2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

tuğbacım, Allah yardımcın olsun..sen böyle anlatırken birden ben de doğum olayımı hatırladım..maşallah kızına..RABBİM hayırlısıyla kucağına almak nasip etsin..3 hafta önce doğdu bizim veled..ama 3100gr tıpkı abisi gibi..belki o 3 haftayı da beklese daha kilolu doğardı..muhammed 41.haftayı 5 gün geçmişti doğduğunda..tezkere ile doğum aynı güne rastlamıştı..babayı beklesin diye çok dua ettim..babadan 4 gün sonra doğmuştu..:)) hey gidi günler heyy
 
aman sakin ol canım..sağlık hepsinden önemli..sen bir de iki canlısın..dikkat et meleğimize..erkekler için temizlikten çok yapılan iş önemlidir..ben de bazen kızıyorum özensiz işlerine..tamam ben temizlerim diyip çıkıyor işin içinden..ama nerdeee..
 
tuğbacım ah bu kadınlar herşeye katlanıyolar..bende sünnet öncesi boya badana yaptım halıları yıkmaya verdim neyse temizlik bitti çelik kapı taktıralım dedik bizim kapı standart deilmiş özel yapılacakmış 25 gün sonra dedi sünnet bitti gelen geldi köye gitti kapıdan tık yok eşime iptal edelim dedim olmazmış adam kapıyı başkasına satamazmış ama kapıya gelince depoda duruyo teslim etmiyolar neyse geçen hafta geldi bi kapının önündeki halıyı kladırdım nerden bileyim heryerin batacağını mahvoldu toz olmadık bi yer kalmadı bi de bizim hol yok direk salon battı heryer koltular halılar heyer delirdim 2 laf söyledim eşim benden çok homurdandı bize kapı taktıranda suçmuş halı yıkatanda suçmuş bi dokun bn ah işit neyse boşverdim sularımız zaten yok bi gün geliyo 2 gün yok artık bugün suyu bulmuşken salondaki gücümün yettiği halıları banyoda yıkadık yıkadık diyorum 3 kişi yıkadık alperen muharrem ben bide ayak altında çocuklar Allah canlarını sağ etsin delirtiyolar ridacığımın dediği gibi şeytan arada dürtsede tövbe ediyoruz..bide çok denedim ilgimi istiyolar bilmiyorum temizlik yaparken dahya çok azıyolar..tuğbacım evet kilolu olunca zor oluyo alperen 4 kiloydu sarkmayan bi yerim kalmadı..ridacım tekrar geçmiş olsun canım savaş var gitemem lazım
 
ridacım hatimini Allah kabul etsin canım..ben kendim okuyamıyorum.geçen sene internetten takip etmiştim..bu sene başlayamadım..selmacım online görünüyorsun neler yapıyıorsun ela nasıl
 
geçmiş olsun muhammede canım...bende ela ya arada kan şurubu veriyorum ama köye geldiğimden beri vermedim..bizim evin işleride çok uzamış ben galiba köyden doğru gidicem adana ya...eşimde aramadı 3 gündür..bulgaristan da arayamıyor...o da gelecek bakalım...sıkılmaya başladım...ama oruç yoruyor değil mi kızlar...benim başım ağrımasa yeter de başım fena...neskafe içerdim günde bir defa tiryakilim mi ne tuttu anlamadım ki..
kızlar dediğiniz gibi bir defa arayayım bakalım...ama önce numarasını bulmam lazım bakalım...
benim kız evi batırmakla meşgul şimdi:KK43:
tuğba cım ev işlerini takma boşver...olduğu kadar...
öptüm hepinizi..
 
gülhan kaybolmuşsun bak? ya bende başladım hatime ama okuyamıyorum şimdş daha 3 cüz bitti..gece okumak lazım şu başımın ağrısı olmasa okurum da...
 
selmacım bilg yanındayım ama bilg kapalı:))kız halı astım balkon pek güneş görmüyo çamaşır ipine asayım dedim galiba ayvayı yedim belim kasıklarım çok fena ağrıyo:KK43: az uzanayım dedim yatırıyolarmı insanı ..bırakıcan işte temizlikmiş kiin faydası olacak bakalım..inşallah bi sorun yoktur spiralin kaymasından korkuyorum en çok
 
ikinci çocuğu olan arkadaşlara hayran kalıyorum.ben de çok istiyorum ama cesaret edemiyorum.önceden şehirde tek başımayım diye istemiyordum şimdi memleketimize geldik bu sefer de annem yok. hayırlısı artık.benimminikelam ismini hatırlayamdım kusura bakma hangi şehire tayin istedin olmadı branşın neydi.il emrine mi kaldın.eşin ne iş yapıyor. ne çok sordum ben merkeze çok yakın bir beldeye çıktım ilk matçıyım. eşim özürden geldi. o meslek öğretmeni.60 km uzaklıkta bir ilçeye çıktı.okuyan arkadaşların hatmi kabul olsun.
 
arkadaşlar muhammed çok hırçın artık bu kelimeyle yetinmek istiyorum çünkü başım beynim şişti..kapasitesi dolmuş dahasını alamayacak gibi..dayanamıyorum..
 
merhaba kızlar..
rida cım muhammet e neden böyle oldu acaba ya üzüldüm şimdi...ela da geceleri yapıyor uzun uzun ağlamalarını uyku uyumak istemiyor uykusuzluktan da ölüyor aman..arkadaşım demişti sen daha iyi bilirsin bak 400 kere ya halim oku mülayim olur demişti..bir gün yaptım aslında hergün okumak lazım..
birde papatya çayı ya da anoson çayı denesen sakinleşmesi için..bende alacağım aklımda akşamları içiririm biraz hem güzel uyur..
başka ne yapılabilir ki?
aozli canım benim adım selma..ben il içi özür istedim okulum çok uzak.60 km git gel yapıyorum birde..ama çıkmadı..:KK43:
gülhan cım dikkat et kendine...
köydeki ev iki katlı geçen gün dip temel temizledim heryeri yine tozlanmışşş.köy daha mı çabuk tozlanıyor nedir?birde davetler başlar şimdi...şehirdeki evde daha 20 günlük iş varmış kaldım ben köyde...eşimde pazar günü burda olacak. inşallah..
kızlar öptüm sizi..
 
merhaba kızlar ,
dün ilk defa altına kaçırmadan bir gün geçirdik :lepi: ama tabi öğlen uykusu ve akşam saat onda gece uykusu için bağladıklarımı saymazsam :) kendi evime hayırlısıyla geçsem kendi yatağında yatacağı için uykusunda da bağlamayacağım.
oruçla aranız nasıl arkadaşlar ? benim ilk gün o kadar korktuğum gibi olmadı ama kızkardeşim iftara yarım saat kala çok fena oldu başağrısı , bulantısı kızcağız perişan oldu iftarda da bir şey yiyemedi iftardan sonra babamlar kardeşimi acile kaldırdırlar :KK43: saat on buçuk gibi döndüler doktor tutma demiş ama o bir iki gün mola verip tekrar tutmayı düşünüyor .bu arada 2 gün adet oldum :KK43:( yine erken oldum yaa...
hepinize tekrar hayırlı ramazanlar diliyorum.
 
Son düzenleme:
ridacım çocuklar da sıcaklardan etkileniyor galiba helin de bu aralar biraz huysuz çocuk sıcak diye eve hapis oldu :KK43: akşamları biraz dışarı çıkarsak iyi olur aslında . sen de fırsat bulabilirsen iftardan sonra bir parka falan götürsen betül için de iyi olur .
 
selmacım şimdiki çocuklara ancak diazem etki eder :) yemeklerine biraz diazem kat bak bakalım nasıl kuzu gibi oluyorlar :)) şaka bir yana ben de şu "ya halim" duasını duymuştum kardeşime de söylüyeyim ama yusuf emreninkisi daha çok annesinin stresinin yansıması :KK43: şu an oturdukları evden bir taşınsalar hayırlısıyla şu eltisinden bir kurtulsa kafası da rahatlayacak inşaallah
 
Son düzenleme:
ridacım dünden beri yazmamışsın şuan itibariyle nasılsın canım?ben ne diyeceğimi bilmiyorum :KK43: her çocuk birbirinden farklı..dün alperen sofrayı kurunca oturdu başına herşeyin tadına bakıp tükürüyo içine gelde delirme onun yüzünden sofra kurmak istemiyorum..sürekli balkondalar çıkmayın diyorum anlamıyolar sabah bi kalktım muharrem koltuğun yanındaki camı açmış sonun akadar..oğlum kardeşin düşer açma diyorum..Allahım bol bol sabır versin herşeyin başı o en çok ettiğim dua bu canım..bide şunu diyebilirim evde kalınca çocuk çok asabi huysuz oluyo..insan her vakit dışarıda çıkamıyo..seninde imkanın olsa tuğba gibi kreşe verebilsen .kendine ii bak canım.
 
kadercim canım baştan bende çok korktum.. çocuklar çok erken kalkıyo nasıl vakit gececek nasıl tutucam diye..ama hiç korktuğum gibi olmadı çok şükür..şimdilik bi sorun yok..bende adetliydim bittiği gün ramazanın ilk günü niyetlendim baştan biraz tutarım belki..canım kardeşine çok geçmiş olsun migrenimi var ?öyle olursa zor olur tutmasa daha ii ....şuda var sonradan da tutulmuyoki
 
özlemcim 2. çocuk korkutmasın seni..her çocuk bir değil benim arkadaşımın oğlu var alperenden 5 ay büyük daha mutfağın bi çekmecesini açmamıştır..hem genele bakarsan tek çocuklu insanlar çok az..şuan olmasa bile ikinciyi düşün derim
 
slm arkadaşlar..selmacım, muhammede ya halim okumadım hiç ama deniycem canım teşekkürler...ya rahim yazdım 289 kere kağıda muska yaptık taktık ama çekip çıkarıyor..ağlama krizi kızımda vardı ilk dönemlerde akşam 8 de başlıyordu 11 e kadar kesintisiz ağlıyordu..sonunda o ağlamaları geçti ama şimdi de kucağa alıştı..bırakınca kıyameti koparıyor zilli..ama teyzeleri bi görseniz pek tatlı oldu..hele gülüşü herkesin dikkatini çekiyor..gözleriyle gülen kişilere bayılırdım..kızım da gözleriyle gülüyor..işte o gülünce tüm yorgunluğum buhar olup gidiyor..ilk göz ağrımı muhammedimi de çoook seviyorum..çok zayıfladı..öyle üzülüyorum ki..ama şu bağırmaları huysuzluğu yaramazlığı olmasa herşey süper olacak..annemi iki dk oturtmuyor..kalk kalk diye kaldırıyor..buzdolabının önünde bu bu diye ne olduklarını soruyor..kucağından inmiyor..annem hasta olduğu için bu durum babamı çileden çıkarıyor..dün babam muhammede kızdı öyle bir bağırdı ki..ahmet camideydi..annemlere inmiştim..aldığım gibi eve çıktım..kimseyi rahatsız etmeye hakkımız yok dedim..annem arkamdan baktı üzüldü..babama kızmadım anne dedim herkesin bir sabrı var..haklı adam..neyseki çok geçmeden ahmet de geldi..
kadercim, gülhancım dediğiniz gibi dün herkes teravih namazındayken yengemle çocukları arabalarına bindirdik dışarı çıkardık..içeri girmek istemediler..stres attılar sağa sola bakıp...eve gelince de huysuzlandı..
 
özlemcim imreniyorum iki çocuklu ailelere demişsin..gerçekten gülhanın dediği gibi..bu biraz şans işi sanırım..çocuklar sakin olurlarsa hiç bir problem olmuyor..muhammed güldüğü mutlu olduğu hiç bağırmadığı zamanlarda evin için o kadar güzel oluyor ki..yani tabiri caizse tadından yenmiyor..:)) yine de şiddetle tavsiye ediyorum..her çocuk bir değildir her halükarda..
 
X