2.Evlilik ve Eşimin Yaşattığı Sorunlar

Eski eşle bir şeyler dönüyor gibime geldi. Günahını almayayım ama...

Bir kere teklif ettiği yeğenle yaşama mevzusu kızı olan herkesin reddedeceği bir şey. Orası konti garanti. Bir nevi bahane aramış eşiniz. Sağlam bir bahane de bumuşa benziyor.

Kızlarımla yaşayacağım demesi de ayrı bişey. Şimdiden zemin hazırlıyor gibi...

Ne diyeyim, Allah yardımcınız olsun.

başkaları üzülecek diye kimseyi çekmeniz gerekmez.. bu sizin ve kızınızın hayatı.. Adam kızınızı bile el gibi görüyor belliki derdi başka.. ben olsam taviz vermem hiç bir konuda boşarsan boşa der kenara çekilirim.. iyi boşayacak korkusuyla ben kızımı tehlikey e atayım.. çok bekler

Defolsun gitsin kendi kızınla yiğenini aynı evde yaşatsın.
Akıl işi değil . Ya bu adam gaza geliyor ayda senden ayrılmak için sebepler arıyor.

Birşey daha yazdım, sert oldu biraz ama sanki buna ihtiyacınız var gibi geldi bana. Lütfen önünüzü görün... Borç harç var diye de ertelemeyin, bu borç eşinizle sizin borcunuz ise boşanma sırasında ikiye bölünür zaten.
Durup durup diğer yazdığınız yorumu okudum. Çok sert ama doğru yazmışsınız. Az önce yine babamla konuştum. Kestirip at dedi babam da. İşte hani insanın hayalleri vardır. Hep yakın hisseder o hayallere kendini. İnanmak ister, inandırılmak ister. Tam da öyle bir dönemde oldu bu olay. Uzun süredir tartışma falan yaşamıyorduk eşimle. Acaba düzeliyormu diyordum ki bu olay oldu. Neymiş düzelmiyormuş...

degil yegen ben senin kizini cekiyorum diyen bir adamla kizimi ayni evde bir gun olsun tutmam. sizin gibi iyi yurekli insanlarin karsisina neden boyleleri cikar ki..imtihan dunyasi. elalemi bosverin evlenmekte helal bosanmak ta .

ahh ahh resmen memlekette haram bosanmis kadina yeniden evlenmek, adam aklini bozmus kizinin annesine donmesinden dolayi kendine yedirememis cocuklarinda ayri olmayi ve sizin cocugunuza bakiyor olmak ona kulfet gelmis sirf inat ugruna yegenini getirmeye calismis a. Bu yegen neyin nesi annesi babasi yokmu neden sizde kaliyor anlamadim. Insanin yegenine baska yardim etme sekilleride olabilir illa evine alip bakmasi lazim degil, bana kalirsa bu adam sizi hic karisi ailesi olarak gorememis zaten, kizinizi korumak konusunda cok haklisiniz artik aile icin neler duyuyoruz kaldiki bu cocukla sizin kiziniz oz akraba bile degiller.
Keske hic evlenmeseydiniz dicem cok gec kalmis bir yorum olacak. Esiniz kisaca eski karisindan dusunmeden bosanmis sizinle bir inat ugruna evlenmis simdide herseyden pisman gibi.
Insan mutlu huzurlu guvende sevgi ve saygi icinde bir hayat icin evlenir benim bildigim ama sizin iliskinizde bunlari hicbirisi yok gibi.
Cidden zor ama bence kendinizi ve cocugunuzu dusunun elalem ne deri bosverin kaldiki adam sizi yavas yavas gozden cikarmaya baslamis zaten .
Şu an asla alttan alma gibi bir lüksüm yok. Oda biliyor her konuda şansını denedi. Ama benim taviz vermeyeceğim tek konu kızım. Çok iyi biliyor bunu. Dediğiniz gibi keşke evlenmeseydim. Ahh bilsem ahh bilsem başıma bunlar gelecek. Ahhh.

Durup durup diğer yazdığınız yorumu okudum. Çok sert ama doğru yazmışsınız. Az önce yine babamla konuştum. Kestirip at dedi babam da. İşte hani insanın hayalleri vardır. Hep yakın hisseder o hayallere kendini. İnanmak ister, inandırılmak ister. Tam da öyle bir dönemde oldu bu olay. Uzun süredir tartışma falan yaşamıyorduk eşimle. Acaba düzeliyormu diyordum ki bu olay oldu. Neymiş düzelmiyormuş...
Cansuyum ben sizin içinizdeki güçlü kadına inanıyorum. Lütfen silkelenin ve kendinize gelin. Haketmediğiniz bir evlilik yerine sonuna kadar hakettiğiniz güzelliklerle dolu yalnızlık yeğdir.

Sevgili C Cansuyum_

İçinde bulunduğun çıkmaz beni gerçekten etkiledi. Bu ülkede kadın olmak ve boşanmış olmak, hele bir de kız çocuğun varsa tam anlamıyla bir kaos..

Eşin de anladığım kadarıyla birilerinin aklıyla hareket eden bir insan. Öncelikle bu insanın kim olduğunu bulmaya çalış ağzından laf almaya çalışarak, sohbetler esnasında. Sonra o insanla bir şekilde tanışmaya çalış, eğer erkekse eşiyle evinize yemeğe davet et falan. Tanı bakalım nasıl bir insanmış. Eğer yönlendirilebilir bir insansa kendi düşüncelerin doğrultusunda müdahale etmeye çalışırsın.

Eşini de ona hissettirmeden yönlendirmen lazım. Tatlı tatlı konuşarak, alttan alttan, pat diye değil.
Sakin bir şekilde beni karın gibi kızımı da kızın gibi hissetmediğini düşündüğünü söyle. Endişelerini anlat, hergün haberlerde izliyoruz de. Yumuşak karnından gir. Senin kızın da olsa ben razı gelmezdim de. Ya yeğeni için ev tutsun, ya da onun yerine başka bir alternatif bulsun. Onu ikna etmeye çalış.

Baktın olmuyor mu? hiç korkma. Sen bir kadınsın. Yeni bir hayat kurarsın, Evladın için yeniden başlamaktan hiç korkma. İnsanların dedikodularına engel olmazsın. Bunu takarak yaşamaktan vazgeç. Yoksa yol alamazsın OLduğun yerde kalırsın.

Allah yardımcın olsun.
Çok teşekkür ederim. Eşimi etkileyen tek unsur var. Oda eski eşi. Ben bunu biliyorum ve de eminim. Ama arada çocuklar var diye hep sustum. Geçen gün eşimin teline bakıyordum. Bir foto göndermiş. Kendini çekmiş, selfie yapmış. Bunuda eşime göndermiş. Zavallı. Dedim ya madem böyle olacaktı boşanmasalarmış. Beni neden kurban ettiler.
Eşimin aramız iyiyken söylediği sözleri gene duysanız demezsini bu adam o adam diye. Demekki bazı psikolojik hastalıkların belirtileri böyle olabiliyor.
Yani eşimi dolduran kişiye müdahale etmem mümkün değil.Halbuki eşim kızlarıyla günde belki 20 defa konuşur. Her fırsat bulduğunda yanlarına gider. Ama gelin görün ki biz kızların annelerinin ayağındaki ayakkabının yırtıldğını bile evde konuşuyoruz. Çünkü kızlara söyletiyor. Bu arada kendisi çalışan, kendi evi olan biri. Çocuklarada eşim düzenli para gönderiyor.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Çocukları veya akrabaları bizi bırakıp gittin vs. Şeklinde konuşuyorsa esiniz de bunalmış olabilir. Uzerine yaşadığınız sorunlar da eklenince iyice bunalmıştır.yeğen konusuna gelince tabi ki de olmaması gereken birşey.ama işlerin bu noktaya gelmesi ve kurduğu cümleler esinizi birileri dolduruyor sanki
Zaten eşimi az çok tanıyorum. Kurduğu cümleler kesinlikle ona ait değil. Gözlerinde daha önce olmayan bir kin var sanki. Ne yaşadı ne konuştu kimle bilmiyorumki...

Darulaceze miymis senin evin? 18 yaşında genci cocuk esergeme bile koyuyor kapinin önüne yanlış olsa da. Ne bok yemeye acti o bekar evini acaba? Sorumsuz herif ya. Kızına kızı gibi davranıyor mu aranız iyiyken ben onu merak ettim.
Aramız iyiyken bir sorun yok arkadaşım. Hep birlikte güler konuşur oyun oynarız. Ama adamın tahammül sınırları bie karşı çok önde. Hemen delleniveriyor. Onun kuralları, onun hayat anlayışı, onun, onun...
İşte böyle..

Defolsun gitsin öküz!Bu dünyada bir anne için evladından daha kıymetli hiçbirşey yoktur..o kim oluyor ki senin kızinla yarışıyor. .
Hiç üzülme ikinci evlilik bitecek diye..konuşan da konuşsun bırak. .onlar çekmiyor senin dertlerini.
Ailene sürümü anlattığında sana hak verecekler bundan eminim.o yüzden onlar üzülecek diye de düşünme. .
Aileme ve akrabalarıma karşıda bir iyiki sormayın. Milletde diyecek birşey yoktu bunların arasında. Noldu şimdi. Herkes zaten ama kızım geçinin diyor başka birşey demiyor.

Eski karım evlenmez lafini nasi bi olaydan sonra soyledi alaskina?
Ben dedimki beni kendi yerine koy. Eski eşin evlense ve evlendiği adamın genç yeğenini evine getirse sen kzıların için endişelenmez misin? Müsade eder misin bu duruma ? İlk cevabı eski karım evlenmez oldu. Daha sonra da senin yeğenin gelse benim için sorun olmaz dedi. Ben dedim tabiki sorun olmaz çünkü aynı konu değil. Yazıyorum arkadaşım ama bilmem anlatabiliyor muyum derdimi ? :KK43:

Bence de bsa bu adam bencıl

Aklından gecen su bana gre: benım ıkı kızım var ıkısıde benden uzakta gremyrum beraber kahvaltı yapamyrum tv ızleyemıyrum ama elalemın kızına bakıyrum kendı evladım dururken ben baskasının ccuguna babalık yapıyrum

Aha aynen byle dusunuyr ve bu durumu degıstremedıgı ıcın cıldırıyr

Ve ben mutlu olamıyrsam benım evladım gelemyrsa barı yegenımı getreyımde su kadında benım cektıklerımı ceksın kafasında kendı rahat degıl ya senın rahatını kacırmya calısyr

dedıgınız gıbı eskı esle knusuyrsa eskı es bu dusuncelerını krukluyr hatta ccukları uzerınden ona duygu smurusu yapıyr olabılır mısal kucuk kız dun gece baba dıye bagrarark uyandı dese tamamdır kafadan bır ay sızın ev huzursuzdur yanı demem o kı

bu adamdan hayr gelmez bsa brak elalem ne derse desın zaten ıyı de yapsan bısı derker ktude yapsan bısı derler elalem hep bısı der sen bsver ya dunyaya bırdaha gelmeyeceksın

kuzen knusnda da snuna kadar haklısın evladunla aynı evde olms cahıl ıkısıde
Bende aynen sizin gibi düşünüyorum. Ben nasıl bir yanlış yaptım Allahım ? Yorum için teşekkür ederim.

Benim de eşimin de ikinci evliliklerimiz.Benim çocuklarımla yaşıyorum.Eşimin kızları anneleriyle başka şehirde yaşıyorlar.Sizi gayet iyi anlıyorum durumlarımız birbirine benziyor .Benim çocuklarımdan biri engelli buna rağmen Allah razı olsun eşimden '' Ben senin kızını çekiyorum '' gibi asla tek bir cümle duymadım engelli oğlumun tüm bakımını o üstlenir buna rağmen .Doktorundan ,traşına,banyosuna kadar .Br kez olsun kalbimi kırmadı .

Bizim başka sorunlarımız oldu işsizlik vs gibi ama düşünüyorum da sadece bu laf için ''Ben senin çocuğunu çekiyorum '' boşanmayı düşünürdüm ve asla ama asla elalemi düşünmezdim .Elalem yaşamıyor benim hayatımı .Siz de düşünmeyin .
Eşiniz sizi gözden çıkarmış .Evliliğiniz fazla uzun sürmez gibi .Kızınıza da yazık .Madem babası da ilgili ayrılın öz babasu ve sizin ilgiinizle büyüsün .
Ergen yeğeni asla eve sokmam .Ne olur önceliğiniz elalem değil siz ve kızınız olsun.
Zaten önceliğim elalem ve evliliğim değil.Kızım. Sadece zor olacak biliyorum. Siz çok şanslıymışsınız. Bende böyle olur diye düşünmüştüm işte. Kaldıki ben kızlarını yanıma istedim. Asla gelmesinler demedim. ama o annelerinden ayırmak istemedi. Haklıydı belkide ama ben asla ayrım yapmadım çocuklar arasında. İçim müsterih.

Eski eşle bir şeyler dönüyor gibime geldi. Günahını almayayım ama...

Bir kere teklif ettiği yeğenle yaşama mevzusu kızı olan herkesin reddedeceği bir şey. Orası konti garanti. Bir nevi bahane aramış eşiniz. Sağlam bir bahane de bumuşa benziyor.

Kızlarımla yaşayacağım demesi de ayrı bişey. Şimdiden zemin hazırlıyor gibi...

Ne diyeyim, Allah yardımcınız olsun.
Eski eşle dönüyor dönmesine de, ne cesurca bana söylenebiliyor, ne de ben bişey ispat edebiliyorum. Aslına bizi bağlayan hiç birşey yokki. Çocuk yok bişey yok. Giydiği eşyalarını alacak ve dükkanını kapatacak hepsi bu. Gitmek istese 1 gün sürer yani...

Eski eşle dönüyor dönmesine de, ne cesurca bana söylenebiliyor, ne de ben bişey ispat edebiliyorum. Aslına bizi bağlayan hiç birşey yokki. Çocuk yok bişey yok. Giydiği eşyalarını alacak ve dükkanını kapatacak hepsi bu. Gitmek istese 1 gün sürer yani...
off. Allah yardımcınız olsun.
eski eşle neden ayrıldı. eski eş onu kabul edecek mi. belki siz kuruntu yapıyorsunuz.

X