• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Ne pişirirsem derken, kendi yediğiniz yağlı ve tuzlu yemekleri kastetmiyorsun değil mi?

evet onu kastediyorum yağlı tuzlu naneli acılı aynen biz nasıl yiyorsak onu veriyorum doktorumuzda en iyisi dedi.unutma bebklerimizi huylu alıştıran bizleriz. biz ne verirserk onlar onu yer. yeterki miktarını ayarla. şimdi şehriye çorbası yediriyorum ben oğlşuma bayıla bayıla yiyor.ama taneleri yok.ezdim.limonlu acılı naneli salçalı :1:

şimdi uyuyo benim ki bakalım kaç dk uyuyacak salih efecik ne yapıyor:emir_bebek::emir_bebek:

napsın benimle birlikte bilgisayara bakıyor hehehe

2.kakasıda kanlı çıktı.Yeşil sümüksü ve ishal şeklindeydi.3.kakayı hemen tahlile götürcem.Hafif ateşide var gibi .İlaç falan vermedim kıyafetlerini çıkardım.Dua edin bize nolur...

canım eşim dizanteri ihtimali yüksek korkmasın öyleyse de önemli bişey değil diyor. ama mutlaka dr a götür kesin tanı konsun bir de bol bol sıvı verecekmişsin. şimdiden geçmiş olsun hiç korkma dualarımız seninle.

evet onu kastediyorum yağlı tuzlu naneli acılı aynen biz nasıl yiyorsak onu veriyorum doktorumuzda en iyisi dedi.unutma bebklerimizi huylu alıştıran bizleriz. biz ne verirserk onlar onu yer. yeterki miktarını ayarla. şimdi şehriye çorbası yediriyorum ben oğlşuma bayıla bayıla yiyor.ama taneleri yok.ezdim.limonlu acılı naneli salçalı :1:

ayy çok tatlısınız yaa ben buna kocman bir kupa veririm işte budur :65::65::65:

bende elma ve havuç suyu sıktım ferro sanolu vermek için ikisinide denedim ama içmedi ilaçtan mı kaynaklanıyo diye ilaçsız verdim ama sevmiyo ilk elma suyu vermiştim daha 1hafta sonra havuç suyu denedim ama ikisinide sevmedi bende ısrar etmedim bıraktım şimdi hiçbişey vermiyorum

ben geçen muza kattım 5 dml yemedi öğürdü niye öğürdü bu muzu çok sever dedim. tadına bir baktım ben de öğürecek oldum yani ıyyy napıcaz ya almıyor işte..

ayy çok tatlısınız yaa ben buna kocman bir kupa veririm işte budur :65::65::65:

ben geçen muza kattım 5 dml yemedi öğürdü niye öğürdü bu muzu çok sever dedim. tadına bir baktım ben de öğürecek oldum yani ıyyy napıcaz ya almıyor işte..

ben biliyorum ne yapacağımızı vermiyeceğiz eğer vermeyue devam edersek yumurcaklar ek besine hiç geçemeyecek.bu arda muz kabız yapıyor dikkat et.

Ama daha sindirim sistemleri buna hazır değil ki, ilk 6 ay sadece anne sütü diyolar ki bizim bebeklerimiz daha 6 aylık bile değil, şimdiden bünyesini bu kadar zorlamamak lazım bence, bebeklerin böbrekleri tuza hazır değiller daha, o yüzden ilk yıl tuz yasak, sofraya otursunlar, sofra adabını öğrensinler tamam ama henüz kendi yemekleri ayrı olsun diye düşünüyorum. Sofraya oturmak için bile henüz çok erken, oturmayı bile tam anlamıyla öğrenemediler çünkü

iyi akşamlar anneler,benim oğlum tam üç gecedir uyuyamıyor tam 4-5 kez kalkıyor,eskiden 5- 6 kez kalkardı ama 2 aydır geceleri artık nihayet uyumaya başladı sadece 2 kez kalkardı hatta bazen sadece 1 kez bile kalktığı oluyordu,bu arada biz ek gıdaya 3 hafta oldu başlayalı,sabahları mamasından 1 saat sonra muhallebisini yerdi,öğleden sonra bisküvili mamasını yerdi,akşama doğru meyvesini,bazı gece yatmadan öncede pirinç unu yerdi.ama benim bebeğim doğduğunun 5.günü kolik oldu ve bu durum 4-4.5 ay sürdü bundan dolayı kucağa alıştı ve gündüz uykuları yok denecek kadar az,yani çok sorunlu ama çok şükür sağlıklı bir bebek.şimdi 3 gündür de bisküvi ve muhallebisini yemiyor,muhallebisini az da olsa yiyor ama meyvesini yiyor,ve salyası inanılmaz fazla akıyor acaba gece uykusu neden 3 gündür yok,ne olmuş olabilirki dişimi çıkacak acaba zaten gündüz uyumuyor bide yine gece uykusu bozuldu hep bölemi olacak yine,zaten perişan haldeyim bütün gün kucağımdan bırakamıyorum avazı çıktığı kadar bağırıyor,yere nasıl alıştırcam bilmiyorum,bir fikir verin arkadaşlar...

labotuvarlar 24 saat açık güzelim geçen seferde ishal için götürdüğümzde pazar akşamdı 2 hafta önce
Bekliyorum yapsın diye götürcezz hemen.Sonrada dr telefon açıcam.

canım çok geçmişolsun yaa inşallah bişey çıkmaz çıksa da kolayca atlatır. belki de daha fazla bekletmemelisiziniz.. allah sifa versin :59:

Ama daha sindirim sistemleri buna hazır değil ki, ilk 6 ay sadece anne sütü diyolar ki bizim bebeklerimiz daha 6 aylık bile değil, şimdiden bünyesini bu kadar zorlamamak lazım bence, bebeklerin böbrekleri tuza hazır değiller daha, o yüzden ilk yıl tuz yasak, sofraya otursunlar, sofra adabını öğrensinler tamam ama henüz kendi yemekleri ayrı olsun diye düşünüyorum. Sofraya oturmak için bile henüz çok erken, oturmayı bile tam anlamıyla öğrenemediler çünkü

katılıyorum :1:birde kızlar demir damlası olarak ferrumu deneyin onun tadı daha güzel öğürmüyo melekler..ama kabızlık hepsinde oluyo malesef :(

iyi akşamlar anneler,benim oğlum tam üç gecedir uyuyamıyor tam 4-5 kez kalkıyor,eskiden 5- 6 kez kalkardı ama 2 aydır geceleri artık nihayet uyumaya başladı sadece 2 kez kalkardı hatta bazen sadece 1 kez bile kalktığı oluyordu,bu arada biz ek gıdaya 3 hafta oldu başlayalı,sabahları mamasından 1 saat sonra muhallebisini yerdi,öğleden sonra bisküvili mamasını yerdi,akşama doğru meyvesini,bazı gece yatmadan öncede pirinç unu yerdi.ama benim bebeğim doğduğunun 5.günü kolik oldu ve bu durum 4-4.5 ay sürdü bundan dolayı kucağa alıştı ve gündüz uykuları yok denecek kadar az,yani çok sorunlu ama çok şükür sağlıklı bir bebek.şimdi 3 gündür de bisküvi ve muhallebisini yemiyor,muhallebisini az da olsa yiyor ama meyvesini yiyor,ve salyası inanılmaz fazla akıyor acaba gece uykusu neden 3 gündür yok,ne olmuş olabilirki dişimi çıkacak acaba zaten gündüz uyumuyor bide yine gece uykusu bozuldu hep bölemi olacak yine,zaten perişan haldeyim bütün gün kucağımdan bırakamıyorum avazı çıktığı kadar bağırıyor,yere nasıl alıştırcam bilmiyorum,bir fikir verin arkadaşlar...

canım dişlerine bak eğer kızarıklık şişlik ya da morarma varsa muhtemelen diş çıkarıyordur. bişry görünmüyorsa bile ovuşturunca ağlıyorsa da dişolabilir.. ayrıca kulağını elletmiyorsa belki kulağı daağğrıyor olabilir tabikulak ağrısı aşırı huysuzluk da yapar.. başka bişey gelmiyor aklıma canım.. umarım en kısa zamanda düzene girer uykusu...

abi ne kadar cesaret ya.. inşallah uzun vadede bir sağlık sorununa sebebiyet vermezsin.. erken yaşta tansiyon kalp hastalığı ya da şeker hastalığı gibi...

BENİM OĞLUM NEZAMAN NORMALE DÖNECEK YA HABİRE BİŞEYLER OLUYR.kAKASINI TAHLİL ETTİRDİK. BİŞEY ÇIKMADI.2-3 LÖKOSİT VARMIŞ.ODA KÖTÜ BİŞEY DEĞİL.AMA TAM O SIRALARDA KAKA YAPMIŞMI DİYE BAKTIM KAKA YOKTU.SADECE ÇİŞ YAPMIŞ ORDADA KAN VARDI.aZ AMA VARDI O NEDEN OLUR Kİ.BİLEN VARMI...BENIMDE KARNIM AGRIYOR.ZEHIRLENDIKMI NE OLDUK ANLAMADIM GİTTİ

BENİM OĞLUM NEZAMAN NORMALE DÖNECEK YA HABİRE BİŞEYLER OLUYR.kAKASINI TAHLİL ETTİRDİK. BİŞEY ÇIKMADI.2-3 LÖKOSİT VARMIŞ.ODA KÖTÜ BİŞEY DEĞİL.AMA TAM O SIRALARDA KAKA YAPMIŞMI DİYE BAKTIM KAKA YOKTU.SADECE ÇİŞ YAPMIŞ ORDADA KAN VARDI.aZ AMA VARDI O NEDEN OLUR Kİ.BİLEN VARMI...BENIMDE KARNIM AGRIYOR.ZEHIRLENDIKMI NE OLDUK ANLAMADIM GİTTİ

off canım yaa. başka bir doktora daha gidin tekrar tahlil yaptırın.. inşallah gerçekten bişey yoktur..

kan bizdede oldu mavi ama pıhtı şeklinde tahlilde bişey çıkmadı zorlanmadan oluyomuş eğer kuzucun ıkınıyosa ondan da olabilir bize kan ilacı yapmıştı sonra kabız oldu ve zorlamada pıhtı gelmişti ama küçük tabiki

Back