- 18 Eylül 2013
- 1.500
- 3.069
-
- Konu Sahibi kendihalind
Valla benim doğurduğum baltaya sap olamazsa bile benim sorumlulugumdadir, engelli de olabilir Allah korusun, hasta da olabilir... Herşeyi düşünmek ve ona göre hazirligimi yapmak zorundayım , yapıyorum da... çünkü anasıyım...Ha ama sağ salim büyür de evlenip üremeye karar verirse ondan da aynı sorumluluğu beklerim. Bunlar daha ilk iki ayda en masrafsız zamanında sıfırı tüketip şimdiden yıkılmış babaların üstüne, daha en az 20 yıl bakacaklar sözde bu çocuklara ...İnsan ziyanliğı yemin ediyorum....Oğlum var ya, Bi baltaya sap olamazsa biz bakarsak diye korktum Bi an
tüp bebek olduğunu da sonra okudum... Ne insanlar var ya... Evlatlarına bakmayan da çok... Olur mu olur... Başkası baksın para versin de ne alaka... Ne kadar rahat...
Benim oğlanda tüp bebek, tüp bebek tedavisi olmadan önce para biriktirdik. Millet ev parası ödedik felan deyince kastık baya biriktirdik... Çok şükür tutunca. Biriktirdiğimiz parayla apart aldıkplansız yaşamak ne bileyim çok fena...
Gamsızlık iyi mi kötü mü bilemedim
Sadece onlar mı? Çok üzüldüm. Halbuki mesela dayımın amca oğlunun teyzesi bu ayki ev taksidimi verdi...maddi olarak sadece babam ve eşimin babası destek oluyor
Kedimi çocuk yapacağımı bilerek aldım. Çocuğum oldu, yardımcım yoktu artı evden çalışıyordum yoğun bir şekilde. Bebeğime de baktım kedime de baktım tüyüne kakasına. Tüylerini her gün tarardım, eve tüy falan dökmezdi. Öyle işinize geldiği gibi yorum yazmayın. Madem asgari ücretle kedi bakıyorsunuz, bunun üreyebileceğine kafanız nasıl basmıyor? Benim kedimi belediye kısırlaştırdı cins olmadığı için. Siz niye yaptırmadınız?Üzüntünüzü ve vicdaninizi burdan hissettim.
Olan olmuş , köpek, kedi ve iki bebek var .
Mecbur hayvanlari vermelisiniz çünkü yoksa çocuklarinizdan kismak zorunda kalırsınız.
Sadece maddi yönden değil ,yetemezsiniz duygusal olarakta .
Burda şimdi çok kizan olacak ama sen ken dink durumuna bakmalisin .
iyi anlıyorum çünkü destekleyen yardim eden yok.
Kolaymi ikiz bebeğe yalniz bakmak birde hayvanlar olursa kafa gider .
Çoğu kişinin ya annesi ya kv yada evde yardımcısi oluyor burda ver diyenin .
Senin durumdalarmi sanki.
Benzer durum yaşadim ,dişi kedimiz vardi ve dişari cikardi benimde iki küçük çocuk asgari ücretle geciniyorduk.
Sonra kedinin 4 yavrusu oldu ve 3 ay baktim , vermek zorunda kaldim .
Senin ve çocukların için ben en iyisi vermek
Kız bizimkini sahibi var artık diye belediye yapmadı, veterinere dünya para verdikKedimi çocuk yapacağımı bilerek aldım. Çocuğum oldu, yardımcım yoktu artı evden çalışıyordum yoğun bir şekilde. Bebeğime de baktım kedime de baktım tüyüne kakasına. Tüylerini her gün tarardım, eve tüy falan dökmezdi. Öyle işinize geldiği gibi yorum yazmayın. Madem asgari ücretle kedi bakıyorsunuz, bunun üreyebileceğine kafanız nasıl basmıyor? Benim kedimi belediye kısırlaştırdı cins olmadığı için. Siz niye yaptırmadınız?
2014 senesi kartal belediyesiydi yanlış hatırlamıyorsam.Kız bizimkini sahibi var artık diye belediye yapmadı, veterinere dünya para verdikhelal olsun kuzuma ama bı tık üzüldüm şimdi...
Kız bizimkini sahibi var artık diye belediye yapmadı, veterinere dünya para verdikhelal olsun kuzuma ama bı tık üzüldüm şimdi...
Nasıl yapıyorlar bunu anlamıyorum hiç? Benim de bir köpek çocuğum var, Allah büyük konuşturmasın ama yaşadığım sürece asla böyle bir şey yapamam, birlikte neler atlattık ne durumların üstesinden geldik bir an düşünmedim böyle bir şey! Ben ne kadar iyiyim diye yazmıyorum, öyle bir oluyor ki ailenin bireyi, anasını kardeşini nasıl atamazsa insan onu da atamaz valla.. kendime bir şey alırken düşünürüm, ona düşünmem o kadar çok sevgi veriyor insana..Benim yaşadığım yerde kediyi eve hatta odaya kapattığınız için ceza alabilirdiniz. Köpek değil ama kedi dışarı çıkabilecek şekilde ayarlama yapılıyor. Çip tanıma sistemi var, sadece o kediye açılıyor kapı. Köpeğin de en az 2 kez çıkartılması lazım. Nedense kedi köpek sadece bizim çocuklarımıza zarar veriyor, sadece bizimkiler yutuyor tüyü. Yabancılar evcil hayvanlı evde doğuyor hatta akrabaların evinde de hayvanlar oluyor ama hepsi gayet sağlıklı. Durumunuzu anladım, kötü niyetli değilsiniz, vicdanlı biri olduğunuz belli. Tedaviye başlarken bu hayvanlarla ilgili bir plan yaptınız mı? Samsun'a giderken götürme ihtimaliniz yok mu?
Bu insanlar size güven vermiş ama evcil hayvan bakımı zor ve fedakarlık ister. Mesela sizinkiler ev içine alışmışlar, eve mi alacaklar bahçede mi besleyecekler? Kısırlaştırma yaptıracaklar mı? Çocuk sıkılırsa bakmaktan vazgeçerler mi? Çok soru var. Bilemedim size bu kadar alışmışlarken başka evde yaşayabilirler mi? Bizde de var köpek. Eşim covid dönemi aldı getirdi. Çocuklara iyi gelir eve kapandılar diye bahane etti ama oldu bitti istiyordu. Kızlar ergenlik dönemi ilgiyi alakayı kesti, eşim de 2 hafta burada 2 hafta yok. Köpek bana kaldı. Bütün bakımı gezmesi yürütmesi vet kontrolü hepsi bende. Temizliği sağlığı vs çocuklarımdan ayrı görmüyorum. En kaliteli mamayı atıştırmalığı alıyorum ona. Bana göre evlat edinmekle evcil hayvan almak aynı şey.
Evet şartlarınız zorluyor, bakacak gibi görünmüyorsunuz. Bu kişilere başkasına vermeme şartı koyun. Yani bakamazsanız lütfen önce bana haber verin sokağa bırakmayın deyin. Verdim gitti artık sizin sorumluluğunuzda demeyin. Üzüleceksiniz orası kesin ama belki vereceğiniz kişiler de vicdanlıdır. Yani onların da can taşıdığını, bakıma sevgiye muhtaç olduklarının bilincindedirler.
köpeklerle ilgili bu aslında çok bilinen ama tam doğru olmayan bir şey; köpeklerin en büyük ihtiyacı bahçe vs den ziyade sahibiyle olmak, bahçeyi de sahibiyle koşup oynamak için ister, yoksa en büyük araziyi de verseniz 5dkdan sonra gelir sahibinin yanında durur.Ya çok üzüldüm nasıl kıyabilmişben konu sahibine köpeği vermesi yönünde yazdım köpekler için daracık ev ortamı daha kötü değil mi belki bahçeli evi olan kişilerde daha mutlu olur koşar oynar. Tabi duygusal durumu nasıl çözülür ki. Kedilerde öyle çok sahipleniyorlar ben bana düşkün sandığım kedim benimle yeni evimi istemedi yemek yemedi su bile içmedi ona her şeyi hazırlamıştım ama eski evimizi istedi, kişileri geçtim ortam değişikliğinde bile strese giriyorlar