çok üzücü gerçekten Allah sabır versin arkadaşına:çok üzgünüm:tuğbacım ben doktoruma sordum ilki sezaryen olunca ikincisi illaki sezaryen olur dedi..ben bu kez özel bir hastanede olacağım ALLAH nasip eder de o günleri görebilirsem tabi...
bizim komşu iki yıl önce 7 aylık bebeğini doktor hatasından kaybetti..suyu bittiği halde doktor mudahele etmemiş...tevafuk üzre başka bir doktor farketmiş acilen aldılar ameliyata ve bir hafta ancak yaşayabildi yavrucak...kadındaki yıkımı hayal bile edemezsiniz...4 yıl sonra hamile kalmıştı..
şimdi arkadaş benimle birlikte hamile kaldı...sanki dünyalar bizim oldu..eşi kendisinden yaşça çok büyük olduğu için hamile kalma olasılığı çok düşüktü çünkü..
bir hafta önce bebeğini düşürdü...bir kez daha yıkıldı..ALLAH hiç bir anneye evlat acısı göstermesin...
İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN demekten başka birşey gelmiyor elimizden...Alan da O veren de O...
sağlıklı olanı normal doğum ama demekki her türlü bişeyler çıkabiliyor. sezeryanınım ne kadar rahat geçsede ister istemez vardı eksi tarafları. 15 gün yattım olursa 2.si zor olucak kimseyede muhtaç olmak istemiyorum. kaynanam 20 gün eşimin zoruyla zor dayandı kaçtı gitti zaten hiç ilgilenmedi benimle aç susuz yattım hep. o gelince kaynımıda yanlız bırakmadı getirdi. oğullarına yemek yapardı saat 10 a kadar onlar gelicekte hep beraber öyle yiyeceğiz. bende gece uykusuzum zaten bekleyemez aç yatardım. 1 bardak su vermedi bana al sütün olsun iç diye. kalkamıyordum malum. oyüzden ben normal denemek istiyorum kendi işimi kendim görürüm eğer imkanım varsa tabi. bebeği emzir yeter ama buğrada yemek ilgi beklicek. hayırlısı olsun tabi belli olmaz şimdilik düşüncem bu ama değişedebilir tabi:))selam kızlar tuğbacım bencede sezaryandan sonra normal doğum zor olur..ben ısrarla ikisinide normal doğurdum ama noldu rahim sarkması oldu(( bide çok önemli noktada gaz problemim var sanırım yırtılmalardan kaynaklanan şuanda imkanım yok ama en yakın zamanda tedavi olmak istiyorum tabi nasıl olacağınıda bilmiyorum
deryacığım ridanın dediği gibi bende düşünüyorum. Allah nasip ederde bu ay hamile kalabilirsem tekrar mayıs annesi olmaya niyetim var. tam 2 yaş olsun istiyorum. biraz çılgınca gelebilir ama ben sezeryan oldum ama normal doğum istiyorum. yurt dışında 2 sezeryan sonrası bile normal doğum yapıyorlar. bizim dr lar sağolsun kesip biçmeye acayip meraklı. yengem rusyalı sordum ona orda eğer sezeryan olursan ev almış gibi yıllarca ödüyorsun çook pahalı diyor. caydırıcı olması için tabi. araştırlamalarıma göre sayılı birkaç dr var yapan eyer hamile kalırsam bu konunun üstüne gideceğim. ilkinde nelerin başıma geleceğini bilmediğim için yerinde yapamadım oyuzden olmadı. ama bu sefer kararlıyım deniyeceğim. hayırlısı tabiki ozamanda kesin konuşuyordum normal doğurucağım diye ama doğuramadım:))) gerçi kimsecikler doğuramadı normal bizim mayıs annelerinden:)))
deryacık hoşbuldum canım..iyiyim işte bir bebiş ve bir koca bebekle uğraşıyorum..valla cinsiyeti kesin belli olmuştur şimdi ama geçen hafta gittim eşim dedi 1-2 hafta bekleyelim iyice belli olsun diye :)) ben de erkek hissediyorum nedense..ama haftaya öğrendiğimde sizlerle paylaşırım..
canım ben de sezaryenle yaptım doğumu doktorum bi sakınca olmadığını söyledi..zaten bebiş martta doğduğunda muhammed de 2 ay sonra 2 yaşına basıcak...cerene bir kardeş gelmesi yakın anlaşılan..sevindim yalnız bırakmayın beni...tuğba da istiyor..hadi hayırlısı
kilo konusunda...en azından 70 lerden inince 63 çok iyiydi benim için kendime güvenim gelmişti ama belim kalınlaşmaya, göğüsler büyümeye başlayınca yine moralim bozuldu ama sonunda güzel bir mükafatı var bunu düşününce hayırlı bir iş yaptığımı düşünüyorum..Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah..
öpüldün şeker kız...cennet kokulunu da öp benim için
banada ilginç geldi. bekliyorum tepki verir diye ama umrunda değil. acaba kalabalığız yiğenlerim filan çok var devamlı beraberiz ondanmı acep çoçukta alışkanlık yaptı:))
ya göbüş kaldı heralde herkezde. şimdi ölçtüm göbüş çapını 80 cm. 60 cm olması gerekti ama neyseeee.. sendede kalmışmıydı ridacığım
merhaba kızlar sağolun geçmiş olsun dilekleriniz için arda daha iyi ama burnu hala akıyo bende okul ve ev derken çok yoruluyorum kilolardan bahsetmişiniz ben 47 kiloya kadar düştüm artık zayıflamak istemiyorum ya biri bu çoçuğu durdursun
ridacım mukhammede çok geçmiş olsun ardada 3.4. azı dişlerini çıkarıyo çok fena bitsin bu dişler kurtulalım artık
kızlar herkes artaık 2. yi düşünüyo ama bende tık yoak doğum kontrol hapına başladım uzuuuuuuuun süre düşüncede bile yok
Sevgili rida yeni bebeğin hayirli olsun.Allah sağlikli mutlu bir şekilde kucağina almayi nasip etsin.Evlat gibi bir şey yok.Onun sevgisi sicakliği gülüşü dünyaya bedel.Ben normalde çok çocuk delisi biri değilimdir ama anne olduktan sonra çok değişti herşey.Varsa yoksa oğlum.Başkasinin çocuklarinida daha sever oldum.
Ama ikinci bir çocuğu düşünemiyorum.Çünkü çok yoruluyorum.Herşeyi yemesi içmesi üstü başi dört dörtlük olsun derken aman sosya gelişimi ii olsun derken çok yoruldugumu anladim.Elimde değil bir öğününün atlatsa yemese dert ediyorum.Doğal beslensin her gidayi alsin diye bütün gün mutfaktayim.
Birde çok hareketli katiyen yerinde iki dk durmuyor araştirmaci gazeteci sürekli bir şeylerin peşinde.
Birde benim iş durumum pek iknci çocuğa müsade edecek cinsten değil.
Şu an kesinlikle planlarimda yok.Ama 5 yil sonra ne düşünürüm bilemem tabii.
Hayirlsi diyorum sadece.
Allah olmayan annelerede bebek nasip etsin.
ridacım valla bu çocuklarla işimiz zor alperende çekmeceden alıp kıra kıra kase diye bişey bırakmadı ellerinde tencere tava oyuncak oynama yok canım ne mutfağa girmek istiyo nede bi iş yapmak akşam onları uyuturken ben uyumuşum mutfak bşatan başa sahurdan sonra temizledim zaten 6 mıydı yattığımda yedi buçukta kaldırdılar muharremi kursa vermeyi düşünüyoruz hem anaokulu gibi hemde kuran öğretiyolar bakalım gidebilirse belki biraz rahatlarız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?