2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

He he,benimki çok tembel,değil dönmek yana bile yuvarlanmıyor pek,5,5 ayı geçti halbuki.Benim ilk kızım da 6 aylıkken dönmüştü ilk.Ama benim bebeğim dönmek yerine kendi etrafında dönüyor,yüzüstü arkası bana dönük bırakıyorum,bir bakıyorum yana bakıyor,emekleyecek mi ne?

aayy kızlarr ne kadar kıskandım muhabbetinizi benim misafir vardı giremedim herşeycikleri kaçırmışıımm :2::2: iki kelam edeyim de gidip yatayım ehuehe

evet bez çok acayip kokuyor. ıslak mendili zorda kalmadıkça kullanmıyorum pamuk ıslatarak kullanıyorum. ıslak mendili de kullanacağım zaman iyice yıkayıp sabununu akıtıyorum. çok şükür doğdu doğalı hiiç pişik olmadık

yoğurdu yine beceremedim ya.3.oldu bu.Ayran gibi olmuş.Tadı fena değil ama hiç yoğurda benzemiyor.Pes ediyorum ben.HAzır yoğurtlardan versem bir zararı olurmu acaba.:44:

bana da yoğurtmatik hediye geldi bende yarın eşime günlük pastörize süt aldırıp buzluktaki yoğurtla yoğurt yapmayı deneyeceğim bakalım ne olacak..

bu arada kaç numara bez kullanıyorsunuz? ben 4e başladım. 3 numara artık sıkıyor gibiydi. halbuki bebeğim sadece 6,5 kilo :97:[/QUOTE]

biz de 4 numara kullanıyoruz bezimizi anca oluyor koca popoya

yoğurdu yine beceremedim ya.3.oldu bu.Ayran gibi olmuş.Tadı fena değil ama hiç yoğurda benzemiyor.Pes ediyorum ben.HAzır yoğurtlardan versem bir zararı olurmu acaba.:44:

Neden olmuyor acaba,bir kere yapsan basit aslında. Ayran gibi oluyorsa yeterince uzun süre tutmuyor olabilirsin ya da iyi sarmıyor olabilirsin.

Ben doğduğundan beri uni baby yenidoğan kullanıyorum.Şimdi bir de joker mağazasının internet sitesinde ıslatılmaya hazır pamuklu kuru mendiller buldum,tavsiye ederim,kullanışlı,pamuk derdine son veriyor ama karton kutuda. Adını hatırlamıyorum,sonra yazarım.

Süper olur bebekler azıcık daha büyüse, bir de kış atlatılsa yaz tatili gelse çok daha iyi, yazın istanbulda olacağım galiba ben, Ankaraya hiç gelmedim.
canım ben de ingilizce öğretmeniyim :)ingilizce öğretmenleri süslü olmaz da bakımlı olur bence :)) bugün geç kalmışım pek kimsecikler yok
Yok yok süslü oluyorlar, sekerdelisi kabul etti

Aynen benimki de böyle davranıyor, bu gece iki kere kalktı, doktora gidebilirsek soracağım.

Ben hala ıslak pamuk kullanıyorum, evde çok rahat oluyor, pek dışarı çıkmıyorum, çıkınca ıslak mendil kullanıyorum mecburen hemen pembe pembe noktacıklar beliriyor poposunda. Bebedorun da var saf sulu ıslak mendili, kullanmıştım oğlumun cildi çok hassas olmasına rağmen dokunmamıştı. Ama o kadar az ıslaklığı var ki onunla temizlik yapmak çok zor, neredeyse kuru.

Bu arada yapmaya çalıştığım yoğurt süper oldu, tadı da kıvamı da çok güzel.
sekerdelisi bak tarih nelere şahitlik ediyor sürekli yoğurt tarifi soruyordum artık ben de yapabiliyorum, tarifi yazacağım Harpy ve mavi1000 denersiniz isterseniz. Bebeğimi uyutayım önce.

Araç Gereçler:

• Pastörize süt
  • Köy ya da çiflik yoğurdu
  • Bir miktar kaynar su
  • Küçük çay bardağı
  • Metal olmayan kaşık
  • Cay bardağını daldırabileceğimiz büyüklükte kap.
  • Streç film
  • Sarmak için bez

Hazırlanışı:

Çay bardağını tam doldurmayacak kadar sütü bardağa alıp sıcak su dolu kabın içine oturtuyoruz bu şekilde ısınmasını sağlıyoruz. Isındıktan sonra -fazla ısınırsa uygun sıcaklığa gelmesini bekliyoruz ki uygun sıcaklığı tesbit ederken asualp'in yöntemini kullandım- çıkarıp metal olmayan kaşığımızla yarım çay kaşığı kadar köy yoğurdundan içine katıyoruz ve kaşığımızla sadece bir tur karıştırıyoruz. Bardağın ağzını streç filmle, tamamını sıcak tutacak bir bezle sarıp sıcak bir yere bırakıyoruz.
(Sütümüz ve koyduğumuz yer çok sıcak olmamalı. Yoksa yoğurt ekşi olur, annamden biliyorum. Ben sadece kaloriferin yakınına bıraktım.
Akşam 22:00 a gelmemişti mayaladığımda, sabah 6 gibi dolaba kaldırdım. Kıvamı güzel oldu. Bardağı eğince bile akmayacak kadar katı. Tadına baktım, taptaze olduğu belli ve de yumuşacık)

Afiyet olsun bebişlere

ayeser ben de aptamilin devam sütüyle yapıyorum iki defadır ama kıvamını tutturamıyorum,ayrandan biraz koyu gibi oluyor,oğlum severek yiyor ama,halbuki kendimize pastörize sütle yapıyorum çok iyi tutturuyorum,anlamadım gitti nerde hata yapıyorum.pastörize sütle yoğurt bebeğe zararlı olur mu acaba,doktorumuzun verdiği listede ve tariflerde pastörize sütle yoğurt yapabilirsiniz diye not düşmüş ama yine de alerji olur diye tedirginim.senin bebiş yedi mi,bir sorun oldu mu?

komik bir soru gibi gelebilir ama bişey soracam.17 eylül doğumlu kızıma 5 aylıkmı demeliyim 6 aylıkmı.ben 5 aylık diyorum.bu ayın sonuna geldiğimizde de 5 buçuk aylık olacak dimi.ama şu muhabbet var ya:beşini bitirdi,tamamladı 6 ayın içinde falan.ben şimdi boy kilo ölçüsüne baktığımda internetten falan 5 aylık bebek gelişimine bakıorum hep.

oğlumada genelde sadece Mehmet diyorlar tabi arkasından hemen onun ismi Mehmet Alp uyarısını duyuyorlar:), annemler ankara dikimevi tarafında oturuyor ben eşimin işi dolayısıyla konyaya gittim ,ankaraya sık geliyorum ama birgün inşallah ankarada buluşuruz .

5 aylık diyeceksin canım,ben de buna çok takılıyorum ama doğduğu ayı saymıyoruz,bir ay sonrasından hesaplıyoruz.annem de oğluma 6 aylık diyor biz ööyle hesaplardık eskiden diyor,eylülden itibaren hesaplıyor :)8 eylülde doğdu oğluşum da.

Hangi şehirdesin bilmiyorum ama ben Ankara'dayım.Atatürk Orman Çiftliğinin günlük sütüyle yapıyorum.İlk mayasını da yine AOÇ'Nin yoğurdundan almıştım.1 çay kaşığı yedir bir kaç gün izle bebişi.Kızarıklık döküntü falan olucak mı? Bizim dr. öyle yaptırmıştı.Çok şükür alerji olmadı.

yaş gibi düşün biten ayını söyleyeceksin.Yani 5 aylık

saol canım önerin için,pastörize sütle bir yapıp deneyeyim bugün,tutturamasam bize yaptıklarımız da tutmaz,sadece oğluma aptamille yaptıklarım tutmuyor,aptamildendir kesin ben de sorun yok :))))

ben doğru söylüyomuşum yani:)))buarada kızımın gelişimi de çok iyi maşallahh...8.5 kilo olmuş 66 cm.artık dönebiliyor.ben ek gıdalara da başladım.sağlık ocağındaki hemşiremiz demişti yavaş yavaş başla diye geçen ay.kızım sevdi valla yaptığım sebze çorbalarını falan.ama dün kızımın özel doktoru acele etme ek gıda için 1 ay daha bekle dedi.

Bebeğinin salyası akan var mı?kaç aylıkken akmaya başladı?Bizim 1.5-2 aylıkken başladı biraz biraz şu anda maksimum seviyede :) musluk gibi maşallah.Damakları kaşınıyor ama henüz görünürde dişcik yok

tünaydınlar herkese :80: benim dünkü yoğurt yine ayran oldu sinirden gülüyorum artık. ayeser amma uzun bekletiyormuşsun 8 saat ben her yerde 4 saat diye okumuştum.. 4 saat bekletiyorum sadece dur bakim sabah yine mayaladım bu sefer ben de uzun bekleteyim bakalım olcak mı. inşallah olur yaa vereceğim paradan çok mutfakta kaplayacağı yere üzülüyorum bu yoğurt makinesinin.

benim oğlanın da salyası aynen dediğin gibi,acayip akıyor,sürekli yumrukları ağzında,geçen gün baktım,üst ön dişleri diğerlerinden daha kabarık duruyor gibi geldi,bazen havuç veriyorum hoşuna gidiyor.bizimki de 3 aylıktan beri salya akıtıyor

harpy sen hangi sütten mayalıyorsun yoğurdu,ben 2defadan beri aptamilin devam sütüyle mayalıyorum ayran gibi oluyor ama evde kendimize pastörize sütten mayalıyorum çok güzel tutuyor.ben artık aptamildendir diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…