Eşinizin ilk evliliğinden olan çocuğu

Anne tarafında çok sorun var. Yoksa dediğiniz gibi neden düzeni bozalım ki? Bana güvenmiyor eşim ama bu durum yine de beni etkilemeyeceği anlamına da gelmiyor.
Bence siz çok polyanna olmayın. Eşiniz çocuğunun bakımını tamamen üstlenmeyi düşünmüyorsa size güveniyor demek ki. Kaç yaşında bilmiyorum ama ergenlik çağı diye anladım. Yemeğini siz yapacaksınız, çamaşırını siz yıkayacaksınız, odasını her şeyini siz toplayacaksınız, siz olmasanız bu sorumluluğu almayı düşünür müydü?
Üvey çocuk hem çocuk hem de anne için çok zor bence. İnsan bazen kendi çocuğuna zor dayanıyor. Kaba bir tabir olacak ama büyük ihtimal tüm kahrını çekeceksiniz ama normal şartlarda kendi çocuğunuzu uyaracağınızın, tembihleyeceğinizin, azarlayacağınızın yarısını yapamayacaksınız.
Çocuk için de zor evde yabancı bir insanla yaşamak
Ve annesiyle arası iyiyse tabi ki olan biteni anlatacak, genç bir kızda ya da çocukta o bilinç olmaz ki

Şu an öyle oluyor. Sadece tatillerde alıyor çocuğu. Tabii o da zor oluyor. Çocuğu görmek için yüzlerce km yol çekiyor vs ve bir baba olarak senede toplam 2 ay görebiliyor. Eşim de çocuğuna düşkün biri olduğu ve kızın annesiyle ilgili problemler olduğu için ilerleyen yıllarda velayet düşünüyor.
Anne, annelik görevlerini yerin getirmiyor mu? Yoksa eşiniz ile sorunları var diye eşiniz inada bindirdi de çocuğu almak istiyor.

Yardımcı olur derken,çocuk planı için bakıcı olarak mı alacaksınız ablayı..getir götür işlerini yapsın diye..9 yaşa kadar annesinde ise hep kalabilir
Çok farklı bir yere çekmişsiniz konuyu. Hiç öyle bir niyetle yazmadım. Önceki mesajlarımı okusaydınız anne tarafının problemli olduğunu görürdünüz.

Şu an öyle oluyor. Sadece tatillerde alıyor çocuğu. Tabii o da zor oluyor. Çocuğu görmek için yüzlerce km yol çekiyor vs ve bir baba olarak senede toplam 2 ay görebiliyor. Eşim de çocuğuna düşkün biri olduğu ve kızın annesiyle ilgili problemler olduğu için ilerleyen yıllarda velayet düşünüyor.
Çocuğunun yanına niye sadece yaz tatillerinde gidiyor, daha doğrusu çocuk geliyor? Babası değil mi bu adam her ay kmlerce yol gitse ne olacak? Baba kız bir otelde kalirlar. Ya benim de çocuğum var büyük konuşmayın ama bir anne baba evladini görmek için 1 saat olsa bile her şeyi yapar

Anne, annelik görevlerini yerin getirmiyor mu? Yoksa eşiniz ile sorunları var diye eşiniz inada bindirdi de çocuğu almak istiyor.
Eşim kesinlikle inada bindirmedi. Tek gayesi çocuğunu en iyi şekilde büyütebilmek. Bunun da kendi yanında olabileceğine inanıyor. Ve evet dediğiniz gibi anne, annelik görevlerini yerine getiremiyor. Çok detay var ancak burada anlatmam uygun kaçmaz.

Eşim ikinci çocuğu istemiyor değil. Hatta bizim de çocuğumuz olacaktı ancak Rabbim cennetine aldı onu bu dünyaya gözlerini açmadan. Kimse çocuğun eşya gibi olmasını istemez ama bazı evlilikler de bitmesi gerekiyor hele ki işin içinde aldatma vs varsa. Olan maalesef ki çocuklara oluyor tabii orası ayrı. Eşim tüm sorumluluğu üstlenebilecek birisi. Çocuk tatillerde geldiğinde de öyle yapıyor zaten. Ama tatil ile daimi bakmak aynı şey değil tabii.
Yakında ergenliğe girecek, emin olun şimdiki ergenlik sizin bildiğiniz gibi değil. Eğer gelme ihtimali varsa oturup gençler hakkında psikolojik okumalar izlemeler yapmaya başlayın. Kendi elinle yoğurup pişirdiğin çamur bile ilerde başka hallere bürünebilir, o başka bir evde büyümüş başka kurallara karşı durabilecek bambaşka bir insan. Ve yaşayacağı/ yaşadığı şeyler gerçekten zor çocuğun.

Merhaba herkese. Eşimin ilk evliliğinden bir kızı var. Şu an annesiyle başka bir şehirde yaşıyor. Ancak eşim velayet davası açmayı planlıyor. Eşinin ilk çocuğu ile yaşayan var mıdır aramızda? Nasıl bir deneyim? Kendi çocuğunuz oldu mu sonradan? O çocukla ilk çocuk arasındaki iletişim nasıl? Ve de çocuğun, annesine evde olanları anlatma ihtimali nedir sizce?
Velayet babaya verilmez bir kere, annesi kendi istemedikçe.

Eşim kesinlikle inada bindirmedi. Tek gayesi çocuğunu en iyi şekilde büyütebilmek. Bunun da kendi yanında olabileceğine inanıyor. Ve evet dediğiniz gibi anne, annelik görevlerini yerine getiremiyor. Çok detay var ancak burada anlatmam uygun kaçmaz.
Ben anneyi de dinlemeden babayı ya da bir başkasını hakli bulamam. Boşanmada insanların binbir farklı yüzü çıkıyor. Belki kocaniz abartıyor

Çocuğunun yanına niye sadece yaz tatillerinde gidiyor, daha doğrusu çocuk geliyor? Babası değil mi bu adam her ay kmlerce yol gitse ne olacak? Baba kız bir otelde kalirlar. Ya benim de çocuğum var büyük konuşmayın ama bir anne baba evladini görmek için 1 saat olsa bile her şeyi yapar
Eşim yasal hakkı olan her tatilde alıyor çocuğu sadece yaz tatili değil. Ayrıca toplam 16 saat yol çekerek hafta sonları da görmeye gidiyor ve o zaman otelde kalıyorlar.

Çocuğu olan biriyle evlenmek çok zor burada konu çok okuyun geçmişe dönüp. Eşinizin yaptığı bencillik çocuk mu bakacak sanki o yaşta çocuk ne kadar zor biliyor musunuz?
Sizi kullanacak veya sizinle mesafeli olacak ohoo bir sürü şey. Çocuğun yeri iyi değilse şikayet edin mahkemeye verin

Çok farklı bir yere çekmişsiniz konuyu. Hiç öyle bir niyetle yazmadım. Önceki mesajlarımı okusaydınız anne tarafının problemli olduğunu görürdünüz.
Siz anne tarafına eşinizin anlattığı kadarıyla hakimsiniz, belki de çok daha farklı şeyler yaşandı aralarında. Küçük bir çocuğun yeri kendi annesinin yanıdır, hiç düzen bozmaya gerek yok.

Mahkeme de çocuğa da soruluyor kimde kalmak istiyorsun diye. Bizim de eşimin ilk evliliğinden kızı var. Bizim evlendiğimizde 4 yaşındaydı.şimdi 23 yaşında. İlla ki anneci oluyorlar.özellikle ergenliğinde çok sorun yaşadık. Kardeşini zor kabullendi.Şimdi aramız oldukça iyi. Bazen kendi çocuğum gibi hissediyorum.

Bu konunun aynisini ekim ayinda da acmissin. Ayni seyi sormussun. Burada hos olmaz dedigin bir suru detay vermissin. Oyle bi yazmissin ki bir de kocan eski esiyle evliyken sen de onlarla ayni evdeymissin gibi. Nasil bir bilenmislik, nasil bir "ilk agizdan" anlatma..
Eski esin fiziksel olarak kocanin yanina yakismadigina kadar soylemissin. Rezilllik.
Cocuga yazik sadece. Her taraftan garipliklerle cevrili.

O ayrıntıyı belirtmemişim. Şimdi velayet davası düşünmüyor ama ilerleyen yıllarda düşünüyor. Öncelik kendi ailemiz diyor çünkü bizim henüz çocuğumuz yok. Hem o da abla olarak bize yardımcı olur diyor çocuğu için. Bilerek evlendim tabii ama çok detay var anlatamayacağım. O yüzden buraya deneyim amaçlı sormak istedim.

Çocuk büyüdüğü zaman size hizmetçilik yapsın diye mi şimdi düşünmüyor beyefendi. Madem anne sorunlu şimdi alsın. Birde utanmadan öncelikle bizim ailemiz diye. Ne mükemmel babaymış!!! Gerçekten erkekleri bu hale evli çocuklu demeden evlenen kadınlar getiriyor.

Çocuk büyüdüğü zaman size hizmetçilik yapsın diye mi şimdi düşünmüyor beyefendi. Madem anne sorunlu şimdi alsın. Birde utanmadan öncelikle bizim ailemiz diye. Ne mükemmel babaymış!!! Gerçekten erkekleri bu hale evli çocuklu demeden evlenen kadınlar getiriyor.
Evet ya benim de o dikkatimi cekti hemen. Oncelik kendi ailemiz diyormus... off cok aci o cocuk icin. Ikinci sinif vatandas olacak her zaman

Back
X