Aynen,ne yapacağımı şaşırdım.Kadın alacağım mecburen, yuvamın ve büyük kızımın selameti için.Benimkinin bir de hep uykusu var,kucakta dalıyor,ya yanına yatacağım ki emmezse öyle de uyanıyor,bırakırsam gözünü açmadan ağlıyor,uykuyu alamadığı için hep huysuz,hep aksi.Bizde aktivite falan 10 dk sürüyor,geri kalan zamanda benimki kasılıp,huysuzlanmakla ve ee demekle meşgul oluyor. Tracy Hogg'un kitabını okuyalı 3 ay oldu ama uygulamaya başlayamadım,bizim için yatır kaldır şu an çok imkansız görünüyor. Sabretmek gerek.Ama çoook tatlılar ya,bir gülüşü yetiyor,benimki ciddi bi de,öyle her an gülmez!bu çocuk bensiz uyumuyor ya her defasında tamam bu sefer uyudu diyorum odadan parmak uçlarımda çıkarken gözleri koca koca açılmış bana bakıyor oluyor ama ben yanında olayım satlerce uyuyor ne yapacağım ben ya hiç bi işimi yapamıyorum. uyanınca da zaten hep ilgi istiyor ilgilenmezsem durmadan ağlıyor
Benim kız da debeleniyor,bağırıyor,memeyi çekiştirip ağlıyor,ter basıyor emzirene kadar,10 değişik pozisyon deniyoruz.
Şu anda 4 ay 1 haftalık.2 gün önceki kontrolünde 62 cmdi,3 haftada sadece yarım cm uzamış.Kilosu da 6650 grdı. 4060 gr ,51 cm doğmuştu,97.persantildeydi ama gelişimi 50-75 persantil arası gidiyor dedi doktor.Ben büyük kızımdan iri çocuğa alışkınım,o da 4 kilo doğmuştu ve hep yaşıtlarından çok iriydi.O babasına çekti,bu bana,daha minyon ve zarif olacakmış kızım,öyle diyor doktor.Ama belli de olmazmış,babası ve onun ailesi çok uzun,ileride hızla gelişip başka bir persantile geçebilirmiş.Sağlıklı olsunlar da ...
günaydın kızlar.bebeğim yine uyku falan bırakmadı.gece 2 de süt içti sabah 7 de uyandı içti.ac kalma süresi çok fazla biberonuda zor alıyor uyutup öyle süt içiriyorum.yoruyor beni.beni de emmiyor napıcagımı şaşaırdım.sizin bebeişlerde bu kadar ac duruyormu.
günaydın. ben benim kızı 9 da ancak uyutabildim. çıldırıyordum artık. normalde 7 de uyuması lazımdı. 9 da uyuyup 2 de uyandı. 2 buçukta yatıp 6 buçukta uyandı. genelde ilk partiyi 5 saat uyuyor. sonrakileri sıkıntısı yoksa 3-4 saat uyuyor.
hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz demek ki bu dönemde bütün bebekler huysuz oluyor
4. ayda bebekler dönebilirmiş benimki dönmüyor aranızda bebeği dönen var mı?
hoş benimkinin dönme olanağı yok hep kucakta nasıl dönsün ki?
ben meyve ve yoğurt tattırdım hatta kaşar peyniri de verdim mercimekten küçük
artık yemek sularına geçicem benim yediğimi gördüğü herşeyin tadına bakıyor benim kızım
umarım iştahlı olur yemeyen çocuk çok zor
canım uykusunda pek sorun yok ama beslenmesi kötü 6-7 saat ac bekliyor.biberonu bırakacak diye korkuyorum benide emmiyor..
hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz demek ki bu dönemde bütün bebekler huysuz oluyor
4. ayda bebekler dönebilirmiş benimki dönmüyor aranızda bebeği dönen var mı?
hoş benimkinin dönme olanağı yok hep kucakta nasıl dönsün ki?
ben meyve ve yoğurt tattırdım hatta kaşar peyniri de verdim mercimekten küçük
artık yemek sularına geçicem benim yediğimi gördüğü herşeyin tadına bakıyor benim kızım
umarım iştahlı olur yemeyen çocuk çok zor
3 aylık bebekler 5 saat aç kalabiliyorlar. bence 6 saat de normaldir. 10 saat uyuyabilen bile varmış. bence anormallik yok. doktorun kilo kontrolünü yaparken aksi birşey söylemezse bu güzel sayılabilecek birşeybiberondan anne sütü mü veriyorsun.
geçensene bu zamanlar hastanede yanlış dış gebelik teşhisi yüzünden hastanede yatıyordum vayyyy be dr kalsam alacakt ışimdi gül kokan bebişimi
slm bişey sorcam
oğlum yaklaşık 1.5 aydır ayaklarının üzerine basıyo ama bu aralar hep ayaklarının üzerine basmak istiyo bacakları eğri olcak :)))) görümcem 9 aylıkken yürümüş onun bacakları eğri mi? diyo kayınvaldem üstelik kucağımda sırtı bana yaslıda durmak istemiyo sürekli dik durup oturmaya çalışıyo. beli eğri olur mu? rahatsız etse yapmaz heralde? acaba erken mi? sizlerde durum nasıl?
kızlar kafama takılan şey ek gıda. şimdi ne güzel emziriyoruz rahat rahat da ek gıdaya geçince ne yapacağız?
ilk bebeğim we daha ewwelden bebeklerle pek alakam olmadıgı için çok tecrübesizim
kitapları, bu forumu, we tecrübeli insanları takip etmeye çalışıyorum. şimdiye kadar her şey güzeldi de şimdiden sonra karışık:)
neler wermek gerekiyo bebişlere ilk etapta?karşı komşum ağutosta doğum yaptı dr ona yawas yawas yemeklerin suyundan wer tadına alışsın demiş.ama bzm yediğimiz yemekleri wermek doğru mu yawrucaklara:) tuzlu acı ekşi... ben tuz wermeyi falan düşünmüyorum.
tecrübesi olanlar lütfen paylaşır mı
bu çocuk bensiz uyumuyor ya her defasında tamam bu sefer uyudu diyorum odadan parmak uçlarımda çıkarken gözleri koca koca açılmış bana bakıyor oluyor ama ben yanında olayım satlerce uyuyor ne yapacağım ben ya hiç bi işimi yapamıyorum. uyanınca da zaten hep ilgi istiyor ilgilenmezsem durmadan ağlıyor
o zaman hep böyle gider benim büyük kızım koca eşşek kadar illaki uyuyana kadar ben olacam yanında söylenincede duygu sömürüsü yapıyor anne kokusu olmadan uyuyamıyormuş kokoş:84:
Benim kız da debeleniyor,bağırıyor,memeyi çekiştirip ağlıyor,ter basıyor emzirene kadar,10 değişik pozisyon deniyoruz.
Şu anda 4 ay 1 haftalık.2 gün önceki kontrolünde 62 cmdi,3 haftada sadece yarım cm uzamış.Kilosu da 6650 grdı. 4060 gr ,51 cm doğmuştu,97.persantildeydi ama gelişimi 50-75 persantil arası gidiyor dedi doktor.Ben büyük kızımdan iri çocuğa alışkınım,o da 4 kilo doğmuştu ve hep yaşıtlarından çok iriydi.O babasına çekti,bu bana,daha minyon ve zarif olacakmış kızım,öyle diyor doktor.Ama belli de olmazmış,babası ve onun ailesi çok uzun,ileride hızla gelişip başka bir persantile geçebilirmiş.Sağlıklı olsunlar da ...
günaydın. ben benim kızı 9 da ancak uyutabildim. çıldırıyordum artık. normalde 7 de uyuması lazımdı. 9 da uyuyup 2 de uyandı. 2 buçukta yatıp 6 buçukta uyandı. genelde ilk partiyi 5 saat uyuyor. sonrakileri sıkıntısı yoksa 3-4 saat uyuyor.
Benimki de aynı akşam uykusunun ilk partisini uzun uyuyor. Sonra azalarak sabahı buluyoruz.
Senin bebiş oğlan mı emel? Bir de doğum günü ne zaman? Sanki ortak yönleri çok fazla bebişlerimizin.
benim bebiş kız, 21.09.2010 doğumlu. ilk bebeğim. adı ece su. senin ki ne oğlan mı kız mı. senin adını da öğrensem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?