Bunlarıdamı görecektim diye çok üzülüyorum. Aksine ben hep onun çocuklarınıda düşündüm. Daha geçen gün küçük kıza götürsün diye bir sürü şey almıştım. Kendiside sevinmişti. Niye böyle oldu diye kendimi yiyorum. Ama sonucu değiştiremeyeceğim ben galiba.Aşkımdan gebersem,o insanda dünyanın en iyi insanı da olsa (ki bence değil)o evlilik Ben senin kızını çekiyorum lafıyla biterdi benim için.İsterse de 5.evliliğim olsun.Ve sonu ne olursa olsun önceliğiniz kızınız olsun lütfen.Bu arada gıcık oldum eşinize,kızınızı kızı gibi görmediği çok aşikâr
elalemi düşünme kendi hayatına bak. boşancam dersen kocan belki adam olur. tepki vermezse boşan gitsinArkadaşlar merhaba,
Bende sitenin sessiz takipçilerindenim. Hep girip sizin konularınızı okuyup kendi derdime çare bulmaya çalıştım burda yıllardır. Ama artık tıkandım, tükendim çok yoruldum. Fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum.
Eşiminde benimde 2.evliliklerimiz. Eşimin ilk evliliğinden 2 kızı var. Benimde ilk evliliğimden 1 kızım var. Eşimin büyük kızı evlendiğimizde bizimle yaşamak istedi. Kardeşi küçük olduğu için ve velayeti annede olduğu için yanımıza alamadık. Herşey güzeldi aslında.Benim kızımla aynı yaştalar. Aynı okula gittiler. Ama hem şehir değişikliği hemde annesinden ve kardeşinden ayrı kalmanın psikoljisiyle dersleri kötüye gitmeye başladı. Annesini ve kardeşini özledi. Ayrı şehirlerdeyiz çünkü. Eşim ve eski eşi annesinin yanında yaşamasına karar verdiler ve annesine gitti.
Son bir yıldır da eşim kızım ve ben üçümüz yaşıyoruz. Eşim sürekli kızlarını görmeye gitti yaşadıkları şehire. Bağını asla koparmadı. Bunları kafanızda soru işareti kalmasın diye anlatıyorum.
Başından beri sorunlu bir evliliğimiz vardı. Bir türlü oh diyemedik. İş güç, eski evlilikler derken evliliğimizin bile farkına varamadık. Çok yüz-göz olduk. Kavgalar, hakaretler daha neler neler...
Son sorunumuzdan bahsedeyim. Evliliğimiz burda tıkandı çünkü. Eşimin 18-19 yaşlarında erkek bir yeğeni var. Eşim hem işlerine yardımcı olması hemde göz önünde durması için yeğenini memleketten getirmeye KARAR VERMİŞ! Bu yeğen daha öncede bize gelip 3-4 ay kalmıştı. O süreçte bir sürü sorun yaşamıştık. Ve eşim geri göndermişti. Hata ettim çağırmakla demişti hatta. Ben şimdi pek gönüllü olmadığımı söyledim başta. Vazgeçer dedim. Ama baktımki iş ciddiye bindi. Bende açıkça uygun olmadığını söyedim. Benim 11 yaşında ergenliğe girmekte olan bir kız evladım var. Ve hiç bir kan bağı olmayan bir gençle aynı evde yaşamasını istemiyorum. Kaldıki ben çalışıyorum sürekli evde değilim. Eski eşim zaten kızımı benden alabilmek için fırsat kolluyor. Şimdi yaz tatilinde kızım babasına gidecek evet ama bende yazın evde bir yabancı varken hiç rahat edemeyeceğim. Eşimle kızım babasına gidince biraz başbaşa kalırız kafa dinleriz tatile gideriz gibi planlarımız vardı. Hepsi bitti.
Ben eşime bunları söyledim ve adam 360 derece değişti. Ben senin kızını çekiyorum sende benim yeğenimi çekeceksin dedi. Bende kızların olsa başımın üstünde ömür boyu yerleri var. Birbirimizin çcuklarını bilerek ve kabul ederek evlendik dedim. Yeğenimde benim evladım yerine dedi. Benim için değil dedim.
Baştan bunun acısını senden çıkarıcam dedi. Sonra ben yeğenime ev tuttum bende onunla yaşayacağım dedi. Akşam eve geldi yemek yedi dükkanda işim var dedi gitti sabaha karşı 3te eve geldi. Bu arada benle konuşmuyor. Sabah konuşmak istedim. Son olarakta onunda evlatlarının kıymetli olduğunu, onları düşüneceğini, gerekirse benden boşanıp memleketine dönüp çocuklarıyla yaşayacağını söyledi. Şok oldum. Konu nereden nereye geldi.
Buarada eşimle boşandıktan sonra henüz evlenmemiş olan eski eş faktörünü unutmamamız lazım. Evliliğimizin kötüye gitmesinin baş mimarıdır kendisi. Bunlar ayrı konular tabi. Belki gün gelir yine anlatırım burda dertlerimi.
Şimdi ben haksız mıyım?Ne yapacağımı şaşırdım. Bu sorunlu evliliği ve adamı seviyor muyum diyorum? Kafam çok karışık. Boşanmak istiyor adam. Boşanırsam 2.kez boşanmış olmak çok koyacak bana. Elalem ne der faktörü var. Kızımla hayatımı yeniden kurarım zorda olsa ama bilemiyorum işte. Çok zor durumdayım şuan.
Derdimi sabırla okuyan herkese çok teşekkür ederim. Mübarek günlerde dualarınızda şu kardeşinize de yer verirseniz minnettar olurum. Eşimle yada eşimsiz Allah huzura kavuştursun beni. Çok dardayım.
Hayırlı günler dilerim.
Ben neden bu kadar cesur olamıyorum. Bizim burasımı çok dedikoducu. Ben kendimi aydın medeni bir insan bilirdim. Kaldıkı ailemde öyle. Ben napıcam yaKendisini kapının önünde bulur bana kocamı yok derim
ki
oda bunu bilir.
Ama bahsettgıım sey bu degıl kıyaslamadan karsılastırmadan esım Egeyı sevdı cunku tek cocuk oydu hep halada oyle bızım bıyolojık olarak cocugumuz olmadı , olmama ıhtımalıde var ayrıca saglık d urumundan oturu
Evlenelı epey oldu sımdı yıne ayrılmıs olsaydım kesınlıkle karısı hayatta + bekar+ cocukları olan bır adamla evlenmezdim
Sen dadi misin elalemin cocuguna bakacaksin? Adamin cocuklarina birsey dedigin de yok zaten bilerek evlenmissin ama yegen kuzen bok püsür isin icine girerse konu sacmalar tabii boyleDiyorum mutlu olmak bu kadar zormu. Neden bir başkasının çocuğunun sorumluluğunu alalım. Muhtaç olsa anlarım. Ama yinede aynı evde olmaz. Maddi yardım yapılır. Bulunur bir çare. Ama tükendim artık...
Bu dediklerinizide söyledim. Senin yeğenin gelse benim kızlarımın yanında kalsa benim aklıma kötülük gelmezdi diyor. Bende tabi olmayacağını bildiğin için lafla peynir gemisi yürümüyor dedim.Ama o benim dediklerimi duymuyor bile. Rahatsız mıdır nedir?Bence üzülme bosanmaya gidecekse bu is de bosan. Kocanin böyle düsüncesiz cikacagini nereden bilecektin?
Asla kizini o yigeninle ayni evde barindirma böyle birsey olamaz her gün neler neler okuyoruz Allah korusun. Onun yigenini cekeceksin de senin kizin ne? Sanki köle almis yanina. Esin seni hic düsünmüyor bir kiz evladini da düsünmüyor akil var mantik var. Sende erkek yigenini getir kocanin kizinin yanina yerlestir aylarca. Kocan göz mü yumacak bu duruma? Asla ! Kapiya koyardi sizi!
O kadar inatki asla zaten zorla getirmez. Kendi gider. Benim de yalvaracağımı düşünüyor. Ama gitme yeğeninde sende kalın dememi bekliyor. Şimdiye kadar tüm kavgalarda bu böyle oldu çünkü. Ama şimdi işin rengi değişik.Katiliyorum. Ayni dusuncedeyim. Tekrar yazmamayim dedim.
aslında kızlarla bı anlasmzlık olmamısCute senin konularını ve yorumlarını özellikle takip ediyorum. Belki kendimden bişeyler bulurum diye. Ama bende tam tersi ikimizinde kızları var. Hemde aynı yaşta. Birbirimizi daha iyi anlarız diye düşünmüştüm. ama yanıldım. Yine yanıldım. Ben zaten bu hayatta hep yanıldım
Diyorum ya bir gün öyle bir gün böyle. Bana hep dediki iki dünya bir araya gelse ben eski eşimle olmam. Seni bulmuşum başkasını gözüm görmez. Deseydiki ben pişman oldum. Eski karıma çocuklarıma dönüyorum inanınki anlardım. Ve uzatmazdım hiç.Ama demedi işte.bence ayrılmak için bahane kolluyor..akıl veren biri var ve bence bu eski eş. çocuklarımla yaşarım derken eski eşini kastetmiştir kendi içinde..
ne keramet var bu yeğende.Bu dediklerinizide söyledim. Senin yeğenin gelse benim kızlarımın yanında kalsa benim aklıma kötülük gelmezdi diyor. Bende tabi olmayacağını bildiğin için lafla peynir gemisi yürümüyor dedim.Ama o benim dediklerimi duymuyor bile. Rahatsız mıdır nedir?
Biraz sert bir yorum olmuş. Ama olsun. Kızımın babası beni aldattığı bayan ile evlendi. Yetmedi birde hemen çocuk yaptı. O zamanlar kızımlada pek ilgilenmiyordu. Yeni eşi ve yeni kızıyla ilgilenmekten. Bende baktım kızım aile ortamından uzaklaşıyor. Evleneyim yuvam olsun sofram olsun dedim. Bu adamda boşanmış kızları var beni anlar dedim. Hatta kızlarını yanımıza alırız 3 kızlı süper bi aile oluruz dedim. Başta planlar hep bu yöndeydi çünkü. Ama olmadı be arkadaşım olmadı.İlk eşin boşandığına şaşırmamak lazım. Ama eşinize sorsanız çok ilgisizdi falan filan diyecek. Ben de kendi adıma konuşayım. 2 çocuklu Ada'mla asla evlenmem. Sanki kızınızın eşinizle kan bağı var mı da yeğeni o kadar sorun ediyorsunuz. Keşke önce kızınızı büyütseydiniz sonra evlenseydiniz.
Neler duyuyoruz ki bir seferinde gekdiginde zaten problem yasamissiniz.O kadar inatki asla zaten zorla getirmez. Kendi gider. Benim de yalvaracağımı düşünüyor. Ama gitme yeğeninde sende kalın dememi bekliyor. Şimdiye kadar tüm kavgalarda bu böyle oldu çünkü. Ama şimdi işin rengi değişik.
boşa gitsin boşarken bir de tekme vur kıçına öküz
Ama ben kızlarını istemiyor değilim. Ben daha evlenme düşüncesi yokken onun memleketine gidemeyeceğimi söylemiştim. Çünkü eski eşimle aramızda böyle bir anlaşma var. İkimizde ölüm kalım olmadıkça başka şehire yerleşmeyeceğiz. Kızımız ikimizide görebilsin diye. Sen gelmezsen ben gelirim dedi. Bende memleketten uzaklaşmak istiyorum dedi ve taşındı. Dükkan açtık falan.Sanki adamda senin kizin yaninda da benimkiler niye degil hinci var. Kizlarini getiremiyorsa misilleme icin yegenini cagirmis.
Siz sonuna kadar haklisiniz. Kizinizi koruyun. Esiniz olgun biri gibi durmuyor. Gidip yegeniyle ev tutmalar eve gelmemeler. Halbuki ortada buyuk bir sorun yok. Sizde konusmus derdinizi anlatmissiniz.
Su mubarek gunlerde Allah yar ve yardimciniz olsun. Uzuldum sizin icin. Rabbim yuvaniza huzur mutluluk versin. Esinizede size karsi anlayis ve merhamet versin.
Babamada söyledim zaten. Asla olmaz öyle bişey dedi. İsteyen istediği yere gitsin. Benim torunumdan değerli değil. Ergen kızın yanında yabancı erkek olurmu dedi.ya olmuyorsa olmuyordur isterse 10. olsun. etrafımda kimin ikinci evliliği kimin beşinci evliliği bilmem bile ben. eskisi kadar göze batmıyor, dikkat çekmiyor. ailen de üzülür ama geçer. senin mutsuz bi hayat yaşamandansa bir ay üzülsünler ne çıkar.
Çok teşekkür ederim. Bende en çok kızıma üzülüyorum. Ben evliliği bile onun için yaptım diyebilirim. Babasının veremedği aile ortamın veririm belki diye. Ama olmadı. Babası şimdi yeni karısı ve kızıyla mutlu mesut. Bizse böyle işte...Allah yardımcınız olsun.çok üzüldüm sizin için ama en cok kızınız için.öz babasından ayrı ve kendisini göründüğü kadarıyla sevmeyen bir adamla aynı evde yasamak zorunda.yetmiyormus gbi birde yegeni gelecek.bu küçük yasta belki cogu seyi algılayamıyor ama yinede üzüldüm.maddi imkanlarınız nasıl bilmiyorum.ama işiniz var ve yeterliyse lütfen bosanın ayrı bir evde kızınızla cok huzurlu ve mutlu olun.szin için bu mübarek güzel günlerde cok dua edecegim.