2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

çok üzücü gerçekten Allah sabır versin arkadaşına:çok üzgünüm:

drlar genelde hep öyle diyor dediğim gibi ssvd yapan dr çok nadir. ben bi araştırıcam kesin bişey yok şimdilik. yapan dr sorarım olur derse yaparım yok derse yapmam tabi.

sağlıklı olanı normal doğum ama demekki her türlü bişeyler çıkabiliyor. sezeryanınım ne kadar rahat geçsede ister istemez vardı eksi tarafları. 15 gün yattım olursa 2.si zor olucak kimseyede muhtaç olmak istemiyorum. kaynanam 20 gün eşimin zoruyla zor dayandı kaçtı gitti zaten hiç ilgilenmedi benimle aç susuz yattım hep. o gelince kaynımıda yanlız bırakmadı getirdi. oğullarına yemek yapardı saat 10 a kadar onlar gelicekte hep beraber öyle yiyeceğiz. bende gece uykusuzum zaten bekleyemez aç yatardım. 1 bardak su vermedi bana al sütün olsun iç diye. kalkamıyordum malum. oyüzden ben normal denemek istiyorum kendi işimi kendim görürüm eğer imkanım varsa tabi. bebeği emzir yeter ama buğrada yemek ilgi beklicek. hayırlısı olsun tabi belli olmaz şimdilik düşüncem bu ama değişedebilir tabi:))
 
tuğbacım mide bulantım muhammed de bu kadar değildi. 3.aydan sonra normalde bulantı geçer ama benim durumum biraz daha özel.çünkü midemden dolayı zaten rahatsızım..biraz fazla kaçırsam yemeği kesinlikle çıkartıyordum ama şimdi resmen zehir çıkarıyorum..işler karıştı anlayacağın..en kısa zamanda endoskopi olmam lazım..ama korkuyorum ilki hiç iyi bir tecrübe olmadı bana..hayırlısı artık...
bu konuyu (normal doğum) bir araştır bakalım..bizi de bilgilendirirsin artık..hayırlısı olsun canım..inşallah şu an hamilesindir..mayısta doğum yapmak istediğin için söylüyorum..ama hakkında en hayırlısı olsun canım..
 

ne güzel sende benim düşündüğüm gibi düşünüyorsun aynı ayda hamile kalma şansı :) bende öyle istiyorum ama şimdilerde dikkat ediyorum. kızamıkçık aşısı yaptırdım da 1 ay kesn korunuyoruz ve eşim şimdilerde düşünmüyor yani.. seneye artıkım napalım :gitme: geç olsunda güç olmasın...


muhammedin fotoğrağlarından koy da bakalım rida.. 2. kez hamile olduunda bebeğin cinsiyetini tahmin etmek nasıl bir duygu oluyor çok merak ediyorum zaten... çocukların arasını az bırakmamdaki saklı bir amacım daha var. şimdi göbeğimi eritmek için uğraşacağım birdaha hamile kalacağım yine göbekk.. aynı uğraşla 2 defa uğraşamam yaa:umursamaz: ikinciyide doğuram Allah ın izniyle sonra tam tekmil uğraşırım diyorum sositososito hoş kiloya taktığım da yok şahsen kafamçokkarıştı-tatlicadiarzu-
 
ridacığım çok geçmiş olsun ya. çok zor durumun anlaşılan. nekadar kötü olsada endoskopi eğer çaresi olucaksa yaptır biran önce canım ya. 9 ay çekmektense 1 kere çek bari. Allah şifa versin(

cumartesiye kadar yumurtlama haftam. kalabilirsem süper olucak ucundan yetişiyorum mayıs ayına:)) eğer kalırsam muhtemel doğum tarihim 30 mayıs:)) anca bu kadar tutturabiliyorum. tabi buğra beyfendi gibi 1 hafta gecikmeli gelirse hazirana denk gelicek. kısmet bakalım.

yahoo da SSVD (Sezeryan Sonrası Vajinal Doğum) gurubu var. int araştırırken tesadüfen buldum. orda ssvd doğum yapmak isteyenlerin dr larla mücadelerini ve doğum hikayeleri okuyunca baya etkilendim. kimsi dr bulamamış yok rahim duvarın ince yok çatın dar diye son anda bahane bulmuş kadının biri bu bahanelere karşılık evde doğurmuş kaynanası ebeymiş eskiden. hiç bir şikayetide olmadı çok mutluydu normal doğurduğuna. aklımdaydı zaten dahada vesile oldu. dediğim gibi kısmet. vakti gelince haberdar edicem sizleride gelişmelerden tabi:))

deryacım sende inş hayırlı bi zamanda kalırsın hamile. bence ara vermenin hiç anlamı yok. çoçuk büyüyor kıskançık duygularıda daha fazla depreşiyor. buğra şuana herşeyi anlıyor duyguları ağlamayı gülmeyi ayırt edebiliyor. kucağıma bebek alıyorum normalde başkası olsa gelir yanaşır kucağına filan gelmek ister. buğrada hiç tepki yok öpüyorum seviyorum bebeği tınlamıyor bile. kıskançlıktan anlamıyor daha küçük dicem ama babasıyla yakınlaşınca geliyor kucağımıza oturuyor yada aramıza geliyor önünde engeller olsa aşıp yanımıza geliyor:))) zannedersem kıskanmıcak kardeşiyle çok güzel ilgilenip oynicak gib geliyor bana:))

evet göbüş meselesini bende düşünüyordum öyle:)) bende 5 ay saklıyabileceğim göbüş var şuan. fazla kilo almazsam tabe:))) zaten eşimede söyledim sakın kimseye söylemiyeceksin hamile kalırsam bakıcam ne kadar saklıyabileceğim bu göbüşle :)) bitek sizinle paylaşıyorum hamile kalmak istediğimi:)
 
benim şimdi bile göbüşüm var hamile kalırsam zaten bulantı kusmamdan istesemde saklayamam
kıskançlık mevzusuna gelince benim kız yeterince kıskanç zaten. bırakın bebek sevmeyi babasının elinden bile tutturmuyor zilli. basıyor çığlığı yada bir başka çocuğu seversem çocuğa batırıyor git diye
benim güzel yavrum zaten çok kıskanç
 
Tuğbacım, Teşekkür ederim canım..doğumdan sonra mı yaptırsam diye düşünüyorum endeskopiyi...şu an yapacak bişey yok gibi gülüm..bazı doktorlar neden hastalarını dinlemez..hep bir aceleleri var gibi..soracağım şeylerin yarısını soramadan dönüp geliyorum..yada hemen kestirip atıyorlar..onlar da haklı belki onlarca insanla karşılaşıyorlar bir günde..gaviscon verip gönderdi ama zoraki kullanıyorum..

Rabbim hakkınızda en hayırlı olanı nasip eylesin...aynı binada abimlerle oturuyoruz ya..abimin kızıyla muhammed arasında 4,5 ay var ..muhammed aşırı kıskançlık yapıyor kucağıma aldığım zaman..
ne yaparım bilmiyorum..buğranın kıskanmaması çok ilginç ama maşallah diyelim ALLAH bozmasın
 
deryacık benim zaten şu halim 6 aylık gibi duruyor hehehhe
 
banada ilginç geldi. bekliyorum tepki verir diye ama umrunda değil. acaba kalabalığız yiğenlerim filan çok var devamlı beraberiz ondanmı acep çoçukta alışkanlık yaptı:))

ya göbüş kaldı heralde herkezde. şimdi ölçtüm göbüş çapını 80 cm. 60 cm olması gerekti ama neyseeee.. sendede kalmışmıydı ridacığım
 
tuğbacım seni etkilemek istemem her çocuk farklı sonuçta muharremde kucağıma aldığım çocuklara hiç bakmazdı inanmazsın kardeşini hiç kıskanmayacak diyodum ama işler değişiyo 3 yaş araları kendi işini kendi yapıyodu ama çişini bile altına yapmaya başladı kayınvalidem ve eltilerimle aynı binadayız ama erken oldu biraz arası olsa ii olcaktı denince insan işi olduğunda bırakamıyo bide eşinin istekleri bazen 3 çocuk yapanlar nasıl bakıyo diyorum ama bu kişinin kendisine göre de değişiyo hayırlıısı olsun canım herşeyin iyi ve kötü tarafı yokmudur zaten..benimde hemen yapmamdaki amaç hem çocukla biyere gidemiyorum zaten ikisi büyürde öyle gezerim düşüncesi hemde sünnet olayı
 
her iin bi zorluğu var işte. haaazırlıyorum kendimi zaten tüm olasıklara. herşey başıma gelebilir. buğra çok rahat güzel bi bebeklik geçirdi. hastalık harici hiç ağlayıp sızlamadı. yeni doğduğunda bile sabaha kadar deliksiz uyurdu. 2.sinde herşey gelebilir başıma. uykusuz geceler bile. zorluğunu bi müddet çekebiliriz ama büyüyünce atlatınca zorlukları iyiki yapmışız deriz. ben çok isterdim bi kardeşim olsaydı paylaşsaydım herşeyi beraber vakit geçirseydik. ablamla aramda 8 yaş var. dağlar kadar fark var aramızda. ben evlendikten sonra anca samimimi olup bişeyler paylaşmaya başladık. yoksa öncesinde yedik birbirimizi:))) bide bende eşimde çok seviyoruz çoçukları kızlar bilir beni. buğra doğduğundan beri ben 2. planı yapıyordum. emzirmeseydim 3 ay sonra bile kalırdım hemen hamile:))) babişkomuzun işi rahat öğlene evde yardımcı olucak bana buğraya o bakıcak bende bebişe:))
 
merhaba kızlar sağolun geçmiş olsun dilekleriniz için arda daha iyi ama burnu hala akıyo bende okul ve ev derken çok yoruluyorum kilolardan bahsetmişiniz ben 47 kiloya kadar düştüm artık zayıflamak istemiyorum ya biri bu çoçuğu durdursun
ridacım mukhammede çok geçmiş olsun ardada 3.4. azı dişlerini çıkarıyo çok fena bitsin bu dişler kurtulalım artık
kızlar herkes artaık 2. yi düşünüyo ama bende tık yoak doğum kontrol hapına başladım uzuuuuuuuun süre düşüncede bile yok
 

sanırım en son göbek çevresi 83 tü..
ilk üç ay çok önemli diye hareketsizlikten kilo aldım gibi ama tartıya çıkınca 63-64 kilo arası bişey çıkıyor..yani hiç kilo almamışım..muhammede hamileyken 15. haftada 3 kg almıştım...herhalde şu an kilo müsait olduğundan bünye kilo kabul etmiyor..oğlumu emziriyordum yeni bebek olunca annem sütten kesmem gerektiğini söyledi 2 ay önce kestim sütten...bu nedenle vücut tutulan 1-1,5 kilo arası suyu da bırakırmış sanırım..

bir de muhammedin son fotosunu paylaşacağım sizlerle ama iki saniye yerinde durmuyor ki fotosunu çekeyim..acayip derecede hareketli..flu çıkıyor tüm fotoları..delikafadulden
 
Son düzenleme:

merhaba gizemcim..seni görmek ne güzeel..senin bünyen kilo vermeye hem müsait hem de çok yoruluyorsun anlaşılan..Ardanın yaramazlıklarına dur diyecek biri varsa Muhammede de de deyiversin zira arkamı dönmeye gelmiyor ki bir vukuat işlemesin..bugün sofrada çekti ayran dolu sürahiyi döktü yere..her taraf cam kırıkları..çılgına döndüm..bişey değil kendine de zarar vercek diye korkuyorum..çok tehlikeli olmaya başladılar..senin de Allah yardımcın olsun arkadaşım..
Muhammedin ishali geçmedi henuz..bir saat arayla kirletiyor bezini..ne yapacağımı şaşırdım..banyodan çıkamaz hale geldik...pişik olmuş yavrumun altı..onun da huysuzluğu var sanırım..
derya ve tuğba 2.yi düşünüyor..başka düşünen var mı bilmem..demek sen düşünmüyorsun..hayırlısı olsun arkadaşım..kendini ne zaman hazır hissedersen Rabbim o zaman nasip etsin..isteyen dileyen herkese nasip etsin evlat sahibi olmayı AMİN:Saruboceq:
 
ridacım valla bu çocuklarla işimiz zor alperende çekmeceden alıp kıra kıra kase diye bişey bırakmadı ellerinde tencere tava oyuncak oynama yok canım ne mutfağa girmek istiyo nede bi iş yapmak akşam onları uyuturken ben uyumuşum mutfak bşatan başa sahurdan sonra temizledim zaten 6 mıydı yattığımda yedi buçukta kaldırdılar muharremi kursa vermeyi düşünüyoruz hem anaokulu gibi hemde kuran öğretiyolar bakalım gidebilirse belki biraz rahatlarız..
 
ya kızlar şu itibar puanlarını bi türlü beceremiyorum eskiden teşşekür et vardı ne güzeldi herkes bana bişeyler yazıyo ben karşılık veremiyorum..
 
Sevgili rida yeni bebeğin hayirli olsun.Allah sağlikli mutlu bir şekilde kucağina almayi nasip etsin.Evlat gibi bir şey yok.Onun sevgisi sicakliği gülüşü dünyaya bedel.Ben normalde çok çocuk delisi biri değilimdir ama anne olduktan sonra çok değişti herşey.Varsa yoksa oğlum.Başkasinin çocuklarinida daha sever oldum.
Ama ikinci bir çocuğu düşünemiyorum.Çünkü çok yoruluyorum.Herşeyi yemesi içmesi üstü başi dört dörtlük olsun derken aman sosya gelişimi ii olsun derken çok yoruldugumu anladim.Elimde değil bir öğününün atlatsa yemese dert ediyorum.Doğal beslensin her gidayi alsin diye bütün gün mutfaktayim.
Birde çok hareketli katiyen yerinde iki dk durmuyor araştirmaci gazeteci sürekli bir şeylerin peşinde.

Birde benim iş durumum pek iknci çocuğa müsade edecek cinsten değil.

Şu an kesinlikle planlarimda yok.Ama 5 yil sonra ne düşünürüm bilemem tabii.
Hayirlsi diyorum sadece.

Allah olmayan annelerede bebek nasip etsin.
 

canım benim, çok teşekkür ederim arkadaşım..ikinci bebeği henüz istememen konusunda seni çok iyi anlıyorum..planlı olsaydı biraz daha beklerdim belki ama Rabbim bir kulunu daha Rahim ismi celiliyle Rahmimize yerleştirdikten sonra bizim söylenecek sözümüz kalmadı..inandık itaat ettik..
ben de biliyorsun ev aldım 3.taksitimi ödeyecekken işten çıkartıldım..iş arıyorken hamile olduğumu öğrendim..var bunda bir hayır diye düşündük eşimle..rızkı veren Allah değilmidir ki neticede..bu bir imtihansa da kulun görevi sabretmek değil midir?
biz de böyle düşünerek Allahtan gelen bu şirin şeye amenna dedik..
senin de söylediğin gibi rabbim hiç bir anneyi evlat sahibi olmaktan mahrum etmesin...

Rabbim senin de hakkında hayırlı olanı nasip etsin arkadaşım..
 
Son düzenleme:

gülhancım demek oluyor ki tüm çocuklar aynı tür yaramazlıkları yapmaya bayılıyor yada hepsinin bu dönem yapması gereken yaramazlıklar bunlar. biraz daha büyüdüklerinde kimbilir daha nelere şahit olacağız..Allah yardımcımız olsun
 
amin canım bişeeyi 40 kere söylersen olur derler ya hergün sabır diyorum evet büyüyünce sorunlarda büyüyo diyolar hayırlısı inşallah arkadaşlığımız devanm ederde hergünlerini yıllarını paylaşırız..
 
inşallah gülhancım..dostluklar baki kalsın..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…