Iyi Aksamlar Kizlar,
Göz kirpayim dedim yatmadan. Malum ben bu saatlerde aktifim. Artik yazdigim icin cokta mutluyum, gercekten ise yariyor. Tabi bu mutlulukta, kardesiminde payi var, cok sevindirdi hepimizi. Ama, astimi hissediliyor, icim sIkIliyor böyle görünce, bakalim iyi bir doktor ariyoruz, birde burada baksinlar istiyorum...
Kizlar, dün cok ilginc bir olay oldu, yazmadan gecemeyecegim. Gözlerim dolu dolu oldu, hala icim kayniyor aklima geldikce. Kardesimi, karsilamaya gidiyoruz Düsseldorf'a. Arabada, hararetli bir tartisma yapiyoruz Memet'le. Doruk'da arkada ses cikartmadan bizi dinliyor. Esim, heyecanlaninca sesinin siddetini ayarlayamiyor, sesi bana bagiriyormus, benimle kavga ediyormus gibi geldi sanirim ogluma. Birden bire bir celallendi. Sert sert ve gözünü kirpmadan babasina bakmis. Ben göremedim o halini ters acida oturdugum icin, ama esim görmüs. Sonra, "Baba, baba, baba bat..." diye bir kiziyor, pes pese. Resmen, babasinin ses temposuyla. Sonra da, "Anne cici" dedi öfkeyle babasi ona kavga etmedigimizi anlatmaya calisirken. Beni korumak istedi 1,5 yasinda oglum ve o kadar cok sevmesine karsin, resmen 15 dk susmadi cenesi, kavga edip durdu babasiyla. Ama bir kere yaninda yüksek sesle tartismistik, acaba ondan mi etkilendi bilmiyorum? Icime cok dert oldu ya, aglamakli oluyorum o hali gözümün önüne gelince. Ki, biz öyle cok kavgali-gürültülü bir ciftte degiliz, ayda yilda bir ölcüyü kaciriyoruz. Bilmiyorum acikcasi, insallah o tartismanin etkisi degildir bu cikis...
Tülay'cigim, basin sag olsun, kayinbaban vefat etmis. Duygularini cok iyi anliyorum, Allah hepinize sabir versin. Camasir makinen icinde, yapacak birsey yok galiba. Dert etme, demek ki onun miadida o kadarmis...
Banu'cugum, masallah diyorum Yagmur'a. Artik asmis kendini epeyce.
Pinar, galiba su densiz adam, haddini bilecek artik. Yine de tedbiri elden birakmayin bir süre. Kuzuma da masallah, kugu gibi narin bir kiz olacak bu gidisle...
Tuba, hamsi baligini son 2 yildir yapmiyorum bende, en son hamsi pilavi yapmistim ve dersimi almistim. Ama cok özledim, öyle yapacak birileride yok ki, gideyim yemeye...
Ayse, nasil dokundu arkadasinin durumu bana anlatamam. Nasil bir aci tahmin edebiliyorum. Bir anne icin, en zor imtihan...Duygusal yani, izin veremez o cana kiymaya, mantik ise, en dogru kararin, o eziyeti yasam boyu cekmenin dogru olmayacagini söyler. Dilerim, bir mucize gerceklesirde, hicbirsey olmaz kuzucuga. Hirvat bir is arkadasim vardi, onunda özürlü bir cocugu vardi. Doktorlar hamileliginde söylemisler ta ve en fazla 20 yil yasar demisler. Kadin her seye ragmen dogurmus ama sonraki süreclerde hamile kalmak istemiyordu bir daha korkusundan. Ya yine sakat cocuk dogurursam diye. O aklima geldi birden bire. Onunla ilgili bir sürü anilarim...Duygulandim gecenin su saatinde...
Bu kadar yeter kizlar, bu kadar duygusallik beni bozar. Görüsmek üzere, öpüyorum hepinizi bir süre görüsemezsek...