Eşinizin ilk evliliğinden olan çocuğu

Adam: Türk Medeni Kanunu'na göre 8 yaş ve üzerindeki çocukların mahkemede görüş bildirme hakkından bahsetmiştir belki de.
Türk medeni kanunun da öyle bir madde yok. Eşi direk yalan söylemiş. Kulaktan dolma, internetten gerçek hukukçu olmayan kişilerin yorumları , yalan bilgiler den bakıp söylemiş kocası. Yani gerçek bir avukatla görüşüp bilgi almamış, biricik kızı için. Adam yalan söylüyor , yalancının teki ben diyeyim size.

Çocuğun en zor zamanları annesiyle geçsin. Büyüyüp doğacak kardeşine bakacak yaşa gelince de alıp size yardim ettireceksiniz yani. Babalığını sevsinler eşinizin.
Yol çeksin bir zahmet, sanki babalık namına ne kadar ne yapıyor uzaktan. Tek taraflı dinleyip kocalarınizi harika baba sanıyorsunuz ya çok komik.

Hem ne diyecekti adam. eski karımı dövdüm sövdüm aldattım o da boşadı diyen erkek görmedim ben. hep kadın tarafı suçlu. eski karısını kötüledikçe kötülemiş. bu yeni eş de kendini bulunmaz kumaş sanıyor şu an. ne alakaysa. eskisi tü kaka, ben daha iyi ana olurum modunda. ne değişik kafalar.

Çok zor. Sadece haftasonları bile zor gelebiliyor bazı kadınlara. Sürekli olacaksa bilemiyorum. Burda daha geçen birlikte yaşadığı üvey kızıyla olan sorunlardan dolayı boşanma ile sonuçlanan evlilik görmüştük..
Annesi vermek istemiyorsa zorlanılmamalı diye düşünüyorum

O bahsedemediğiniz uygun olmayan durumlar nedir? Çok ünlü şöhretli kişiler misiniz, sosyal medyada ifşa olmaktan mı korkuyorsunuz gazeteciler mi saracak etrafınızı?

Nafakadan kurtulalım, kızı alıp boğaz tokluğuna evde çalıştıralım yardımcıya da para vermeyiz diye düşünüyor olmasın kocam dediğiniz yaşam formu? Bir baba bunu nasıl söyler, öncelik kendi ailemiz, kız da gelir sana yardım eder ne demek? Sanki eski eşin evinde kalan eşyadan bahsediyor. Hanımefendi asıl sıkıntı sizin evde haberiniz olsun. Her anne aynı değilmiş, her baba aynı mı? Sizinki, öncelik kendi ailemiz diyor farkında mısınız? Kimsenin çocuğu için büyür de benimkine bakar denemez. Yardımcı bakıcı arayacaksanız şimdiden birikiminizi yapın. Kadın doğurmuş bakıyor büyütüyor, okulu dersi ödevi... Kendine baba diyen de gidecek yetişmiş büyümüş kızı alıp ev işi yaptıracak. Kurnaz adam, bir taşla iki kuş. Şimdi alalım nafaka vermeyeyim, evdeki eş kıza baksın, kız büyüyünce de doğarsa bizim çocuğa baksın. Şeytana pabucu ters giydirir.

Çocuğun ve annesinin yolu bahtı açık olsun hep en iyilerine layık olsunlar. Size zaten ilahi adalet uygulanmış ama umarım kocanız da alır nasibini bir gün.

Onu bunu bilmem de çocuk babasının evini, yaşanılanları tabii ki annesine anlatır.

Ben kaç yaşına geldim, ben şimdi de anlatırım. Neden anlatmayayım ki? Babamın evi değil mi sonuçta? Biri babam, biri annem. Kimden neyi saklayacağım?

Önceki konunuzla bu konunuz çok itici.

Boşanılan eski eşle sanki siz aynı evde yaşadınız. Ay çok sinir oldum ya. Size ne acaba. Ayrıca en kötü anne bile üvey anneden iyidir. Çünkü o kadın doğurdu o çocuğu. Size ne?
Konu sahibi bilmiyor ki yarın bir gün kocasıyla arası bozulsa adam bu sefer konu sahibini millete tam da öyle kötülecek.

Adı üstünde "eski eş". Kocanın eski eşini bu kadar gündem haline getirip taşlamaya ne gerek vaar?

Şöyle söyleyeyim benimde ergenlik çağında bir kızım var oz annesi olduğum halde bazen çok zorlanıyorum.ergenlik çağında bir çocuğa bakmak kolay olmuyor.Ayrica Annesi çok çok kotu değilse hiç bir çocuk annesinden ayrilmamali.Kadin zaten boşanma süreci su bu derken yeterince yipranmistir.Velayet felan derken daha fazla yipratmayinki o da çocuğuna faydali bir anne olabilsin.Ayrica son olarak birine gel demek kolaydır da git demek çok zordur siz belki iyi niyeti izle gelsin bakarım diyorsunuz ama anlasamazsaniz eşinize ben yapamıyorum olmuyor deme gibi bir hakkınızda olmayacak.Ben olsam ne kendinin nede karşı tarafın rahatını bozmam

birine gel demek kolaydır da git demek çok zordur siz belki iyi niyeti izle gelsin bakarım diyorsunuz
Niye git desinler? Bu kız için kendi yapacakları çocuğun bakımına yardım eder diyorlar. Çocuk bakıcılığı olmasa ev işi yaptırırlar. Eşim söylüyor, eşimin fikri diye yazıyor burada da. Çocuğa verilen nafaka, görmek için gidilen yol masrafını dert edinmiş kendine. İyi niyet falan yok ortada. Karı koca eski eşe takmışlar kafayı, iftira hakaret kadını canından bezdirmişler.

O ayrıntıyı belirtmemişim. Şimdi velayet davası düşünmüyor ama ilerleyen yıllarda düşünüyor. Öncelik kendi ailemiz diyor çünkü bizim henüz çocuğumuz yok. Hem o da abla olarak bize yardımcı olur diyor çocuğu için. Bilerek evlendim tabii ama çok detay var anlatamayacağım. O yüzden buraya deneyim amaçlı sormak istedim.
adamın red flagları yok resmen o flagın kendisi... :KK57: kanından çocuğu yerine önceliği sevgilisi mi olacak? ee ilerde evlenip boşanırsanız çocuğunuz yerine başkakadınla ilişkisi öncelik olacak yani... Evlat çocuk oyuncağı değil şimdi orda yaşasın ilerde alırız bize yardımcı olur ''kardeşine bakıcılık yapar yani???'' Peki o çocuk babasının yanında büyümediği için sevgisini hissedemediğinden ilerde doğan o bebeğe verilen ilgi ya üzerse onu o n'olacak?

Çocuğun en zor zamanları annesiyle geçsin. Büyüyüp doğacak kardeşine bakacak yaşa gelince de alıp size yardim ettireceksiniz yani. Babalığını sevsinler eşinizin.
Yol çeksin bir zahmet, sanki babalık namına ne kadar ne yapıyor uzaktan. Tek taraflı dinleyip kocalarınizi harika baba sanıyorsunuz ya çok komik.
Babası konu sahibi çocuğu eve kabul etsin,arıza çıkarmasın diye öyle söylemiştir bence.

14 yaş çocuğum ( ki uyumludur) biraz önce odasını darmadağınık bırakıp okula gitti. Öz ve sakin bir çocuk olmasına rağmen bazen tansiyon çok yükseliyor ergenlik zor... insan doğurduğu çocukla çatışıyor hele ki üvey çok zor bence...

Merhaba herkese. Eşimin ilk evliliğinden bir kızı var. Şu an annesiyle başka bir şehirde yaşıyor. Ancak eşim velayet davası açmayı planlıyor. Eşinin ilk çocuğu ile yaşayan var mıdır aramızda? Nasıl bir deneyim? Kendi çocuğunuz oldu mu sonradan? O çocukla ilk çocuk arasındaki iletişim nasıl? Ve de çocuğun, annesine evde olanları anlatma ihtimali nedir sizce?
Buradan yardım istemeyi bırakın.Çünkü bu iş uzmanlık işi.
Çevremde çok gördüm büyüğünüz olarak yazıyorum.Çok zor sizin olmayan bir çocukla anlaşmak.Ne kadar sizle yaşamak isterse istesin.Ona eğitim için söylediğiniz her harekette her öneride üvey damgası yiyeceksiniz.
Benim gördüğüm bu çocuklar yeni gelen bebeği biraz zor kabul ediyorlar onlarda haklı.Acaba babam beni sevmez mi moduna girecek.Normalde kendi kardeşi yaşıyor bu kıskançlığı böyle bir çocuk daha duygusalını yaşayacak.Babamı kaybederim korkusuna girecek.Mesela bakıyorum siz bunu hiç düşünmüyorsunuz.Yani böyle bir duygu yaşayacağını bilmiyorsunuz.
Daha yaşanacak çok şeyler olacak.Bu evliliklere uzmanlar çok ortaklı evlilik diyor.
Size önerim her zaman bu konuda danışacağınız bir uzmanınız olması lazım.Şimdiden zaten uzmandan nasıl yapacağınıza dair yardım almalısınız.Yok aramız iyi beni sever vb bunları bırakın.Uzmanla konuşarak yol alacaksınız.Hiç kolay değil bunu unutmayın.

Back
X