2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

mrb arkadaşlar..bugün monoton geçen günlerin dışında aktif bir gündü geniş ailemiz için..sabah sekiz gibi gittik.. hastaneden 2 gibi döndük..annem ve babam da bizimleydi..göz polikliniği ile çocuk servisi aynı kattaydı..onlar da göz muayenesi oldular..annemde göz tansiyonu babamda 1 ve 075 göz bozukluğu çıktı..miyop sanırım..çocuk gelişimciyle görüştüm muhammed hakkında..yaptığım yanlışları ve almam gereken önlemleri anlattı uzun uzun..kızım ağlıyor..görüşmek dileğiyle..
 
ridacım Allah şifa versin canım ikisinede...dr un muhammet için söylediklerinide bekliyoruz canım...müsait olduğun zaman anlat..kızlar hepinize hayırlı ramazanlar....
 
merhabalar.tayinler belli oldu.bizimki 60 km lik ilçeye çıktı.napalım gidip gelecek.sizlerinkilerde umarım istediğiniz yerler çıkmıştır.
 
merhaba arkadaşlar,
ramazan ayı hepimiz için mübarek ve hayırlara vesile olsun ...
tubacım rabbim senin yükünü hafifletsin,işlerin sana kolay gelsin .
ridacım ben de doktorun sana neler dediğini merak ediyorum hem kendim kem de kardeşim için çünkü o da ağustos ayında oğlu için psikolojik danışmanlığa gidecek.ayrıca annen ve baban için için ise geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum gerçi göz sinirlerle dolu bir organımız olduğu için belli bir yaştan sonra hepimiz aynı sorunları yaşayacağız...
selmacım senin için de hayırlısı olsun ama benim anladığım kadarıyla il içinden çoğu kimsenin olmamış galiba . biz bazı şeyleri göremiyoruz ama belki be senin için daha hayırlı olanıdır canım.
bir de arkadaşın için şunu diyebilirim ; ben duygusal bir insan olduğum için senin yerinde ben olsam ararım ama mantık açısından baktığım zaman ise böyle dengesizlik yapan birisi eninde sonunda bir şekilde benim de dengemi bozacağı için arama derim.
gülhancım senin yakışıklı prenslerin islik durumları nasıl oldu inşaallah daha iyi olmuşlardır canım...
hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum arkadaşlar
 
ay en önemli meseleyi unutmuşum benim tayin işi oldu 1. tercihim geldi , okul ve evim diğer arkadaşlarla kıyasladığımda oldukça yakın. inşaallah hayırlı olur.
özlemcim senin yazını da şimdi gördüm senin için de hayırlı olsun canım afyonun hangi ilçesine çıktı? bir de branşın ve puanın neydi? ben sınıf öğretmeniyim ve puan 174..
 
kadercim çok sevindim hayırlı olsun..bi dahaki atamalarınız ne zaman oluyo tam anlamıyorum da merak ettim canım ..ne kadar kalıcaksınız şimdiki yerlerinizde bu arada sen artvine taşınmıştın dimi
 
canım yıl içinde bazen bir kaç atama olabiliyor bunlardan iki tanesi biri şubat tatilinde diğeri yaz tatilinde özür grubu atamaları. bu atamada eş durumu ,sağlık durumu (önemli bir hastalık gibi) veya öğrenim durumu (yüksek lisans) gibi özür sebeplerinden atama yapılıyor ama bunlar da maalesef göründüğü gibi olmuyor mesela bak özlem evine 60 km uzaklıkta ilçeye gidip gelecek daha da kötü durumda olanlar var evine 135 km uzaklıkta okula tayini çıkanlar var benim en son ev arkadaşım evine bir buçuk -2 saatlik mesafedeki ilçeye gidiş geliş yapıyordu.
bunun dışında sözleşmeli öğretmenlerin eş durmu var ki onlar da daha da vahim Allah yardımcıları olsun bir arkdaşım 3 senedir eşinin yanına gelemiyor üstelik bebeği de var :KK43:(
bunun dışında bir de ilk atamalar var onlar da KPSS de yeterli puanı alıp da başvuranların ataması var onların da bir kısmını sözleşmeli bir kısmını kadrolu atıyor
anlayacağın atama işleri her geçen gün iyice sarpa sarıyor ya hayırlısı artık
 
canım bu arada eğer bir aksilik olmazsa 2 sene kalacağız bundan sonraki tayinimiz yine batı ama doğuya çıkma ihtimali çok düşük de olsa (yüzde bir ) var ama bir de eşimin emekli olma durumu da var ya bakalım hayırlısı artık...
 
slm arkadaşlar..Mübarek Ramazan Ayı hayırlar getirsin size haneniz bereketlensin dileklerimle birkaç şey yazıp eşimi hastaneye göndermem gerek..iki dakika sonra onu uyandırmalıyım..annemin görme odasında randevusu var..babama gözlük alınacak ve muhammedin kan tahlil sonuçları belli olacak ve dün alıncaya kadar bizi perişan eden oğlumun idrar numunesi hastane labaratuvarına teslim edilecek..vs..sonra eşim hastaneden annemleri eve bırakıp tekrar işe dönecek ona da iftarlık hazırlamamı istedi..dışarıdan söyleyince doymuyormuş..!
 
öğretmen arkadaşlarım kader, selma ve özlemin atamalarının sizler ve aileleriniz için hayırlar getirmesini diliyorum..bu arada kadercim, merkez dışında ilçe yada köylere tayinleri çıkanlar yerleştikleri yerlerden neden ev kiralamıyorlar..yani merkezde oturmak istediklerinden mi yoksa eşlerinden dolayı mı başka ne sebep olabilir anlamadım..
 
muhammedin durumunu anlattığım çocuk gelişimcisi bana yeni gelen kardeşi kabullenememeden kaynaklı hırçınlığının olduğunu bunun da tüm çocuklarda gözlendiğini anlattı..çocuğun her dediğini yaptığımız için nasılsa dediğimi yaptırıyorum diye daha fazla bağırdığında isteklerinin daha çabuk gerçekleşeceğini düşündüğünü söyedi..anne babanın agresif bir yapıya sahip oluşu onun davranışlarının neredeyse tümünü etkilediğini söyledi..
 
kızım uyandı..ne beni uyutuyor ne kendisi uyuyor yazacaklarımı tamamlayamadım..
 
evt kızlar tayinim çıkmadı benim...yazdığıım yerleri 200 küsurlu puanlarla yerleştirilmişler...şubata kadar ordayım eski okulumda..
rida cım o dedikleri mesafe eşlerin okullarının birbirinden uzaklığı yani...şu son bikaç senedir eş durumu özürlerini mahvettiler önceden 60 km sınırı vardı ve mecburen eşleri 60km sınırı içine yerleştirmeye çalışıyordu...ama artık öyle değil...ayrı kalanlar bile var...ben 2004 gibi felan öğrenim özründen sakarya ya tayin istemiştim o zamanki puanım neydiki bir buçuk yıllık öğretmendim ama okula yakın olaa şartıyla merkeze belediye otobüsleri olan ulaşımı sorunsuz bir yere vermişleridi.şimdi batırdılar olayı iyice..
neyse kader cim senin adına sevindim...benim hakkımda da hayırlısı bakalım..
 
selmacım teşekkürler bilgi için..ve tabiki hayırlısı olsun senin için de..
bir de şu arkadaşınla ilgili anlattığın mevzu hakkında acizane fikrimi söylemek isterim....aynı durumu ben de yaşadım..annem hakkımı helal etmem görüşürsen dedi..tanıyordu kendisini..o beni faceten eklemiş kaldırmak zorunda kaldım..ben duygusal düşündüm ama annem bana zarar vereceğinden korktu..çok kişiyle çıktı..nişanlandı ayrıldı sonra başkasıyla hamile kalarak evlendi..sonra ondan da ayrıldı..ve ben onunla irtibatı o olayla kestim..zaten izmire taşındı..görüşmüyorum..ama hayat onu da değiştirmiştir umarım..aynı şey senin arkadaşın için de geçerli belki gençliğin verdiği çılgın duygularla hareket etmiş ama o da oturaklaşmıştır zamanla..tabi can çıkmayınca huy çıkmazmış..benim arkadaş biraz deli doluydu..baba vefat etmiş genc yaşta anne başkasıyla evlenmiş..haliyle değişik durumlar yaşamış..geçmişte duyguları ağır yara almış bir öyküsü var..
bence bir ara bakalım zaten anlarsın konuşmalarından hangi psikolojide olduğunu..sonra görüşmek istemezsen mesafeyi hemen koyuverirsin..
 
muhammed iki gündür yine agresif..babası zamansız işe gidip işten geliyor..çocuk özlüyor babasını..nasıl ağladı bir bilseniz babacııım diye..kız derseniz kucaktan inmez..bıraksan kıyameti koparır..ne yapacağımı şaşırdım..balkondan mahalleye canlı yayın yapıyoruz her gün..biri sırtını kaşıtmak ister biri ayakta gezdirmemi..muhammedin sırtını kaşırken diğer taraftan da kızımı emzirmeye çalışıyorum haftalardır aylardır aynı mevzu..kendim için hiç birşey yapamıyorum..işte şu klavye ile anlattıklarım ve monitörde gördüğüm ve okuduğum kadarım..bazen çıldırıyorum..bazen tevbe ediyorum..ruh halim öyle karışık ki..tuğbacım dediğin gibi..hastalıklar yada küçük musibetler bile kul için küçük günahlara keffaret......rahmandan gelene amenna..derdini sevmek gerek..onun için şeytan beni dürtüyor bazen ama çok şükür istigfar ediyorum..

Bakın size de öğreteyim bilmiyorsanız tabi..gün içinde bir kere dahi olsa söylenmesi gerekliymiş..
Estağfirullah el azim ellezi, lailahe illallahu el hayyul kayyum, ve etubi ileyh..
 
muhammedin sonuçlarını aldım..demir eksikliği varmış oğluşumda..anlamıştım zaten arada kızınkinden veriyordum..ferro sanal b vermiş..isilik için de losyon vermiş..idrar tahlil sonuçları yarın çıkacakmış..
 
hadi size iyi geceler canlarım..eşim işte ben biraz çocuklar uyuyorken, okurken dinleneyim..Hatime başladım..hepiniz için de dua edeceğim tabi ki..iyi geceler..
tuğbacım son zamanlarındasın..Rabbim kolaylıklar versin..beyzamıza hayırlısıyla kavuşursun inşallah..amin..
kendinize iyi bakın yazamadığım cevaplar için üzgünüm..hepiniz aklımdasınız..gülhan, özlem, kader, selma..her ne kadar yazmasa da canan bile hatta..:))
 
günaydınlar herkeze atamalar belli olmuş hayırlı olsun herkez için...

selmacım madem okadar aklına takılıyor bencede bi ara içinde kalımasın ridanın dediği gibi değişmiş olabilir. şansını dene duruma göre sende kesersin ümidini. kimbilir hangi psikolojiyle yaptı o sapkınlıkları. herkezin hayatında demekki var böyle arkadaş dertleri. bende 2 kere asker yolu bekleyip nişanlanıp düğüne az bi zamna kala ayrılan bi arkadaşımın hep yanında oldum o pisikolojiyle evde kalma korkusuyla bir çok insanla görüştü her derdinde yanında oldum ama o ben evlendikten sonra uzaklaştı benden ve hamile kaldım kalalı hiç yanıma gelmedi ve bende bütün ipleri kopardım. arasıra annesinden haber alıyorum ama çok kırgınım ona aramadan asla konuşmam onunla. ben eşimle nişanlılık döneminde ayrıldığımda kendi dertlerimi bırakıp hep onun yanında olmuştum o ise psikolojisinden sebep benim yaptığım iyilikleri birkenara attı ve benle görüşmeyi kesti. çoçukluk arkadaşlarımdan eşim sayesinde ayrıldık bikaç ay öncesinde bir araya geldik hepsinle görüştüm ama tabi hiçbirşey eskisi gibi değil. herkez değişmiş. isteyen gerçekten arayıp ilgileniyor istemeyen umrunda değil. ama ne yaparsan onu bulursun beni aramayanı sormyanı ben arıcak değilim artık....

ridacığım annen ve babana geçmiş olsun. muhammedciğede.. anlattığın kadarıyla anlamıştım demir eksikliği olduğunu bizim buğriştede var kaç şişe şurup bitirdik bi faydası olmadı. sabahları aç karnına pekmez veriyorum ben. hani annen diyorya sana bakamıyorsun bu çoçuğa diye benimkide bana diyor yemek konusunda okadar sağlıklı vitaminli şeyler yapamıyoruz ister istemez. iştah yerinde ama yapacak adam yok. belkide yapardık ama bu ikinciler engel olmuştur bize nedersin...?
 
herkezin iyi dilekleri için teşekkür ederim inş dediğiniz gibi kolay bir doğum yaparım.
salı günü dr gittim bebişin durumu gayet iyi ama korkuttu beni boyu çok uzun abisinin doğduğu boyda 52-53 dedi. kilosoda 3700 gözüküyor 2 hafta olmasına rağmen abisi gibi 4 kiloyu bulacak ve rahat doğum olması için kilolu olmaması gerekiyor. duyunca acayip moralim bozuldu hangi ara aldı bu kiloyu bu kız almadaım gayet iyi gidiyordu. ama tombik bi bebek değil dedi boyu uzun olduğu için kilosu böyle olabilir dedi. alttan muayene etti açılma filan yok nst de ufak sancılar başlamış ama tam yerleşmede olmamış. daha beklicek heralde. çok yürüyüş yapıp hareket etmem gerekiyormuş erken başlatabilmek için doğumu. hatta ilişki iyi olur hızlandırır dedi bide.

ve ben doğurmak istemiyorum bu hafta mümkünse çünki evgöçüyor. ogün yengemler geldiğinde birisi bütün gün mutfakla uğraştı biride oturma odasının duvarını silebildi sadece geç geldiği için. ve benim akıllı kocam dün eve badanacı getirdi. çıldırdım yatak odasına bi girdim eşim elinde bişeyle duvarı kazıyor dökülen yerleri ve olduğu gibi yatağın üstüne bide ben temizlerim diyor utanmadan nasıl temizlicekse. salonda koltukların üstünü örtmemişler hep toz olmuş bikaç yere boyabile damlamış. yerler.... ev göçüyor çıldırıcaktım görünce. ben klimalı odadan çıkmadım dedim usta adam bilir ne yapıcağını diye. dün oruçluydum deniyeyim dedim acıkma olmadı am aacyip susadım verdim klimayı üzerime yattım bütün gün. ama galiba tutmuyacağım gerisini. zaten doğumu başlatmak gerekiyor hareket etmem gerek devamlı yatarakta olmucak hele bu ev bu haldeyken. rabbim affetsin:KK43:(((
 
X