2.Evlilik ve Eşimin Yaşattığı Sorunlar

Tüm gün kafamın içinden geçenleri maddeler halinde okumak inanın iyi geldi. Biraz borcum harcım var. Borç olmasa çok sağlam başlardım yeni hayata. Allah bir kapı açacak biliyorum.
Ama beni sevmediği gerçeğiyle karşı karşıyayım. Yazık geçen zaman.

İkinci evlilik olunca çok kötü oldum be arkadaşım. Elim kolum bağlı sanki. Babam üzülecek falan. Offf
Babalar diger turlu daha cok uzuluyor emin ol senin icin evladin neyse annen baban icin sende osun. Bunu bu şekilde kafana sok kimse senden kiymetli degil isinde var çalışıyorsun cocugunada kendinede yetebilirsin cocuklu evliliklerde bir taraf cocuklari kabullenmiyorsa kendi evladi gibi olay orada bitiyor adam zaten kestirip atmis belliki kafasini bulandiran birileride var uzme kendini yoluna bak.

Allah yardımcınız olsun, ben bu konulardan pek anlamam, size akıl veremem ama yeğen konusunda taviz vermemelisiniz... Yeğenle çocuk bir olmaz... Eşli ya da eşsiz hakkınızda hayırlısı olsun, lütfen millet için kendi(elalem ne der konusu) ruh sağlığınızdan olmayın.. İsteyen istediğini düşünsün, zaten herkesi bir anda mutlu edemezsiniz, siz kendinizin ve kızınızn mutluluğuna bakın, o kızcağız da etkileniyordur bu olaylardan sonuçta...

Tipik erkek bahane uydurmasi benim esimde öyle seyler diyor. (Degisik konularda bunun gibi bir konu yok aramizda). Esin biraz maço herhalde. Vallah Allah sabir versin insallah hayirlisi olur hakkinizda

Çok üzgünüm. Çok yorgunum. Bahanesi böyle saçma birşey olmasaydı bari. Adam gibi diyebilseydi sorun neyse. İnsanın aklına böyle zamanlarda hep iyi günler gelirya, aslında ne güzel gülerdik, vakit geçirirdik birlikte. Ama buraya kadarmış.

Birşey daha yazdım, sert oldu biraz ama sanki buna ihtiyacınız var gibi geldi bana. Lütfen önünüzü görün... Borç harç var diye de ertelemeyin, bu borç eşinizle sizin borcunuz ise boşanma sırasında ikiye bölünür zaten.

ahh ahh resmen memlekette haram bosanmis kadina yeniden evlenmek, adam aklini bozmus kizinin annesine donmesinden dolayi kendine yedirememis cocuklarinda ayri olmayi ve sizin cocugunuza bakiyor olmak ona kulfet gelmis sirf inat ugruna yegenini getirmeye calismis a. Bu yegen neyin nesi annesi babasi yokmu neden sizde kaliyor anlamadim. Insanin yegenine baska yardim etme sekilleride olabilir illa evine alip bakmasi lazim degil, bana kalirsa bu adam sizi hic karisi ailesi olarak gorememis zaten, kizinizi korumak konusunda cok haklisiniz artik aile icin neler duyuyoruz kaldiki bu cocukla sizin kiziniz oz akraba bile degiller.
Keske hic evlenmeseydiniz dicem cok gec kalmis bir yorum olacak. Esiniz kisaca eski karisindan dusunmeden bosanmis sizinle bir inat ugruna evlenmis simdide herseyden pisman gibi.
Insan mutlu huzurlu guvende sevgi ve saygi icinde bir hayat icin evlenir benim bildigim ama sizin iliskinizde bunlari hicbirisi yok gibi.
Cidden zor ama bence kendinizi ve cocugunuzu dusunun elalem ne deri bosverin kaldiki adam sizi yavas yavas gozden cikarmaya baslamis zaten .

Sevgili C Cansuyum_

İçinde bulunduğun çıkmaz beni gerçekten etkiledi. Bu ülkede kadın olmak ve boşanmış olmak, hele bir de kız çocuğun varsa tam anlamıyla bir kaos..

Eşin de anladığım kadarıyla birilerinin aklıyla hareket eden bir insan. Öncelikle bu insanın kim olduğunu bulmaya çalış ağzından laf almaya çalışarak, sohbetler esnasında. Sonra o insanla bir şekilde tanışmaya çalış, eğer erkekse eşiyle evinize yemeğe davet et falan. Tanı bakalım nasıl bir insanmış. Eğer yönlendirilebilir bir insansa kendi düşüncelerin doğrultusunda müdahale etmeye çalışırsın.

Eşini de ona hissettirmeden yönlendirmen lazım. Tatlı tatlı konuşarak, alttan alttan, pat diye değil.
Sakin bir şekilde beni karın gibi kızımı da kızın gibi hissetmediğini düşündüğünü söyle. Endişelerini anlat, hergün haberlerde izliyoruz de. Yumuşak karnından gir. Senin kızın da olsa ben razı gelmezdim de. Ya yeğeni için ev tutsun, ya da onun yerine başka bir alternatif bulsun. Onu ikna etmeye çalış.

Baktın olmuyor mu? hiç korkma. Sen bir kadınsın. Yeni bir hayat kurarsın, Evladın için yeniden başlamaktan hiç korkma. İnsanların dedikodularına engel olmazsın. Bunu takarak yaşamaktan vazgeç. Yoksa yol alamazsın OLduğun yerde kalırsın.

Allah yardımcın olsun.

Ben size hak verdim gerçekten..
O kadar kötü bir zamnda yaşıyoruz ki kızınızın yaşadığı evde kan bağı dahi olmayan bir gençle yaşatmak istemiyor olmanıza tamamıyla katılıyorum..
Eşinize gelince kendi kızı evde olsa, senin yeğenin gelicek olsa tavrı ne olurdu aceba??
Tamamıyla haysiyetsizce ve bencilce davranıyor..
Hakkınızda hayırlısı rabbim tez vakite aydınlığına çıkarsın

Allah yardımcın olsun
eşin keşke acele bi karar verip evlenmeseydi.
seni de böyle yakmasaydı.
hayat yaşamaya değer.
bi sayfayı daha kapatıp temiz bi sayfa acın

Evet benim yaşadığım şehire geldi. Zaten çocukluğunu ve gençliğini burada geçirmiş. Evlenmiş ve memleketine gitmiş. Şidi geri dönüş oldu bir nevi. Ama ben asla zorlamadım. Kendi tercihiydi.
Çocukları veya akrabaları bizi bırakıp gittin vs. Şeklinde konuşuyorsa esiniz de bunalmış olabilir. Uzerine yaşadığınız sorunlar da eklenince iyice bunalmıştır.yeğen konusuna gelince tabi ki de olmaması gereken birşey.ama işlerin bu noktaya gelmesi ve kurduğu cümleler esinizi birileri dolduruyor sanki

Birileri ikinci kez boşandı demesin diye Allah korusun kendinizi ve kızınızı zora sokmayın..
Artık haber okumaya korkuyorum..
Bu adamla olmaz..
Adam ne sizi ne kızınızı sahiplenebiliyor..
Sizden önce onün düşünmesi gerekiyordu genç bir delikanlıyı eve sokmaması gerektiğini..
Ne hali varsa görsün..
Siz de kızınızla mutlu mesut yaşayın inşallah..
Adam olur gelirse ne ala..
Yoksa sakın prim vermeyin bu adama..
Kendinizi düşünmüyorsanız kızınızı düşünün..

Darulaceze miymis senin evin? 18 yaşında genci cocuk esergeme bile koyuyor kapinin önüne yanlış olsa da. Ne bok yemeye acti o bekar evini acaba? Sorumsuz herif ya. Kızına kızı gibi davranıyor mu aranız iyiyken ben onu merak ettim.

Defolsun gitsin öküz!Bu dünyada bir anne için evladından daha kıymetli hiçbirşey yoktur..o kim oluyor ki senin kızinla yarışıyor. .
Hiç üzülme ikinci evlilik bitecek diye..konuşan da konuşsun bırak. .onlar çekmiyor senin dertlerini.
Ailene sürümü anlattığında sana hak verecekler bundan eminim.o yüzden onlar üzülecek diye de düşünme. .

Bence de bsa bu adam bencıl

Aklından gecen su bana gre: benım ıkı kızım var ıkısıde benden uzakta gremyrum beraber kahvaltı yapamyrum tv ızleyemıyrum ama elalemın kızına bakıyrum kendı evladım dururken ben baskasının ccuguna babalık yapıyrum

Aha aynen byle dusunuyr ve bu durumu degıstremedıgı ıcın cıldırıyr

Ve ben mutlu olamıyrsam benım evladım gelemyrsa barı yegenımı getreyımde su kadında benım cektıklerımı ceksın kafasında kendı rahat degıl ya senın rahatını kacırmya calısyr

dedıgınız gıbı eskı esle knusuyrsa eskı es bu dusuncelerını krukluyr hatta ccukları uzerınden ona duygu smurusu yapıyr olabılır mısal kucuk kız dun gece baba dıye bagrarark uyandı dese tamamdır kafadan bır ay sızın ev huzursuzdur yanı demem o kı

bu adamdan hayr gelmez bsa brak elalem ne derse desın zaten ıyı de yapsan bısı derker ktude yapsan bısı derler elalem hep bısı der sen bsver ya dunyaya bırdaha gelmeyeceksın

kuzen knusnda da snuna kadar haklısın evladunla aynı evde olms cahıl ıkısıde

Benim de eşimin de ikinci evliliklerimiz.Benim çocuklarımla yaşıyorum.Eşimin kızları anneleriyle başka şehirde yaşıyorlar.Sizi gayet iyi anlıyorum durumlarımız birbirine benziyor .Benim çocuklarımdan biri engelli buna rağmen Allah razı olsun eşimden '' Ben senin kızını çekiyorum '' gibi asla tek bir cümle duymadım engelli oğlumun tüm bakımını o üstlenir buna rağmen .Doktorundan ,traşına,banyosuna kadar .Br kez olsun kalbimi kırmadı .

Bizim başka sorunlarımız oldu işsizlik vs gibi ama düşünüyorum da sadece bu laf için ''Ben senin çocuğunu çekiyorum '' boşanmayı düşünürdüm ve asla ama asla elalemi düşünmezdim .Elalem yaşamıyor benim hayatımı .Siz de düşünmeyin .
Eşiniz sizi gözden çıkarmış .Evliliğiniz fazla uzun sürmez gibi .Kızınıza da yazık .Madem babası da ilgili ayrılın öz babasu ve sizin ilgiinizle büyüsün .
Ergen yeğeni asla eve sokmam .Ne olur önceliğiniz elalem değil siz ve kızınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…