• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

:72:
Bebek sütünden yoğurt olur mu? Deneyen var mı?İlle de devam sütü mü kullanmak gerek?

ben denemedim ama bebek sütünden yoğurt yapıp yedirmektense sütü direk içirmek daha mantıklı nasulsa iki şekildede doğal olmayan hazır gıda.eger kendi sütün varsa bebeğe lkendi sütün ve ek gıda yeterlı birde hazır gıda olan devam sütüyle bebekleri şişirmeye gerek yok bence...

Haklısın, ben de hazır gıda taraftarı değilim asla. Ama yogurdu neden yapacağım. Keçi sütü deniyor keçi sütü bulamam. İnek sütünden mi yapayım... Bu güne kadar ek olarak pirinç unlu muhallebi yedi bir kere...

Kızlar az önce kardeş bebişlerin başlığına girdim. Ekim 2010 bebeklerinin. Bir kolyeden bahsediyorlar orda, kehribar taşından kolye. Bebeklere 3 aylıkken takılıyormuş ve dişler rahat çıkıyormuş. Bİlginiz var mı? Bir de orası çok kalabalık çok özendim valla...:50::14:

aa bu arada çotbayı blenderdan geçirmiyorum.. tel süzgeçten geçiriyorum.. bi sebebi yok annem öylree yaptı ben de öyle devm ediyoruum... çorba biraz ılınınca 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı ekliyorum.. çok şükür sindirim sorunumuz olmadı...

Canım aşılarınızı nerede oluyorsunuz? Biz sağlık ocağında oluyoruz ve bir aşı takvimimiz var. Her aşıdan sonra bir sonraki aşı gününün tarihini veriyorlar ona göre gidiyoruz.
O takvim dışında aşılar var mı? Bu perşembe aşıya gideceğiz biz de, soracağım. Bizim aşılarımız 10 gün gecikmeli devam ediyor. Memleketteki hemşire yanlış tarih vermişti bize. Burdaki ebe bir zararı olmaz dedi , ama biz yine yavaş yavaş toparlıyoruz tarihleri. Birkaç günlük gecikmeden zarar gelmez yani.

sekerdelisi aşıdan olumsuz etkilendi mi senin kuzu?

benim bu dediğim aşı rota virüs aşısı rotarix aşı kartına yazmıyorlar....aşı takvimine sadece devletin yaptığı aşılar yazılıyor....yarına randevu aldım bakalım eğer dr daha erken derse sonra sağlık ocağına yaptırırım

ayesercim oğlum tam olarak 4 ay 1 haftalık ben 1 hafta önce başladım.. ilk günler elma suyu sevmedi püreye döndüm püre olarak veriyorum hala da pek sevmiyor zorla yediriyorum.. ama çorbayı çok sevdi mesela çorbayı 1 neskafe fincanı dolusu içiyor.. ilk günden itibaren.. yoğurdu da pek sevmedi.. bebe bisküvisi ile karıştırınca eh işte yiyor... 75ml. aptamil1 ile yapıyorum yarısını yiyor.. kaşık mamasını da sevdi ama tarifde 150ml suya 4 ç.k diyor ben yarım ölçü yapıyorum tam geliyor....

Bu arada rotavirüs aşısı sağlık ocağında yapılmıyor özel aşı... 1 dozu 150 tl.. biz ilkini 10 aralıkta yaptırdık 2. dozu 10 şubatta yapacak.... yani 3. ve 5. ayında yapılıyor...

Flam çok teşekkür ederiz, uzun uzun da yazmışsın ellerine sağlık. Bizim doktor da başlayın yavaş yavaş dedi. Bir gün pirinç unlu muhallebi yaptım yedirdim su da verdim. Ondan sonra daha ek bişey vermedim. Ek gıdaya başlama ile ilgili herkes farklı fikirde olabiliyor. Doktorlar da dahil. Ben de şu sıralar başlamının mantıklı olduğunu düşünüyorum. Birçok anne 6 ayın dolmasını bekliyor. Tam altı ay dolunca o dönemlerde diş çıkarmaya başlayacaklar ve hayli titiz ve huysuz olacaklar düşünceme göre. Haliyle ek birşeyleri kolay kolay kabul ettiremeyebiliriz. Belki memede bile titiz olacaklar kimbilir. Şimdi tam zamanı gibi.
Sindirimiyle ilgili problem yaşadınız mı Flam?

Çok şükür herhangi bir sıkıntımız olmadı, sıkıntı olur diye her seferinde bir yeni besin ekledim zaten, gerekirse onu yedirmem diye.

Aşı olayı kafamı karıştırdı şimdi. Biz sadece aşı takvimindekileri oluyoruz. Eksik mi kalıyor oğlumun aşıları :50::26: Devlet de niye eksik yapıyor ki. Hem de hiç bilgilendirmiyorlar. Kerpetenle biz alıyoruz lafı. :47:

ayesercim oğlum tam olarak 4 ay 1 haftalık ben 1 hafta önce başladım.. ilk günler elma suyu sevmedi püreye döndüm püre olarak veriyorum hala da pek sevmiyor zorla yediriyorum.. ama çorbayı çok sevdi mesela çorbayı 1 neskafe fincanı dolusu içiyor.. ilk günden itibaren.. yoğurdu da pek sevmedi.. bebe bisküvisi ile karıştırınca eh işte yiyor... 75ml. aptamil1 ile yapıyorum yarısını yiyor.. kaşık mamasını da sevdi ama tarifde 150ml suya 4 ç.k diyor ben yarım ölçü yapıyorum tam geliyor....

Bu arada rotavirüs aşısı sağlık ocağında yapılmıyor özel aşı... 1 dozu 150 tl.. biz ilkini 10 aralıkta yaptırdık 2. dozu 10 şubatta yapacak.... yani 3. ve 5. ayında yapılıyor...

zaten ben aşıyı eczaneden alıp götürcem sağlık ocağı daha yakın hastanede çok beklerim yoksa

Aşı olayı kafamı karıştırdı şimdi. Biz sadece aşı takvimindekileri oluyoruz. Eksik mi kalıyor oğlumun aşıları :50::26: Devlet de niye eksik yapıyor ki. Hem de hiç bilgilendirmiyorlar. Kerpetenle biz alıyoruz lafı. :47:

size dr rota virüs aşısını söylemedi mi?
ben 1.doz için eczaneden aldım aylık kontrolünde dr yaptı
özel aşı devlet karşılamıyor 142 tl
ilk dozu3.ayda yapılması gerekiyordu

Back