Seni çok iyi anlıyorum.Benim bebeğimin de bir salıncağı,bir oyun halısı, bir araba tipi anakucağı,bir dik ayarlanabilir bebek arabası(ev için),bir aktivite merkezi,bir ev tipi anakucağı var. Her biri belki durur ümidiyle alınmış şeyler.Bunların hiçbirinde 5-10 dk dan fazla oturmuyor,oturduğu o 5 dkda da genelde mızırdanıp söyleniyor. Kucağımda da durmaz,mutlaka gezeceğim,oturamam.Yatağa koyunca yüzüstü 5-10 dk duruyor bazen.Karyolasına oturtmaya çalışıyorum kısa kısa,ama hiç sevmiyor,direkt kaydırıyor kendini başlıyor bağırmaya. Gündüz uykusu kucakta tutarsan 30 dk,emzirerek meme ağzında yanına yatarsan 1-1,5 saat bazen,yatağa bırakırsan 3-10 dk arası. Uykusunu hiç alamıyor,o sebeple günün %90'ını mızmız,ağlama modunda,ekşi surat geçiriyor ki ben hiç ağlatmam,hemen alırım. Tabii ben başka hiiiç birşey yapamıyorum.Bir de 9 yaşında kızım var,çocuk sefil oluyor,ilgilenemiyorum. İlk kızım da böyleydi,uykusunu hiç alamazdı ve kucak dahil hiçbir yerde durmazdı. Seninki de uykuyu alamıyor olabilir.Bir de genlerle ilgili bir şey,doktor sizin çocuklar çok açıkgöz doğuyor,bebek gibi değil büyük insan gibi hissediyorlar herşeyi dedi.
Ben bebeğimi bahçeye hava almaya çıkarıyorum hergün,evlere şenlik.Uykudan uyandığı gibi giydiriyorum,mont falan giydirirken hep ağlıyor.Biz ağlaya ağlaya çıkıyoruz.Pusette hiç durmuyor,kucakta geziyor ya da slingde.Hep şarkı söylüyorum,yoksa yine hep mızmızlanıyor.15-20 dk sonra doğru eve,durmaz daha fazla.Uykusu geliyor çünkü her 1-1,5 saatte bir. Fazla tutarsam ağlayarak geliyoruz ki çoook yüksek tonludur ağlaması. Hemen bir telaş uyutuyorum,bırakırsam yine 5dk sonra kalkar. Banyomuz bile telaş.Akşam 17'den sonra daha da mızmız çünkü çok yorgun oluyor,banyoda da ağlıyor genelde,giyinirken kıyamet kopuyor,sonra hemen acilen uyku. Valla hayatım çocuğun uykusu oldu,acilen çözüm bulacağım buna.Arabada da bazen duruyor bazen basıyor çığlığı.Zaten çok da bir yere gidemiyorum,doktor hastalık çok ,kalabalığa sokma dedi. Bir de ben bunları 2.kez yaşıyorum,çoook sıkkın canım ama kuzularımız onlar bizim.Canları sağolsun ama insanın içi cız ediyor,uykusu var,alamıyor uykuyu,yardım et der gibi bakıyor. Biraz uzun oldu ama sana teselli olsun diye yazdım. Benim ilk kızım 12-13 aylıktan sonra mızmızlığı bıraktı,çoook akıllı sakin bir çocuk oldu.Ama uykusu hep zordu ,hep ayak direten inat eden bir çocuktu,gerçekten de büyük insan gibi davranırdı,herkes hayret ederdi.Yani düzelecek ama sabır!
Canım benim çok sevindim yeni ruh ahaline. Alışveriş ve yeni ortam rahatlatacak seni iyi gelecek. Sütünü ihmal etme ama beslenmene dikkat et, okuldayken sağabilecek misin?iyi akşamlar kızlar emelcim ben de okuyorum ama cevap yazamıyorum.
Ben suyu hazır suyu kaynatıp veriyorum kızlar bi arkadasım cesme suyundan tifo oldu ölümden döndü Allah korusun o zamandan beri biz de çesme suyundan içmiyoruz oğluma hazır suyu kaynatıp veriyorum doktorumuz da hemşiremiz de sıkı sıkı tembihledi
Harpy canım bebegin kızmıydı erkek mi yazarken bakamadım ama mutlaka bir sorunu vardır benim oğlum da öyleydi oturup ağlardım sabrım bitmişti biz iki dönem gecirdik öyle biri idrar yolu enfeksiyonu varmış sünnet olduk daha sonra sütüm yetmediği için açmış oğlum ek gıdaya basladım sıkıntı bitti bide uyku vakti gecince çok eziyet ediyor. Allah a çok şükür iyiyiz şimdi.
Bugün Avm ye gittik okula baslayacagım ya kıyafet alışverişi yaptık 1 senedir çalışmayınca dogru düzgün bişeyim kalmamış kendimi daha iyi hissediyorum hamilelik doğum bunalımından çıkıyorum inşallah
Çeşme suları bizim şehrimizde öyle berbat ki , bulaşık makinesi bile düzgün yıkayamıyor. Yemeklere bile damacana suyu koyuyoruz biz, çay falan hep damacanadan. Oğluma da tabiki damacana suyu veriyorum, kaynatmadan veriyordum. Dün akşam babasıyla konuştuk." ne de olsa kaynamamış suyla karşılaşacak birgün, çok mu titizleniyoruz acaba, kaynamamış versem ne olur kii" dedim. "Karşılaşacak evet ama bağışıklığı tam geliştiğinde karşılaşması daha iyi olur" dedi. Ben de katıldım ve artık suyunu kaynatıyorum da suyu pek sevmiyor malesef. İçti mi içmedi mi kestiremiyorumiyigeceler kızlar bende hazır suların plastik içinde durduğu için daha zaralı olduğunu duydum o yüzden çeşme suyunu iyice kaynatıp veriyorum hazır suya gerimi dönsem acaba :26:
bebeğim erkek canım ama biz 1 aylıkken sünnet olduk ayrıca ek gıdaya da geçtik tabi tam olarak değil henüz yeni yeni yiyor diyebiliyorum.. eğer böyle devam ederse ben de doktoru aramayı düşünüyorum.. 1-2 gün daha geçsin bakalım.. inşallah bir sorunu yoktur..
Emzirdiğimiz sürece böyle düzensizlikler olabilir canım. Hemen kötüye yorma, yoktur inşallah birşey.İyi geceler kızlar,
benim de bir sorunum çıktı bugün.
Adetim geçen cumartesi bitmişti, herhangi bir sıkıntım yoktu. Ama bugün bir baktım hafif bir kanamam olmuş, akşamdan beri de azar azar devam ediyor. Bundan 5-6 yıl kadar önce overkist çıkmıştı bende, o zaman da böyle kanamam oluyordu, şimdi yine vakitsiz gelen bu kanama bana öyle bir ihtimali hatırlattı. Pazartesi günü doktora gideceğim, inşallah önemli birşey yoktur. Var mı başına böyle birşey gelen, ya da fikri olan?
canım çok teşekkür ederim. ben de bi yerde okumuştum huysuz çocukların %80i uykusuzmuş ama benim bebeğimin ne kadar çok uyuduğunu duysan şaşırır kalırsın. akşam 9 da yatar 2-3 kere uyanır sabah 8 de kalkar 10 gibi yatar 11 de uyanır 1 gibi yatıp 2-3 gibi uyanır 5te tekrar yatıp 6 da kalkar sonra dediğin gibi gün içindeki huysuzluğun 10 katı aynen devam taki yatırana kadar. peki bu kadar uyuyan çocukla sen neden daralıyorsun diyeceksin. oğlum uyandığı andan uyuduğu ana kadar devamlı tiz bir sesle mızırdanıyor. uyanık ve mutlu tek zaman emerken. onun dışında hep mutsuz. ağlamıyor ama resmen çıkardığı ses beynimi deliyor. belki de gerçekten doymuyor diyorum ama doymasa ek gıdalara saldırmaz mı? resmen nefret ediyor. off bilmiyorum.. keşke doğar doğmaz konuşsalar. anlamıyorum ki dilinden. bazen koltuğuna koyuyorum o ciyaklarken bi şey yapıyorum ya da wcye gidiyorum yani onu biraz bekletiyorum ve geldiğimde altını kirletmiş oluyor, oh diyorum ondan huysuzmuş ve altını değiştirdikten sonra ciyaklamaya devam ediyor.. inşallah ben de bu günleri atlatacağım. allah bütün annelere kolaylık versin.. herkese iyi geceler...
gulbe_seker cim ne günler geçirmişsin. Az çok uykusuzluğundan ben de çok çektim ama bu kadar değildi. Ben dayanamazdım heralde. Geçmiş olsun diyeyim.
kızlar bir haftadır kan damlasına başladım kabız oldu canım sıkldı vermesemmi diyorum.yada siz kabız olmaması için bişeyler yapıyormusunuz.
Kuzum bizden eee eee demeyi öğrendi,eeee eeee deyip duruyor. Sallarken de diyor, uyuyamıyor eee eee demekten. Sabahtan beri sadece 1 buçuk saat uyudu parçalı o da.
yaa ben neler çektim,benim yiğenlerim aalıksız gündüzleri 4-5 saat uyurmuş,ablamlar anlatıyor,ama onlar yurtdışında olduğu için bana yardım edemediler,bunalıma girdim daha yeni yeni çıktım bunalımdan,allahım bu nasıl bebek diyordum,kayınvaldem bile artık bağırıyordu ne yapcaz diye bu nasıl bebek ben böle şey görmedim diyorduki,ben hiç görmedim.ben bide etrafımda bebek görmedim büyürken çünkü yeğenlerim hep yurtdışında.şoklardaydım,neler çektim nelerki hala uyumuyor,salonda televizyonun gürültüsünde kollarımda sallayarak uyutuyorum,yatağa bırakınca uyanıyor,parke sesinde bile uyanıyor,anlamaDIK gitti bu çocuğu,millet böle bebeğim şu kadar uyuyor dedikçe ben şaşırıyorum ama normalide böleama benim bebeğim farklı olduğu için bana tuhaf geliyor artık.annem bile 4 çocuk doğurdum hiç böle bşe görmedim diyor ama bana yardımda etmiyor,bebğimi tutamıyor bile düşünün valla ben tutmasını unutmuşum diyor.ben tuvalete bile bırakıp gidemiyordum,doktora anlatıyordum bırakın ağlasın bşe olmaz diyordu,yahu bu ağlamıyorki morarıyordu nefessiz kalacak diye korkuyorduk,hatta o anda çekilmiş resmini bile gösterdim doktora,sinir oluyorum dartık doktorlara o kadar rahatlarki,geçecek merak etmeyin,5-6 aysonra diyip duruyorlardı.ya anlatsam akşama kadar anlatırım,umarım bu kadar çektim ama inşallah bundan sonrasıgüzel olur,belki bundan sonra çok uslu olur,öle diyorlar çünkü...
dilekcim Allah sabır versin sana, 9 yaşındaki kızına da tabi, çok zor.
Bu arada o kadar bebek araç gerecini nerde saklıyorsun.Ne kadadr çok eşyası var bebişinin. Güle güle kullansın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?