinin ne faydası olacak ki diyordumm..

benim bugün 3.yoğurt mayalayışım,vazgeçtim devam sütüyle yapmaktan ayran gibi oluyor yaaa,az önce pastörize sütle mayaladım,bakalım tutacak mı,çok heyecanlıyım

BENİM YOĞURT TUTMUŞŞŞ :)) 500 cc yörsan pastörize GÜNLÜK sütü. 1 çorba kaşığı sütaş süzme yoğurtla yoğurt makinesinde mayaladımm evet başardıımm oğluşum da ayıla bayıla yediii

Programı paylaşsana canım biraz. Hangi yiyecekler handi aylarda? Sen ilk defakabak vereceksin değil mi? Benimki kabız olmuş gibi. Bu sabah fasulye tanesi gibi bişey yaptı. Ama huzursuz değil.

ya benimki de çok az ve yoğun yapıyor bazen ve o zamanlar özellikle iştahsız oluyor.. yine sinirlerim oynadı hiç bişey yemiyor 2 gündür.. kabağında tadına bakmadı kafayı yicem bir gün...

Şekerdelisi benim ailem Karamanda ben Ankara'da yaşıyoyorum, Ama eşimin işi mümkün olsa Konyaya yerleşmeyi çok istiyoruz. Ankara çok kalabalık ve evleri Konyanın evleri gibi geniş ferah ve güzel değil gibi gibi birsürü şey var işte. Ama iş icabı burdayız

Günlük tutan arkadaşlar ne yazıyorsunuz ? :))
Ben hazır bebeğin günlüklerinden aldım onu doldurduruyorum. Orda da ilk yaptığı şeyler var hep :)
kitapyurdu: kitap - İlklerim Bebeğimin Günlüğü - Abdülkadir Süphandağı, İlklerim bebeğimin günlüğü, İLKLERIM BEBEĞIMIN GÜNLÜĞÜ,
Kendi yazmaya üşenen annelere tavsiye ederim :)

canım ben öyle hazır bir defter almak istemedim dediğin gibi insana yol gösteriyor ama bir açıdan da insanı sınırlıyor. ben öyle hissettiğim için normal güzel kapaklı bir deftere tutuyorum. yaşadığım bana değişik gelen duygu durumumu iyi ya da kötü olarak etkileyen her şeyi yazıyorum. mesela eşime kızdıysam onu da yazıyorum olayı anlatmadan tabi. sadece kötü bir gündü diyorum. bunlar nadir oluyor tabi ama işte duygusal patlamalar yaşadığım günlerde ona yazma ihtiyacı hissediyorum.

ben küçükken günlük tutardım. abim günlüğümü bulup okumuş ve aylarca benimle alay etmişti. o gün bugündür günlüklere antipati duyarım..

Delirmek üzereyim kızlar ya.Kafam ağrıdan çatlıyor.Bebeğimin kakasında kan vardı.İshal ve grip geçti derken şimdide bu çıktı başıma.Nezor işmiş bebek büyütmek.Başı na gelen varmı.Dr tahlil yaptır dedi dizanteri olabilir dedi korkuttu beni.Eşimde çocuk gayet iyi stres yapıp durma dedi.Akşama yada yarın yaptırırız dedi.Ben çok evham yapıyorum ya.Başım ağrımaya başladı stresten.Migren tutcak yine.Lanet olsun .

Canım esim doktor ona sordum kakasi ishal seklinde ve icinde sümüksü bir görünüm varsa dizanteridir telaslanmadan gün icinde doktora gitsinler dlyor

ya benimki de çok az ve yoğun yapıyor bazen ve o zamanlar özellikle iştahsız oluyor.. yine sinirlerim oynadı hiç bişey yemiyor 2 gündür.. kabağında tadına bakmadı kafayı yicem bir gün...

Bebeği yedirmeye başlamadan önce, azıcık emzirmeyi denedin mi? İştahı açılıyor diye okumuştum, bizde işe yarıyor, bir de renkli mama tabakları kullanmayı dene eğer cam tabakta veriyosan

canım belki poposu kanamıştır sakin ol çocuk bunlar ne oldugunu bilmiyoruz ben de çok sıkıntı çektim ama sen ne kadar sakin olursan o kadar kolay atlatılıyor. şimdi makatına krem sür bi dahaki kakasını bekle bence yine aynı şekilde olursa götürürsünüz. dizanteri olabilir ne demek ya? bebeginde kusma sararma iştahsızlık var mı? dr un her dediğine inanma canım ben çok güvendiğim dr dışında pek takmam dr ları çok tecrübe ettim bunu çoğunun derdi hele özelse gelsin giriş parası alınsın çünkü ne kadar çok hasta o kadar çok para onlar için bi ton tahlil yapılsın para alınsın dertleri bu. anneyi bebeği düşünen çok az

Bebeği yedirmeye başlamadan önce, azıcık emzirmeyi denedin mi? İştahı açılıyor diye okumuştum, bizde işe yarıyor, bir de renkli mama tabakları kullanmayı dene eğer cam tabakta veriyosan

emzirmeyi ben de yapıyorum gerçekten bazen yarıyor... cam kasede veriyorum sağlıklı diye bir de öyle deneyeyim bskalım.

bu arada dışarı çıkıyoruz biz size iyi muhabbetler...

bi kaç sey paylaşmak istedim yoğurdu tutmayan arkadaşlar baktınız yoğurt tutmamış hemen kaldırıp atmayın yine sarın sarmalayın sıcak bi yere koyun kalorifer üstü gibi 5 saat daha bekletin tutmadıysa yine bekletin ama sıcak olsun koydugunuz yer ve iki de bir açmayın. benim çoğu yoğurdum böyle oluyor biraz daha bekletince çok güzel tutuyor 12 saatte tutturabildigim yoğurdum bile oldu benim ama sonuçta tuttu ve hiç eksi değil hazır maya ile yapılan yoğurdun ekşi olması çoook zor bi ihtimal :)

bide harpy cim bu sana ve bebeği yemeyenlere özel. belki sizde de işe yarar benim oğlumda yemiyor kaşığı gödü mü agzını bi kapatıyor imkansız açamam önce şırınga ile ağzına sıka sıka 120 ml çorbayı içiriyordum hoşuna gidiyor. bir ay önce doktorumuz motilium diye bi şurup verdi içinde bi aparat çıktı onunla sıkıyorum şimdi ağzına çok hosuna gidiyor. ben ağzına sıkarken dişleriyle ısırıyor diş etlerini kaşıması hosuna gidiyor sanırım. çok fazla hacmi yok ama hiç yememesinden bin kat iyi. arada da kaşıkla çaktırmadan veriyorum çakarsa hemen şurubun aparatına devam :) ha bide iki ondan veriyorsam arada biraz da su veriyorum sudan sonra daha iyi yutuyor. ilacı kullanmadım ama içindeki alet çok işe yaradı:))

Canım esim doktor ona sordum kakasi ishal seklinde ve icinde sümüksü bir görünüm varsa dizanteridir telaslanmadan gün icinde doktora gitsinler dlyor

benm bebeğimin kakası hep ishal seklinde ve hep sümüksüydü çok tahlil yapıldı sadece bi defa lökosit çıktı enfeksiyon vardı ilaçla geçti dr anne sütü alan çocukta bu tarz kaka çok normal diyordu ama benim ısrarım üzerine yapıldı hep tahliller. sümüksü dediği daha mı başka ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…