Selamlar Kizlar,
Ne zamandir yazmiyordum, özlemisim burayi. Ama sitenin yeni formati, pek hosuma gitmedi. Insan alistigi gibi istiyor. Bizim buralara bayram pek ugramadi, siz ne güzel tatil yapmissiniz, sevdiklerinizi görmüssünüz. Cocuklugumdaki, bayram sabahlarinin coskusunu özledim...
Pek tatsiz bir bayram gecirdik biz. Esim, babasiyla küstü ablasi yüzünden. Daha dogrusu ablasinin bana davranislari tavan yapinca, "neden böyle yapiyorsun" diye konusmak istedi. O da soruyu kavgaya dönüstürünce, adam haliyla Memet'i sucladi ve bayram günü, ne diye ablani üzüyorsun boyutuna ulasti is. Öyle seyler söylüyor ki, sizofrenik bir vaka oldugundan süpheleniyoruz ve bir sekilde tedaviye iknaya calisiyor esim. Dün bende bir mektup yazdim kendisine. Olabildigince samimi olmaya calistim ama etkili olur mu bilmem. Cünkü gercekten paranoid sizofreni gibi bir durumu var. Umarim, biz yaniliyoruzdur. Ama tedavi görmesi sart, sinirleri berbat durumda cünkü. Üstüne, bir de arabanin kagitlari kayboldu, ara tara helak olduk. Sanirim bir yerlerde düsürdü ya da unuttu benim dalgim kocam. Bir sürü masrafta ona ettik. Ama stresi öyle yogundu ki, masrafinin üstünde bile durmadim.
Kardesim burdaydi biliyorsunuz. Bol bol gezemedik, malum hava yagmurlu ve soguk buralarda. Ama haftasonlarimizin keyfini, yagmura ragmen cikarttik. Önümüzdeki ayin 18 indede Noel Bayrami tatiline giriyoruz, ek 1 haftalik tatille, 2 hafta tatilimiz var. Avusturya yolcusuyuz, yeni yili sevdiklerimle gecirecegim ve iple cekiyorum simdiden. 1 haftasini, kendimize ayiracagiz gerci ama olsun, 1 hafta bile yeter...
Doruga gelince, cok bitirim, bilmis, dilli birsey oldu. Herseyi ögrenmek istiyor, bazen öyle tedirgin oluyorum ki anlatamam. Yetersiz geliyorum sanki...Sürekli "bu ne?" sorusunu duymaktan korkar oldum. Garip bir duygu bu...
Evde yalniz oldugumuz icin, cocuguma cok üzülüyorum. Havalar soguk ve onun disarida oyuna ihtiyaci var. Disari ciktigimizda cok mutlu oluyor. Oyun sinifi iside olmadi gibi birsey, bizim buradaki okul cok hosuma gitmedi. Hergün otobüsle gidip gelmekte, yorucu olur benim icin. Dogum gününü bekliyoruz, Mayistan sonra okula yazdirmistik. Iyi olur onun icin umarim.
Pinar'cigim, Defnemin resmini gördüm, bir verdiginiz karsi gelmis. Gözüne cok yakin, hassas bir bölgeye düsmüs. Neyseki birseyi yokmus, yaralarida hizla iyilesir üzme kendini.
Birsen, artik evindeymissin canim. Bitti kaynana kabusu, gözün aydin. Borclariniz icinde, icini ferah tut. Mutlaka bulunur bir caresi, ikinizde genc insnlarsiniz, cocuklarin okula basladiginda, sende calisirsin ileride. Astim nöbetide, yogun stresli ortamlarda daha cok patlak veriyor. Yesil Cay, ebe gümeci cicegi cayi ic, bayagi bir sakinlestirici etkisi var.
Tülay'cigim kaynanan bir süre yalniz kalmak isteyebilir, normal bu. Birde kimsenin evine sigmayacagini düsünür belli yasta insanlar. Anneannemde öyleydi, dedem öldükten sonra kendi evinde kalmayi tercih etti. Yalnizlik cok zor ama inan insan kendi evinde daha rahat eder. Selin'e de bravo, cis derdindende kurtulacaksin anlasilan.
Tuba, yine capcanli dösemissin satirlarini. Güzel bir bayram gecirmissin, ne güzel. Serra ve atli karinca modunda olmak konusunda, kesinlikle yalniz degilsin. Bir versiyonunda burada emin ol.
Nuran, kabizliktan cok cekmis biri olarak, mürdüm erigi püresi ve peribiyotik yogurt tavsiye ederim. Ayrica, brokoli ve mercimek corbasida ise yarayabilir.