2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

canım çok teşekkür ederim. ben de bi yerde okumuştum huysuz çocukların %80i uykusuzmuş ama benim bebeğimin ne kadar çok uyuduğunu duysan şaşırır kalırsın. akşam 9 da yatar 2-3 kere uyanır sabah 8 de kalkar 10 gibi yatar 11 de uyanır 1 gibi yatıp 2-3 gibi uyanır 5te tekrar yatıp 6 da kalkar sonra dediğin gibi gün içindeki huysuzluğun 10 katı aynen devam taki yatırana kadar. peki bu kadar uyuyan çocukla sen neden daralıyorsun diyeceksin. oğlum uyandığı andan uyuduğu ana kadar devamlı tiz bir sesle mızırdanıyor. uyanık ve mutlu tek zaman emerken. onun dışında hep mutsuz. ağlamıyor ama resmen çıkardığı ses beynimi deliyor. belki de gerçekten doymuyor diyorum ama doymasa ek gıdalara saldırmaz mı? resmen nefret ediyor. off bilmiyorum.. keşke doğar doğmaz konuşsalar. anlamıyorum ki dilinden. bazen koltuğuna koyuyorum o ciyaklarken bi şey yapıyorum ya da wcye gidiyorum yani onu biraz bekletiyorum ve geldiğimde altını kirletmiş oluyor, oh diyorum ondan huysuzmuş ve altını değiştirdikten sonra ciyaklamaya devam ediyor.. inşallah ben de bu günleri atlatacağım. allah bütün annelere kolaylık versin.. herkese iyi geceler...

Canım benim çok sevindim yeni ruh ahaline. Alışveriş ve yeni ortam rahatlatacak seni iyi gelecek. Sütünü ihmal etme ama beslenmene dikkat et, okuldayken sağabilecek misin?

iyigeceler kızlar bende hazır suların plastik içinde durduğu için daha zaralı olduğunu duydum o yüzden çeşme suyunu iyice kaynatıp veriyorum hazır suya gerimi dönsem acaba :26:
Çeşme suları bizim şehrimizde öyle berbat ki , bulaşık makinesi bile düzgün yıkayamıyor. Yemeklere bile damacana suyu koyuyoruz biz, çay falan hep damacanadan. Oğluma da tabiki damacana suyu veriyorum, kaynatmadan veriyordum. Dün akşam babasıyla konuştuk." ne de olsa kaynamamış suyla karşılaşacak birgün, çok mu titizleniyoruz acaba, kaynamamış versem ne olur kii" dedim. "Karşılaşacak evet ama bağışıklığı tam geliştiğinde karşılaşması daha iyi olur" dedi. Ben de katıldım ve artık suyunu kaynatıyorum da suyu pek sevmiyor malesef. İçti mi içmedi mi kestiremiyorum

Erken sünneti tavsiye ediyor musun canım. Ben de çok istiyorum yürümeden sünnet olmasını. Karar veremedik daha. Siz neden erken olmuştunuz?

Emzirdiğimiz sürece böyle düzensizlikler olabilir canım. Hemen kötüye yorma, yoktur inşallah birşey.

dilekcim Allah sabır versin sana, 9 yaşındaki kızına da tabi, çok zor.
Bu arada o kadar bebek araç gerecini nerde saklıyorsun. Ne kadadr çok eşyası var bebişinin. Güle güle kullansın.

canım benim kendini bu kadar sıkma,bak ben sana biraz benden bahsedeyimde rahatla.bebeğim doğduktan 5 gün sonra kolikti ve sürekli morarırcasına ağlardı saatlerce.her 5 bebekten biri kolik olurmuş oda benim bebeğime denk geldi.daha önce hiç böle bşeyden haberimiz olmadığı için annem ben kayınvaldem şaşkındık.saatlerce susmadan ağlardı,uykusugelirdi ama uyuyamazdı,en ufak bir tıkırtıda uyanırdıki halen öle,kaç kez doktora götürdük kolik bşeyi yok 5-6 ay sonra geçecek diyordu.5-6 ay ne demek ya,bide annem hiç yardım etmez yakında oturduğumuz halde,kayınvaldem başka şehirde oturduğu halde 40.ı çıkana kadar bende kaldı sağolsun.kolikli bebeği yere koyamazsın durmaz hepağlar,kucak istervemecburen kucağa alışır,kolikli bebeğin bakımı en az iki klişiliktir,asla anne tek başına idare edemezki,ben neler çektim tek başıma,saatlerce ağlardım kollarımda sallardım,allahıom yardım et düşürücem diye bana güç ver diye yalvarırdım artık.ben neler çektim.hiç bir tedavisi de yok,kullanmadığımız damla,bitkisel şurup kalmamıştı,hepsi boş,eve misafir çağırabiliyorsun sen ben evde tek iş bile yapamıyorum hala.hamileliğimde 8.5 kilo aldım,doğumdan 1 haftasonra 15 kilo verdim bu kolik yüzünden.vedaha 2 hafta oldu geçeli oda tam geçmedi koliği.yarın 5 ayı bitiyor düşün.sen haftasonları gene bir yerlere çıkabiliyorsun ben oğülumu dışaRI bile çıkaramıyorum deli gibi ağlıyor,herkes etrafımıza toplanıyor noldu nesi var diyor.koliği bilen biliyor ama bilmeyen şaşırıyor.ve şuanda da kolikten dolayı kucağa alıştı hiç bşe yapamıyorum.bir yere bırakayım diyorum çığlığı basıyor,o kadar bunaldım ki,geçen komşuya bıraktım 15 dakikalığına eczaneye gittim geldim,ay sen bununla ne yapıyorsun dedi,bir dk bile yerde durmuyor dedi,neden bu kadar zayıfladığını anladım dedi.yani canım halimize şükredelim gene sende bende,kolik sonuçta bunlarda gelip geçecek,ben ne günler geçirdim tek başıma bebeğimle artık çoğu gitti azı kaldı bence,sende sabret canım,umarım biraz rahatlatabilmişimdir seni,benim durumumu düşün teselli olur belki...

canım benim sana inanamıyorum ya,benim bebeğimde bütün gün aynı sesleriçıkarıyor kafayı yemek üzereyim ama benim bebeğim gündüz toplasan 1 yada 1.5 saat uyuyor oda zorla neler yapıyorum uyusun diye,kaç kere uyutuyorum arkamı dönüyorum uyanıyor,yani bebeğin ya benimki gibi olsaydı ne yapardın sabah 7.den akşam 12 ye kadar bağıran bir bebek düşünsene,bide senin bebeğin 9 da uyuyormuş akşam maşallah,benim bebeğim bütün gün uyumadığı halde bazen 12 bazen 1 gibi zorla uyur oda bazen 3-4 defa uyuduktan sonra uykuya dalar,ya beni düşün bide,sen haline şükret canım,benim bebğim gibi bir bebeğin olsaydı ne yapardın o zaman düşün...

gulbe_seker cim ne günler geçirmişsin. Az çok uykusuzluğundan ben de çok çektim ama bu kadar değildi. Ben dayanamazdım heralde. Geçmiş olsun diyeyim.

yaa ben neler çektim,benim yiğenlerim aalıksız gündüzleri 4-5 saat uyurmuş,ablamlar anlatıyor,ama onlar yurtdışında olduğu için bana yardım edemediler,bunalıma girdim daha yeni yeni çıktım bunalımdan,allahım bu nasıl bebek diyordum,kayınvaldem bile artık bağırıyordu ne yapcaz diye bu nasıl bebek ben böle şey görmedim diyorduki,ben hiç görmedim.ben bide etrafımda bebek görmedim büyürken çünkü yeğenlerim hep yurtdışında.şoklardaydım,neler çektim nelerki hala uyumuyor,salonda televizyonun gürültüsünde kollarımda sallayarak uyutuyorum,yatağa bırakınca uyanıyor,parke sesinde bile uyanıyor,anlamaDIK gitti bu çocuğu,millet böle bebeğim şu kadar uyuyor dedikçe ben şaşırıyorum ama normalide böleama benim bebeğim farklı olduğu için bana tuhaf geliyor artık.annem bile 4 çocuk doğurdum hiç böle bşe görmedim diyor ama bana yardımda etmiyor,bebğimi tutamıyor bile düşünün valla ben tutmasını unutmuşum diyor.ben tuvalete bile bırakıp gidemiyordum,doktora anlatıyordum bırakın ağlasın bşe olmaz diyordu,yahu bu ağlamıyorki morarıyordu nefessiz kalacak diye korkuyorduk,hatta o anda çekilmiş resmini bile gösterdim doktora,sinir oluyorum dartık doktorlara o kadar rahatlarki,geçecek merak etmeyin,5-6 aysonra diyip duruyorlardı.ya anlatsam akşama kadar anlatırım,umarım bu kadar çektim ama inşallah bundan sonrasıgüzel olur,belki bundan sonra çok uslu olur,öle diyorlar çünkü...

canım sen bunları anlatınca bizim bebekler çok iyibeterin beteri varmış sende öle düşün canım bak geçecek diyomuş dr :26:ama Allah başta sana olmak üzere hepimize yardım etsin.çocuk büyütmek gerçekten zor işmiş annelerimiz boşuna demiyormuş anne olunca anlarsınız diye

Biz de kabız yapmadı canım, ama ben 7 damla veriyorum ve de yemeklerine 2 3 damla zeytinyağı katıyorum belki ondan olmamıştır.
hausman diyer bir firmanın varmış o yapmıyormuş kabız falan, onu kullananlar da var, doktoruna danışıp damlanı değiştirebilirsin. Ben sağlık ocağının verdiğini kullanıyorum.

Kuzum bizden eee eee demeyi öğrendi, eeee eeee deyip duruyor. Sallarken de diyor, uyuyamıyor eee eee demekten. Sabahtan beri sadece 1 buçuk saat uyudu parçalı o da.

canım benim, ece de eeee eee diye mırıldana mırıldana uyuyor. bu güzel bişey bence. kendilerini rahatlatıyorlar. en eeee diye uyutmadığım halde yapıyor bunu. uykusunda azalma çok normal bence. hepimizde aynı şey var. damakları rahatsız ediyor. ve ek gıdalar da bi parça sindirim sistemini rahatsız ediyor gibi. ateşini sık sık kontrol etmeyi unutma. benimki ateşlenmeye başladı.
kaka tahlili temiz çıktı. eğer kanama olursa makatta çatlak var mı kontrol edecekler. kızımı yeniden 2 günde 1 banyo yaptırmaya başladım. 3-4 günde bir yıkıyordum. şimdi havalar iyi. çok rahatlıyor. başka türlü uyumuyor napim

tutkular arkadaşım. benim kullandığım kan damlası da kabızlık yaptı. hem de feciii. sonra ayeserin de dediği ferrum hausmann isimli damlayı aldım. veriyorum kabızlık filan yok. onu almanı tavsiye ederim ben de.

canım allah kolaylık versin yaa gerçekten çok zor bebek büyütmek. özellikle kolik olan bebeği büyütmek. bi arkadaşımın bebeği vardı 40 gün aralıksız ağlamış o da sonra azalmış ama çok zor bir durum. benimki 2 dk ağlasa elim ayağım titriyor. inşallah ilerde rahatlarsınız. ne kadar beni yorsada çok seviyorum bebeğimi, aslında ne istediğini anlasam, derdini bir bilsem. benim esas sorunum bu bi sıkıntısı var ama bilemiyorum ondan bir süre sonra bunalmaya başlıyorum yetersiz kalıyorum çünkü. her anının tadını almak lazım. bir daha geri dönmeyecek zor da olsa.

ek gıdaya geçen arkadaşlar bir sorum olacak, ne sıklıkta yemek veriyorsunuz bebeğinize? benimkine 2 saat sonra verince yemiyor ama 3 -3.5saat sonra verince yiyor. çok mu 3 saat?

dilekcim Allah sabır versin sana, 9 yaşındaki kızına da tabi, çok zor.
Bu arada o kadar bebek araç gerecini nerde saklıyorsun. Ne kadadr çok eşyası var bebişinin. Güle güle kullansın.

Teşekkür ederim canım. Sabırlı bir yapım var zaten,bir de bebeğim çoook tatlı maşallah,huysuzlukları var evet ama bende öyle güzel duygular yaratıyor ki genelde ,o kadar da olacak huysuzluk diyorum. Gazlı bir bebek,ondan da huzursuz tabii.Hepsi geçecek,ben yine de her günümün tadını çıkarmaya bakıyorum.Beynime kazıyorum bazı anları,mesela dün yine meme emdikten sonra uyuyakalıp memeyi bıraktığı anda yüzündeki o huzuru kazıdım zihnime,unutmayayım ileride diye,içim titredi. Ben biraz uzun yazdım o gün ,harpy çok endişeli bir yazı yazmıştı,teselli etmek istedim. Benim ruh halim kötü değil ,büyük kıza üzülüyorum,en büyük problemim bu.Allah başka dert vermesin,hepsi geçer. Benm yaş da 39 ,40a gidiyorum tabii,ilk kızımdan daha olgunum bu bebekte.
Araç gereci de yazdım ki gırgır olsun!Valla evim 3 oda 1 salon, orada burada hepsi.Bu arada birkaçı zaten ilk kızımdan,birkaçı da yeni alındı.Hepsi gerekiyor aslında,mesela bebek arabası evde iyi oluyor ,odadan odaya gezdirmek için,içinde durursa tabii! Araba ana kucağı zaten arabada da oto koltuğu oluyor.Ev tipi anakucağını hiç sevmedi benim kız,tavsiye üzerine boşuna aldık.Salıncağı daha bir sevdi,arada duruyor onda azıcık.Ay böyle hepsini yazmışım ya,kendimi görgüsüzlük yapmış gibi hissetim,özür dilerim ya!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…