2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Aynen,ne yapacağımı şaşırdım.Kadın alacağım mecburen, yuvamın ve büyük kızımın selameti için.Benimkinin bir de hep uykusu var,kucakta dalıyor,ya yanına yatacağım ki emmezse öyle de uyanıyor,bırakırsam gözünü açmadan ağlıyor,uykuyu alamadığı için hep huysuz,hep aksi.Bizde aktivite falan 10 dk sürüyor,geri kalan zamanda benimki kasılıp,huysuzlanmakla ve ee demekle meşgul oluyor. Tracy Hogg'un kitabını okuyalı 3 ay oldu ama uygulamaya başlayamadım,bizim için yatır kaldır şu an çok imkansız görünüyor. Sabretmek gerek.Ama çoook tatlılar ya,bir gülüşü yetiyor,benimki ciddi bi de,öyle her an gülmez!

hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz demek ki bu dönemde bütün bebekler huysuz oluyor
4. ayda bebekler dönebilirmiş benimki dönmüyor aranızda bebeği dönen var mı?
hoş benimkinin dönme olanağı yok hep kucakta nasıl dönsün ki?
ben meyve ve yoğurt tattırdım hatta kaşar peyniri de verdim mercimekten küçük
artık yemek sularına geçicem benim yediğimi gördüğü herşeyin tadına bakıyor benim kızım
umarım iştahlı olur yemeyen çocuk çok zor

günaydın kızlar.bebeğim yine uyku falan bırakmadı.gece 2 de süt içti sabah 7 de uyandı içti.ac kalma süresi çok fazla biberonuda zor alıyor uyutup öyle süt içiriyorum.yoruyor beni.beni de emmiyor napıcagımı şaşaırdım.sizin bebeişlerde bu kadar ac duruyormu.

maaşallah bebişe. bu persantil işi nedir. ben hiç anlamıyorum. doktorumuz da hiç telafuz etmedi bunu. nasıl bakılıyor. bilen var mı.

günaydın. ben benim kızı 9 da ancak uyutabildim. çıldırıyordum artık. normalde 7 de uyuması lazımdı. 9 da uyuyup 2 de uyandı. 2 buçukta yatıp 6 buçukta uyandı. genelde ilk partiyi 5 saat uyuyor. sonrakileri sıkıntısı yoksa 3-4 saat uyuyor.

canım uykusunda pek sorun yok ama beslenmesi kötü 6-7 saat ac bekliyor.biberonu bırakacak diye korkuyorum benide emmiyor..

benim kızım 1 haftadır dönüyor

canım uykusunda pek sorun yok ama beslenmesi kötü 6-7 saat ac bekliyor.biberonu bırakacak diye korkuyorum benide emmiyor..

3 aylık bebekler 5 saat aç kalabiliyorlar. bence 6 saat de normaldir. 10 saat uyuyabilen bile varmış. bence anormallik yok. doktorun kilo kontrolünü yaparken aksi birşey söylemezse bu güzel sayılabilecek birşey biberondan anne sütü mü veriyorsun.

doktor mu verdi. senin bebeğin ne kadarlık oldu ki :S bizimki su bile verdirtmedi diğer arkadaşın dediği gibi. ben 4. ayda meyve suyuyla başlarız diye düşünüyorum ama bakalım doktor ne diyecek kontrolde.

anne sütü sagıp veriyorum.geçen ay bir kilo alması gerekirken 500 gr almıştı.hemşire mamaya başlamamı söyledi ama benim sütümü bile bitiremiyor.

Ben de çok bastırmıyorum ayaklarının üzerine. Bastırınca keyifli olduğu zamanlarda zıplamaya çalışıyor. Özellikle yüzü pencereye dönük olduğu zamanlarda... Galiba benim bebiş yürümeden uçacak
Bazen oturtuyorum da dizimde, ama koltuk alttındn destekli. Ona hiç yüklenmiyorum. Zamanı gelince herşeyi kendisi yapar zaten...

Canım benim de pek tecrübem yok, ilk bebeğim ve yanımda bebek büyümedi hiç, üstelik de şuan yalnızım, yalnız büyütüyorum yani. Ama okuyorum heryerde birşeyler, dinliyorum. Görümcem var o da yakın zamanlarda bebek büyüttü onun tecrübelerinden yararlanıyorum uzaktan uzağa telefonla. Ama biz de anne olduk , neyin bebeklerimiz için iyi neyin zararlı olduğunu bilmesek de hisedebiliyoruz artık.
Ek gıda konusunda ben de senin gibi "ne olacak" endişeleri taşıyorum. Ama kendimce aldığım kararlar var:
Herşeyini evde kendim hazırlayacağım, hazır şeyler vermeyeceğim,
Yoğurdunu kendim mayalayacağım, günlük.
Kabız olmasın diye çorbasında lifli gıdalardan mutlaka olacak...
Karbonhidrat, proteini hergün almasına dikkat edeceğim.
Katı meyve sıkacağı alacağım, hatta araştırmaya da başladım.

Aklıma gelirse paylaşırım yine...
Sizler de paylaşın arkadaşlar...

o zaman hep böyle gider benim büyük kızım koca eşşek kadar illaki uyuyana kadar ben olacam yanında söylenincede duygu sömürüsü yapıyor anne kokusu olmadan uyuyamıyormuş kokoş:84:

sekerdelisi belki senin bebiş de anne kokusu istiyordur. Acaba kokunun sindiği bir elbiseyi beşiğinin yanına assan nasıl olur. :26: Ne bileyim belki işe yarar...

persantil tam olarak ne demek tatlım, galiba ilk defa duyuyorum.

Benimki de aynı akşam uykusunun ilk partisini uzun uyuyor. Sonra azalarak sabahı buluyoruz.
Senin bebiş oğlan mı emel? Bir de doğum günü ne zaman? Sanki ortak yönleri çok fazla bebişlerimizin.

Benimki de aynı akşam uykusunun ilk partisini uzun uyuyor. Sonra azalarak sabahı buluyoruz.
Senin bebiş oğlan mı emel? Bir de doğum günü ne zaman? Sanki ortak yönleri çok fazla bebişlerimizin.

benim bebiş kız, 21.09.2010 doğumlu. ilk bebeğim. adı ece su. senin ki ne oğlan mı kız mı. senin adını da öğrensem.

Son düzenleme:
benim bebiş kız, 21.09.2010 doğumlu. ilk bebeğim. adı ece su. senin ki ne oğlan mı kız mı. senin adını da öğrensem.

Adım Emine canım. Benimki oğlan ve 20 eylül doğumlu, Levent bizim ki de... uyuyor şimdi eli başında...
Büyüdüklerinde bu sayfalar hala duruyor olursa okuturuz onlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…