2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kadercim bi wc işinde başarıya ulaşıyorsun emin adımlarla..süper..darısı başımıza ama hiç umudum yok..umudum başka bahara kaldı :) kardeşine de geçmiş olsun canım ya üzüldüm..ara verir kazasını sonra yapar..bunun için en uygun zaman kış sanırım..günler kısa oluyor..:)) ben oruca 3 aylarda başladım ara ara başta ortada sonda tuttum..deneyimliyim..susamak dışında acıkmıyorum..hayırlısı olsun..hatime devam ediyorum çocuklardan arta kalan vakitlerde pek olmuyor ama..direniyorum..gözlerim kendiliğinden kapanıyor gibi oluor..ama inatçıyım hatmedeceğim..
 
selmacık sen de hatim yapıyorsun sanırım..Allah kabul etsin canım..sizden böyle güzel şeyler duyunca mutlu oluyorum..kurduğumuz dostluğun manevi boyutlarının da olduğunu bilmek huzur veriyor..çok şükür :))
 
gülhancım aman dikkat et delikanlılara..Rabbim korusun..
bizim kız uyandı öpüldünüz canlarım..
 
kızlar bende bu çiş konusuna evime geçince başlasam diorum yerde halılarım olmayacak ve kendi evim...ayın 22 snde geçeceğim okullarada bir haftadan fazla zaman kalmış olacak... bir lazımlık mı alsam...kader cim sen nasıl yaptın bu işi ayrıntılarıyla bir anlatır msın..
bu arada diş tedavim yarım kalmıştı onu da hallederim diyorum eylüle kadar..ev de göçüyordur temizlik de lazım...
kızlar bazen bunalıyorum adana ya tekrar gidecek olma fikrinden..]çok şanssız buluyorum kendimi tee nerelere düştük diye...annemler burda kayınvalidemler istanbul da...orda kimsemiz yok arkadaşlr var sağolsun ama aile gibi olmuyor ki:KK43:
 
ridacım anneanneler çocukları çekiyoda dedeler dayılar pek çekemiyo bende kimselere bırakıp biyere gidemiyorum anasına babasına ağır gelince başkaları ne yapsın.o tatlı anlarını sorma bazen büyük insan gibi laf etmeleri yokmu hasta oluyo insan..ee herşeyin yokmu iyi ve kötü yanları ..onlarda büyüyecek işte ..ben senden bikaç adım önde sayılırım ... kızın biraz büyüsün muhammet gibi olsun muhammette kreşe gider rahat edersin canım ama biraz dişini sıkman gerekiyo..sana diyorum ama bende sıcaklarda evden dışarı çıkmıyorum 4 gündür aslında iftardan sonra biraz dolaşmak ii gelicek ama nerde bende o koca tekte canım istemiyo..

selmacım üzülme canım ..bidahaki atamalarda inşallah istediğin yerde olursun..tabiki aile gibisi olmaz her nazı ailesine geçer insanın..bu arada hatimini Allah kabul etsin canım..çiş konusun agelince bi başlasan elada inatçılık etmezse kolay alışırsınız..ben muharremde çok çektim 2 -3 ay bir damla çiş peşinde koştum ama alperenin maaşallahı var..Allah hepimzinkileri nazardan korusun ..kadercim sizide tebrik ederim tekrar..bezden tamamen kurtulursunuz inşallah:))
 
Son düzenleme:
iyi geceler arkadaşlar..annemler memlekete dönüyor..babam memleketten iş almış..çook ağladım çoook annem de ağlıyor..ne oralı olduk ne buralı diyor..ayrılık çok zor geliyor bana..ne yapacağımı bilmiyorum..RABBİM başka ayrılıklar vermesin diye de dua ediyorum..
 
rida cım annenler nereye gidiyor? sen yalnız mı kalıcaksın şimdi:KK43:
dün annemler lazımlık almış koltuk şeklinde bizimkide oturuverdi içine çiş diye...neyse hadi bakalım olacak bu iş dedim
sabah bezini attım külotuyla kaldı şimdiye kadar tam 3 defa yere yaptı yaa...biri halıya denk geldi
yer silmekle külot yıkamakla meşgılüm..külotu da kalmadı burda fazla eşyam yok ya şehirde kalmış..şimdi şortla duruyor...ya nasıl yapmam lazım anlamadım ben bu işi..kızım çişin varmı bak varsa söyle diorum durmadan...ooooo nerde...kendi yapıyor şırşır..yere...
şimdi başladım madem azmedeyim diyorum...kader cim nerdesin anlat şu işi bi ayrıntılı gülhan cım sende anlat...
 
ridacım canım öncelikle annenlerin memlekete gitmesine üzüldüm ama her şey bir insanlar için .kavuşmalar da ayrılıklar da.. inşaallah onlar için hayırlısı olur ve dediğin gibi Allah başka ayrılıklar vermesin. bu arada annenlerin memleketi uzak mı?
 
gülhancım inan bana akşamları parka gittiğinde görmüşsündür çoğu kadın tek tabanca oturuyor komşusu ya da akrabası bir bayan yanında da çocuklar :) maalesef bizim kültürümüzde eşini çoluğunu çocuğunu alıp gezdirme pek yok :KK43: şahsen ben o şanslı azınlıktanım babam da eşim de ailesini gezdirmeyi seviyor kardeşimin eşi de eskiden kardeşimi çok üzüyordu ama artık kısmen de olsa değişti akşamları çıkarıyor...
 
selmacım gelelim bizim çiş maceramıza yaklaşık bir haftalık yer ve halı silme aşamlarından sonra şimdi altında bez takılı olsa dahi (misafirlikte) tuvalete gitmek istediğini söylüyor . şimdi sadece uykuda bağlıyorum ha bir de kakasını söylese tam olacak :)
yaklaşık 2 -3 ay öncesinden tuvalete giderken yanımda götürdüm nereye yapacağını nasıl temizlediğimi anlattım sonra beraber lazımlık almaya gittik lazımlığını kendisinin seçmesini istedim kendisi yeşil renkli bir lazımlık seçti :) her çiş yaptığında alkışladık dedeye kadar müjdeledik :) bir gün süperdi bir gün hezimet :KK43: Allahtan annemlerin halıları kirli ramazan sonunda yıkamaya vercek :) her geçen gün daha iyi oluyor sanırım en önemli iş çocuğun hazır olması kardeşimin oğlu helinden 15 gün küçük ama onda tık yok sanırım kızlar daha hızlı bu konuda :)
 
kader cim burdayken hemen sorıyım...ela yı lazımlığa oturtamıyorum ki ya anlayamadı çişi gelince çiş demesini ve oraya oturmasını napıcam...
 
canım önce beziyle oturt oyunla:) yani onu oturak olarak kullansın kitaplar ver eline bu alışmasını kolaylaştırır bir de oturduğu zaman şarkılar , tekerlemeler vb. söyle (benim kafam şişmişti kendi sesimden kafamçokkarıştı ) lazımlığa başladığımızın ikinci günü helin de oturmak istemedi kardeşimin aklına lazımlığı balkona çıkarmak geldi artık lazımlık küçük hanım nerde isterse lazımlık evin tüm odalarını dolaştı :)) ama şimdi banyoda kullanıyoruz artık alıştı . darısı tüm bebişlerimizin başına :)
hepinizi öpüyorum opuyorumnanaktan
 
kızlar merhabalar...
işten güçten pc başına geçmeye hiç vaktim olmadı ha şunu yapayım ha bunu yapayım demekten. kısmende olsa temizlik bitti ev dağınık toparlanıcak sadece. ev komple mahfoldu canımız çıktı hamile olan yengemle temizlerken. yerler kapılar, koltuk kılıfları, mobilyalar, banyo yani boya olmayan yer kalmamış. adam doğru düzgün boyamadığıyla evin içine edip bırakıp gitti. son anda eşim geldide düzgün boyamadığı yerleri düzeltirdi biraz. başında durmadık diye resmen 1 kat boya vurmuş kaçıp gidiyordu. temizlerken söve söve bi hal oldum. dedim hakkımı helal etmiyorum ona bu halde bana bukadar iş çıkardı temiz yapmadı işini diye. eşimle günlüğü 60 tl den 2 gün diye anlaşmışlar. bir gün öğlen geldi akşam üzeri gitti diğer günde sabah geldi öğlen üzeri gitti heryerin içine etti diye eşimde 1 günlük para vermiş zaten toplam 1 gün gelmiş oldu saat bakımından. bugünde gelip hesap sormuş hakkımı helal etmiyorum demiş bide utanmadan. eşimde benim ona helal etmediğimi söylemiş. biz daha öncede boyatmıştık oturma odasını antreyi adam tertemiz 1 damla dökmeden mobilyaları yerleştirip gitmişti. bende bu adamda ustadır öyle yapar diye hiç bakmadım. nerde olduğu gibi bırakıp gitti. ilk gün orucumu tuttum negüzel allah biliyor tutucaktım ama kim yapıcak bu işleri oruçlu herkez kimseyede kıyamam tutamadım adi herifin yüzünden. erken gelsin diye kızım dua ediceğime kızım sakın gelme bu hafta diye dua ede ede temizliyorum. yarında geri kalan işlerimi halledeyimde doğum istirahatine çekileyim anca atarım yorgunluğumu 9 günüm kaldı ben nelerle uğraşıyorum. buaralar gelemessem işlerdendir haber vereyim dedim doğuma giderken muhakkak haberdar ederim sizi zaten merak etmeyin beni:1hug:
 
ridacığım annenlerin gitmesine çok üzüldüm annen elin kolundu senin ama insan herşeye alışıyor biyerde mecburiyetten rabbim yokluklarını yaşatmasın. annenlerin gitme bahanesiyle eşinin iş yerinin kreşine verirsin hem muhammedi orada vakit geçirmesi belki iyide gelir. çoçuklara büyükler yetmiyor buğra yavaş yavaş alışıyor kreşe çok değişiklikler var yemesi çok güzel durmadan yiyecek bişeyler istiyor, yemeğini kendi yiyor daha çok cümle kurmaya başladı daha güzel konuşuyor. herşeyde bi hayır vardır canım üzme kendini bukadar sen gidersin ara sıra yakınsa mesafeniz senin içinde değişiklik olur hem.
 
kızlar şu alıştırma kilotlarından alsanıza en azından ortalıktan çiş temizlemekle uğraşmassınız bitek kilotları yıkarsınız

selmacım buğrada oturağa yapmıyor tuvalete küçük bi terlik aldım ben oraya yapıyor yapıcağı zaman. kakasından korkupta pes etmeden önce wc kapısına çiş kaka çizelgesi yapıp asmıştım. küçük stikırlar alıp yapıştırıyorduk her seferinde çişte küçük balıklar kakada büyük balıkları kendisi yapıştırıyordu vede jelibom yada şeker veriyordum ödül olarak. çok hoşuna gidiyordu baya başarılı olmuştuk çiş konusunda. ama kakada fire verdik-tatlicadiarzu-
 
kızlar okudum ama aklımda pek bişey kalmadı fazlada oturamıyorum gidip uzanayım. işlerim bittikten sonra yazarım yine herkezi çok öpüyorum. buarada hatimlere başlayanların hatimlerini Allah kabul etsin darısı başımıza edemeyenler için. amiiiin....
 
merhaba canım arkadaşlarım evet uzun zamandır yokum:KK43:(ama sağolsunlar gülhanla rida beni tekrar buraya çekmeyi başardılar.sağolun vefakar arkadaşlarım.kızlar biraz geçmişi okumaya çalıştım.durumlar iyi gibi çok şükür ytayin konusunda kaderin istediği yer olmuş özlem ve selmanın ise olmamış üzüldüm hayırlısı olsun inş seneye istediğiniz yer olur daha yakın daha iyi okullar olur.
tuğba nında bebişinin gelmesine az zaman kalmış inş bu hayırlı günlerde sağlıkla kurtulursun
ridacım canım sende muhammedle biraz uğraşıyosun benim gibi allah kolaylık versin ardayı ben ayrıca anlatacam zaten:)
gülhancım sen nasılsın her şey yolunda gibi dimi
şimdi ben neden bu kadar uzun zaman yoktum gerekçeleri ile anlatayım
1)arda
2)aptal bilgisayarım(benim bi tane küçük laptopum var hatırlayanlar olur büyük vardı onu arda parçaladı bizde kaçırmak kolay olsun diye küçük aldık.sonra modem ardanın odasında diye j.t denen kablosuz modeme geçtim bin pişman oldum hiç bir işe yaramıyor sakın almayın.arda zaten gündüz bi dakka rahat bırakmıyor.arda yattıktan sonra geceleri int gireyim diyorum bi siteyi açna kadar bazen 10-15 dk geçiyor eziyet yani.
3 )şu anda düzgün bir bilgisayar var izmirdeyim annemlerde ama burdada tatildeyim işte iki kere tatile gittim. bikere arday ve annemlerle deniz tatiline bi kerede eşimle yurtdışına gittik .1 haftadır geldik.
yani yukardaki sebebplerden ötürü uzun zamandır yoktum.ama çok şükür herşey yolunda bunların dışında
 
X